Byta vindruta

Har du fått en spricka i rutan? Vi hjälper dig.

Snabbt och professionellt vindrutbyte

Att byta vindruta hos oss på Bilbolaget är enkelt, tryggt och går snabbt. Vi är auktoriserad märkesverkstad och kan byta rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. I Timrå kan vi byta rutor på bilar från samtliga märken. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilrutor och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Behöver du låne- eller hyrbil kan vi hjälpa till med det till förmånligt pris.


Låt oss byta din vindruta

Eftersom vi på Bilbolaget har auktoriserade skadeverkstäder är våra glasmästare utbildade specialister på vindrutebyten. Eller ja, på byten av alla typer av bilrutor såklart.

Att byta en ruta tar ungefär en arbetsdag. Har du hel- eller halvförsäkring betalar du självrisken direkt hos oss. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag så att du kan roa dig med annat.

Boka tid för att byta vindruta

Vad kostar det att byta vindruta?

Kostnaden för att byta vindruta beror på vilken försäkring du har. Har du hel- eller halvförsäkring är självrisken ungefär 1 500 – 3 000 kr. Har du trafikförsäkring kan du kontakta oss för kostnadsförslag.

Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort kan du dela upp kostnaden för självrisken räntefritt på fyra månader. Dessutom får du bonus.

Läs mer och skaffa CarPay

När behöver man byta ruta?

Om din bils vindruta är sprucken behöver den bytas. Men den kan också behöva bytas om den har fler än tre stenskott eller om du fått ett stenskott som är placerat i synfältet eller mindre än fem cm från fönsterkanten.

Har du en gammal vindruta som blivit repig och så sliten att sikten försämrats är det också klokt att byta ruta.

Boka vindrutebyte

Byt vindruta och gör service samtidigt

Börjar det bli dags för service eller behöver du lämna in din bil på reparation hos oss? Eftersom vi är auktoriserade för såväl service som glasbyten kan vi se till att allt görs samtidigt. Görsmidigt!

Kontakta kundtjänst för att boka alla verkstadstider på en och samma dag. Skicka ett meddelande i chatten eller ring 020-50 02 50.


Så går det till

  1. Du bokar en tid i vår glasverkstad.
  2. Du lämnar bilen på morgonen den bokade dagen. Vi hjälper dig fylla i skadeanmälan.
  3. Vid behov kan vi hjälpa dig med låne- eller hyrbil.
  4. Du hämtar bilen under eftermiddagen innan verkstaden stänger.
  5. Du betalar självrisken hos oss och åker glatt vidare med en ny, fin ruta.

Att byta vindruta går på din försäkring

Har du halvförsäkring eller helförsäkring täcker det ett vindrutebyte. Då betalar du enbart självrisken för att byta ruta. Kostnaden varierar mellan olika försäkringsbolag men brukar ligga omkring 1 500 – 3 000 kronor.

Se din självrisk för vindrutebyte

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag vilket gör processen smidig för dig. Det innebär att vi hjälper dig göra skadeanmälan och att vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. När vindrutan är bytt betalar du självrisken hos oss och sedan är allt klart.

Om du bara har trafikförsäkring

Har du inte en försäkring som täcker vindrutebyte kan du höra av dig till oss för prisförslag. Vad det kostar att byta ruta utan försäkring varierar mellan bilmärken och modeller, därför gör vi alltid en offert vid förfrågan.

Varför ska man byta en sprucken vindruta?

En spricka i vindrutan försämrar inte bara sikten, den minskar även säkerheten. Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens bärande konstruktion innebär en spräckt bilruta en försvagning och därmed ökad risk för alla som åker i bilen.

Därför måste det också ofta åtgärdas om du vill att din bil ska gå genom besiktningen. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil.

Läs mer i vår artikel > Därför ska du inte köra med en sprucken vindruta

Välj en auktoriserad verkstad

Om din ruta har spruckit behöver den bytas ut på ett professionellt och fackmannamässigt sätt. Med ditt märkes originaldelar är du säker på att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Precis som en sprucken ruta kan en felmonterad ruta skapa stor skada vid en kollision.

När du byter vindruta är det därför viktigt att du anlitar en verkstad som kan glas och som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim.

Vi på Bilbolaget använder alltid originalrutor eller högkvalitativa rutor från marknadsledande glastillverkare som i kombination med rätt teknik och ett kraftigt lim skapar hållfasthet för bästa krocksäkerhet.

Därför är originalrutor bäst för din bil

Med originalruta avses den vindruta som tillverkaren säger ska placeras i bilen. Förutom att den har exakt rätt mått innehåller all den teknik och säkerhetsutrustning som tillverkaren av din bil har skapat.

  • Rutan är en del av bilens bärande konstruktion.
  • Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
  • En originalruta är perfekt anpassad till din bil.
  • Den innehåller viktig säkerhetsteknik.
  • Alla säkerhetssystem kalibreras korrekt.

Vad görs vid en kalibrering av vindrutan?

I moderna bilar är vindrutan ofta utrustad med kameror och sensorer med centrala säkerhetsfunktioner. När du byter vindruta är det därför viktigt att du får rätt vindruta som monteras och kalibreras på rätt sätt. Därför ska du vända dig till oss på Bilbolaget.

Exempel på säkerhetsfunktioner som behöver kalibreras är lane assist, trötthetsvarnare och autobroms. I de fall där tillverkaren rekommenderar att en kalibrering utförs gör vi alltid det.

Har du hel- eller halvförsäkring kostar detta inget extra och du får tillbaks din bil vid slutet av dagen som vid ett vanligt rutbyte. Skillnaden är att vi lägger mer tid på din bil.


Här kan vi byta din bilruta

I våra glasverkstäder byter vi alla typer av bilrutor, inte bara vindrutor. Har du fått en spricka i vindrutan eller en skada på någon annan ruta är du varmt välkommen till oss. Klicka på respektive ort för att hitta kontaktuppgifter, se öppettider och boka tid i glasverkstaden.

Bilbolaget Bollnäs

Bollnäs

I Bollnäs kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Gävle

Gävle

I Gävle kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault, Volvo & Ford

Se adress och boka tid

Bilbolaget Hudiksvall

Hudiksvall

I Hudiksvall kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Ljusdal

Ljusdal

I Ljusdal kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Norrtälje

Norrtälje

I Norrtälje kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault, Volvo & Ford

Se adress och boka tid

Bilbolaget Sandviken

Sandviken

I Sandviken kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Sundsvall

Sundsvall

I Sundsvall kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault, Volvo & Ford

Se adress och boka tid

Bilbolaget Söderhamn

Söderhamn

I Söderhamn kan vi byta rutor på följande märken:

Dacia, Renault & Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Timrå

Timrå

I Timrå kan vi byta rutor på följande märken:

Alla bilmärken

Se adress och boka tid

Karta med Bilbolaget Uppsala Kungsgatan markerat

Uppsala Kungsgatan

På Uppsala Kungsgatan kan vi byta rutor på följande märken:

Volvo

Se adress och boka tid

Bilbolaget Östhammar

Östhammar

I Östhammar kan vi byta rutor på följande märken:

Volvo

Se adress och boka tid


Vanliga frågor från våra kunder

Går det på försäkringen att byta vindruta?

Ja, om du har en försäkring som täcker glasskador. Du betalar då bara självrisken och vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att boka tid hos oss på Bilbolaget.

Se om din försäkring täcker ett vindrutebyte

Varför ska jag byta vindruta hos en auktoriserad verkstad?

För att du då kan känna dig trygg med att du får rätt vindruta som är monterad på rätt sätt, med kraftfullt lim och att den kalibreras av experter. På så sätt bibehålls all säkerhet som tillverkaren av bilen skapat för dig.

Går en spricka i vindrutan att reparera?

Nej, en spricka i vindrutan går aldrig att reparera. Den måste bytas. Det behöver dock inte bli så kostsamt eller ta så lång tid. Vi på Bilbolaget byter vindruta över dagen och har du hel- eller halvförsäkring betalar du bara självrisken.

Min vindruta är krossad, går den att laga?

Nej, den måste bytas. Det behöver dock inte bli så kostsamt eller ta så lång tid. Vi på Bilbolaget byter vindruta över dagen och har du hel- eller halvförsäkring betalar du bara självrisken.

Måste man ringa försäkringsbolaget först?

Nej, vi på Bilbolaget hjälper dig med det. Det enda du behöver göra är att boka en tid för byte av vindruta och ta din bil till oss på utsatt tid. Du betalar självrisken till oss och vi sköter kontakten med försäkringsbolaget.

Påverkas min nybilsgaranti när jag byter vindruta?

Nej. Oavsett om du lagar eller byter vindruta hos oss på Bilbolaget fortsätter din nybilsgaranti att gälla precis som vanligt.

Är det krångligt att byta vindruta?

Nej, så länge du inte försöker göra det själv 😉 Att byta vindruta hos oss på Bilbolaget är väldigt enkelt. Du bokar tid, lämnar in bilen på morgonen och hämtar den på eftermiddagen, betalar självrisken i verkstaden och sedan åker du och bilen hem med er nya fina vindruta.

Hur lång tid tar det att byta vindrutan?

Ungefär en arbetsdag. Du lämnar bilen hos oss på morgonen och kan hämta den innan verkstaden stänger på eftermiddagen.

Kan jag få låna bil när min bil är på glasverkstaden?

Ja, vi kan hjälpa dig med lånebil eller hyrbil till förmånligt pris.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Laga stenskott

Har du fått ett stenskott?

Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi reparerar stenskott på alla bilmärken och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag.

Glasverkstad

Vi lagar eller byter din vindruta

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt och går snabbt. Vi är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för din bil. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.

Serviceabonnemang

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceabonnemang för enkelt och förmånligt bilägande. Med serviceabonnemang betalar du en fast, låg månadskostnad och slipper den höga engångssumman en service innebär. Som en prenumeration alltså, för nya och begagnade Volvo.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Stenskott eller sprucken ruta – se om din försäkring täcker skadan

Vi tittar närmare på vilka försäkringar som täcker reparation av stenskott eller byte av vindruta och jämför självrisken mellan olika bolag.

Imma i bilen – så löser du problemet

Att få imma i bilen är en erfarenhet många bilägare delar. Irriterande! Så löser du problemet och undviker imma på vindrutan i framtiden.

Därför ska du inte köra med en spricka i vindrutan

En sprucken vindruta är dålig av så många anledningar. Du ser sämre genom den, krocksäkerheten minskar och du kan få böter av polisen.

Kan man laga stenskott själv?

Kan man laga stenskott själv? Ja, MEN det betyder inte att det är något man bör göra själv. Vi berättar vad som blir billigast och bäst.

Se alla