Arbeta hos oss

Vi vill ha engagerade medarbetare!

Vårt kundlöfte: Med personlig omtanke
På Bilbolaget är vi övertygade om att det finns ett löfte som står över alla andra. Nämligen det löfte som prickar människans grundläggande behov av bekräftelse. Vi vill att alla kunder ska känna sig betydelsefulla och att just deras behov är någonting som vi tar på allvar och har lösningar på. Omtanke i alla led vinner i längden.

Värdegrunden – våra gemensamma spelregler
I alla organisationer finns det saker som tar eller ger energi. Och saker som kan göras annorlunda för att ge ännu större kundvärden. Med våra spelregler vill vi ge ramar för vad som gäller för alla medarbetare på Bilbolaget. Spelreglerna har sammanfattats med fyra värdeord:

  • Trovärdighet
  • Omtanke
  • Passion
  • Göra skillnad

Bilbolaget i Sundsvall söker en Skadebesiktare till Skadecenter

Bilbolagets Skadecenter växer och behöver nu förstärkning av en Skadebesiktare. Du kommer ingå i ett sammansvetsat och kompetent gäng med god sammanhållning på Bilbolagets anläggning som ligger på Skönsmon i Sundsvall. Anläggningen är auktoriserad för Volvo, Ford, Renault, Dacia samt Mercedes och arbetar efter tillverkarnas arbetsbeskrivningar. Medarbetarna genomgår kontinuerligt generalagenternas utbildningsprogram.

Arbetsuppgifter
I huvudsak blir dina arbetsuppgifter att utföra skadebesiktningar på personbilar och transportbilar, skapa reparationskalkyler och kommunicera med försäkringsbolagen. Arbetet inkluderar även slutfakturering.

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig med god dokumenterad erfarenhet och kunskap inom området. Vi har också som krav att du har tidigare erfarenhet från skadebesiktningsyrket, alternativt att du har arbetat som bilplåtslagare. Om du har erfarenhet av kalkylprogrammet CABAS så är det starkt meriterande.

Vi vill även att du har ett giltigt körkort med minst behörighet B.

Vi söker en person som har god social kompetens, är stresstålig, strukturerad och noggrann. I fokus står kundservice och det är viktigt att du verkligen vill göra ditt yttersta för att hjälpa våra kunder varje dag. Du ser vinsten i att vara en god lagspelare och att bidra till en god stämning bland dina kollegor. Här jobbar vi med omtanke om både kunder och kollegor, och vi vill att du ska ha en vilja att göra skillnad i ditt arbete och ge kunderna goda upplevelser. Att ta ansvar och bry sig om andra är ledord som vi håller högt på Bilbolaget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Skicka din ansökan med CV till Patrik Hagemo, coach skadeverkstad, e-post: patrik.hagemo@bilbolaget.nu

Vi vill ha din ansökan senast den 14 december.

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Hagemo på telefon  060-18 02 13.


Bilbolaget bygger ut sin transportbilsverkstad i Timrå och söker personlig servicetekniker

Vi behöver nu förstärka vårt team på transportbilsverkstan med ytterligare en personlig servicetekniker.
Du kommer ingå i ett härligt gäng med god sammanhållning på Bilbolagets transportbilsverkstad i Timrå där vi är auktoriserade för Ford och Renault.

Dina arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter består i att utföra service och reparationer på våra transportbilar, och på sikt även ta hand om hela kontakten från bokning till utlämnande av bil.

Din bakgrund
Vi söker dig med god dokumenterad kunskap inom fordonsteknik och mekanik, och som genomgått fordonsteknisk utbildning.
Tidigare erfarenhet från yrket, alternativt praktik är ett krav.
Vi vill även att du innehar ett giltigt körkort med minst B- behörighet.

Som person
Vi söker en person som har god social kompetens, är stresstålig och är mycket strukturerad med kundservice i fokus. Du ser vinsten i att vara en god lagspelare och att bidra till en god stämning bland dina kollegor. Här jobbar vi med omtanke om både kunder och kollegor, och vi vill att du ska ha en vilja att göra skillnad i ditt arbete och ge kunderna goda upplevelser. Att ta ansvar och bry sig om andra är ledord som vi håller högt på Bilbolaget.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Låter tjänsten intressant? Skicka din ansökan med CV till Roger Forsberg, coach transportbilsverkstad.
E-post: roger.forsberg@bilbolaget.nu .Vi vill ha din ansökan senast den 4 januari 2019

Vid frågor kontakta Roger Forsberg på telefon 060-53 56 51


En av våra kredithandläggare ska gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarie under hennes ledighet.

Vilka är vi?
Bilbolaget har sålt Volvo i över 80 år. Idag består Bilbolaget av både lastvagnsverksamhet och personbilsverksamhet. Vi finns representerade på 10 orter från Timrå i norr till Norrtälje i söder. 2017 omsatte koncernen drygt 2,5 miljarder kronor och vi är drygt 500 anställda.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet inom området/områdena reskontrahantering, redovisning, eller krav- och inkassohantering.

Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Som person tror vi att du är relationsskapande med en prestigelös inställning och med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadlines och är bra på att prioritera ditt arbete under dagen eftersom förutsättningarna snabbt kan förändras genom tex att mer akuta ärenden dyker upp.

Vi lägger stor vikt på din personlighet där vi gärna ser att du speglar våra värderingar, Trovärdig, omtänksam, göra skillnad och passionerad.

Exempelvis kommer tjänsten att innefatta arbetsuppgifter såsom;

  • Kreditansökningar avseende fordonsfinansiering och kundkrediter
  • Krav- och inkassohantering
  • Reskontrahantering
  • Avtalsadministration
  • Kontakt med kunder både per telefon och mail.

Meriterande
God systemvana, tidigare erfarenhet av IFS är meriterande. Tidigare hantering av kreditfrågor.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Sundsvall och vårt kontor finns på Bultgatan. Kreditavdelningen har öppet vardagar mellan 08:00-17:00. Tjänsten är ett föräldravikariat 2019-01-21 – 2019-12-31 med chans till eventuell förlängning.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Frida Essenholm, Kreditchef, på nummer 060-180877, eller via mail frida.essenholm@bilbolaget.nu

Sista ansökningsdag är den 31 december men urval och intervjuer sker löpande. Ansökan skickas till frida.essenholm@bilbolaget.nu