Tvätta biltvätt

Renare bil än grannen

Ren bil snabbt och enkelt i vår biltvätt

Låt Tvätta biltvätt göra jobbet åt dig. I våra automattvättar får du snabbt och smidigt en ren bil, helt utan ansträngning. Eftersom vår biltvätt är skonsam mot både bilens lack och miljön kan du tvätta ofta med gott samvete. Vi har flera olika tvättprogram i olika prisklasser och erbjuder även borstfri biltvätt samt tvätt för dig med takbox. För dig som verkligen gillar att ha en ren bil finns nu också abonnemang på biltvätt, pris från 299 kr per månad.


Fördelar med Tvätta maskinbiltvätt

 • Det går fort och smidigt
 • Du slipper göra jobbet själv
 • Miljövänlig biltvätt
 • Slipp kliva ur bilen
 • Skonsam mot bilens lack
 • Torr bil direkt

Tvätta bilen i en miljövänlig biltvätt istället

En ren bil är inte bara snygg att titta på. Regelbunden tvätt skonar också lack, glas och gummi, samt förhindrar att smuts ligger och skaver mellan ytor där rost kan få fäste. Dessutom minskar risken för olyckor eftersom en ren bil syns bättre i mörkret.

En bil som används dagligen bör därför tvättas minst en gång i månaden, men att tvätta bilen på gatan eller uppfarten är både besvärligt och skadligt för miljön.

Detta då tvättvattnet, som efter en biltvätt kan innehålla såväl skadliga kemikalier som rester från olja och andra tungmetaller. Står du på gatan, garageinfarten eller tomten kan tvättvattnet rinna ner i dagvattenbrunnar som inte leds till reningsverk utan till sjöar och vattendrag i närheten.

Välj istället att tvätta bilen i vår automattvätt. Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder olika biltvättspaket samt tvätt-abonnemang. Det är enkelt, smidigt, går fort och är skonsamt mot bilens lack och miljön. Win win win.

Våra Tvätta-anläggningar

I samarbete med Tvätta kan vi erbjuda modern och mjuk biltvätt vid fyra av våra anläggningar: i Uppsala, Norrtälje, Sandviken och Sundsvall. Letar du efter en Tvätta automatbiltvätt någon annanstans i Sverige, använd kartan på tanka.se.

Tvätta Norrtälje

Välkommen att tvätta din bil i Tvättas biltvätt i Norrtälje. Modern och skonsam automattvätt med mjuka borstar och miljömärkta tvättmedel. Öppet dygnet runt, enkel kortbetalning utanför.

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Tvätta Sandviken

Välkommen att tvätta din bil i Tvättas biltvätt i Sandviken. Modern och skonsam automattvätt med mjuka borstar och miljömärkta tvättmedel. Öppet dygnet runt, enkel kortbetalning utanför.

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Tvätta Sundsvall

Välkommen att tvätta din bil i Tvättas biltvätt i Sundsvall. Modern och skonsam automattvätt med mjuka borstar och miljömärkta tvättmedel. Öppet dygnet runt, enkel kortbetalning utanför.

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Tvättprogram och priser

Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder sex olika biltvättspaket. Bjud din bil på en riktigt härlig skönhetsbehandling redan idag. Välj om du vill betala med kort, app eller abonnemang.

 • När du betalar med CarPay i appen Tvätta Biltvätt får du var 6:e tvätt gratis.
  Ladda ner appen i App Store eller Google Play.
 • Vill du istället betala med kort i automaten får du alltid 10% rabatt
  med Volvo-, Renault- och Carpay-kort. Rabatten dras på fakturan.
 • Med vårt smarta tvätt-abonnemang kan du njuta av ren bil när du vill.
  Tvätta upp till 8 gånger/månad, pris från 299 kr.
TvättprogramPrisAbonnemangspris
GULD PREMIUM: Avfettning/Schampo (dubbel), hjultvätt (dubbel), förtvätt, borsttvätt, underspolning, polering (dubbel), Premium ShineTec, Premium ShieldTec, tork.
(endast kortbetalning)
449 kr
GULD: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, polering, vax, tork.374 kr499 kr/mån
SILVER: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, vax, tork. 224 kr299 kr/mån
BRONS: Avfettning/Schampo, borsttvätt, tork.174 kr
BORSTFRITT: Avfettning, förtvätt, högtryckstvätt, underspolning, vax, tork.199 kr279 kr/mån
TAKBOX: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, vax, tork.
(endast kortbetalning)
211 kr
TILLVAL: Extra avfettning/insektsborttagning.39 kr

Läs mer om tvätt-abonnemang och hur du skaffar det


Tvätta interiört

Gör så här:

1. Plocka av extrautrustning
Vik om möjligt in infällbara backspeglar. Kör ej in med takbox (om du inte valt taxi-/takboxprogrammet).

2. Betala med kort, app eller abonnemang

3. Kör in – stanna vid rött ljus
Placera bilen i mitten av tvätten. Dra åt handbromsen, stäng av motorn. Sitt kvar i bilen, tvättprogrammet startar automatiskt. 

4. Kör fram till nästa maskin (för tvådelade anläggningar)
När första maskinen tvättat klart, kör fram till nästa maskin för vax och tork. 

5. Kör ut vid grönt ljus
Provbromsa alltid efter tvätt. Om det är vinter och många minusgrader ute är det klokt att torka av dörrlister efter tvätten. Läs mer i vår artikel Tvätta bilen på vintern.


Tvätta bilen i Tvättas automattvätt

Att borstarna i maskintvättar skulle repa lacken är en gammal myt som lever kvar sedan borstarna var utrustade med hårdare strån. På Tvätta använder vi bara mjuka borstar som är skonsamma mot lacken och har en polerande effekt. Men för dig som ändå är orolig finns givetvis ett tvättprogram där borstarna inte används alls.

Snabb och enkel biltvätt

En tvätt hos Tvätta går snabbt och enkelt. Tack vare att vi på vissa orter har tvådelade tvätthallar får två bilar plats samtidigt vilket gör att risken för kö minskar. Kör in, luta dig tillbaks och låt maskinen göra jobbet.

– Det är så smidigt, snabbt och enkelt att tvätta bilen i Tvätta-hallen. Du behöver aldrig gå in någonstans för att köpa tvättkoder. Istället kör du bara direkt fram till porten, sätter i ditt kort, får upp programmen på en skärm, väljer tvätt och åker in. Några minuter senare kommer du ut i en skinande ren bil.

Alltid ren bil med våra abonnemang

Med våra smarta tvätt-abonnemang kan du alltid njuta av en ren bil. Tvätta upp till 8 gånger/månad, utan bindningstid*.

Du tecknar abonnemangen direkt i appen Tvätta Biltvätt. Ladda ner appen gratis på Google Play eller i App Store.

Guld 499 kr/mån, Silver 299 kr/mån, Borstfritt 279 kr/mån.

*Abonnemang gäller i 30 dagar och debiteras på nytt vid månadsskiftet. Abonnemanget går att säga upp i appen fram till tre dagar innan månadsskiftet.

Rabatt och bonus med CarPay

Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet får du bonus och 10% rabatt på tvättpriset. Rabatten dras av på din faktura. Du kan självklart använda eventuell bonus du fått för att tvätta hos oss, det är bara att aktivera checken direkt i CarPay-appen.

Har du inte CarPay? Skaffa det direkt. Det är helt kostnadsfritt och du samlar bonus från första kronan.

Läs mer och skaffa CarPay

Tvätta bilen med mobilen

Med appen Tvätta Biltvätt är det ännu enklare att tvätta bilen. Du kan enkelt kolla hur lång kö det är, välja tvättprogram och betala säkert med några klick. Appen är självklart gratis och ger dig dessutom billigare tvättar eftersom du får var 6:e tvätt gratis. Appen finns att ladda ner på App Store eller Google Play.

Se instruktionsfilmen nedan om du är nyfiken på hur man laddar ner appen, registrerar sig och genomför en tvätt.

Se hur allting går till här

Se filmen nedan om du vill se hur det går till att genomföra en tvätt med appen.

Så tvättar du bilen med appen Tvätta Biltvätt

Miljömärkt biltvätt

På Bilbolaget tycker vi att det är viktigt att vi gemensamt tar ansvar för vår miljö. Därför är våra biltvättar certifierade enligt ISO 14001 och uppfyller Naturvårdsverkets riktvärden och kommunens krav. Vi använder oss även av tvättmedel som möter Svanen-märkningens höga krav utan att ge avkall på kvaliteten.

Alla krav som kommuner har kring vattenrening och utsläpp av olja och tungmetaller uppfylls i våra anläggningar. Ytterligare en fördel med Tvätta-anläggningarna är att i genomsnitt 85 % av allt vatten renas och återvinns. Det är miljömässig biltvätt när den är som bäst.

Därför ska du inte tvätta bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Två frågor många ställer på Google. Vi tänkte därför att vi skulle reda ut saken så att du kan känna dig påläst nästa gång diskussionen om hur man bäst tvättar sin bil kommer upp. Svaret på båda frågorna är nämligen ’nja’.

Läs artikeln

Tvätta bilen på vintern

Många känner oro för att tvätta bilen under årets kallaste månader. Man är rädd att bilen ska frysa ihop och dessutom känns det onödigt, bilen blir ju skitig så fort igen. Men faktum är att det är ännu viktigare att tvätta bilen på vintern eftersom vägsaltet sliter så mycket på lacken.

Därför har vi skrivit en artikel med saker att tänka på när du tvättar bilen på vintern. Bäst är att tvätta bilen i en maskintvätt, såsom Tvätta, eftersom din bil då blåses torr efter tvätten. På så sätt minskar risken markant för att dörrarna ska frysa fast.

Läs alla tips


Är vår nya biltvätt magisk?

En modern och miljövänlig biltvätt som är öppen dygnet runt. Prova den du också – tydligen är den magisk?!


Vanliga frågor om Tvätta biltvätt

Varför ska man tvätta bilen?

Det finns flera anledningar till att du bör tvätta din bil regelbundet. Smuts, vägsalt och asfaltsrester sliter på lacken på bilen och kan leda till rost eller matta fläckar som aldrig går bort.

En smutsig bil syns också sämre i mörkret eftersom lacken, lamporna och registreringsskyltarna tappar sin reflekterande förmåga. Detta innebär att olycksrisken ökar. Skulle polisen stoppa dig med en allt för smutsig registreringsskylt kan du dessutom få böter.

En ren bil ökar också andrahandsvärdet och ger köparen en känsla av att bilen är väl omhändertagen. Dessutom är rena bilar klart trevligare att titta på, visst? Du slipper även bli smutsig när du kliver i och ur eller öppnar bagageluckan om din bil är ren.

Hur ofta ska man tvätta bilen?

En bra regel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den varje dag. Detta är extra viktigt på vintern. Är bilen så pass smutsig att lyktorna är täckta eller registreringsskylten börjar bli oläslig bör du tvätta direkt. Dels för att minska risken för olyckor och dels för att en oläslig registreringsskylt kan ge böter.

Måste man tvätta bilen på vintern?

Ja! Även om det är bra att tvätta bilen året runt är det särskilt viktigt på vintern. Detta eftersom vägsaltet som fastnar på bilen skapar större risk för korrosion. Dessutom river dubbdäck upp mer partiklar som fastnar i bilens lack och ökar risken för rost ytterligare. Har din bil väl börjat rosta går det inte bort med en biltvätt.

Läs mer i vår artikel Därför är det viktigt att tvätta bilen på vintern.


Vill du veta mer?

Tanka

Välkommen att tanka smart

Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning till lägre pris än på bemannade stationer. Betalar du din tankning med Volvokort, Renaultkort, CarPaykort eller appen CarPay får du alltid 10 öre rabatt per liter.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul hemma? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Då ska du besikta bilen – regler 2023

När och hur ofta du ska besikta bilen beror på hur gammal den är. Vi berättar vilka regler som gäller och när du ska besikta just din bil.

Förläng livslängden på din bil – enkla tips

Att förlänga livslängden på bilen behöver inte vara så avancerat, det kan till och med räcka med att tänka på var du parkerar.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla