Volvo original glas

Vi byggde din bil. Låt oss berätta hur viktig din vindruta är.

Behöver du byta vindruta?
Just nu får du 200 kr rabatt på din självrisk!

Ett säkert val sedan 1927

Sedan den första Volvon rullade av bandet 1927 har vi satsat stort på teknik och innovation. Idag tillverkar vi några av de säkraste bilarna som finns, fyllda av smarta system som både skyddar dem som åker i bilen och andra trafikanter. Vi har lyft säkerhetsbegreppet till nya höjder och visat att svensk design och ingenjörskonst är av absolut världsklass. Allt sitter i de små detaljerna. Tillsammans kompletterar de varandra och bildar den unika helhet som vi med stolthet kan sätta vårt namn på.

För att förbättra dina utsikter

En modern vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet, då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad. Eftersom att vi alltid använder Volvo Original vindruta och Volvo Original vindrutelim kan du vara säker på att karossen behåller sin stabilitet och att vidhäftningen av rutan är lika stark som när din bil var ny.

Mer än bara en vindruta

På nyare Volvo innehåller vindrutan antenn, kamera, laser och är en viktig del av våra säkerhetssystem. Därifrån styrs bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation. Om din Volvo är utrustad med kamera och laser är det helt nödvändigt att rutan som skall bytas ersätts med en som har samma egenskaper som originalrutan vi tagit fram för just din bilmodell. Bilens säkerhetssystem är nämligen ytterst känsliga för optiska toleranser, glastjocklek och vikt.

Följande system är integrerade ihop med vindrutan: • City Safety
 • Adaptive cruise control • Collision warning with Pedestrian Detection • Driver alert system
 • Lane keeping aid
 • Traffic sign information • Ready alert brakes
 • Active high beam
 • Alert Lights vs Low Beam Activation
 • Prepared seatbelts and airbags
 • Passenger airbag force distribution • Structural body support

Grön, gul eller röd zon?

Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt. På så vis förhindrar du att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller spricker vidare. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var det sitter kan du av säkerhetsskäl behöva byta ruta. Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet får verkstaden göra en bedömning om vad som är den säkraste lösningen. Av säkerhetsskäl kan även äldre vindrutor behöva bytas. Redan efter 15.000 mil kan normalt slitage ha försämrat förarens sikt och reaktionsförmåga avsevärt.

Ingen känner din Volvo bättre än vi

På en Volvoverkstad är din bil i trygga händer. Vi har den specialutbildning och kunskap som krävs för att kunna ta hand om din Volvo på rätt sätt. När du behöver laga eller byta vindruta vet din Personliga Servicetekniker vilka metoder som ska användas för att allt ska fungera som det är tänkt. Efter ett vindrutebyte är det viktigt att funktionerna bakom säkerhetssystemen kalibreras. När limmet härdat efter tre timmar, aktiverar vi kalibreringsprogrammen och tar bilen på en åktur. Då testas samtliga system, så att vi ser att din Volvo är i toppskick igen. Precis på samma sätt som när den byggdes i fabriken.