Nyhet: Ford introducerar en ny elbil – helelektriska Explorer

Under 2023 och 2024 planerar Ford att släppa flera nya elbilar på den europeiska marknaden. Nu har de presenterat den första modellen att lanseras, en helelektrisk Explorer. En ny version av en befintlig modell, med andra ord. Nya Explorer beskrivs som en tuff elbil som kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd.

Nya Explorer är den första i en rad av nya elbilar som Ford ska lansera under 2023 och 2024. Bilen ska bana väg för företagets elomställning i Europa och både lingvister och allmänna språknördar uppskattar sannolikt symboliken i modellens namn.

Elbilen Ford Explorer körs på en väg, ute på äventyr
Nya Explorer ska bana väg för Fords elbilssatsning i Europa.

Tillverkas i Tyskland

Nya elbilen Explorer är konstruerad och tillverkad i Tyskland, speciellt utvecklad just för den europeiska marknaden. Modellen blir därmed den första elbilen som byggs i Fords nya elektrifieringscenter i Köln.

Den beskrivs som en mellanstor crossover och kommer erbjuda sittplatser för fem personer. Elektriska Explorer blir alltså mindre än den befintliga, sjusitsiga SUV:en Ford Explorer som säljs just nu i Sverige.

– Explorer är en banbrytare, och en ny typ av spännande elbilar från Ford. Genomsyrad av vårt amerikanska arv men byggd i Köln för våra kunder i Europa. Den är redo för de stora äventyren och fullpackad med allt våra kunder behöver för sina resor, säger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europa.

Nya Ford Explorer byggs på Volkswagens MEB-plattform, skapad för elbilar specifikt. En populär plattform, får vi ändå säga. Den används nämligen av flera tillverkare utöver VW, bland annat Audi och Skoda. Samma plattform ska för övrigt också användas för elversionen av Ford Puma som lanseras under 2024.

Nya Explorer tittar ut över solnedgången i ett vackert bergslandskap
Vad tycker du om designen av nya Explorer?

Design anpassad för en ny elektrisk era

På bilderna av modellen kan vi konstatera att den påminner om dagens Explorer men med tydliga elbilskaraktäristiska drag. Modellen ser verkligen stor ut på bild men mäter bara 4,46 meter på längden. Nästan 60 cm kortare än dagens Explorer och drygt en decimeter kortare än Volkswagen ID.4. alltså, ifall du vill ha något att jämföra med.

Ford skriver att modellens aerodynamiska exteriör fångar tonaliteten och den ikoniska stil som kännetecknar märkets amerikanska SUV:ar men att den också är anpassad för en ny elektrisk era. En stil som bäst exemplifieras av den släta ”sköld” som sitter i fronten och ersätter den traditionella grill vi ser på fossilbilar.

Invändigt beskriver Ford hur en futuristisk exteriörstyling matchas av en ultramodern interiör med förstklassiga material. Med designelement vi vanligen ser hos konceptbilar, så som skulpterade sportiga säten och en sofistikerad soundbar, ska nya Explorer sätta standarden för en helt ny nivå av familjebil.

Exteriörbild på nya Ford Explorer
Visst är det roligt att biltillverkarna verkar sträva alltmer efter att skapa just futuristiska upplevelser. Det är som en hemlig tävling bara de vet om – den som kommer närmast en modern tolkning av hur man på 80-talet såg framför sig att (flygande) bilar skulle se ut år 2023 vinner.

15” skjutbar pekskärm med hemligt fack

En av de största nyheterna (både bokstavligt och bildligt talat) är den nya, 15-tum stora SYNC Move pekskärmen. Unikt för modellen är att skärmen är skjutbar och smidigt kan justeras upp och ned för att passa förarens körposition. Dessutom döljer skärmen ett privat förvaringsutrymme för värdesaker, i sann futuristisk anda.

Skärmen kommer med ett uppkopplat infotainmentsystem och ett ljudsystem som ska heta duga. Därtill får du trådlös appintegration med Android Auto och Apple CarPlay och avancerad förarassistansteknik.

Person som trycker på den 15 tum stora mediaskärmen

De helt nya och avancerade förarassistanssystemen inkluderar, för första gången på en Ford i Europa, Assisted Lane Change som smidigt och säkert möjliggör filbyten genom ett tryck på blinkerspaken, och Clear Exit Assist som varnar när cyklister närmar sig innan dörrar öppnas i trafiken.

Utrustning som lovar hög komfort

Utrustningsmässigt har Ford kanske inte släppt så mycket information om unika nyheter vi inte tidigare sett. Dock ser utrustningslistan ut att erbjuda hög komfort som standard. Bland annat med uppvärmda framsäten och ratt, en masserande förarstol och klimatkontroll som låter föraren och framsätespassageraren välja sin egen temperatur.

Även att öppna bilen har gjorts enkelt med nyckellös öppning och en valbar handsfree-baklucka som gör det enkelt att komma åt bagageutrymmet genom att svepa med benet under bakre stötfångaren. Perfekt när armarna är upptagna med allt vad man nu släpar på i vardagen och en funktion man inte vill vara utan när man väl upplevt hur bekvämt det är.

Förvaring mellan sätena och ny design på interiören
Snygga säten och gott om utrymme för förvaring mellan förar- och passagerarplatsen.

”Fejkad kardantunnel-låda” för förvaring

En detalj som kanske får folk att höja på ögonbrynen, men som får oss att nicka uppskattande, är att Ford valt att bygga ett utrymme för förvaring mellan förar- och passagerarstolen i nya Explorer.

Men vänta nu, tänker du, det har ju alla bilar? Nja. Den nördige vet att ”lådan” eller uppbuktningen som löper från instrumentpanelen hela vägen bak mellan sätena i fossilbilar är ett nödvändigt ont. Ett byggtekniskt tvång man försökt göra det bästa av, kan vi kanske säga. Det kallas för kardantunnel och har med fossilbilars drift att göra (mer än så orkar vi faktiskt inte förklara, Googla om du blev nyfiken).

Elbilar som byggs på rena elbilsplattformar behöver inte den där boxen. De kan ha ett helt platt golv (det är en av anledningarna till att en elbil byggd på en elbilsplattform är så rymlig).

Nya Ford Explorer är byggd på en ren elbilsplattform och kan alltså ha ett helt plant golv. Men Ford vet också att människor behöver förvaring i bilen. Att lägga sin dator, handväska eller annat rakt upp och ner på golvet känns inte så premium. Inte heller är det säkert.

Därför har Ford använt detta tomma utrymme och byggt en kardantunnelliknande låda som erbjuder massor med förvaringsutrymme mellan framsätena. Genialiskt och ett trevligt exempel på praktiskt inriktad ingenjörskonst, tycker vi.

Nya Ford Explorer elbil laddas
Det ska bli enkelt och gå fort att ladda nya Explorer, både hemma och på väg.

Lite information om batteri och räckvidd

I dagsläget vet vi väldigt lite om vad nya Explorer ska komma med för batteristorlek, räckvidd och förbrukning. Det enda vi egentligen vet är att bilen kommer gå att snabbladda från 10 till 80 procent på bara 25 minuter.

Vi vet också att elektriska Explorer kommer att finnas tillgänglig i två versioner, Explorer och Explorer Premium. Innebär det två batteriversioner kanske? Vi får se.

Håll dig uppdaterad

Lanseringen av nya Explorer sker senare under 2023, med leverans i början av 2024. På Fords hemsida kan du läsa (lite) mer om den nya elbilen. Där kan du också skriva upp dig på ett nyhetsbrev för att få mer information och förtur på beställningen!

Läs mer om nya Explorer på ford.se

Lexie Limitless på global expedition i nya Explorer
Lexie Limitless på global expedition med nya Explorer.

Ett äventyr på riktigt

Som kuriosa kan nämnas att Ford slagit sig ihop med äventyrsinfluensern Lexie Limitless. Hon kommer att ge sig ut på en global expedition i nya helt elektriska Explorer, inspirerad av den ursprungliga kvinnliga upptäcktsresanden, Aloha Wanderwell. Hon satte rekord för 100 år sedan med en Ford-sponsrad jorden runt-resa i en Model T. Fun fact, visst?!


Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudande och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Bilbolaget

2023-03-22

Relaterade artiklar

Test av Ford Puma – vi provkör den kompakta mildhybriden

Vi testar Ford Puma – en smidig och mångsidig bil som är kul att köra och rymmer mer än man kan tro. Häng med när vi provkör mildhybriden från Ford!

Vi testar Ford Mustang Mach-E

Häng med när vi provkör och testar Ford Mustang Mach-E: den flexibla elbilen som är sportig, vansinnigt rolig att köra och perfekt för familjen.

Möt nya Ford Kuga plug-in hybrid

Vi testar populära Ford Kuga plug-in hybrid. När man jämför den med liknande modeller är skillnaden i körupplevelse markant. ”Det är mycket bil för pengarna”.