Bilbolaget begagnat

Begagnade bilaffärer, som de borde vara

Begagnade bilar som ger dig mer

Vi säljer och köper begagnade bilar, men vi gör också mycket mer. Vi vill förändra begagnataffären och göra det osvårt att köpa och äga begagnad bil. Därför erbjuder vi dig tjänster som är unika på marknaden, noggrant kontrollerade bilar och engagerade säljare med ett mål: att hjälpa dig hitta den begagnade bil som är bäst för dig – både idag och i framtiden. Skulle de misslyckas får du till och med ångra dig. Det är begagnade bilaffärer, som de borde vara.


Därför ska du köpa begagnad bil av oss

 • Noggrant testade bilar
 • Gratis CARFAX-rapport
 • Trygg och enkel finansiering
 • Hemleverans inom hela Sverige
 • Omfattande garantier
 • 30 dagars returrätt med älska bilen-garantin
 • Kostnadsfri värdering av nuvarande bil
 • Koll på hela kostnaden


Se våra senast publicerade bilar


Fyndlådan

Har du gått och klurat på att byta bil men inte kommit till skott? Här har du ytterligare en anledning att sluta förhala det hela. Vi har sänkt priset på flera av våra begagnade bilar och samlat dem på ett och samma ställe, vi kallar det fyndlådan (finare term för sluta-skjut-upp-köpet-lådan).


Shoppa efter kategori

Ibland är det svårt att veta vad för typ av begagnad bil man ska köpa. Det finns ju en uppsjö, hur vet man vilken som passar ens behov? För dig har vi skapat kategorier där vi delat in alla begagnade bilar vi har i lager efter behoven de kan uppfylla.

Begagnade bilar för skogen

Oavsett om du har träden inpå knuten eller måste köra någon mil för att komma till favoritskogen kan det vara bra med en bil som gör det enkelt att ta sig fram på smala och stundtals igenvuxna skogsvägar. En bil som inte tvingar dig be till högre makter så fort du kommer fram till en dypöl du måste köra genom.

Begagnade bilar att pendla billigt med

Vill du ha en mindre bil att pendla billigt med som du ändå kan känna dig trygg i på vägarna? Klart du ska få det. Vi vill ju att du ska komma fram lugn och harmonisk, inte skräckslagen. Här har vi samlat begagnade bilar som både är billiga att äga och köra samt har fått höga betyg i säkerhetstester.

Begagnade bilar för familjen

Att vara familjens bil är ganska jobbigt. Det kladdas glass på ens klädsel, man körs mest fram och tillbaks till dagis eller skola och man packas så full med grejer att man knappt kan andas genom bagageutrymmet. Ibland slår de till och med på en för att de inte får som de vill. Det krävs en hel del styrka för att stå ut.


Begagnade bilaffärer, som de borde vara

Vi tror på saker som är okomplicerade. Sådant som inte är så himla krångligt eller märkvärdigt. Vi gillar att köpa och sälja begagnade bilar och att göra folk glada. Så det är det vi håller på med.

Vi fattar faktiskt inte varför saker ska vara så svåra hela tiden. Att det ska vara så många i Sverige som hellre stukar foten än byter bil*. Det jobbar vi varje dag för att ändra på.

Vi vet att alla inte är lika intresserade av bilar som vi är. Vissa älskar att öppna motorhuven, andra har knappt någonsin gjort det. Vissa tycker motorer är intressant, andra ser bilen som ett nödvändigt ont. Oavsett vad du kan och varför du har bil är du välkommen till oss. Här blir du bemött på samma sätt oavsett om du gillar gamm-Volvos, familjebilar eller vrålåk.

Att sälja eller köpa begagnad bil hos oss på Bilbolaget ska vara osvårt, vem du än är. Krångligare än så är det inte.

Vi testar alla begagnade bilar

Vi vill att du som ska ut på äventyr inte ska se några hinder med resan. Att du som ska åka till någon du gillar inte ska behöva oroa dig för mer än om du kom ihåg tandborsten eller ej. Att du som ska köra barnen till dagis eller ta bilen till padeln bara ska kunna sätta dig och fara.

Därför genomför vi noggranna kontroller av alla begagnade bilar vi säljer.

Älska bilen-garantin

Köper du bil av oss ska det kännas rätt. Därför erbjuder vi dig 30 dagars älska bilen-garanti. Den innebär att du har 30 dagar på dig att känna efter. Skulle du upptäcka att bilen inte var något för dig får du lämna igen den. Bra va?

Eftersom vi testar och kontrollerar alla begagnade bilar innan vi säljer dem vet du precis vad du får när du köper bil av oss. Men själva känslan kan vi aldrig garantera. Därför erbjuder vi den här garantin.

Läs mer här

Historik på bilen – helt gratis!

Innan man köper en begagnad bil kan man ju vilja veta mer om den. Man hade velat sticka in huvudet genom rutan och syna tidigare ägare. Nu kan du det, nästan. Vi bjuder nämligen på kostnadsfria CARFAX-rapporter på alla begagnade bilar vi har till salu.

Rapporten innehåller bland annat:

 • Besiktningsuppgifter
 • Om bilen varit stulen
 • Servicehistorik
 • Antalet tidigare ägare m.m.

Bilen till bron-systemet

Ja, hem till dig alltså. Norr om Dalälven säger man att man lämnar saker på bron. Det är alltså vid ytterdörren, för dig som inte är bekant med uttrycket.

En sak som är lite jobbig med att köpa begagnad bil på annan ort är strulet med att få hem den. Men det behöver faktiskt inte vara krångligt alls. Det löser sig, som vi brukar säga.

Köper du en begagnad bil av oss kan vi hjälpa till att ordna med transporten hem till dig. Du berättar bara när och var du vill ha bilen, så fixar vi det. Bilen till bron-systemet, kallar vi det.

Garantier som gör det gött att köpa begagnad bil

När du köper en begagnad bil av oss får du en omfattande garanti som trygghet ifall bilen plötsligt skulle gå sönder. Eftersom vi är en registrerad bilhandlare har du dessutom extra trygghet i och med att konsumentköplagen gäller. Trygghet på trygghet alltså – hängslen och livrem, du vet.

Våra garantier är några av marknadens mest omfattande och är framtagna för att du verkligen ska kunna känna dig lugn när du köper begagnad bil av oss. Till många av våra bilar kan du till och med köpa till extra garanti i upp till två år. Det ger dig alltså samma trygghet som en nybilsgaranti. Kan typ inte bli bättre.

Läs mer om våra garantier

*En studie som Wayke gjort tillsammans med Sifo där över 1000 svenskar svarat visar att många tycker att det är så pass jobbigt att ta itu med bilaffären att de hellre deklarerar, storhandlar eller till och med stukar foten.

Bil som kör på en slingrig väg upp i bergen

Slipp omvägar, gå direkt till sälj

Utöver att sälja begagnade bilar tycker vi om att köpa begagnade bilar med. Det betyder alltså att vi gärna köper din bil. På så sätt slipper du arbetet med att försöka sälja bilen själv. Det är lite omvänd världsordning: du betalar inte företaget, företaget betalar dig.

Himla schysst grej ändå. Dessutom är det oerhört smidigt att sälja sin bil till oss. Du behöver egentligen inte förbereda något. Inte ens tvätta bilen. Vi fixar allt från det administrativa till det tråkiga så att du bara kan sätta dig och vänta på att pengarna kommer in på kontot. Det är lite som att vinna trots att man hoppat över hela spelplanen i Monopol.

Det är osvår bilförsäljning på riktigt det. Precis som det borde vara.

Värdera din bil

Snabb och kostnadsfri onlinevärdering

Funderar du på vad din bil är värd vid en eventuell försäljning? Värdera den kostnadsfritt online idag. Hos oss får du snabbt ett preliminärt värderingsförslag, allt du behöver göra är att fylla i registreringsnummer, miltal och bilens skick. Supersmidigt!

Sälj din bil till oss

Slipp snack och prutande

Ska du sälja din bil men vill slippa det tråkiga? Vi löser det. Värdera bilen kostnadsfritt och få svar direkt online. Sedan är det bara tre enkla steg tills att bilen är såld: prisförslag, kontroll och ägarbyte. Pengarna har du på kontot inom några dagar. Lättare än så blir det inte.


Vanliga frågor från våra kunder

Hur fungerar det att köpa bil online?

Nu behöver du inte ens lämna hemmets lugna vrå för att köpa bil. Du kan istället klicka hem bilen direkt från soffan. Enkelt och tryggt. Besök den bil du vill köpa och klicka på ”Köp bil direkt”. Du fyller i information om din inbytesbil, betalsätt, försäkring och signerar med Bank-ID. Efter genomfört köp kommer en representant från oss att kontakta dig för att gå igenom eventuella inbyten, övriga detaljer, eventuella frågor samt boka in en tid då du kan komma och hämta din nya bil.

Har du frågor? Chatta med vår kundtjänst så hjälper de dig vidare. Du kan givetvis även kontakta oss på andra sätt, exempelvis via telefon eller mail: 020-50 02 50, kundtjänst@bilbolaget.nu.

Jag har en fråga, hur får jag hjälp?

Du kan kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig. Antingen via chatten, telefon eller mail: 020-50 02 50, kundtjänst@bilbolaget.nu.

Jag är intresserad av en bil, hur bokar jag provkörning?

Du kan enkelt klicka på ”Boka provkörning” direkt på den bil du är intresserad av. En representant från oss kontaktar sedan dig för att boka in en tid som passar dig.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Finansiering

Förmånliga avtal på billån & leasing

Ska du köpa ny eller begagnad bil erbjuder vi förmånlig finansiering tillsammans med trygga banker. Du får ett tydligt finansieringsförslag anpassat efter ditt behov och vi ordnar allt snabbt och enkelt. Vill du istället leasa bilen går det lika bra.

Älska bilen-garantin

30 dagars returrätt på begagnade bilar

Köper du begagnad bil av oss ska det kännas rätt. Därför erbjuder vi dig 30 dagars älska bilen-garanti. Den innebär att du har 30 dagar på dig att känna efter. Skulle du upptäcka att den begagnade bilen du köpt helt enkelt inte var något för dig får du lämna igen den.

Garanti på begagnade bilar

Garantier som får kunderna att jubla

När du köper en begagnad bil av oss på Bilbolaget får du också en omfattande garanti som trygghet ifall något skulle hända med bilen. Vi kontrollerar också alla begagnade bilar mycket noggrant så att du ska slippa oroa dig.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Klimatbonusen upphör 8 november 2022

Regeringen meddelar att klimatbonusen upphör. Den som köper eller beställer en klimatbonusbil efter 8 november 2022 kommer inte att få bonus.

Nu blir det ännu tryggare att köpa begagnad bil av bilhandlare

Nya konsumentköplagen gör det lättare att köpa begagnad bil och hindrar handlare från att använda friskrivningar som ”säljes i befintligt skick”.

Så testar vi begagnade bilar

Vi testar alla begagnade bilar så att de är i bra skick. Köper du begagnad bil privat är det svårare. Därför berättar vår test-expert vad du ska kolla på.

Test av Volvo XC60 Recharge – vi provkör den populära laddhybriden

Vi provkör den populära laddhybriden Volvo XC60 Recharge T8 och testar vad bilen går för. Se bilder och läs vårt utlåtande här.

Se alla