Vad kan jag jobba med på Bilbolaget?

Hos oss på Bilbolaget finns många möjligheter att växa och utvecklas. Hos oss har vi en mängd olika tjänster som gör att vi tillsammans kan nå våra mål. Här kan du läsa mer om vilka olika typer av tjänster vi har hos oss på Bilbolaget!


Personlig servicetekniker
Som personlig servicetekniker servar du bilar och åtgärdar fel på dem. Genom felsökning tar man reda på vad som måste åtgärdas på bilen. Teknikern felsöker, plockar isär, rengör, kontrollerar, justerar eller byter ut felaktiga eller utslitna delar.Att ha social kompetens är en viktig egenskap inom yrket som servicetekniker. På Bilbolaget har alla tekniker daglig kundkontakt både via personliga möten, mail och telefon. Du får då följa kunden från bokning till när de kommer på besök och tar hand om överlämning av bilen.
Skadetekniker
I rollen som skadetekniker kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. I reparationsarbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning på person- och transportbilar. Som skadetekniker arbetar du i team men under eget ansvar. Du möter kunder och leverantörer dagligen och har ett stort intresse att ge våra kunder en bra service.
Skadechef
Som skadechef är du en erfaren, coachande ledare och som har en positiv inställning samtidigt som du är driven och lägger stor vikt vid att ditt ansvarsområde levererar kvalitét och nöjda kunder. Du kommer att leda, driva och utveckla den operativa verksamheten i ett team bestående av våra plåtslagare och billackerare.
Skadecoach

Som skadecoach leder och coachar du en grupp skadetekniker. Ditt uppdrag är att arbetsleda, stötta och utveckla skadeteknikerna samt se till att det dagliga arbetet i plåtverkstaden fungerar utan problem och efter uppsatta mål.

Bilförsäljare

Som bilförsäljare arbetar du självständigt efter våra försäljningsprocesser - från första kontakten med kund till leverans av bilen. Du kommer att arbeta för ett attraktivt och komplett bilägande för kunden. Du ingår i en grupp säljare som möter kunder både i bilhallen och ute på fältet. Det här jobbet passar dig som gillar du utmaningar, att göra affärer och har kundfokus.

Billackerare

Som lackerare arbetar du med alla förekommande arbetsuppgifter inom billackering såsom förarbete, lackering och justering.  Det som åtgärdas kan vara plast- och plåtskador, rostskador, repor och andra skador. I arbetet ingår också färganalys och färgblandning samt plastreparationer med bl.a. limning och svetsning. Noggrannhet och tålamod samt sinne för form är bra egenskaper för dig som vill bli billackerare.

Bilrekondare

Att jobba på rekonden innebär allt från att göra ren bilar i olika typer av skick, till att förbereda nya bilar för försäljning. En standardgenomgång innebär upprepad avfettning, polering, vaxning eller lackförsegling av bilen. Behandlingen avser såväl invändig och utvändig rengöring som motortvätt. Även grovrengöring av bilens inredning och mattor samt enklare reparationer ingår i arbetsuppgifterna. Detta jobb passar dig som är noggrann och brinner för att ge bra service. 

Butikssäljare

Har du ett sinne för service och brinner för att ge dina kunder ett bra bemötande? Då har du  två viktiga egenskaper för att bli en bra butikssäljare. En del av din roll är att ge kunden en positiv upplevelse när de besöker våra butiker och bidra med din kunskap om hur just våra produkter kan hjälpa kunden rätt. Du kommer vara en en del av ett arbetslag, där alla tillsammans arbetar för att nå gemensamma mål. 

Plåtslagare

I rollen som plåtslagare kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. I reparations-arbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning. Att reparera karossdetaljerna kräver mycket form- och fingertoppskänsla. Bucklor och repor handriktas, slipas och spacklas bort. Ofta används också olika limningstekniker för att fästa material mot varandra. Varje bilmodell har sina egna former som det gäller att återskapa. Det här jobbet är perfekt för dig som har känsla för form, är noggrann i ditt arbete.