Jobba hos oss

Är du framtidens medarbetare?

Välkommen till ett företag med höga ambitioner

Bilbolaget är ett familjeägt företag med lång historia och gedigen erfarenhet. Det låter kanske ganska mossigt men vi kan försäkra dig om att vi är raka motsatsen. Hos oss är utveckling och förbättring ledord och vi strävar efter att vara ett företag som ligger i framkant. Vårt uppdrag är att erbjuda våra kunder allt de behöver för sitt bilägande. Vår ambition är att skapa upplevelser utöver det vanliga och ge service i världsklass. Är det en ambition du kan dela skulle du passa hos oss.


Är du framtidens medarbetare?

Här hittar du de lediga jobb som finns på Bilbolaget just nu.

Möjligheter på Bilbolaget

Bilbolaget är ett familjeägt företag med höga ambitioner. Vi säljer nya och begagnade bilar, bildelar och tillbehör. Vi har verkstäder och skadecenter som utför originalservice och reparationer samt erbjuder däck- och glasservice.

Utöver detta har vi bland annat också ett lastvagnsbolag, en bildemontering och ett fastighetsbolag.

Vi jobbar med varumärkena Volvo, Ford, Renault och Dacia samt finns representerade på 11 orter – från Timrå i norr till Norrtälje i söder.

Läs mer om Bilbolaget

Sammantaget innebär detta att vi har ett stort behov av kompetenta medarbetare. Hos oss finns ett stort antal olika tjänster och du ges dessutom chans att utvecklas och klättra inom organisationen.

Vi har bestämt oss för att göra skillnad. Har du?

Genom att vara bäst på att ta hand om våra kunder gör vi skillnad som betyder något. Det är mer än viktigt. Det är grunden för Bilbolaget. Vårt kundlöfte är ”med personlig omtanke”, något vi ska visa både våra kunder, gäster och varandra.

Som du förstår har vi en hög ambition om att ligga i framkant. Vi vill hitta medarbetare som kan hjälpa oss att göra det. Dina egenskaper och din potential är viktigare än din bakgrund och dina erfarenheter.

Vi söker dig som kan motivera, engagera och utveckla. Du testar nya lösningar och drar dig inte för att komma med spännande tankar och idéer som du sedan förverkligar i handling. Du är nyfiken och vill vara en del i att driva utvecklingen framåt.

Vi söker medarbetare med omtanke

Att bry sig om andra, jobba med omtanke om både kunder och kollegor samt viljan att göra skillnad är andra egenskaper som vi tycker är viktiga. Det är du och jag, vi medarbetare, som är Bilbolaget. Det vi gör och på sättet vi agerar och kommunicerar är det som är varumärket Bilbolaget.

Vi bryr oss om dig som medarbetare. Hos oss får du en mängd förmåner, bland annat rabatt på drivmedel, verkstadsarbeten och reservdelar till din bil.

Vad vi erbjuder dig

Vi är ett kvalitetstänkande familjeföretag och våra höga ambitioner innebär även att vi vill ta hand om våra medarbetare på allra bästa sätt.

Hos oss blir du en del av en koncern med möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som anställd.

Hos oss får du:

  • Benefits förmånsportal med friskvård samt erbjudanden och rabatter
  • Personalrabatter på drivmedel, verkstadsarbeten & reservdelar m.m.
  • Tjänstepension
  • Gruppförsäkring
  • Företagshälsovård
  • Goda utvecklingsmöjligheter
  • Bra arbetsmiljö

Vad kan jag jobba med på Bilbolaget?

Hos oss på Bilbolaget finns många möjligheter att växa och utvecklas. Hos oss har vi en mängd olika tjänster som gör att vi tillsammans kan nå våra mål. Här kan du läsa mer om några av de olika tjänster vi har hos oss på Bilbolaget.

Jobba som verkstadscoach eller verkstadschef på Bilbolaget

Verkstadscoach

Som verkstadscoach leder och coachar du en grupp servicetekniker. Ditt uppdrag är att arbetsleda, stötta och utveckla serviceteknikerna. Du ansvarar även för att det dagliga arbetet i verkstaden fungerar utan problem och att gruppen når sina uppsatta mål. För att återkoppla, ge information och planera dagens verksamhet effektivt håller du dagliga möten med din personal. I arbetet ingår också en stor del administration.

Personlig servicetekniker

Som bilmekaniker eller personlig servicetekniker på Bilbolaget utför och diagnostiserar du service och reparationer på våra bilar. Du ansvarar för hela processen från tidsbokning till att bilen är klar för avhämtning. Genom ditt professionella och omtänksamma sätt säkerställer du att kunden får hjälp och att hen känner sig väl omhändertagen. Om du har ett sinne för service och älskar att lära dig ny teknik är detta jobbet för dig.

Jobba som felsökare på bilbolaget

Felsökare

Som felsökare på Bilbolaget jobbar du i första hand med felsökning samt problem som är elektronik- och datarelaterade. Du utför och diagnostiserar också service och reparationer. Genom ditt engagerade och yrkesmässiga förhållningssätt får du alltid kunden att känna sig professionellt bemött. Det här är jobbet för dig som gillar problemlösning, modern teknik och att möta nya människor.

Jobba som skadecoach på Bilbolaget

Skadecoach

Som skadecoach på Bilbolaget leder och coachar du en grupp skadetekniker. Ditt uppdrag är att arbetsleda, stötta och utveckla skadeteknikerna samt se till att det dagliga arbetet i plåtverkstaden fungerar utan problem och efter uppsatta mål.

Jobba som skadehandläggare på Bilbolaget

Skadehandläggare

Som skadehandläggare, skadeberäknare och skadekundtjänstmedarbetare är du många gånger den första kontakten kunder har med vårt skadecenter. Arbetet går ut på att ta emot kund, skadebesikta bil och beräkna skadekalkyler till försäkringsbolag.

Jobba som skadetekniker på bilbolaget

Skademekaniker

I rollen som skadetekniker kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. I arbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning. 

Jobba som plåtslagare på Bilbolaget

Plåtslagare

Som plåtslagare kommer du att utföra reparationer på krockskadade bilar. Här ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning. Att reparera karossdetaljerna kräver mycket form- och fingertoppskänsla. Bucklor och repor handriktas, slipas och spacklas bort. Varje bilmodell har sina egna former som det gäller att återskapa. Det här jobbet är perfekt om du är noggrann och har känsla för form.

Jobba som billackerare på Bilbolaget

Billackerare

Som lackerare arbetar du med allt inom billackering såsom förarbete, lackering och justering. I huvudsak är det krock- och rostskadade bilar vi hanterar, men vi gör även lack- och foliering på nya bilar. Det som åtgärdas kan vara plast- och plåtskador, rostskador, repor och andra skador. I arbetet ingår också färganalys och färgblandning samt plastreparationer med bl.a. limning och svetsning. Noggrannhet och tålamod samt sinne för form är bra egenskaper för dig som vill bli billackerare.

Jobba som bilrekondare på Bilbolaget

Bilrekondare

Att jobba på rekonden innebär allt från att göra ren bilar i olika typer av skick, till att förbereda nya bilar för försäljning. En standardgenomgång innebär upprepad avfettning, polering, vaxning eller lackförsegling av bilen. Behandlingen avser såväl invändig och utvändig rengöring som motortvätt. Även grovrengöring av bilens inredning och mattor samt enklare reparationer ingår i arbetsuppgifterna. Detta jobb passar dig som är noggrann och brinner för att ge bra service. 

Jobba som garantihandläggare på Bilbolaget

Garantihandläggare

I tjänsten som garantihandläggare arbetar man med bevakning av garantiärenden, ombehandling av garantier och slutfakturering av garantijobb. Du har daglig kontakt med både generalagenter och kunder. Utifrån arbetsorder från verkstad begär du in pengar från generalagenten. En stor del av jobbet är administrativt och utredande arbete. Är du noggrann, lugn, metodisk och bra på att hålla koll är detta jobbet för dig.

Jobba som biltestare på Bilbolaget

Biltestare

Som biltestare på Bilbolaget kommer du att ansvara för att begagnade bilar blir testade, besiktade och provkörda innan försäljning. Du granskar fordonet, kontrollerar vilket skick det är i och letar efter brister och skador. Du kommer även att administrera och lägga in resultat av inbytestester i våra system. Du ansvarar för att flödet fungerar med begagnade bilar i dialog med övriga avdelningar samt externa samarbetsparters. 

Jobba som kundtjänstmedarbetare på Bilbolaget

Kundtjänstmedarbetare

Som kundtjänstmedarbetare servar du alla anläggningar och hjälper kunder komma i kontakt med rätt person. Kundtjänstteamet ska leverera bästa tänkbara service till våra kunder samt stödja bilförsäljning och verkstad genom uppsökande samtal för att bredda kundgruppen. Som kundtjänstmedarbetare jobbar du också för att lösa befintliga kunders behov. Det här är jobbet för dig som gillar försäljning, service och kundkontakt.

Jobba som bilsäljare på Bilbolaget

Bilsäljare

Som bilförsäljare arbetar du självständigt efter våra försäljningsprocesser – från första kontakten med kund till leverans av bilen. Du kommer att arbeta för ett attraktivt och komplett bilägande för kunden. Du ingår i en grupp säljare som möter kunder både i bilhallen och ute på fältet. Det här jobbet passar dig som gillar du utmaningar, att göra affärer och har kundfokus.

Jobba som butikssäljare på Bilbolaget

Butikssäljare

Har du ett sinne för service och brinner för att ge dina kunder ett bra bemötande? Då har du  två viktiga egenskaper för att bli en bra butikssäljare. En del av din roll är att ge kunden en positiv upplevelse när de besöker våra butiker och bidra med din kunskap om hur just våra produkter kan hjälpa kunden rätt. Du kommer vara en en del av ett arbetslag, där alla tillsammans arbetar för att nå gemensamma mål. 

Jobba som servicesäljare på Bilbolaget

Servicesäljare

Som servicesäljare på Bilbolaget är du spindeln i nätet. Du har dagligen mycket kontakt med verkstaden, försäljningsavdelningen, leverantörer och kunder. Du arbetar samordnande med stort fokus på kund och service. Uppgifterna handlar om allt från rådgivning till försäljning av reservdelar och tillbehör. Gillar du ordning och reda, teknik och kundkontakt passar detta jobb dig.


Vill du veta mer?

Om oss

I mer än 85 år har vi på Bilbolaget hjälpt våra kunder hitta sina drömbilar, från Timrå i norr till Norrtälje i söder. Välkommen till oss!

Vår historia

Bilbolagets långa och spännande historia börjar 1932 då bröderna Sven O och Gustaf Persson tar över agenturen för Volvo i Östersund.

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete handlar om såväl miljö och klimatfrågor som vad vi kan göra för våra medarbetares hälsa och samhället vi lever i.