Byta vindruta

Har du fått en spricka i rutan? Vi hjälper dig.

Snabbt och professionellt rutbyte

Att byta vindruta hos oss på Bilbolaget är enkelt, tryggt och går snabbt. Vi är auktoriserad märkesverkstad för att byta rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. I Timrå kan vi byta rutor på bilar från samtliga märken. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Att byta ruta tar ungefär en dag, vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Behöver du låne- eller hyrbil kan vi hjälpa till med det till förmånligt pris.


Låt oss byta din vindruta

Eftersom vi på Bilbolaget har auktoriserade skadeverkstäder är våra glasmästare utbildade specialister på vindrutebyten. Eller ja, på byten av alla typer av bilrutor såklart.

Att byta en ruta tar ungefär en arbetsdag. Du lämnar in din bil till oss på morgonen och hämtar den på eftermiddagen innan verkstaden stänger. Har du en hel- eller halvförsäkring betalar du självrisken som varierar mellan 1500 – 3000 kronor. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag så att du kan roa dig med annat.

Självrisken betalar du till oss när bilen är klar. Har du Volvo-, Renault eller CarPay-kort kan du dela upp kostnaden för självrisken räntefritt på fyra månader.

Boka tid för att byta vindruta

Byt vindruta och gör service samtidigt

Börjar det bli dags för service eller behöver du lämna in din bil på reparation hos oss? Eftersom vi är auktoriserade för såväl service som glasbyten kan vi se till att din bil blir både servad, reparerad och att rutan byts samtidigt. På så sätt sparar du tid och du slipper besöka oss två gånger. Vi ser till att din bil får all omtanke den behöver – så att du får tid över till annat.

Kontakta kundtjänst för att boka alla verkstadstider på en och samma dag. Skicka ett meddelande i chatten eller ring 020-50 02 50.

Varför ska man byta en sprucken vindruta?

En spricka i vindrutan försämrar inte bara sikten, den minskar även säkerheten. Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens bärande konstruktion innebär en spräckt bilruta en försvagning och därmed ökad risk för alla som åker i bilen. Därför måste det också ofta åtgärdas om du vill att din bil ska gå genom besiktningen. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil.


Byta vindruta hos en auktoriserad verkstad

Om din ruta har spruckit behöver den bytas ut på ett professionellt och fackmannamässigt sätt. Med ditt märkes originaldelar är du säker på att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken. Precis som en sprucken ruta kan en felmonterad ruta skapa stor skada vid en kollision.

När du byter vindruta är det därför viktigt att du anlitar en verkstad som kan glas och som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim. Vi på Bilbolaget använder alltid originalrutor eller högkvalitativa rutor från marknadsledande glastillverkare som i kombination med rätt teknik och ett kraftigt lim skapar hållfasthet för bästa krocksäkerhet.

Därför är originalrutor bäst för din bil

Med originalruta avses den vindruta som tillverkaren säger ska placeras i bilen. Förutom att den har exakt rätt mått innehåller all den teknik och säkerhetsutrustning som tillverkaren av din bil har skapat.

  • Rutan är en del av bilens bärande konstruktion.
  • Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
  • En originalruta är perfekt anpassad till din bil.
  • Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
  • Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.

Vad görs vid en kalibrering av vindrutan?

I moderna bilar är vindrutan ofta utrustad med kameror och sensorer som har centrala säkerhetsfunktioner. När du byter vindruta är det därför viktigt för säkerheten att du inte bara får ett nytt glas – utan att du får rätt vindruta som monteras och kalibreras på rätt sätt. Därför ska du vända dig till oss på Bilbolaget.

Exempel på säkerhetsfunktioner som behöver kalibreras är lane assist, trötthetsvarnare och autobroms. I de fall där tillverkaren rekommenderar att en kalibrering utförs gör vi alltid det. Har du hel- eller halvförsäkring kostar detta inget extra och du får tillbaks din bil vid slutet av dagen som vid ett vanligt rutbyte. Skillnaden är att vi lägger mer tid på din bil.


Här kan vi byta din ruta

I våra glasverkstäder byter vi alla typer av bilrutor, inte bara vindrutor. Har du fått en spricka i vindrutan eller en skada på någon annan ruta är du varmt välkommen till oss.

Bilbolaget Bollnäs

Bollnäs

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Gävle

Gävle

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Hudiksvall

Hudiksvall

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Ljusdal

Ljusdal

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Norrtälje

Norrtälje

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault, Volvo & Ford

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Sandviken

Sandviken

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Sundsvall

Sundsvall

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault, Volvo & Ford

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Söderhamn

Söderhamn

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Timrå

Timrå

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Alla bilmärken

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Östhammar

Östhammar

Här kan vi byta rutor på följande märken:

Volvo

Läs mer och boka tid


Vanliga frågor från våra kunder

Varför behöver man byta vindruta?

En spricka i vindrutan försämrar inte bara sikten, den minskar även säkerheten. Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens bärande konstruktion innebär en spräckt bilruta en försvagning och därmed ökad risk för alla som åker i bilen.

Vad kostar det att byta vindruta?

Kostnaden för att byta vindruta beror på vilken försäkring du har. Har du hel- eller halvförsäkring är självrisken ungefär 1500-3000 kr. Vi samarbetar med de allra flesta försäkringsbolag vilket gör processen för dig som kund smidig. Har du trafikförsäkring kan du kontakta oss för kostnadsförslag.

När behöver man byta vindruta?

När vindrutan är sprucken, har fler än 3 stenskott eller om stenskottet är placerat i synfältet eller mindre än 5 cm från fönsterkanten behöver rutan bytas. Har du en gammal vindruta som blivit så sliten att sikten försämrats är det också klokt att byta.

Går det på försäkringen att byta vindruta?

Ja, om du har en försäkring som täcker glasskador. Du betalar då bara självrisken och vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att boka tid hos oss på Bilbolaget.

Varför ska jag byta min vindruta hos en auktoriserad verkstad?

För att du då kan känna dig trygg med att du får rätt vindruta som är monterad på rätt sätt, med kraftfullt lim och att den kalibreras av experter. På så sätt bibehålls all säkerhet som tillverkaren av bilen skapat för dig.

Går en spricka i vindrutan att reparera?

Nej, en spricka i vindrutan går aldrig att reparera. Den måste bytas. Det behöver dock inte bli så kostsamt eller ta så lång tid. Vi på Bilbolaget byter vindruta över dagen och har du hel- eller halvförsäkring betalar du bara självrisken.

Min vindruta är krossad, går den att laga?

Nej, den måste bytas. Det behöver dock inte bli så kostsamt eller ta så lång tid. Vi på Bilbolaget byter vindruta över dagen och har du hel- eller halvförsäkring betalar du bara självrisken.

Måste man ringa försäkringsbolaget först?

Nej, vi på Bilbolaget hjälper dig med det. Det enda du behöver göra är att boka en tid för byte av vindruta och ta din bil till oss på utsatt tid. Du betalar självrisken till oss och vi sköter kontakten med försäkringsbolaget.

Kalibrering, vad är det och varför är det viktigt?

I moderna bilar är vindrutan utrustad med kameror och sensorer som har centrala säkerhetsfunktioner. Eftersom vi på Bilbolaget jobbar med originalrutor bibehålls dessa funktioner även efter ett vinrutebyte, men de måste kalibreras. Vanliga säkerhetssystem som behöver kalibreras är lane assist och autobroms.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Laga stenskott

Har du fått ett stenskott?

Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker och behöver bytas helt. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi reparerar stenskott på alla bilmärken och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag.

Glasverkstad

Vi lagar eller byter din vindruta

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt, tryggt och går snabbt. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.

Serviceavtal

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceavtal för enkelt och förmånligt bilägande. Serviceavtal kan tecknas på både nya och begagnade bilar och innebär att du prenumererar på din bils service. Du betalar en fast månadskostnad och slipper därmed den stora utgiften vid servicetillfället.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Tips till dig som mest kör korta sträckor med bilen

Diesel- och bensinbilar mår inte bra av att bara köras korta sträckor. Men oroa dig inte, det finns några saker du kan göra för att undvika kostsamma reparationer.

Tips inför kontrollbesiktningen – 11 enkla saker att kontrollera

För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Se alla