Pressrelease december 2021

Bilbolaget förvärvar Bilias och före detta Upplands Motors anläggningar i Uppsala

Bilbolaget fortsätter att satsa och gör två nya förvärv när Bilia Uppsala och före detta Upplands Motor, nuvarande Volvo Car Retails anläggningar i Uppsala blir en del i Bilbolaget-koncernen. Överlåtelsen är godkänd av den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträde planeras ske 1 oktober 2022. Bilia Uppsala omsätter 400 mkr och före detta Upplands Motor i Uppsala 600 mkr och tillsammans har de cirka 150 anställda.

Bilbolaget med huvudsäte i Sundsvall har de senaste tio åren förvärvat anläggningar som säljer Volvo i Gävle, Sandviken, Östhammar och Norrtälje och har hela tiden planerat att växa med märket.

– Vi har varit öppna för att köpa fler Volvoanläggningar i området mellan Sundsvall och Norrtälje där vi redan har andra verksamheter. Uppsala är en spännande tillväxtmarknad och en av Sveriges största städer. Det känns som en spännande utmaning att få möjlighet att fortsätta satsningen på märket just där. Genom att ha flera anläggningar kan vi lägga fokus på samordning och utveckling, berättar Martin Persson, koncernchef och ägare på Bilbolaget.

– Vi har sålt Volvo på Bilbolaget i över 85 år och att framåt vara med på den spännande resa som varumärket gör känns otroligt roligt. Det finns ett stort Volvohjärta i familjen och företaget. Vi ser fram emot att få möjlighet att fortsätta utveckla våra kunders upplevelse och affären, säger koncernchef Martin Persson.

Bilbolaget som säljer Volvo, Ford, Renault, Dacia, Toyota och Volvo Lastvagnar har snart 25 anläggningar från Norrtälje i söder till Luleå i norr. Totalt kommer de att omsätta drygt 4,5 miljarder kronor och har ambition att växa ytterligare.

Koncernchef och ägare Martin Persson utanför Bilbolagets anläggning i Sundsvall. 
Foto: Anders Löfgren
Koncernchef och ägare Martin Persson utanför Bilbolagets anläggning i Sundsvall.
Foto: Anders Löfgren

Om Bilbolaget

Bilbolaget Invest Sundsvall AB är moderbolaget som med fem personbilsbolag, ett lastvagnsbolag och fastighetsbolag har cirka 530 anställda. Bilbolaget säljer Volvo, Renault, Dacia, Ford, Toyota och Volvo lastvagnar. Bilbolagets verksamhet sträcker sig från Luleå i norr till Norrtälje i söder, via Piteå, Skellefteå, Umeå, Timrå, Sundsvall, Ljusdal, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Sandviken och Östhammar. Bilbolagskoncernen ägs av familjen Persson. Martin Persson är koncernchef, även syskonen Henrik och Anders jobbar inom koncernen. Familjen Persson har siktet inställt på framtiden och jobbar långsiktigt med att hela tiden modernisera och återinvestera i verksamheten.

Frågor: Martin Persson, ägare och koncernchef
Tel: 060-18 08 01
E-post: martin.persson@bilbolaget.nu