Vad kan jag jobba med på Bilbolaget?

Hos oss på Bilbolaget finns många möjligheter att växa och utvecklas. Hos oss har vi en mängd olika tjänster som gör att vi tillsammans kan nå våra mål. Här kan du läsa mer om vilka olika typer av tjänster vi har hos oss på Bilbolaget!


Felsökare

Som felsökare på Bilbolaget jobbar du i första hand med felsökning, problem som är elektronik- och datarelaterade. Du utför och diagnostiserar också service och reparationer. Genom ditt engagerade och yrkesmässiga förhållningssätt får du alltid kunden att känna sig professionellt bemött.

Garantihandläggare

I tjänsten som garantihandläggare arbetar man med bevakning av garantier, ombehandling av garantier och slutfakturering av garantier. Daglig kontakt sker med både generalagenter och kunder. De märken som främst kommer att arbetas med är Volvo, Renault och Dacia. Utifrån arbetsorder från verkstad begär du som garantihandläggare in pengar från generalagenten. En stor del av jobbet är utredande arbete.

Servicetekniker med fastighetsinriktning

En servicetekniker är en viktig roll för att vår verksamhet ska fungera effektivt. En servicetekniker med fastighetsinriktning har en servicefunktion till verkstads- och fastighetsorganisationen och ditt fokuset är serviceunderhåll. Personen ansvarar också för den inre- och yttre miljön i och på våra fastigheter. 

Skadecoach

Som skadecoach leder och coachar du en grupp skadetekniker. Ditt uppdrag är att arbetsleda, stötta och utveckla skadeteknikerna samt se till att det dagliga arbetet i plåtverkstaden fungerar utan problem och efter uppsatta mål.

Servicesäljare

Tjänsten innebär mycket kontakt med verkstaden, bilförsäljningsavdelningen, leverantörer och kunder. Du arbetar med stort fokus på kund och service. Arbetsuppgifterna handlar om allt från professionell rådgivning till försäljning av reservdelar och tillbehör. 

Kundtjänstmedarbetare

Som kundtjänstmedarbetare hos Bilbolaget servar du våra anläggningar i Gävleborg och Roslagen. Kundtjänstteamet ska leverera bästa tänkbara service, stödja bilförsäljning och verkstad genom uppsökande samtal för att bredda kundgruppen samt proaktivt lösa befintliga kunders behov.

Biltestare

Som biltestare kommer du att ansvara för att bilar blir testade, besiktade och provkörda innan försäljning. Du granskar fordonet vilket skick den är i och kontrollerar brister och skador. Du kommer även att administrera och lägga in resultat av inbytestester i våra system. Du ansvarar för att flödet fungerar med begagnade bilar i dialog med övriga avdelningar samt externa samarbetsparter. 

 

Bilförsäljare

Som bilförsäljare arbetar du självständigt efter våra försäljningsprocesser - från första kontakten med kund till leverans av bilen. Du kommer att arbeta för ett attraktivt och komplett bilägande för kunden. Du ingår i en grupp säljare som möter kunder både i bilhallen och ute på fältet. Det här jobbet passar dig som gillar du utmaningar, att göra affärer och har kundfokus.

Billackerare

Som lackerare arbetar du med alla förekommande arbetsuppgifter inom billackering såsom förarbete, lackering och justering.  Det som åtgärdas kan vara plast- och plåtskador, rostskador, repor och andra skador. I arbetet ingår också färganalys och färgblandning samt plastreparationer med bl.a. limning och svetsning. Noggrannhet och tålamod samt sinne för form är bra egenskaper för dig som vill bli billackerare.

Bilrekondare

Att jobba på rekonden innebär allt från att göra ren bilar i olika typer av skick, till att förbereda nya bilar för försäljning. En standardgenomgång innebär upprepad avfettning, polering, vaxning eller lackförsegling av bilen. Behandlingen avser såväl invändig och utvändig rengöring som motortvätt. Även grovrengöring av bilens inredning och mattor samt enklare reparationer ingår i arbetsuppgifterna. Detta jobb passar dig som är noggrann och brinner för att ge bra service. 

Butikssäljare

Har du ett sinne för service och brinner för att ge dina kunder ett bra bemötande? Då har du  två viktiga egenskaper för att bli en bra butikssäljare. En del av din roll är att ge kunden en positiv upplevelse när de besöker våra butiker och bidra med din kunskap om hur just våra produkter kan hjälpa kunden rätt. Du kommer vara en en del av ett arbetslag, där alla tillsammans arbetar för att nå gemensamma mål. 

Plåtslagare

I rollen som plåtslagare kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. I reparations-arbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning. Att reparera karossdetaljerna kräver mycket form- och fingertoppskänsla. Bucklor och repor handriktas, slipas och spacklas bort. Ofta används också olika limningstekniker för att fästa material mot varandra. Varje bilmodell har sina egna former som det gäller att återskapa. Det här jobbet är perfekt för dig som har känsla för form, är noggrann i ditt arbete. 

Medarbetare skadekundtjänst

Som skadeberäknare och skadekundtjänstmedarbetare är du många gånger den första kontakten kunder har med vårt skadecenter. Arbetet går ut på att ta emot kund, skadebesikta bil och beräkna skadekalkyler till försäkringsbolag. Till din hjälp har du hjälp av välutvecklade systemstöd samt våra interna stödfunktioner. 

Personlig servicetekniker

Som personlig servicetekniker utför och diagnostiserar du service och reparationer på våra bilar. Hos oss är kunden alltid i fokus och genom ditt engagerade och yrkesmässiga förhållningssätt får du alltid kunden att känna sig professionellt bemött. Du ansvarar för hela processen: från tidsbokning till att bilen är klar för avhämtning. Så om du har ett sinne för service och älskar att lära dig ny teknik så är detta ett jobb för dig! 

Skademekaniker

I rollen som skadetekniker kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. I reparationsarbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning.  

Verkstadscoach

Som verkstadscoach leder och coachar du en grupp servicetekniker. Ditt uppdrag är att arbetsleda, stötta och utveckla serviceteknikerna samt se till att det dagliga arbetet i verkstaden fungerar utan problem och efter uppsatta mål. För att återkoppla, ge information och planera dagens verksamhet effektivt håller du dagliga möten med din personal. I arbetet ingår också en stor del administration.