Boka tid för hjulskifte

Vid frågor är du välkommen att kontakta kundtjänst på chatten eller 020-50 02 50.

Loading wheel change...

Vanliga frågor från våra kunder

Hur långt tid tar det att byta däck?

Lämnar du in din bil till oss tar det cirka 15-20 minuter för oss att byta dina däck. På den tiden hinner vi rengöra dina nav, smörja gängan på bultar och muttrar, byta alla däck, kontrollera lufttrycket och ta betalt. Under tiden kan du slappna av med en kopp gratis kaffe.

När ska man byta till sommardäck?

Du får ha sommardäck mellan 1 april och 30 november. Regeln om när man får byta till sommardäck styrs egentligen av reglerna kring vinter- och dubbdäck. Det regeln egentligen säger är att du från och med 1 april inte längre måste köra med vinterdäck och att du efter 15 april inte längre får köra med dubbdäck (förutsatt att det inte är vinterväglag).

När måste man ha vinterdäck?

Enligt lag måste du ha vinterdäck på bilen mellan 1 december och 31 mars, när det råder vinterväglag. Du får dock byta till vinterdäck tidigare än så. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april, eller längre om vinterväglag råder eller befaras komma.

Vad är definitionen av vinterväglag?

Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.