Hjulskifte

Vi hjälper dig med däckbytet

Dags att byta däck?

Låt en professionell däckverkstad hjälpa dig med däckskiftet. Vi byter däck på alla typer av bilar – snabbt och smidigt medan du slappnar av med en kopp kaffe. Hos oss får du mycket mer än bara ett vanligt däckbyte och våra tekniker ser alltid över skicket på dina däck så att din bil rullar tryggt och säkert. Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får du dessutom rabatt.


Byt dina däck hos Bilbolaget

På våra 10 däckverkstäder erbjuder vi däckskifte av sommardäck och vinterdäck. Flera av våra verkstäder erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare.

Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem ser vi också över däckens mönsterdjup så att de håller måttet samt att däcken är jämnt slitna. Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas enkelt och snabbt medan bilen är inlämnad för däckbyte.

Fördelar med att byta däck hos oss

 • Enkel bokning online
 • Snabbt och smidigt däckskifte
 • Navrengöring ingår
 • Kontroll och uppsmörjning av bultar ingår
 • Kontroll och justering av lufttryck ingår
 • Gratis kaffe och WiFi medan du väntar
 • Rabatt med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet

Byt till vinterdäck

Dags att skifta däck inför vintern? Oavsett om du ska byta till befintliga vinterdäck eller om du behöver köpa nya vinterdäck inför säsongen hjälper vi på Bilbolaget dig gärna.

I samband med däckbytet kan du även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under allra bästa förutsättningar i vårt däckhotell inför kommande säsong.

Priser

Hjulskifte: 350 kr
(300 kr för dig med bilägarkort/CarPay*)

Däckmontering inkl. balansering: 225 kr/per däck
(gäller för däck köpta hos oss)

Däckhotell inkl. hjulskifte: 1150 kr per säsong
(950 kr för dig med bilägarkort/CarPay*)

Se lediga tider i vårt bokningsverktyg

Inget bilägarkort? Skaffa ett direkt!

*Med Volvo-, Renault- eller CarPay-kortet får du rabatt på både däckskifte och däckhotell. Kortet är gratis och ger dig som bilägare en mängd fördelar.

Förutom bonus på alla dina köp och alla bilkostnader samlade på en och samma faktura får du bra rabatt på bland annat drivmedel hos Tanka, biltvätt hos Tvätta och i våra verkstäder. Dessutom kan du dela upp kostnaden räntefritt på fyra månader. Bra va?

Läs mer och skaffa kort idag


Så går det till när vi byter dina däck

Boka en definitiv värdering

Steg 1. Du bokar en tid

Du bokar en tid för däckskifte eller omläggning på den anläggning som passar dig. Kör bilen till anläggningen på utsatt tid. Kom ihåg att ta med dig eventuell låshylsa och hjulen vi ska byta till (om du inte redan har däcken i vårt däckhotell vill säga).

Medan vi byter dina däck kan du koppla av med en kopp kaffe i våra soffor

Steg 2. Vi byter eller lägger om dina däck

Vi byter eller lägger om dina däck på befintliga fälgar medan du väntar. Har du bokat balansering gör vi det också. Det tar sällan mer än 15 minuter från att du kört in din bil till att du och bilen glatt kan fara iväg. När du väntar bjuder vi på kaffe och fritt WiFi.

Betalar du däckbytet med Carpay får du både rabatt och bonus

Steg 3. Betalning, rabatt och bonus

Du betalar snabbt och enkelt direkt i verkstaden eller CarPay-appen. Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får du rabatt på däckbytet. Dessutom får du bonus.


Så mycket mer än bara ett däckskifte

När du betalar för att vi ska byta dina däck gör vi egentligen så mycket mer. Du får helt enkelt väldigt mycket värde för pengarna. Låt oss berätta:

 • När vi tagit av hjulen rengör vi bilens nav från eventuell smuts och rost.
 • Vi kontrollerar skick och slitage på hjulen som tas av och de som sätts på. Skulle däcken vara i dåligt skick berättar vi det och kan hjälpa dig hitta nya däck för ett bra pris. Är däcken snedslitna kan vi kontrollera om du behöver en hjulinställning eller däckbalansering samt hjälpa dig åtgärda detta.
 • Däckens rotationsriktning kontrolleras så de hamnar på rätt position på bilen. De däck med störst mönsterdjup placeras bak på bilen.
 • Gängan på hjulbultarna eller muttrarna kontrolleras och smörjs vid behov. Konan görs ren från fett och smuts.
 • Vi ser till att hjulbultarna blir åtdragna med rätt moment/kraft. När du kört cirka 10 mil bör de kontrolleras igen. Då är du välkommen till oss så gör vi det gratis. Vill du hellre göra det själv går det såklart bra.
 • Avslutningsvis kontrollerar och justerar vi lufttrycket i dina däck. Rätt lufttryck minskar bränsleförbrukningen, skapar en mer trivsam körupplevelse och förlänger däckens livslängd.

Fler däcktjänster

I vår däckverkstad gör vi allt som har med däck att göra, inte bara hjulskiften. Man kan säga att vi är din däckpartner i ur och skur, från att dina däck är nya tills de gjort sin sista resa – vi tar hand om dem hela vägen. Läs mer om vad vi erbjuder dig och din bil nedan.

Byta däck på fälg

Har du köpt nya däck som ska monteras på befintliga fälgar eller brukar du byta mellan sommar- och vinterdäck på samma fälg? Vi hjälper dig montera och balansera däcken snabbt och smidigt medan du väntar. Detta gäller såklart oavsett om du köpt däcken av oss eller om du kommer in med lösa däck. Luta dig tillbaks, njut av en kopp bjudkaffe och låt oss sköta jobbet.

För att boka tid för omläggning/däckmontering, kontakta din lokala däckverkstad.

Passa på att balansera dina däck

Har du upplevt att din bil skakar eller vibrerar när du kör? Drar bilen åt något håll eller känns det som att däcken vobblar? Det kan betyda att däcken behöver balanseras.

Passa på när du ändå ska byta och låt oss kontrollera balansen i dina hjul. Skulle du ha obalans åtgärdar vi det snabbt och enkelt till en låg kostnad, det tar inte många minuter extra. Som resultat kommer du att få en mycket trevligare körupplevelse och slitaget på både däck och bil kommer att minska.

För att boka tid för däckbyte och balanseringskontroll, kontakta din lokala däckverkstad.

Låt oss förvara däcken i vårt däckhotell

Slipp släpa däcken, smutsa ner både dig och bilen och ta upp plats hemma. Låt oss förvara dina däck i vårt däckhotell istället. Där blir de rengjorda, kontrollerade och får vila mörkt och svalt för maximal hållbarhet. Nästa gång det är dags för däckbyte behöver du bara köra bilen till oss så fixar vi resten. Smidigare kan det knappast bli.

Pris för däckhotell inkl. hjulskifte: 1150 kr per säsong (950 kr för dig med Volvo-, Renault- eller CarPay-kort.

Läs mer om vårt däckhotell


Här byter vi dina däck

Nedan hittar du öppettider och kontaktinformation till respektive verkstad. Har du några frågor, vill boka tid eller få prisuppgift kan du ringa direkt till din lokala däckverkstad eller kontakta kundtjänst via chatten eller telefon 020-50 02 50.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 55

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 43

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 15

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 21

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 020-50 02 50

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 10

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om hjulskifte

Hur långt tid tar det att byta däck?

Lämnar du in din bil till oss tar det cirka 15-20 minuter för oss att byta dina däck. På den tiden hinner vi rengöra dina nav, smörja gängan på bultar och muttrar, byta alla däck, kontrollera lufttrycket och ta betalt. Under tiden kan du slappna av med en kopp gratis kaffe.

När ska man byta till sommardäck?

Du får ha sommardäck mellan 1 april och 30 november. Regeln om när man får byta till sommardäck styrs egentligen av reglerna kring vinter- och dubbdäck. Det regeln egentligen säger är att du från och med 1 april inte längre måste köra med vinterdäck och att du efter 15 april inte längre får köra med dubbdäck (förutsatt att det inte är vinterväglag).

När måste man ha vinterdäck?

Enligt lag måste du ha vinterdäck på bilen mellan 1 december och 31 mars, när det råder vinterväglag. Du får dock byta till vinterdäck tidigare än så. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april, eller längre om vinterväglag råder eller befaras komma.

Vad är definitionen av vinterväglag?

Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul i garage eller förråd? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Vinterdäck

Vi hjälper dig hitta rätt vinterdäck

Vi har ett stort sortiment av säkra vinterdäck, friktionsdäck och dubbdäck som passar din bil och dina behov. Du som har Volvo-, Renault eller CarPay-kort får rabatt på alla däck och kan dessutom dela upp ditt däckköp räntefritt.

Mönsterdjup

Är dina däck bra nog?

Ett däck med bra mönsterdjup är avgörande för din säkerhet. När du kör slits successivt däckmönstret ner och det är därför du måste byta däck med jämna mellanrum. Minsta tillåtna djup är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Tips inför kontrollbesiktningen – 11 enkla saker att kontrollera

För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Tips inför långresan med bilen

Ska du ut på långresa med bilen? Oavsett årstid och hur långt du ska köra finns det några saker som är bra att kontrollera innan avresa. Vi frågade vår verkstad om tips på saker att kontrollera inför långresan. Här är deras svar »

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Har du koll på vad du behöver förbereda för att köra säkert och lagligt i vinter? Här får du tips från några av Bilbolagets experter på vad du behöver göra med bilen och vilka produkter som gör billivet enklare under de kallaste månaderna.

Se alla