Bilglasverkstad

Specialister på bilglas – lagar eller byter din ruta

Skadat bilglas? Vi hjälper dig oavsett skada.

Att laga stenskott eller byta vindruta i våra glasverkstäder är enkelt, tryggt och går snabbt. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Vid behov hjälper vi dig med låne- eller hyrbil till förmånligt pris. Vi lagar stenskott på alla bilmärken och är auktoriserad märkesverkstad för att byta rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. I Timrå kan vi byta rutor på alla bilmärken.


Vi är experter på bilglas

Det finns många anledningar till att du ska välja oss som auktoriserad verkstad för att laga eller byta ditt bilglas. Våra kunniga och välutbildade glasmästare vet vad som krävs för din bil. De vet vilken metod, vilken vindruta och vilket lim som biltillverkaren rekommenderar.

De arbetar med professionella verktyg och originaldelar och de kan säkerställa att den teknik som är placerad i bilens ruta fungerar som den ska efter att den varit hos oss. Det är bra både för din bil och för din trygghet.

Vi lagar stenskott på alla märken

Du är förstås välkommen till oss för att laga ditt stenskott oavsett vilket märke du kör. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig att boka en tid via chatten, mail eller telefon.

Om du har en Volvo, Renault, Dacia eller Ford är det enklaste sättet att boka direkt online.

020-50 02 50

kundtjanst@bilbolaget.nu


Våra bilglasverkstäder

Vi har bilglasverkstad i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Norrtälje, Sandviken, Sundsvall, Söderhamn, Uppsala, Timrå och Östhammar. På samtliga orter kan vi laga bilglas och byta rutor. Klicka på respektive ort för att boka tid i glasverkstaden, hitta kontaktuppgifter, se öppettider och mycket mer.

Bollnäs

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Fyrislund

Fyrislundsgatan 76, 754 50 Uppsala

Uppsala Kungsgatan

Kungsgatan 97, 75318 Uppsala

Östhammar

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Därför ska du välja vår bilglasverkstad

Vi både lagar och byter rutor

Oavsett om du bara behöver laga ett litet stenskott eller byta ut en hel ruta så hjälper vi dig gärna.

Vi tar hand om skadeanmälan

Vi sköter pappersarbetet och all kontakt med ditt försäkringsbolag. Eventuell självrisk betalar du hos oss.

Snabb och smidig hantering

Att laga eller byta bilglas hos oss är enkelt och smidigt. Du behöver bara ta bilen till oss så sköter vi resten.

Rätt vindrutor och verktyg

Som auktoriserad märkesverkstad reparerar vi alltid din Volvo, Renault, Ford och Dacia med originaldelar och rätt verktyg.

Passa på vid service och reparation

Eftersom vi är auktoriserade för såväl service som glasreparation kan vi se till att alla ärenden du har hos verkstaden åtgärdas samtidigt.

Specialiserade bilglasmästare

I våra glasverkstäder kan våra kunniga bilglasmästare laga ditt stenskott eller byta din ruta på ett professionellt och fackmannamässigt sätt.

Laga eller byta bilglas?

I första hand försöker vi alltid laga din bilruta. Storleken på stenskottet och var det sitter avgör om det går att laga eller om vindrutan måste bytas. Det finns även en begränsning på hur många stenskott en ruta får ha.

Då lagar vi stenskott

  • Stenskott mindre än 2,5 cm
  • Inga sprickor
  • Inga stenskott placerade i siktfältet
  • Stenskottet ej placerat inom 5 cm från ramen
  • Tre eller färre stenskott

Då byter vi vindruta

  • Sprickor i rutan
  • Fler än tre stenskott
  • Stenskott placerade i siktfältet
  • Stenskott placerade mindre än 5 cm från ramen

Hur går det till?

Att laga stenskott eller byta ruta hos oss är väldigt enkelt. Du bokar en tid och tar med dig bilen till oss. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget och du betalar bara självrisken hos oss.

I vår glasverkstad kan vi hjälpa dig laga stenskott och byta vindruta på bilen.

Vad kostar det att laga bilglas?

Självrisken för att laga stenskott ligger normalt på mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag. Har du serviceavtal hos oss är det gratis. Självrisken för att byta vindruta ligger normalt på mellan 1500 och 3000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.

Våra prisexempel ovan är baserade på att du har en halv- eller helförsäkring. Då betalar du självrisken och försäkringsbolaget står för resterande kostnad. Vi hjälper dig såklart med kontakten med försäkringsbolaget, allt du behöver göra är att åka till oss med din bil. Om du bara har trafikförsäkring kan du kontakta oss för prisuppgift.

Det är alltså alltid billigast om det går att laga bilrutan men beroende på skadans storlek och placering kan det vara nödvändigt att byta den. Får du ett stenskott bör du därför laga det hos oss så fort som möjligt, innan rutan spricker och du tvingas betala för ett vindrutebyte.

Boka tid nu


Vanliga frågor från våra kunder

Hur bokar jag tid i bilglasverkstaden?

Om du har en Volvo, Renault, Dacia eller Ford är det enklaste sättet att boka tid online för reparation eller byte av bilglas.

Har du inte en bil från dessa märken kan du ringa till din lokala Bilbolaget verkstad, eller kontakta kundtjänst på telefon 020-50 02 50 eller e-post kundtjanst@bilbolaget.nu.

Hur fort kan man få en tid i glasverkstaden?

Att reparera och byta bilglas går ganska fort, därför har vi inte så långa kö-tider i våra glasverkstäder. Ofta kan du få en tid inom en eller några dagar.

Jag har bokat en tid, ska jag göra något fram tills dess?

Om du ska laga din ruta för att du fått ett stenskott är det bra om du sätter på ett stenskottsplåster eller en tejpbit ovanpå skadan. Detta för att inte fukt och smuts ska tränga in. Ska du byta ruta behöver du inte göra något, mer än att köra försiktigt när du åker till oss.

Hur betalar jag i glasverkstaden?

I våra glasverkstäder kan du betala med kort eller via CarPay-appen. Betalar du med CarPay eller Volvo- och Renaultkort får du dessutom bonus på summan.

Vad betalar jag?

Beroende på typ av glasskada och vad du har för försäkring betalar du olika mycket. Har du en hel- eller halvförsäkring betalar du självrisken till oss och så sköter vi resten. Har du bara trafikförsäkring betalar du summan vi kommit överens om direkt hos oss.

Går det på försäkringen att laga bilglas?

Ja, om du har en försäkring som täcker glasskador. Du betalar då bara självrisken och vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att boka tid för att åtgärda glasskadan hos oss på Bilbolaget.

Måste man ringa försäkringsbolaget först?

Nej, vi på Bilbolaget hjälper dig med det. Det enda du behöver göra är att boka en tid för byte av vindruta och ta din bil till oss på utsatt tid. Du betalar självrisken till oss och vi sköter kontakten med försäkringsbolaget.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Laga stenskott

Har du fått ett stenskott?

Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker och behöver bytas helt. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi reparerar stenskott på alla bilmärken och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag.

Byta vindruta

Har du fått en spricka i vindrutan?

Att byta vindruta hos oss på Bilbolaget är enkelt, tryggt och går snabbt. Vi är auktoriserad märkesverkstad för att byta rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil.

Serviceavtal

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceavtal för enkelt och förmånligt bilägande. Serviceavtal kan tecknas på både nya och begagnade bilar och innebär att du prenumererar på din bils service. Du betalar en fast månadskostnad och slipper därmed den stora utgiften vid servicetillfället.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla