Tvätta biltvätt

Renare bil än grannen

Ren bil snabbt och enkelt i vår biltvätt

Låt Tvätta biltvätt göra jobbet åt dig. I våra automattvättar får du snabbt och smidigt en ren bil, helt utan ansträngning. Vi har flera olika tvättprogram i olika prisklasser, alla skonsamma mot både bilens lack och miljön. Om du verkligen gillar att ha en ren bil kan du skaffa abonnemang på biltvätt.


Fördelar med Tvätta maskinbiltvätt

 • Det går fort och smidigt
 • Du slipper göra jobbet själv
 • Miljövänlig biltvätt
 • Slipp kliva ur bilen
 • Skonsam mot bilens lack
 • Torr bil direkt

Tvätta bilen i en miljövänlig biltvätt

En ren bil är inte bara snygg att titta på. Regelbunden tvätt skonar också lack, glas och gummi samt förhindrar att smuts ligger och skaver mellan ytor där rost kan få fäste.

En bil som används dagligen bör därför tvättas minst en gång i månaden men att tvätta bilen på gatan eller uppfarten är både besvärligt och skadligt för miljön.

Så dåligt är det att tvätta bilen på gatan

Välj istället att tvätta bilen i vår automattvätt. Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder olika biltvättspaket samt tvätt-abonnemang. Det är enkelt, smidigt, går fort och är skonsamt mot bilens lack och miljön. Win win win.

Våra Tvätta-anläggningar

I samarbete med Tvätta kan vi erbjuda modern och mjuk biltvätt vid fyra av våra anläggningar: i Uppsala, Norrtälje, Sandviken och Sundsvall.

Letar du efter en Tvätta automatbiltvätt någon annanstans i Sverige, använd kartan på tanka.se.

Tvätta Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Tvätta Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Tvätta Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Tvättprogram och priser

Våra Tvätta-anläggningar har öppet dygnet runt och erbjuder sex olika biltvättspaket. Bjud din bil på en riktigt härlig skönhetsbehandling redan idag. Välj om du vill betala med kort, app eller abonnemang.

 • När du betalar med CarPay i appen Tvätta Biltvätt får du var 6:e tvätt gratis.
  Ladda ner appen i App Store eller Google Play.
 • Vill du istället betala med kort i automaten får du alltid 10% rabatt
  med Volvo-, Renault- och Carpay-kort. Rabatten dras på fakturan.
 • Med vårt smarta tvätt-abonnemang kan du njuta av ren bil när du vill.
  Tvätta upp till 8 gånger/månad.
TvättprogramPrisAbonnemangspris
GULD PREMIUM: Avfettning/Schampo (dubbel), hjultvätt (dubbel), förtvätt, borsttvätt, underspolning, polering (dubbel), Premium ShineTec, Premium ShieldTec, tork.
(endast kortbetalning)
449 kr
GULD: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, polering, vax, tork.374 kr499 kr/mån
SILVER: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, vax, tork. 224 kr299 kr/mån
BRONS: Avfettning/Schampo, borsttvätt, tork.174 kr
BORSTFRITT: Avfettning, förtvätt, högtryckstvätt, underspolning, vax, tork.199 kr279 kr/mån
TAKBOX: Avfettning/Schampo, hjultvätt, förtvätt, borsttvätt, underspolning, vax, tork.
(endast kortbetalning)
211 kr
TILLVAL: Extra avfettning/insektsborttagning.39 kr

Tvätta interiört
Tvätta biltvätt.

Gör så här:

1. Plocka eventuellt av extrautrustning
Kör ej in med takbox (om du inte valt taxi-/takboxprogrammet).

2. Betala med kort, app eller abonnemang

3. Kör in – stanna vid rött ljus
Placera bilen i mitten av tvätten. Dra åt handbromsen, stäng av motorn. Sitt kvar i bilen, tvättprogrammet startar automatiskt. 

4. Kör fram till nästa maskin (för tvådelade anläggningar)
När första maskinen tvättat klart, kör fram till nästa maskin för vax och tork. 

5. Kör ut vid grönt ljus
Provbromsa alltid efter tvätt. Om det är vinter och många minusgrader ute är det klokt att torka av dörrlister efter tvätten.


Tvätta bilen i Tvättas automattvätt

Att borstarna i maskintvättar skulle repa lacken är en gammal myt som lever kvar sedan borstarna var utrustade med hårdare strån.

På Tvätta använder vi bara mjuka borstar som är skonsamma mot lacken och har en polerande effekt. Men för dig som ändå är orolig finns givetvis ett tvättprogram där borstarna inte används alls.

Snabb och enkel biltvätt

En tvätt hos Tvätta går snabbt och enkelt. Tack vare att vi på vissa orter har tvådelade tvätthallar får två bilar plats samtidigt vilket gör att risken för kö minskar.

Kör in, luta dig tillbaks och låt maskinen göra jobbet.

– Det är så smidigt, snabbt och enkelt att tvätta bilen i Tvätta-hallen. Du behöver aldrig gå in någonstans för att köpa tvättkoder. Istället kör du bara direkt fram till porten, sätter i ditt kort, får upp programmen på en skärm, väljer tvätt och åker in. Några minuter senare kommer du ut i en skinande ren bil.

Alltid ren bil med våra abonnemang

Med våra smarta tvätt-abonnemang kan du alltid njuta av en ren bil. Tvätta upp till 8 gånger/månad, utan bindningstid*.

Du tecknar abonnemangen direkt i appen Tvätta Biltvätt. Ladda ner appen gratis på Google Play eller i App Store.

Guld 499 kr/mån, Silver 299 kr/mån, Borstfritt 279 kr/mån

*Abonnemang gäller i 30 dagar och debiteras på nytt vid månadsskiftet. Abonnemanget går att säga upp i appen fram till tre dagar innan månadsskiftet.

Rabatt och bonus med CarPay

Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet får du bonus och 10% rabatt på tvättpriset. Rabatten dras av på din faktura. Du kan självklart använda eventuell bonus du fått för att tvätta hos oss, det är bara att aktivera checken direkt i CarPay-appen.

Har du inte CarPay? Skaffa det direkt. Det är helt kostnadsfritt och du samlar bonus från första kronan.

Läs mer och skaffa CarPay

Tvätta bilen med mobilen

Med appen Tvätta Biltvätt är det ännu enklare att tvätta bilen. Du kan enkelt kolla hur lång kö det är, välja tvättprogram och betala säkert med några klick. Appen är gratis och ger dig dessutom billigare tvättar eftersom du får var 6:e tvätt gratis.

Se instruktionsfilmen nedan om du är nyfiken på hur man laddar ner appen, registrerar sig och genomför en tvätt.

Så tvättar du bilen med mobilen

Miljömärkt biltvätt

På Bilbolaget tycker vi att det är viktigt att vi gemensamt tar ansvar för vår miljö. Därför är våra biltvättar certifierade enligt ISO 14001 och uppfyller Naturvårdsverkets riktvärden och kommunens krav. Vi använder oss även av tvättmedel som möter Svanen-märkningens höga krav utan att ge avkall på kvaliteten.

Alla krav som kommuner har kring vattenrening och utsläpp av olja och tungmetaller uppfylls i våra anläggningar. Ytterligare en fördel med Tvätta-anläggningarna är att i genomsnitt 85 % av allt vatten renas och återvinns.

Därför ska du inte tvätta bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Två frågor många ställer på Google.

Vi tänkte därför att vi skulle reda ut saken så att du kan känna dig påläst nästa gång diskussionen om hur man bäst tvättar sin bil kommer upp. Svaret på båda frågorna är nämligen ’nja’.

Läs artikeln

Tvätta bilen på vintern

Många känner oro för att tvätta bilen under årets kallaste månader. Man är rädd att bilen ska frysa ihop och dessutom känns det onödigt, bilen blir ju skitig så fort igen.

Men faktum är att det är ännu viktigare att tvätta bilen på vintern eftersom vägsaltet sliter så mycket på lacken.

Därför har vi skrivit en artikel med saker att tänka på när du tvättar bilen på vintern. Bäst är att tvätta bilen i en maskintvätt, såsom Tvätta, eftersom din bil då blåses torr efter tvätten.

Läs alla tips

Vanliga frågor om Tvätta biltvätt

Varför ska man tvätta bilen?

Det finns flera anledningar till att du bör tvätta din bil regelbundet. Smuts, vägsalt och asfaltsrester sliter på lacken på bilen och kan leda till rost eller matta fläckar som aldrig går bort.

En smutsig bil syns också sämre i mörkret eftersom lacken, lamporna och registreringsskyltarna tappar sin reflekterande förmåga. Detta innebär att olycksrisken ökar. Skulle polisen stoppa dig med en allt för smutsig registreringsskylt kan du dessutom få böter.

En ren bil ökar också andrahandsvärdet och ger köparen en känsla av att bilen är väl omhändertagen. Dessutom är rena bilar klart trevligare att titta på, visst? Du slipper även bli smutsig när du kliver i och ur eller öppnar bagageluckan om din bil är ren.

Hur ofta ska man tvätta bilen?

En bra regel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den varje dag. Detta är extra viktigt på vintern. Är bilen så pass smutsig att lyktorna är täckta eller registreringsskylten börjar bli oläslig bör du tvätta direkt. Dels för att minska risken för olyckor och dels för att en oläslig registreringsskylt kan ge böter.

Måste man tvätta bilen på vintern?

Ja! Även om det är bra att tvätta bilen året runt är det särskilt viktigt på vintern. Detta eftersom vägsaltet som fastnar på bilen skapar större risk för korrosion. Dessutom river dubbdäck upp mer partiklar som fastnar i bilens lack och ökar risken för rost ytterligare. Har din bil väl börjat rosta går det inte bort med en biltvätt.

Läs mer i vår artikel Därför är det viktigt att tvätta bilen på vintern.

Blir lacken repig i en biltvätt?

Nej, det är en gammal myt som lever kvar sedan borstarna i biltvättar var hårda. Idag är borstarna mjuka och skonsamma mot bilens lack, så du behöver inte oroa dig för repor.

Jag tycker det är läskigt att köra genom biltvätten, kan jag få hjälp?

Självklart hjälper vi dig om du tycker att det är obehagligt. Kom in till oss på Bilbolaget när vi har öppet, antingen till bilhallen eller verkstaden så får du hjälp att köra bilen genom tvätten.

Hur lång tid tar ett tvättprogram?

Det snabbaste tvättprogrammet, Brons, tar cirka 10 minter. Vårt bästa tvättprogram, Guld Premium, tar cirka 20 minuter. Luta dig tillbaks och njut!

Vad händer om något blir fel i biltvätten?

Om något akut skulle hända medan din bil är i biltvätten finns det alltid nödnummer att ringa för att få hjälp. Du kan också stoppa biltvätten vid behov genom att tuta. Instruktioner finns inne i tvätten.

Vill du veta mer?

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med CarPay kreditkort och app blir ditt liv med bilen lite billigare och smidigare. Du får bonus på alla köp och fina rabatter på bland annat drivmedel, laddning och biltvätt. Du betalar tryggt och får allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift.

Tanka

Välkommen att tanka smart

Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning och elbilsladdning, dessutom till lägre pris än på bemannade stationer. Betalar du med CarPaykort eller appen CarPay får du alltid minst 10 öre rabatt per liter och du samlar bonus på köpet.

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul hemma? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Kallavfettning – behöver man avfetta bilen innan tvätt?

Kallavfettning är effektiv mot tuff smuts. Men hur ska det användas och behöver man avfetta bilen innan tvätt? Vi reder ut alla frågetecken.

Förläng livslängden på din bil – enkla tips

Att förlänga livslängden på bilen är inte så svårt. Med våra tips kan du spara pengar, undvika skador & minska de bilrelaterade svordomarna.

Tvätta inte bilen hemma – typ förbjudet

Är det förbjudet att tvätta bilen hemma och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

Därför är det viktigt att tvätta bilen på vintern

De flesta drar sig för att tvätta bilen när det är minus, men faktum är att det är viktigare att tvätta bilen på vintern än på sommaren.

Se alla