Det är vi som är Bilbolaget

Mer än bara Volvo

Med personlig omtanke skapar vi upplevelser utöver det vanliga

Bilbolaget är ett familjeägt företag som sålt Volvo i över 85 år. Men vi är mycket mer än bara en Volvohandlare. Idag säljer vi både nya och begagnade person- och transportbilar från ett stort antal märken samt har flera andra bolag under våra vingar. Vi vill ge våra kunder de bästa råden och skapa upplevelser utöver det vanliga. Därför erbjuder vi helhetslösningar – från försäljning av bilar till service och tjänster som finansiering, försäkring och drivmedel.


Det var en gång

Låt oss börja med en kort historisk tillbakablick. Företaget grundades år 1932 då bröderna Gustaf och Sven O Persson tog över agenturen för Volvo i Jämtland.

Där och då grundades Bilbolaget Östersund, Person & Co och från torget i Östersund såldes totalt 14 Volvobilar första året. Ett resultat som var så bra att bröderna erbjöds agenturen för Sundsvall som endast sålt en bil föregående år.

År 1935 grundades så Bilbolaget Sundsvall AB, den del av Bilbolaget som är mamma till dagens verksamhet. Resten är historia, som man brukar säga (vill du läsa mer om den finns hela vår historia här)

Tre Volvo PV är uppställda på Bergsgatan 6 utanför Bilbolagets gamla, numera rivna, lokaler.
Tre Volvo PV är uppställda på Bergsgatan 6 utanför Bilbolagets gamla lokaler.
Bild från Sundsvalls museum, fotograf: Norrlandsbild

Dagens verksamhet

Idag är verksamheten uppdelad i ett moderbolag, fem personbilsbolag, ett lastvagnsbolag, en bildemontering och ett fastighetsbolag. Lite förvirrande blir det, men det bjuder vi på.

Moderbolaget, Bilbolaget Invest Sundsvall AB, samlar de drygt 900 anställda som tillsammans omsätter över 5 miljarder kronor årligen.

Bilbolagets personbilsverksamhet

När vi säger ”vi” syftar vi på det som utgör Bilbolagets person- och transportbilsverksamhet.

Bilbolagets egna personbilsverksamhet sträcker sig från Luleå i norr till Norrtälje i söder – via Timrå, Sundsvall, Ljusdal, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Sandviken, Uppsala och Östhammar.

Som koncern fokuserar vi på att erbjuda våra kunder helhetslösningar. I personbilsbolagen arbetar vi därför med både försäljning och eftermarknad samt erbjuder ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för person- och transportbilar.

Fordonsaffären omfattar försäljning av både nya och begagnade personbilar och transportbilar. På nybilssidan säljer Bilbolaget nya Volvo, Renault, Dacia, Ford och Hyundai medan begagnatutbudet består av blandade varumärken.

Bilinorr, en del av Bilbolaget

Ett av personbilsbolagen, Bilinorr Persson & Co AB, drivs i separat regi. Det ägs av Bilbolaget Invest till 51 % och av
Bilbolaget Nord till 49 %.

Bilinorr säljer och servar Toyota i Luleå, Piteå, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Gävle. Eftersom Bilinorr drivs i separat regi överlåter vi med varm hand den mer djupgående presentationen om dem till deras hemsida.

Vad som började med 14 sålda Volvos i Östersund är idag en koncern som bland annat säljer cirka 9 000 bilar om året från flera olika varumärken.

Bilbolagskoncernen ägs ännu idag av familjen Persson. Martin Persson är styrelseordförande och syskonen Henrik och Anders jobbar inom koncernen.

Familjen Persson har siktet inställt på framtiden och jobbar långsiktigt med att hela tiden modernisera och återinvestera i verksamheten.

Från 14 bilar i Östersund till dagens cirka 9 000 bilar om året. Ändå vill vi fortsätta framåt och jobbar dagligen för att utveckla verksamheten med kunden i fokus.

Vårt kundlöfte: Med personlig omtanke

Smaka på orden du också! Det är stora ord att leva efter. Men det är också en av förutsättningarna för vår verksamhet och en av de saker som våra kunder uppskattar som mest – att de får hjälp, stöd och råd utifrån deras verkliga behov.

Vi fortsätter därför att lova var och en av våra kunder att de ska bli bemötta med personlig omtanke, varje gång de besöker oss.

Det betyder att vi behöver engagerade medarbetare som strävar efter att göra skillnad i sina arbeten och som ger våra kunder kloka och ärliga råd samt positiva upplevelser.

När du besöker oss ska du känna att du blir bemött med omtanke. Det handlar bland annat om att vi ska förklara på ett sådant sätt att du förstår vad vi gjort, oavsett dina förkunskaper om bilar.

Att vara omtänksam handlar om att bry sig om, att ge goda råd, att dela med sig av sina tankar och sin kompetens och att visa intresse. Det kan också handla om att våga tänka om och tänka nytt.

Vår filosofi är att omtanke i alla led vinner i längden. Och det gäller självklart även oss medarbetare emellan. Om vi lever på det sättet kommer vi också omtänksamt kunna ta hand om våra kunder på bästa tänkbara sätt.


Våra anläggningar

Vi har 13 anläggningar där vi säljer, servar och reparerar person- och i vissa fall transportbilar. Klicka på respektive anläggning för att hitta kontaktuppgifter, se öppettider och mycket mer. För att se våra lastvagnsanläggningar, besök lastvagnars hemsida.

Bollnäs

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Luleå

Midgårdsvägen 12, 973 34 Luleå

Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Fyrislund

Fyrislundsgatan 76, 754 50 Uppsala

Uppsala Kungsgatan

Kungsgatan 97, 75318 Uppsala

Östhammar

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Vill du veta mer?

Vår historia

Bilbolagets långa och spännande historia börjar 1932 då bröderna Sven O och Gustaf Persson tar över agenturen för Volvo i Östersund.

Jobba hos oss

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant och vill hitta medarbetare som kan hjälpa oss att göra det. Se alla lediga tjänster här.

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete handlar om såväl miljö och klimatfrågor som vad vi kan göra för våra medarbetares hälsa och samhället vi lever i.


Tjänst för visselblåsare

Bilbolagets verksamhet och hur vi uppträder ska kännetecknas av våra värderingar. Vi vill göra allt vi kan för att i ett tidigt skede upptäcka eventuella missförhållanden inom vår organisation. Ditt engagemang är en viktig del i det arbetet.

För att risker och missförhållanden inom koncernen ska upptäckas och åtgärdas så fort som möjligt kan du rapportera in ett ärende via länken nedan. Där kan du även läsa mer om vad för typer av ärenden som ska rapporteras och hur det går till. Du kan givetvis välja att vara anonym. Din rapport kommer vara krypterad och inga IP-adresser kan spåras.

https://whistle.qnister.com/bilbolaget


Företagsnyheter och artiklar Se alla

Bilbolaget Personbilar växer med Hyundai

Bilbolaget förvärvar Dahlqvist Bil i Norr, återförsäljare av Hyundai i Luleå. Tillträdet förväntas ske 1 mars 2024. I juli börjar Bilbolaget även sälja Hyundai i Sundsvall & Gävle.

Enklare att köpa bil i Uppsala: Bilbolaget samlar sin försäljning

Större utbud, fler säljare och ökad service – vi förbättrar vårt erbjudande i Uppsala genom att samla all bilförsäljning på Kungsgatan 97.

Bilbolaget etablerar sig i Uppsala – ska bli Sveriges mest digitala bilhandlare

Med två nya anläggningar i Uppsala satsar Bilbolaget stenhårt. Nu vill man anställa en frontend-utvecklare för att växla upp takten digitalt.

Bilbolaget rekryterar nytänkande servicemarknadschef

Sökes: en personlig ledare som får affären att blomstra och medarbetarna att göra lite mer än sitt bästa på dagarna. Skaplig utmaning du!

Se alla