Verkstad och service för Dacia

Välkommen till en auktoriserad Daciaverkstad

Behöver du boka tid för service eller reparation av din Dacia? I våra auktoriserade Daciaverkstäder kan vi lova dig att din bil blir väl omhändertagen. Våra kunniga mekaniker är experter på Dacia och de ser till att din bil kontrolleras och repareras med originaldelar.

Hitta närmaste verkstad


Fördelar med Dacia originalservice på Bilbolaget

Mekaniker specialiserade på Dacia

Alltid Dacia originaldelar

Felsökning utifrån Dacias riktlinjer

Uppdatering av mjukvara

Anpassade verktyg och maskiner

Dacia Duster vid parkering i naturen

Därför ska du välja en auktoriserad Daciaverkstad

I längden lönar det sig alltid att göra förebyggande underhåll på bilen istället för att vänta tills något händer. Dessutom kör du tryggt och problemfritt och undviker oväntade utgifter.

Att din Dacia är regelbundet servad hos oss som auktoriserad Daciaverkstad tjänar du på den dag du ska byta bil, eftersom en servicebok med alla originalstämplar ger ett högre andrahandsvärde.

Kunniga tekniker, specialiserade på Dacia

Eftersom Dacia byggt din bil är det också de som har den största kunskapen om din bil och de många tusen delarna den är sammansatt av.

Som auktoriserad Daciaverkstad kan du känna dig trygg med att vi också besitter all den kunskapen. Därför kan vi utforma ett optimalt serviceprogram där varje vital del kontrolleras, justeras eller byts i rätt tid.

Service anpassad för din bil

Hos oss på Bilbolaget kan du känna dig trygg med att servicens innehåll är perfekt anpassat till just din Dacia och antalet mil du kört.

Boka service på din Dacia


Personlig servicetekniker

Hos oss på Bilbolaget får du en personlig servicetekniker som alltid tar hand om din bil varje gång du lämnar in den. Det gör upplevelsen av att lämna in din Dacia på verkstad både personligare, trevligare och tryggare.

Din personliga servicetekniker tar emot dig när du lämnar in din bil, gör arbetet och lämnar personligen tillbaks bilen till dig. Därför kan hen också svara på alla frågor kring den service eller de reparationer som utförts.

Vad kostar det?

Kostnaden för Dacia service varierar beroende på vad du har för modell, hur många mil bilen gått och vad du vill ska ingå. Priset för ett verkstadsbesök varierar beroende på felets omfattning och vad som behöver repareras.

Kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50 för att få ett prisförslag för din bil.

I våra verkstäder kan du betala med bank- eller kreditkort, Carpay och Swish. Om du betalar med CarPay samlar du bonuspoäng på hela summan. Vissa verkstadstjänster blir till och med billigare med CarPay. Dessutom kan du dela upp betalningen räntefritt på fyra månader. Smidigt va?


Fler verkstadstjänster

Vi har ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för din Dacia. Tjänsterna kan givetvis bokas in en och en, men vårt tips är att du passar på att boka in flera saker på en och samma dag, till exempel när du ändå lämnar in din bil på service.

På så sätt slipper du köra bilen till oss flera gånger och du kan känna dig trygg med att alla eventuella fel och brister åtgärdas hos en professionell Dacia verkstad.

För att boka flera verkstadstjänster på samma dag, kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50.

Har du fått ett stenskott eller behöver byta ruta?

I våra glasverkstäder jobbar kunniga glasmästare med rätt utrustning och originaldelar för din Dacia. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig snabbt och enkelt att laga ett stenskott eller byta vindruta på din Dacia.

Läs mer om glasreparationer

Däckbalansering och hjulinställning

Upplever du att bilen drar i sidled, att ratten står snett eller att det skakar/vibrerar när du kör? Det kan vara tecken på att du har obalans i däcken eller att du behöver göra en hjulinställning. I vår däckverkstad kan vi undersöka vad felet beror på och åtgärda det snabbt och enkelt.

Läs mer om våra däcktjänster

Luftkonditionering/AC-behandling

Det är viktigare än du kan tro att rengöra luftkonditionerings-/AC-systemet i en bil. När du använder bilen samlas nämligen fukt, damm och smuts i flänsarna och då bildas bakterier. Dessa påverkar den luft som du sedan andas in.

En behandling av din luftkonditionering eliminerar bakterier, tar bort pollen, damm och nikotin, minskar risken för allergiska besvär och avlägsnar obehagliga lukter.

Kontakta kundtjänst via chatten eller på 020-50 02 50 för att boka.

Skadebesiktning efter bilolycka

Har din Dacia varit med vid en olycka eller skadats på annat sätt? Vi hjälper dig med skadeanmälan till försäkringsbolaget, skadebesiktning och reparation. Självrisken betalar du direkt till oss.

Släcka tvåor efter besiktning

Har du fått en tvåa vid den obligatoriska kontrollbesiktningen? Lämna in din Dacia i vår verkstad så åtgärdar vi felet. Det spar tid och du slipper köra bilen till besiktningen för en efterkontroll.

Här servar och reparerar vi Dacia

Klicka på respektive ort för att se öppettider och hitta fler kontaktuppgifter.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Expertens svar om bilservice – allt du behöver veta

Bilservice är viktigt, det vet vi alla. Men hur ofta ska man göra det, vad ingår och vad kostar det? Det berättar vi för dig.

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

Bogsera bilen – regler och tips för bogsering

Är du osäker på vilka regler som gäller vid bogsering? Vi berättar vilka lagar du måste följa och ger tips för en smidigare bogsering.

Förläng livslängden på din bil – enkla tips

Att förlänga livslängden på bilen är inte så svårt. Med våra tips kan du spara pengar, undvika skador & minska de bilrelaterade svordomarna.

Se alla