Finansiering

Billån eller privatleasing med förmånliga avtal

Anpassad finansiering för dina behov

Ska du köpa ny eller begagnad bil erbjuder vi förmånlig finansiering tillsammans med Volvofinans. Du får ett tydligt finansieringsförslag anpassat efter ditt behov och vi ordnar allt snabbt och enkelt. I billånet ingår en konkurrenskraftig ränta, extra förmåner och stora valmöjligheter, exempelvis möjlighet att extraamortera när du vill och fri förtidslösen. Vill du istället leasa bilen går det lika bra.


Har du hittat drömbilen?

Oavsett om drömbilen är helt ny eller begagnad kan vi hjälpa dig med finansiering. Kontakta någon av våra säljare så hjälper de dig med ett skräddarsytt finansieringsförslag.

Hitta närmaste anläggning

Vi erbjuder förmånliga finansieringslösningar för dig som vill köpa ny eller begagnad bil

Finansiering hos Bilbolaget

Att köpa en ny eller begagnad bil är ofta ett stort (och roligt!) beslut förknippat med en stor utgift. Hos oss på Bilbolaget kan du välja att finansiera din nya bil på olika sätt, du kan antingen ta ett billån eller välja privatleasing. Våra kunniga säljare hjälper dig gärna att hitta det som passar dig, ditt bilköp och din livsstil bäst.

Tillsammans med Volvofinans erbjuder vi skräddarsydda finansieringslösningar för Volvo, Renault och Dacia. Vi har även förmånliga låneavtal för Ford samt begagnade bilar från andra märken.

Skillnaden mellan lån och leasing

Att köpa bil är ofta en stor investering. Traditionellt har det vanligaste sättet att lösa köpet varit ett lån, men privatleasing blir alltmer populärt. Eftersom vi vet att det kan vara svårt att få grepp om skillnaden mellan lån och privatleasing har vi gjort en tabell som enkelt förklarar de största skillnaderna.

LånPrivatleasing
ÄgandeDu äger bilenBilen ägs av leasinggivaren och du står som brukare
KontantinsatsKräver kontantinsats på minst 20 procent av totalbeloppet alternativt en inbytesbilKräver ingen kontantinsats
MånadskostnadFast eller rörlig månadskostnadFast eller rörlig leasinghyra
RestvärdeGaranterat restvärdeAvgörs av avtalet
AvslutDu kan närsomhelst lösa ditt lån kostnadsfrittBilen återlämnas till din återförsäljare

Privatleasing

Privatleasing innebär egentligen att du hyr bilen en viss tid, oftast 36 månader. När du privatleasar väljer du en ny eller begagnad bil, får en fast månadskostnad och slipper betala kontantinsats.

I avgiften ingår det antal mil du får köra samt fri service och fri vägassistans, så du behöver inte oroa dig för oväntade utgifter. När avtalstiden går ut lämnar du bara tillbaks bilen och kan då välja en ny bil att leasa.

Läs mer om privatleasing

Billån

Med billån har du i regel större flexibilitet än vid privatleasing. Du väljer själv hur stor del av bilens värde du vill låna för och om du ska låna med restvärde. Som max lånas 80% av bilens värde ut. Resterande summa kallas kontantinsats och är den summa du som lägst måste betala vid köpet. Har du en inbytesbil kan den användas som kontantinsats om värdet är tillräckligt högt.

Resterande summa läggs upp för avbetalning. Löptiden, d.v.s. hyr länge du ska betala av på lånet, styr hur hög månadskostnaden blir och kan läggas upp på 1-7 år för nya bilar och 1-6 år för begagnade bilar. I månadskostnaden är en låneränta inräknad, den kan vara fast eller rörlig.


Men vad blir bäst för mig?

Känner du fortfarande att det inte är helt solklart eller att du ändå inte vet vad som passar dig bäst? Ingen fara, så känner de flesta. Våra kunniga säljare är experter på olika typer av finansieringslösningar och hjälper dagligen kunder att hitta den lösning som är bäst för dem. Tveka inte att kontakta oss idag för att få tips och råd om vad som blir bäst för just dig och din drömbil.


Vi hjälper dig med finansiering

I våra bilhallar jobbar kunnig personal som är experter på finansieringslösningar. De hjälper dig gärna med ett anpassat finansieringsförslag. Nedan visas bilförsäljningens öppettider. Klickar du på en anläggning visas övriga kontaktuppgifter. Välkommen att ringa, maila eller besöka oss.

Bollnäs

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 14:00
Söndag Stängt

Sandviken

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Söderhamn

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 15:00
Söndag Stängt

Östhammar

Måndag-fredag 09:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 14:00
Söndag Stängt

Hitta drömbilen bland våra senast inkomna fordon Se alla


Vill du veta mer?

Privatleasing

Enkel privatleasing på Bilbolaget

När du privatleasar hos oss väljer du en ny eller begagnad bil, får en fast månadskostnad och slipper betala kontantinsats. I avgiften ingår det antal mil du får köra samt fri service och fri vägassistans, så du behöver inte oroa dig för oväntade utgifter.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar och vad det innebär för dig.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Test av Ford Puma – vi provkör den kompakta mildhybriden

Vi testar Ford Puma – en smidig och mångsidig bil som är kul att köra och rymmer mer än man kan tro. Häng med när vi provkör mildhybriden från Ford!

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Vi testar Ford Mustang Mach-E

Häng med när vi provkör Ford Mustang Mach-E. Den flexibla elbilen som är sportig, vansinnigt rolig och perfekt för familjen »

Se alla