Mer än bara Volvo

Företaget där personlig omtanke skapar upplevelser utöver det vanliga

Bilbolaget är ett familjeägt företag som sålt Volvo i över 85 år. Men vi är mycket mer än bara en Volvohandlare. Idag säljer vi både nya och begagnade person- och transportbilar från ett stort antal märken samt har ett lastvagns- och ett fastighetsbolag.

Vi vill ge våra kunder de bästa råden och skapa upplevelser utöver det vanliga. Därför erbjuder vi helhetslösningar – från försäljning av bilar och lastbilar till service och anpassade tjänster som finansiering, försäkring och drivmedel.


Det var en gång

Låt oss börja med en kort historisk tillbakablick. Företaget grundades år 1932 då bröderna Gustaf och Sven O Persson tog över agenturen för Volvo i Jämtland. Bilbolaget Östersund, Person & Co grundades och från torget i Östersund såldes totalt 14 Volvobilar första året. Ett resultat som var så bra att bröderna erbjöds agenturen för Sundsvall som endast sålt en bil föregående år.

År 1935 grundades så Bilbolaget Sundsvall AB, den del av Bilbolaget som är mamma till dagens verksamhet. Resten är historia, som man brukar säga (vill du läsa mer om den finns hela vår historia här)

Tre Volvo PV är uppställda på Bergsgatan 6 utanför Bilbolagets gamla, numera rivna, lokaler.
Tre Volvo PV är uppställda på Bergsgatan 6 utanför Bilbolagets gamla lokaler.
Bild från Sundsvalls museum, fotograf: Norrlandsbild

Dagens verksamhet

Idag är verksamheten uppdelad i ett moderbolag, fem personbilsbolag, ett lastvagnsbolag och ett fastighetsbolag. Moderbolaget, Bilbolaget Invest Sundsvall AB, samlar de drygt 560 anställda och har de senaste åren omsatt över 2,5 miljarder kronor per år. Verksamheten sträcker sig från Timrå i norr till Norrtälje i söder, via Sundsvall, Ljusdal, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Sandviken och Östhammar.

Som koncern fokuserar vi på att erbjuda våra kunder helhetslösningar. I personbilsbolagen arbetar vi därför med både försäljning och eftermarknad samt erbjuder ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för person- och transportbilar. Det samma gäller i lastvagnsbolaget. Utöver detta förvaltar vi de egna och hyrda fastighetsbestånden.

Fordonsaffären omfattar försäljning av både nya och begagnade personbilar, transportbilar och lastvagnar. På personbilssidan säljer Bilbolaget nya Volvo, Renault, Dacia, Ford och Toyota medan begagnatutbudet består av blandade varumärken.

Vad som började med 14 sålda Volvos i Östersund är idag en koncern som bland annat säljer cirka 8500 bilar om året från flera olika varumärken.

Bilbolagskoncernen ägs ännu idag av familjen Persson. Martin Persson är styrelseordförande och syskonen Henrik och Anders jobbar inom koncernen. Familjen Persson har siktet inställt på framtiden och jobbar långsiktigt med att hela tiden modernisera och återinvestera i verksamheten. Från 14 bilar i Östersund till dagens cirka 8500 bilar om året. Ändå vill vi fortsätta framåt och jobbar dagligen för att utveckla verksamheten med kunden i fokus.

Vårt kundlöfte: Med personlig omtanke

Smaka på orden du också! Det är stora ord att leva efter. Men det är också en av förutsättningarna för vår verksamhet och en av de saker som våra kunder uppskattar som mest – att de får hjälp, stöd och råd utifrån deras verkliga behov. Vi fortsätter därför att lova var och en av våra kunder att de ska bli bemötta med personlig omtanke, varje gång de besöker oss.

Det betyder att vi behöver engagerade medarbetare som strävar efter att göra skillnad i sina arbeten och som ger våra kunder kloka och ärliga råd samt positiva upplevelser.

När du besöker oss ska du känna att du blir bemött med omtanke. Det handlar bland annat om att vi ska förklara på ett sådant sätt att du förstår vad vi gjort, oavsett dina förkunskaper om bilar.

Att vara omtänksam handlar om att bry sig om, att ge goda råd, att dela med sig av sina tankar och sin kompetens och att visa intresse. Det kan också handla om att våga tänka om och tänka nytt. Vår filosofi är att omtanke i alla led vinner i längden. Och det gäller självklart även oss medarbetare emellan. Om vi lever på det sättet kommer vi också omtänksamt kunna ta hand om våra kunder på bästa tänkbara sätt.


Vill du veta mer?

Vår historia

Bilbolagets långa och spännande historia börjar 1932 då bröderna Sven O och Gustaf Persson tar över agenturen för Volvo i Östersund.

Jobba hos oss

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant och vill hitta medarbetare som kan hjälpa oss att göra det. Se alla lediga tjänster här.

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete handlar om såväl miljö och klimatfrågor som vad vi kan göra för våra medarbetares hälsa och samhället vi lever i.