Byta bromsvätska i din Ford

Varför behövs det och hur ofta ska det göras?

Byta bromsvätska – varför behövs det och hur ofta ska det göras?

För att bromsarna ska fungera ordentligt måste du regelbundet byta bromsvätska i bilen. Med tiden drar bromsvätskan nämligen åt sig fukt och det bildas luft i systemet, något som försämrar bromsförmågan och kan göra att systemet rostar sönder.

Vi på Bilbolaget rekommenderar dig som Fordägare att byta ut all vätska och dränera systemet vartannat till vart tredje år. I våra verkstäder hjälper vi dig gjärna. Du kan boka ett bromsvätskebyte som enskild tjänst eller i samband med service eller annat besök.

PrisexempelPris
Byte av bromsvätska2 050 kr

Varför behövs bromsvätska?

Bromssystemet i personbilar drivs med hjälp av hydraulik. Det innebär att bromskraften från din nedtryckta pedal överförs via vätskor till bromssystemet. Bromsvätskan är alltså, enkelt förklarat, det som gör att bilen saktar ner när du trycker på bromsen. Utan bromsvätska, ingen bromsverkan.

Läs mer om byte av bromsvätska

Vad ser du som nästa steg?

Intresseanmälan

Se fler verkstadserbjudanden

Tillbehör till din Ford

Är du och din Ford redo för sommaren?

Vi har tillbehören du behöver till din Ford för att kunna njuta fullt ut av sommarens alla äventyr. Här kan du se några exempel på utvalda tillbehör.

Vi lagar stenskott på din Ford

Prioritera säker körning.

Låt oss åtgärda din ruta så snabbt som möjligt för bättre sikt och kollisionsskydd. Vi både lagar och byter rutor men lagar i de fall som det är lika säkert. Lagning är mer hållbart, både för miljö och plånbok.

CarPay Business företagskort

Förenkla tjänsteresandet

Alla företagets bilkostnader samlas på en faktura och med möjlighet att se inköpen i CarPay-appen får du enkelt överblick i realtid. Smart, smidigt och säkert för både företagare och anställda.

Här servar och reparerar vi Ford

Vi har Ford verkstad på flera av våra anläggningar. Vi är auktoriserade av Ford att göra service och reparera både person- och transportbilar. Observera att verkstäderna stänger klockan 16 på helgfria vardagar, men det finns bemannade kassor där du kan hämta din bilnyckel och betala till klockan 17.

Klicka på respektive ort för att se avvikande öppettider och hitta kontaktuppgifter till tekniker.

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Så viktigt är det att byta olja i bilens automatväxellåda

Även automatlådan i bilen behöver service och oljebyte. Detta för att undvika allvarliga fel och kostsamma reparationer. Vår expert förklarar hur.

Expertens svar om bilservice – allt du behöver veta

Bilservice är viktigt att göra, det vet vi alla. Men hur ofta ska man göra det, vad ingår och vad kostar det? Det berättar vi för dig.

Så laddar du bilbatteriet säkert – och på rätt sätt!

Märker du att musten har gått ur bilbatteriet? Då kan det vara dags att ladda det. Vi berättar hur du laddar bilbatteriet på rätt sätt.

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

Se alla