Renault Scenic E-Tech 100% electric

Modern och rymlig elbil

Elektrisk familjebil med lång räckvidd

Helt nya Renault Scenic E-Tech 100% electric är en elektrisk SUV med modern teknik och rymlig kupé. Den effektiva eldrivlinan erbjuder en räckvidd på drygt 62 mil och kraftfull acceleration som gör vardagskörningen till ett nöje. Scenic har utrustats med ett stort men lätt batteri som dessutom har 12 reparerbara och återvinningsbara moduler. Som ett bevis på bilens mångsidighet och goda egenskaper har nya Scenic belönats med det prestigefyllda priset Årets bil 2024. Det här är en elbil du inte vill missa!

Läs mer om Scenic


Erbjudanden på Scenic E-Tech

Renault Scenic E-Tech 100% electric

Privatleasing 6 990 kr/mån

Allt är ändrat, utom namnet. En helt ny bil för livets alla händelser, utformad för att se till att hela familjen åker bekvämt med ett leende på läpparna. Scenic vann titeln ”Årets Bil 2024”.


Renault Scenic E-Tech 100% electric i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Fronten på en ny, vit Renault Scenic

Renault Scenic återlanserad som elbil för familjen

Äntligen är elbilen Renault Scenic E-tech här. Med en luftig och ljus kupé samt bra takhöjd och benutrymme bak passar den utmärkt för familjen eller den som prioriterar rymlighet. Med ett nytt, lätt batteri och en räckvidd på drygt 62 mil (WLTP) bjuder den på smidig och rolig elbilskörning, perfekt för dig som inte vill kompromissa mellan effekt och miljö.

Renault Scenic lanserades första gången 1996 och blev genast en succé. Nu kommer en efterlängtad uppföljare – Scenic som elbil. I samband med lanseringen blev den dessutom utsedd till Årets bil 2024, inte illa!

Nya Renault Scenic E-Tech 100% electric är en mellanstor familjebils-SUV som tack vare sin elbilsplattform erbjuder en luftig och fräsch kupé med plats för mer än man kan tro. Med sju krockkuddar och 30 moderna säkerhetssystem ser bilen till att såväl förare som passagerare reser säkert och kommer fram tryggt.

Lång räckvidd & reparerbart batteri

Scenic E-Tech är utrustad med ett nytt, ännu lättare batteri med 12 reparerbara och återvinningsbara moduler. Tack vare batteriets storlek och bilens väldigt effektiva drift får du längre räckvidd än vi vanligtvis ser hos familjeelbilar, cirka 625 km enligt WLTP.

Dessutom laddar bilen snabbt, både vid AC- och DC-laddning, vilket gör såväl vardagsladdningen som snabbladdningen på långresor till en (mycket effektiv) dans.

Vill du lära dig mer om laddhastighet och olika typer av laddning? Läs vår artikel: Så lång tid tar det att ladda en elbil.

Därtill har Scenic utrustats med ett smart navigationssystem som föreslår en optimerad rutt, inklusive eventuella laddstopp, baserat på laddningsnivån.

Renault Scenic E-Tech elbil laddas vid offentlig laddstolpe (AC-laddning)

Optimerad för vintern

Den nya elektriska plattformen med sin mycket låga tyngdpunkt, i kombination med den kraftfulla elmotorn på 220 hk, gör Scenic E-Tech 100% electric till en rolig bil att köra. Dessutom är den smidig och lätt att manövrera, perfekt för stadskörning och trånga parkeringar.

För våra svenska vintrar är bilen även utrustad med en värmepump som optimerar värmehanteringen och bevara räckvidden trots minusgrader.

Plats för passagerare och packning

Den rymliga kupén i nya Renault Scenic E-Tech 100% electric gör att man kan tro att man sitter i en mycket större bil. I såväl fram- som baksäten är komforten hög för både barn och vuxna.

Scenic erbjuder dessutom ett bagageutrymme i nivå med kombi-klassen. Med mer än 500 liter lastbart utrymme i den djupa bagageluckan kan du få plats med mycket mer än vad som är vanligt för en SUV.

Givetvis bjuds du som förare även på en trevlig och uppkopplad digital upplevelse. De två stora skärmarna med snabb reaktionstid och ett enkelt system med Google inbyggt gör användarupplevelsen till en höjdare.

Mer om Scenic på Renaults hemsida

I nya Renault Scenic finns två stora skärmar som är enkla och smidiga att använda

Våra säljare berättar:

Nya Renault Scenic E-Tech 100% electric sammanfattas bäst med fyra ord: rymligt, effektiv, lätt och snygg. Den är en trevlig familjebil med alla fördelar som en elbil för med sig. Gott om utrymme i kupén, snabb acceleration och 0 procent miljöskadliga avgasutsläpp.

Bilen är smidig och lättmanövrerad men känns stabil och trygg på vägen. Det enorma panoramaglastaket med flytande kristaller är ett extra plus. Att man dessutom kan styra hur mycket eller lite ljus det ska släppa in med röststyrning är true high tech och en detalj som visar hur välarbetad den här bilen är.

Jennifer Larsson

Säljare

Fördelar med Renault Scenic E-tech

  • Trygg och säker familjebil
  • Stort batteri och snabb laddning
  • Effektiv bevaring av räckvidd vid minusgrader
  • Rymlig kupé och stort bagageutrymme
  • Effektfullt panoramaglastak

Scenic E-tech electric vinnare av Årets bil 2024

Scenic E-Tech electric vann! Efter att ha säkrat en plats bland de sju nominerade till Årets bil 2024 är det nu klart att Scenic kammar hem det prestigefulla priset.

Juryn i den internationella tävlingen Car of the Year bestod av 59 journalister från 22 länder. Totalt var 28 bilmodeller med i årets upplaga som alltså vanns av nya Renault Scenic.

Med imponerande räckvidd, generöst utrymme och en tidlös design är det enligt vår mening förståeligt att Scenic vinner det prestigefyllda priset. Den har alla fördelar som en elbil för med sig, extra allt.


Vill du veta mer?

Renault privatleasing

Månadskostnad med mycket inkluderat

Renault Privatleasing är privatleasing när den är som bäst – enkel, billig och bekymmersfri. Leasing innebär att du hyr bilen och betalar en månadsavgift för att köra ett visst antal mil. Du betalar ingen kontantinsats, serviceavtal ingår och du får rabatt på försäkringen.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med CarPay kreditkort och app blir ditt liv med bilen lite billigare och smidigare. Du får bonus på alla köp och fina rabatter på bland annat drivmedel, laddning och biltvätt. Du betalar tryggt och får allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift.

Fordonsskatt

Så mycket ska du betala i bilskatt

Fordonsskatt är en årlig skatt som ska betalas för alla skattepliktiga fordon som inte är avställda. Ägaren ansvarar för att skatten betalas. Här går vi igenom vilka fordon du måste betala skatt för, hur stor skatten är och hur den räknas ut.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – köpa bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Nu ännu tryggare att köpa begagnad bil av bilhandlare

Nya konsumentköplagen gör det lättare att köpa begagnad bil och hindrar handlare från att använda friskrivningar som ”säljes i befintligt skick”.

Leasa eller köpa bil 2024 – vi jämför lån och privatleasing

Vad är skillnaden mellan billån och privatleasing? Vad ska man egentligen välja? Vi reder ut alla frågetecken och vägleder dig i beslutet.

12 fördelar med att köpa begagnad bil på Bilbolaget

Är du på jakt efter en begagnad bil? Här är 12 (väldigt övertygande) anledningar till varför du bör köpa den av oss på Bilbolaget.

Se alla