Tvätta biltvätt

Renare bil än grannen

Ren bil snabbt, enkelt och billigt

En bil som används dagligen bör tvättas minst en gång i månaden för att skydda lacken och minska risken för olyckor och böter. I våra Tvätta-anläggningar får du snabbt och smidigt en ren bil. Eftersom våra biltvättar är skonsamma mot både bilens lack och miljön kan du tvätta ofta med gott samvete. Betalar du med ett Volvo-, Renault- eller Carpay-kort får du dessutom bonus och 20% rabatt på alla tvättprogram.


Kom och tvätta din bil hos oss

En ren bil är inte bara snygg att titta på. Regelbunden tvätt skonar både lack, glas och gummi, samt förhindrar att smuts ligger och skaver mellan ytor där rost kan få fäste.

Nu kan du passa på att skämma bort din bil lite extra. Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder sex olika biltvättspaket. Bjud din bil på en riktigt härlig skönhetsbehandling redan idag. 

Fördelar med Tvätta maskinbiltvätt

  • Det går fort och smidigt
  • Du slipper göra jobbet själv
  • Miljövänlig biltvätt
  • Slipp kliva ur bilen
  • Skonsam mot bilens lack
  • 20% rabatt med bilägarkort
  • Torr bil direkt

Våra Tvätta-anläggningar

Nedan listar vi Tvätta-anläggningar som ligger i anslutning till någon av våra verksamheter. För övriga Tvätta-anläggningar i Sverige, besök tanka.se.

Tvätta Norrtälje

Tvätta Sundsvall

Tvätta Sandviken


Tvättprogram och priser

Nu kan du passa på att skämma bort din bil lite extra. Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder sex olika biltvättspaket. Bjud din bil på en riktigt härlig skönhetsbehandling redan idag. 

Renault-/VolvokortsprisOrdinarie pris
BRILJANT LYX: Avfettning/Schampo (dubbel), hjultvätt (dubbel), förtvätt, borsttvätt, underspolning, polering, tork, Raintec.359 kr449 kr
DIAMANT: Avfettning/Schampo, högtryck, hjultvätt, borsttvätt, underspolning, polering, tork.299 kr374 kr
GULD: Avfettning/Schampo, högtryck, hjultvätt, borsttvätt, underspolning, tork.179 kr 224 kr
TAXIBIL/TAKBOX
(UTAN TAKBORSTE): 
Avfettning/Schampo, högtryck, hjultvätt, borsttvätt, underspolning, tork.
169 kr211 kr
BORSTFRITT: Avfettning/Schampo, högtryckstvätt, underspolning, tork.159 kr199 kr
BRONS: Avfettning/Schampo, borsttvätt, tork.139 kr174 kr
TILLVAL: Extra avfettning/insektsborttagning. 32 kr40 kr

Tvätta interiört

Gör så här:

1. Plocka av extrautrustning
Vik in infällbara backspeglar. Kör ej in med takbox. 

2. Betala med kort eller slå din kod
Följ instruktionerna på skärmen. 

3. Kör in – stanna vid rött ljus
Placera bilen i mitten av tvätten.Dra åt handbromsen, stäng av motorn.Sitt kvar i bilen, tvättprogrammet startar automatiskt. 

4. Kör fram till nästa maskin (för tvådelade anläggningar)
När första maskinen tvättat klart, kör fram till nästa maskin för vax och tork. 

5. Kör ut vid grönt ljus
Provbromsa alltid efter tvätt.


Tvätta bilen hos Tvätta

Skonsamt mot lacken

Att borstarna i maskintvättar skulle repa lacken är en gammal myt som lever kvar sedan borstarna var utrustade med hårdare strån. På Tvätta använder vi bara mjuka borstar som är skonsamma mot lacken och har en polerande effekt. Men för dig som ändå är orolig finns givetvis ett tvättprogram där borstarna inte används alls.

Snabb och enkel biltvätt

En tvätt hos Tvätta går snabbt och enkelt. Tack vare att vi på vissa orter har tvådelade tvätthallar får två bilar plats samtidigt vilket gör att risken för kö minskar. Kör in, luta dig tillbaks och låt maskinen göra jobbet.

– Det är så smidigt, snabbt och enkelt att tvätta bilen i Tvätta-hallen. Du behöver aldrig gå in någonstans för att köpa tvättkoder. Istället kör du bara direkt fram till porten, sätter i ditt kort, får upp programmen på en skärm, väljer tvätt och åker in. Några minuter senare kommer du ut i en skinande ren bil.

Miljömärkt biltvätt

På Bilbolaget tycker vi att det är viktigt att vi gemensamt tar ansvar för vår miljö. Därför är våra biltvättar certifierade enligt ISO 14001 och uppfyller Naturvårdsverkets riktvärden och kommunens krav. Vi använder oss även av tvättmedel som möter Svanen-märkningens höga krav utan att ge avkall på kvaliteten.

Alla krav som kommuner har kring vattenrening och utsläpp av olja och tungmetaller uppfylls i våra anläggningar. Ytterligare en fördel med Tvätta-anläggningarna är att i genomsnitt 85 % av allt vatten renas och återvinns. Det är miljömässig biltvätt när den är som bäst.

Rabatt och bonus med bilägarkortet

Vi har öppet dygnet runt och du betalar enkelt med ditt kort i en maskin utanför tvätthallen. Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet får du bonus och 20% rabatt på tvättpriset. Rabatten dras av på din faktura. Du kan självklart använda eventuell bonus du fått för att tvätta hos oss, det är bara att aktivera checken direkt i CarPay-appen.

Har du inte ett bilägarkort? Skaffa ett idag. Det är helt kostnadsfritt och du samlar bonus från första kronan.

Läs mer och skaffa kort här


Är vår nya biltvätt magisk?

En modern och miljövänlig biltvätt som är öppen dygnet runt. Prova den du också – tydligen är den magisk?!


Vanliga frågor om biltvätt

Varför ska man tvätta bilen?

Det finns flera anledningar till att du bör tvätta din bil regelbundet. Smuts, vägsalt och asfaltsrester sliter på lacken på bilen och kan leda till rost eller matta fläckar som aldrig går bort.

En smutsig bil syns också sämre i mörkret eftersom lacken, lamporna och registreringsskyltarna tappar sin reflekterande förmåga. Detta innebär att olycksrisken ökar. Skulle polisen stoppa dig med en allt för smutsig registreringsskylt kan du dessutom få böter.

En ren bil ökar också andrahandsvärdet och ger köparen en känsla av att bilen är väl omhändertagen. Dessutom är rena bilar klart trevligare att titta på, visst? Du slipper även bli smutsig när du kliver i och ur eller öppnar bagageluckan om din bil är ren.

Måste man tvätta bilen på vintern?

Ja! Även om det är bra att tvätta bilen året runt är det särskilt viktigt på vintern. Detta eftersom vägsaltet som fastnar på bilen skapar större risk för korrosion. Dessutom river dubbdäck upp mer partiklar som fastnar i bilens lack och ökar risken för rost ytterligare. Har din bil väl börjat rosta går det inte bort med en biltvätt.

Hur ofta ska man tvätta bilen?

En bra regel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den varje dag. Detta är extra viktigt på vintern. Är bilen så pass smutsig att lyktorna är täckta eller registreringsskylten börjar bli oläslig bör du tvätta direkt. Dels för att minska risken för olyckor och dels för att en oläslig registreringsskylt kan ge böter.

Vill du veta mer?

Tanka

Välkommen att tanka smart

Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning till lägre pris än på bemannade stationer. Betalar du din tankning med Volvokort, Renaultkort, CarPaykort eller appen CarPay får du alltid 10 öre rabatt per liter.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul i garage eller förråd? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Tips till dig som mest kör korta sträckor med bilen

Diesel- och bensinbilar mår inte bra av att bara köras korta sträckor. Men oroa dig inte, det finns några saker du kan göra för att undvika kostsamma reparationer.

Tips inför kontrollbesiktningen – 11 enkla saker att kontrollera

För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Se alla