Verkstad och service för Renault

Välkommen till en auktoriserad Renaultverkstad

Behöver du tid för service eller reparation av din Renault? Som auktoriserad Renaultverkstad kan vi lova dig att din bil blir väl omhändertagen hos oss. Oavsett vad du behöver hjälp med ser våra kunniga tekniker och mekaniker till att din bil kontrolleras och repareras med originaldelar enligt Renaults föreskrifter.

Hitta närmaste verkstad


Fördelar med Renault originalservice på Bilbolaget

Alla tekniker i våra verkstäder får kontinuerlig utbildning i hur man på bästa sätt underhåller och reparerar samtliga Renaultmodeller.

Vi jobbar självklart med originaldelar och när service utförs hos oss som auktoriserad Renault verkstad kontrollerar vi om bilen omfattas av någon kampanj eller uppdatering, exempelvis förbättrad mjukvara. Dessutom bjuder vi på ett års fri assistans.

Renault assistans förlängs i ett år

Alltid Renault originaldelar

Mekaniker specialiserade på Renault

Felsökning utifrån Renaults riktlinjer

Information om eventuella kampanjer

Välkommen att boka tid för din Renault i vår auktoriserade Renaultverkstad

Varför Renault originalservice?

När din Renault byggdes spenderades otaliga timmar med att ta fram dess komponenter. Varje liten del är vald med stor omsorg och det är alla dessa delar som tillsammans skapar din bil.

När du lämnar in din Renault hos oss som auktoriserad verkstad kan du känna dig trygg med att vi alltid servar och reparerar din bil med originaldelar. Just för att din bil ska fortsätta fungera optimalt – såsom Renault tänkte när de byggde den.

Specialistutbildade mekaniker

Renault originalservice utförs av våra kunniga och utbildade Renaultmekaniker och i våra verkstäder har vi alla de verktyg som krävs för felsökning och montering.

Du kan alltid känna dig trygg med att bilen undersöks grundligt och att de delar som behövs monteras på rätt sätt. Med Renault originalservice får du helt enkelt det som är bäst för din bil.

Ett års fri assistansförsäkring

Vi på Bilbolaget bjuder dessutom på Renault Assistans i ett år från det datum du servat din bil hos oss. Premien för Förlängd Assistans betalas av oss och det enda du behöver tänka på är att serva din bil varje år. Det gäller bilar som är upp till tio år gamla.

Boka service

Vad kostar det?

Kostnaden för en Renault service varierar beroende på vad du har för modell, hur många mil bilen gått och vad du vill ska ingå. Priset för ett verkstadsbesök varierar beroende på skadans omfattning och vad som behöver repareras.

Kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50 för att få ett prisförslag för din bil.

I våra verkstäder kan du betala med bank- eller kreditkort, Carpay och Swish. Om du betalar med CarPay samlar du bonuspoäng på hela summan. Vissa verkstadstjänster blir till och med billigare med CarPay. Dessutom kan du dela upp betalningen räntefritt på fyra månader. Smidigt va?

Renault optimalservice

Ju äldre din Renault blir, desto större blir behovet av kontroller och åtgärder. Samtidigt vet vi att de flesta vill lägga mindre pengar på bilen ju äldre den blir.

Därför finns Renault optimalservice. Ett prisvärt serviceerbjudande för dig som vill få kvalitetsservice och originalstämpel serviceboken till ett lågt pris.

Läs mer om Renault Optimalservice

Transportbilsverkstad

Har du en transportbil från Renault som du behöver reparera eller lämna in på service? Välkommen att besöka någon av våra transportbilsverkstäder.

Där får du som transportbilskund snabb hjälp samt prioriterad felsökning och service. I Gävle och Timrå är vi dessutom certifierade enligt de hårda kraven í Renault Pro+.

Kontakta din lokala transportbilsverkstad eller din personliga transportbilstekniker för att boka tid.


Personlig servicetekniker

Vi arbetar ständigt med att förbättra servicen i våra Renaultverkstäder. Ett sätt är att erbjuda en personlig servicetekniker som alltid tar hand om din Renault varje gång du lämnar in den. Det innebär flera fördelar för dig, exempelvis blir det personligare, enklare och tryggare.

Din personliga servicetekniker tar emot din bokning, möter dig när du lämnar in din Renault, gör arbetet och lämnar personligen tillbaks bilen till dig.

Har du några funderingar efter verkstadsbesöket kan hen svara på frågor kring den service eller de reparationer som gjorts. På så sätt får du bättre insyn i arbetet med din bil. Det tycker vi är superbra, hoppas att du ska tycka det med.

Fler verkstadstjänster

Vi har ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för dig och din Renault. Du kan boka tjänsterna separat eller passa på att åtgärda flera saker när du ändå lämnar in bilen på service.

Genom att boka in alla verkstadstjänster på en och samma dag slipper du lämna in bilen hos oss flera gånger och du kan känna dig trygg med att din bil fått alla eventuella fel och brister åtgärdade.

För att boka flera verkstadstjänster på samma dag, kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50.

Laga eller byta ruta på din Renault

I vår glasverkstad jobbar kunnig personal med rätt utrustning och originaldelar för din Renault. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig med skadeanmälan. Det enda du behöver göra är att köra bilen till oss.

Läs mer om glasreparationer

Däckbalansering och hjulinställning

Upplever du att bilen drar i sidled, att ratten står snett fastän du kör rakt fram eller att det skakar/vibrerar när du kör? Det kan vara tecken på att du har obalans i däcken eller att du behöver göra en hjulinställning.

I vår däckverkstad kan vi undersöka vad felet beror på och åtgärda det genom att göra en hjulinställning eller balansera däcken.

Läs mer om våra däcktjänster

Luftkonditionering/AC-behandling

Det är bra att lämna in bilen för rengöring av AC-systemet ungefär vart femte år. När du använder bilen samlas nämligen fukt, damm och smuts i flänsarna och då bildas bakterier. Dessa påverkar luften som du sedan andas in.

En behandling av din luftkonditionering eliminerar bakterier, tar bort pollen, damm och nikotin, minskar risken för allergiska besvär och avlägsnar obehagliga lukter.

Kontakta kundtjänst via chatten eller på 020-50 02 50 för att boka.

Skadebesiktning

Har din Renault varit med vid en olycka eller skadats? Vi vet hur man kan ha många frågor efter en olycka. Kontakta oss direkt så hjälper vi till med skadeanmälan och andra administrativa uppgifter.

Släcka tvåor

Har du fått en tvåa vid den obligatoriska kontrollbesiktningen? Lämna din bil hos oss så gör vi jobbet åt dig. Det spar tid och du slipper köra bilen till besiktningen för en efterkontroll.

Däckhotell

Har du inte plats för däcken till din Renault i garage eller förråd? Checka in dina hjul i vårt däckhotell istället. När det är dags hjälper vi dig med hjulskiftet medan du njuter av en god kopp kaffe.

Här servar och reparerar vi Renault

Välkommen till din lokala Renaultverkstad. Här utför vi service och gör reparationer på personbilar och transportbilar från Renault.

Har du frågor eller undrar över något inför ditt verkstadsbesök kan du kontakta din lokala verkstad eller ringa direkt till din personliga servicetekniker. Du hittar kontaktuppgifter och öppettider genom att klicka på respektive ort.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Expertens svar om bilservice – allt du behöver veta

Bilservice är viktigt, det vet vi alla. Men hur ofta ska man göra det, vad ingår och vad kostar det? Det berättar vi för dig.

Så laddar du bilbatteriet på rätt sätt

Märker du att musten har gått ur bilbatteriet? Då kan det vara dags att ladda det. Vi berättar hur du laddar bilbatteriet på rätt sätt.

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

Bogsera bilen – regler och tips för bogsering

Är du osäker på vilka regler som gäller vid bogsering? Vi berättar vilka lagar du måste följa och ger tips för en smidigare bogsering.

Se alla