Hjulskifte

Vi hjälper dig med däckbytet

Dags att byta däck?

Låt en professionell däckverkstad byta dina däck. Vi byter däck på alla typer av bilar – snabbt och smidigt medan du slappnar av med en kopp kaffe. Hos oss får du mycket mer än bara ett vanligt däckbyte och våra tekniker ser alltid över skicket på dina däck så att din bil rullar tryggt och säkert hela säsongen. Har du CarPay får du dessutom rabatt på hjulskiftet.


Byt dina däck hos Bilbolaget

I våra däckverkstäder runt om i Sverige erbjuder vi däckskifte till sommardäck och vinterdäck. Flera av våra verkstäder erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare.

Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem ser vi också över däckens mönsterdjup så att de håller måttet samt kontrollerar att däcken är jämnt slitna.

Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas enkelt och snabbt medan bilen är inlämnad för däckbyte.

Fördelar med att byta däck hos oss

 • Enkel bokning online
 • Snabbt och smidigt däckskifte
 • Navrengöring ingår
 • Kontroll och uppsmörjning av bultar ingår
 • Kontroll och justering av lufttryck ingår
 • Gratis kaffe och WiFi medan du väntar
 • Rabatt med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet

Vad kostar det att byta däck?

Däckbyte: pris fr. 300 kr*
*med CarPay. Ord. pris 350 kr

Montering inkl. balansering: fr. 250 kr/däck
gäller för däck köpta hos oss.

Däckhotell inkl. däckbyte: fr. 995 kr/säsong*
*med CarPay. Ord. pris 1 250 kr.

Avvikande priser i Söderhamn och Uppsala, kontakta oss för lokala priser.

Se lediga tider

Datum att hålla koll på

I Sverige måste vi enligt lag ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars, när det råder vinterväglag. Drar du släpvagn gäller kravet även denna.

Dubbdäck är tillåtna mellan 1 oktober och 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Kom ihåg att det är Polisen som avgör om det är vinterväglag eller ej.

 • 1 oktober till 15 april = du får ha dubbdäck
 • 1 dec till 31 mars = du måste ha vinterdäck, vid vinterväglag
 • 1 april till 30 november = du får ha sommardäck

Har du inte CarPay? Skaffa det direkt!

*Med CarPay får du rabatt på både hjulskifte och däckhotell. Både kort och app är gratis och ger dig som bilägare en mängd fördelar.

Förutom bonus på alla dina köp och alla bilkostnader samlade på en och samma faktura får du bra rabatt på bland annat drivmedel hos Tanka, biltvätt hos Tvätta och i våra verkstäder.

Dessutom kan du dela upp kostnaden räntefritt på fyra månader. Bra va?

Läs mer och skaffa CarPay

Byta till vinterdäck

Dags att skifta däck? Oavsett om du ska byta till befintliga däck eller om du behöver köpa nya sommardäck inför säsongen hjälper vi på Bilbolaget dig gärna.

I samband med däckbytet kan du även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under allra bästa förutsättningar i vårt däckhotell inför kommande säsong.


Så går det till

Boka en definitiv värdering

Steg 1. Du bokar en tid

Du bokar en tid för däckskifte eller omläggning på den anläggning som passar dig. Kör bilen till anläggningen på utsatt tid. Kom ihåg att ta med dig eventuell låshylsa och hjulen vi ska byta till (om du inte redan har däcken i vårt däckhotell vill säga).

Medan vi byter dina däck kan du koppla av med en kopp kaffe i våra soffor

Steg 2. Vi byter eller lägger om dina däck

Vi byter eller lägger om dina däck på befintliga fälgar medan du väntar. Har du bokat balansering gör vi det också. Under tiden kan du slappna av med en kopp kaffe och fritt WiFi. Det tar sällan mer än 15 minuter från att du kört in din bil till att allt är klart.

Betalar du däckbytet med Carpay får du både rabatt och bonus

Steg 3. Betalning, rabatt och bonus

Du betalar tryggt och enkelt i verkstaden eller via CarPay-appen. Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får du rabatt på däckbytet. Dessutom får du bonus. Nu kan du och bilen glatt kan fara vidare, trygga på vägen med rätt däck för säsongen.


Så mycket mer än bara ett däckbyte

När du betalar för att vi ska byta dina däck gör vi egentligen så mycket mer. Du får helt enkelt väldigt mycket värde för pengarna. Låt oss berätta:

 • När vi tagit av hjulen rengör vi bilens nav från eventuell smuts och rost.
 • Vi kontrollerar skick och slitage på hjulen som tas av och de som sätts på. Skulle däcken vara i dåligt skick berättar vi det och kan hjälpa dig hitta nya däck för ett bra pris. Är däcken snedslitna kan vi kontrollera om du behöver en hjulinställning eller däckbalansering samt hjälpa dig åtgärda detta.
 • Vi kontrollerar mönsterdjupet och placerar de däck med störst mönsterdjup bak på bilen.
 • Gängan på hjulbultarna eller muttrarna kontrolleras och smörjs vid behov. Konan görs ren från fett och smuts.
 • Vi ser till att hjulbultarna blir åtdragna med rätt moment/kraft. När du kört cirka 10 mil bör de kontrolleras igen. Då är du välkommen till oss så gör vi det gratis. Vill du hellre göra det själv går det såklart bra.
 • Avslutningsvis kontrollerar och justerar vi lufttrycket i dina däck. Rätt lufttryck minskar bränsleförbrukningen, skapar en mer trivsam körupplevelse och förlänger däckens livslängd.

I samband med däckbytet

Byta däck på fälg

Har du köpt nya däck som ska monteras på befintliga fälgar? Vi hjälper dig montera och balansera däcken snabbt och smidigt medan du väntar. Luta dig tillbaks, njut av en kopp bjudkaffe och låt oss sköta jobbet.

För att boka tid för omläggning/däckmontering, kontakta din lokala däckverkstad.

Passa på att balansera dina däck

Har du upplevt att din bil skakar eller vibrerar när du kör? Drar bilen åt något håll? Det kan betyda att däcken behöver balanseras.

Passa på när du ska byta däck och låt oss kontrollera balansen i dina hjul. Skulle du ha obalans åtgärdar vi det snabbt och enkelt till en låg kostnad, det tar inte många minuter extra. Som resultat kommer du att få en mycket trevligare körupplevelse och slitaget på både däck och bil minskar.

För att boka tid för däckbyte och balanseringskontroll, kontakta din lokala däckverkstad.

Förvara däcken i vårt däckhotell

Slipp släpa däcken, smutsa ner både dig och bilen och ta upp plats hemma. Låt oss förvara dina däck i vårt däckhotell istället.

Där blir de rengjorda, kontrollerade och får vila mörkt och svalt för maximal hållbarhet. Nästa gång det är dags för däckbyte behöver du bara köra bilen till oss så fixar vi resten. Smidigare kan det knappast bli.

Mer om vårt däckhotell


Här byter vi dina däck

Vi hjälper dig byta däck på våra anläggningar i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Norrtälje, Sandviken, Sundsvall, Söderhamn, Timrå, Uppsala och Östhammar.

Nedan hittar du öppettider och kontaktinformation till respektive verkstad. Har du några frågor, vill boka tid eller få prisuppgift kan du ringa direkt till din lokala däckverkstad eller kontakta kundtjänst via chatten eller telefon 020-50 02 50.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Uppsala Fyrislund

Telefon verkstad 018-16 01 00

Uppsala Kungsgatan

Telefon verkstad 018-16 01 00

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40


Vanliga frågor om hjulskifte

Hur långt tid tar det att byta däck?

Lämnar du in din bil till oss tar det cirka 15-20 minuter för oss att byta dina däck. På den tiden hinner vi rengöra dina nav, smörja gängan på bultar och muttrar, byta alla däck, kontrollera lufttrycket och ta betalt. Under tiden kan du slappna av med en kopp gratis kaffe.

När ska man byta till sommardäck?

Du får ha sommardäck mellan 1 april och 30 november. Regeln om när man får byta till sommardäck styrs egentligen av reglerna kring vinter- och dubbdäck. Det regeln egentligen säger är att du från och med 1 april inte längre måste köra med vinterdäck och att du efter 15 april inte längre får köra med dubbdäck (förutsatt att det inte är vinterväglag).

När måste man ha vinterdäck?

Enligt lag måste du ha vinterdäck på bilen mellan 1 december och 31 mars, när det råder vinterväglag. Du får dock byta till vinterdäck tidigare än så. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april, eller längre om vinterväglag råder eller befaras komma.

Vad är definitionen av vinterväglag?

Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul hemma? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Mönsterdjup

Är dina däck bra nog?

Ett däck med bra mönsterdjup är avgörande för din säkerhet. När du kör slits successivt däckmönstret ner och det är därför du måste byta däck med jämna mellanrum. Minsta tillåtna djup är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck.

Sommardäck

Är du på jakt efter nya sommardäck?

Med rätt däck kör du säkrare och tryggare i sommar. Vi har ett stort utbud av prisvärda däck från varumärken som Nokian, Michelin och Continental. Vi hjälper dig att hitta rätt sommardäck och du får rabatt när du betalar med CarPay.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

19 tips – så förbereder du bilen inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

Så tolkar du EU:s däckmärkning

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så väljer du rätt sommardäck

Vad ska man tänka på när man ska välja sommardäck till bilen? I den här artikeln delar vår däckexpert med sig av sina bästa tips inför köpet.

Se alla