Finansiering av bil

Billån eller privatleasing med förmånliga avtal

Anpassad finansiering för dina behov

Ska du köpa ny eller begagnad bil erbjuder vi förmånlig finansiering tillsammans med trygga banker. Du får ett tydligt finansieringsförslag anpassat efter ditt behov och vi ordnar allt snabbt och enkelt. I billånet ingår en konkurrenskraftig ränta, extra förmåner och stora valmöjligheter, exempelvis möjlighet att extraamortera när du vill och fri förtidslösen. Vill du istället privatleasa bilen går det lika bra.


Har du hittat drömbilen?

Oavsett om drömbilen är helt ny eller begagnad kan vi hjälpa dig med finansiering. Kontakta någon av våra säljare så hjälper de dig med ett skräddarsytt finansieringsförslag.

Hitta närmaste anläggning

Vi erbjuder förmånliga finansieringslösningar för dig som vill köpa ny eller begagnad bil

Finansiering hos Bilbolaget

Att köpa en ny eller begagnad bil är ofta ett stort (och roligt!) beslut förknippat med en stor utgift. Hos oss på Bilbolaget kan du välja att finansiera din nya bil på olika sätt, du kan antingen ta ett billån eller välja privatleasing. Är det en nya Volvo du är ute efter finns även prenumerationsalternativet Care by Volvo.

Våra kunniga säljare hjälper dig gärna att hitta det finansieringsalternativ som passar dig, ditt bilköp och din livsstil bäst.

Tillsammans med Volvofinans erbjuder vi skräddarsydda finansieringslösningar för Volvo, Renault och Dacia. Vi har även förmånliga låneavtal för Ford samt begagnade bilar från andra märken.

Skillnaden mellan lån och leasing

Att köpa bil är ofta en stor investering. Traditionellt har det vanligaste sättet att lösa köpet varit ett lån, men privatleasing blir alltmer populärt.

Eftersom vi vet att det kan vara svårt att få grepp om skillnaden mellan lån och privatleasing har vi gjort en tabell som enkelt förklarar de största skillnaderna.

LånPrivatleasing
ÄgandeDu äger bilenBilen ägs av leasinggivaren och du står som brukare
KontantinsatsKräver kontantinsats på minst 20 procent av totalbeloppet alternativt en inbytesbilKräver oftast ingen kontantinsats
MånadskostnadFast eller rörlig månadskostnadRörlig leasingavgift
RäntaVälj fast eller rörlig räntaRörlig ränta
RestvärdeEj garanteratGaranterat restvärde
AvslutDu kan när som helst lösa ditt lånBilen återlämnas till din återförsäljare

Vill du veta mer om skillnaderna mellan lån och leasing?
Klicka här för att komma till vår artikel som reder ut begreppen och vägleder dig kring vad som passar bäst baserat på dina behov.

Finansiering med privatleasing

Privatleasing innebär egentligen att du hyr bilen en viss tid, oftast 36 månader. När du privatleasar väljer du en ny eller begagnad bil, får en avtalad månadskostnad och slipper betala kontantinsats. Räntan vid privatleasing är rörlig och månadskostnaden kan därför gå både upp och ner under avtalsperioden.

I avgiften ingår det antal mil du får köra samt fri service och fri vägassistans, så du behöver inte oroa dig för oväntade utgifter. När avtalstiden går ut lämnar du bara tillbaks bilen och kan då välja en ny bil att leasa.

Läs mer om privatleasing

Finansiering med billån

Med billån har du i regel större flexibilitet än vid privatleasing. Du väljer själv hur stor del av bilens värde du vill låna för och om du ska låna med restvärde. Som max lånas 80% av bilens värde ut. Resterande summa kallas kontantinsats och är den summa du som lägst måste betala vid köpet. Har du en inbytesbil kan den användas som kontantinsats om värdet är tillräckligt högt.

Resterande summa läggs upp för avbetalning. Löptiden, d.v.s. hyr länge du ska betala av på lånet, styr hur hög månadskostnaden blir och kan läggas upp på 1-7 år för nya bilar och 1-6 år för begagnade bilar. I månadskostnaden är en låneränta inräknad, den kan vara fast eller rörlig.

Men vad blir bäst för mig?

Känner du fortfarande att det inte är helt solklart eller att du ändå inte vet vad som passar dig bäst? Ingen fara, så känner de flesta. Våra kunniga säljare är experter på olika typer av finansieringslösningar och hjälper dagligen kunder att hitta den lösning som är bäst för dem. Tveka inte att kontakta oss idag för att få tips och råd om vad för finansiering som blir bäst för just dig och din drömbil.

Vi hjälper dig med finansiering

I våra bilhallar jobbar kunnig personal som är experter på finansieringslösningar. De hjälper dig gärna med ett anpassat finansieringsförslag. Nedan visas bilförsäljningens öppettider. Klickar du på en anläggning visas övriga kontaktuppgifter. Välkommen att ringa, maila eller besöka oss.

Bollnäs

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 14:00
Söndag Stängt

Gävle

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Hudiksvall

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 14:00
Söndag Stängt

Ljusdal

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Sandviken

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Söderhamn

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag 11:00 – 15:00

Uppsala Kungsgatan

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 11:00 – 15:00
Söndag 11:00 – 15:00

Östhammar

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Hitta drömbilen bland våra senast inkomna fordon Se alla


Vill du veta mer?

Privatleasing

Enkel privatleasing på Bilbolaget

När du privatleasar väljer du en ny eller begagnad bil och betalar en månadskostnad för att köra den. I avgiften ingår det antal mil du får köra samt fri service och fri vägassistans, så du behöver inte oroa dig för oväntade utgifter. Du behöver inte heller betala någon kontantinsats eller låna pengar.

Fordonsskatt

Se bilskatten med regnr

Fordonsskatt, eller bilskatt, är en årlig skatt som ska betalas för alla skattepliktiga fordon som inte är avställda. Det är ägaren av fordonet som ansvarar för att skatten betalas. Här går vi igenom vilka fordon du måste betala skatt för, hur stor skatten är och hur den räknas ut.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – så köper du bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Fel på bil efter köp – vem är ansvarig?

Vid bilaffärer mellan privatpersoner regleras villkoren i avtal eller av köplagen. Vem som är ansvarig för fel på bilen efter köp varierar.

Kontrollera fordonets skulder innan köp

Om det finns fordonsrelaterade skulder på en bil du köper kan det stå dig dyrt. Så kollar du om det finns skulder på bilen, helt gratis.

Tips vid köp av begagnad bil – viktiga saker att kontrollera

Eftersom vi vet att många drar sig för att köpa begagnad bil privat har vi samlat ett antal tips på vad du ska kolla upp innan du slår till.

Se alla