Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudanden och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Pressmeddelande februari 2024

Bilbolaget Personbilar växer med Hyundai

Bilbolaget Personbilar med anläggningar från Norrtälje till Sundsvall/Timrå har träffat avtal om att förvärva Dahlqvist Bil i Norr AB. Dahlqvist Bil är återförsäljare av Hyundai personbilar i Luleå sedan märkets etablering i Sverige 1995. Dahlqvist Bil driver idag nybilsförsäljning av Hyundai, försäljning av begagnade fordon samt en serviceverksamhet Luleå.

Tillträdet sker 1 mars 2024.

Bilbolaget Personbilar kommer även att representera Hyundai som varumärke på sina anläggningar i Sundsvall och Gävle från och med 1 juli 2024.

Koncernchef Martin Persson utanför Bilbolaget i Sundsvall, en av anläggningarna som kommer börja sälja Hyundai
Koncernchef Martin Persson utanför Bilbolaget i Sundsvall, en av anläggningarna som kommer börja sälja Hyundai i juli.

Martin Persson, koncernchef Bilbolaget Invest, kommenterar:

– Jag är mycket glad och stolt över att vi får förmånen att arbeta med Hyundai som ett av världens starkaste varumärken. Hyundai är ett varumärke med stort utvecklingsfokus och högkvalitativa produkter i en marknad som utvecklas i en rasande fart. Vi välkomnar Hyundai till oss och ser fram emot att vara en stark kraft i märkets expansiva resa närmaste åren!

Bengt Larsson, Sverigechef Hyundai, kommenterar:

– Vi välkomnar Bilbolaget som partner i Luleå, Sundsvall och Gävle under 2024. Tillsammans ser vi fram mot att ta nästa steg i utvecklingsresan med Hyundai i norra Sverige.

Tom Dahlqvist, ägare till Dahlqvist Bil i Norr, kommenterar:

– Efter nästan 30 år med fantastiska kunder och medarbetare så tänker jag på att trygga verksamheten framåt. Då handlar det för mig om att hitta en säker och stabil ägare som kan ta Hyundai i Luleå in i framtiden. Att det är ett familjeföretag som satsar på att fortsätta att utveckla verksamheten känns extra bra. Jag är säker på att våra medarbetare tillsammans med de nya ägarna kommer att fortsätta ta hand om våra kunder på bästa sätt.

Om Bilbolaget Personbilar

Bilbolaget Personbilars verksamhet sträcker sig från Timrå i norr till Norrtälje i söder, via Sundsvall, Ljusdal, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Sandviken, Uppsala och Östhammar. Personbilsbolaget har cirka 500 anställda på 12 anläggningar.

Bilbolaget har idag en fullt utbyggd verksamhet med försäljning av nya bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt och drivmedelsstationer under samma tak, vilket ger ett unikt erbjudande. Bolaget säljer nya Volvo, Ford, Renault och Dacia medan begagnatutbudet består av blandade varumärken.

Om Bilbolaget Invest AB

Bilbolaget Invest Sundsvall AB är moderbolaget inom koncernen med Bilbolaget Personbilar, Bilinorr, Bilbolaget lastvagnar, en bildemontering och ett fastighetsbolag.

Bilbolagetkoncernen med säte i Sundsvall säljer personbilar av märkena Volvo, Ford, Renault, Dacia, Toyota, transportbilar av märkena Renault, Ford samt Toyota och lastbilar av märket Volvo. Koncernen har 19 personbilsanläggningar från Norrtälje i söder till Luleå i norr och 5 lastvagnsanläggningar från Gävle i söder till Sundsvall i norr. Koncernen har cirka 900 anställda.

Bilbolagskoncernen ägs av familjen Persson. Martin Persson är styrelseordförande, även syskonen Henrik och Anders jobbar inom koncernen. Familjen Persson har siktet inställt på framtiden och jobbar långsiktigt med att hela tiden modernisera och återinvestera i verksamheten.

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Lipskog, VD Bilbolaget Personbilar, 076-545 57 01, robert.lipskog@bilbolaget.nu
Martin Persson, Koncernchef Bilbolaget Invest, 070-315 15 02, martin.persson@bilbolaget.nu

Läs mer om Hyundai Luleå

Anläggning: Luleå

Vi har tagit över efter Dahlqvist Bil som din lokala återförsäljare av Hyundai i Luleå. I våra lokaler hittar du nya Hyundai samt begagnade bilar från flera olika märken. Vi kan också hjälpa dig som vill sälja din bil, oavsett märke. Vi är auktoriserad verkstad för Hyundai samt har en bildelsbutik med tillbehör och reservdelar.

På Hyundai Luleå lovar vi att ta bra hand om dig.

Hur påverkar ägarbytet mig?

Har du varit kund hos Dahlqvist Bil lovar vi att fortsätta ta lika bra hand om dig. Både bilförsäljning och verkstad kommer att finnas kvar, liksom all trevlig personal.

Vanliga frågor


Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudanden och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Bilbolaget

2024-02-05

Relaterade artiklar

Enklare att köpa bil i Uppsala: Bilbolaget samlar sin försäljning

Större utbud, fler säljare och ökad service – vi förbättrar vårt erbjudande i Uppsala genom att samla all bilförsäljning på Kungsgatan 97.

Bilbolaget etablerar sig i Uppsala – ska bli Sveriges mest digitala bilhandlare

Med två nya anläggningar i Uppsala satsar Bilbolaget stenhårt. Nu vill man anställa en frontend-utvecklare för att växla upp takten digitalt.

Bilbolaget förvärvar Bilias och före detta Upplands Motors anläggningar i Uppsala

Bilia Uppsala och före detta Upplands Motor, nuvarande Volvo Car Retails anläggningar i Uppsala blir en del i Bilbolaget-koncernen.

Bilbolaget satsar på nytt affärsområde

Vi gör en helt ny satsning på däck och fälg och startar ett nytt affärsområde under varumärket Däcka. Till det söker vi en tänkande affärsområdeschef som vill vara med och utveckla affären från grunden.