Verkstad och service för Renault

Välkommen till en auktoriserad
Renaultverkstad

Behöver du tid för service eller reparation av din Renault? Som auktoriserad Renaultverkstad kan vi lova dig att din bil blir väl omhändertagen hos oss. Oavsett vad du behöver hjälp med ser vår kunniga verkstadspersonal till att din bil kontrolleras och repareras enligt Renaults föreskrifter och med Renault originaldelar.


Fördelar med Renault originalservice på Bilbolaget

All personal i våra verkstäder får kontinuerlig utbildning i hur man på bästa sätt underhåller och reparerar samtliga Renaultmodeller. Vi jobbar självklart med originaldelar och när service utförs hos oss som auktoriserad Renaultverkstad kontrollerar vi om bilen omfattas av någon kampanj eller uppdatering, exempelvis förbättrad mjukvara. Dessutom bjuder vi på ett års fri assistans.

Renault assistans förlängs i ett år

Alltid Renault originaldelar

Mekaniker specialiserade på Renault

Felsökning utifrån Renaults riktlinjer

Information om eventuella kampanjer

Varför Renault originalservice?

När din Renault byggdes spenderades otaliga timmar med att ta fram dess komponenter. Varje liten del är vald med stor omsorg och det är alla dessa delar som tillsammans skapar din bil.

Alltid originaldelar

När du lämnar in din Renault hos oss som auktoriserad Renault-verkstad kan du känna dig trygg med att vi alltid servar och reparerar din bil med originaldelar. Just för att din bil ska fortsätta fungera optimalt – såsom Renault tänkte när de byggde den.

Specialistutbildade mekaniker

Renault originalservice utförs av våra kunniga och utbildade Renaultmekaniker och våra verkstäder har vi alla de verktyg som krävs för felsökning och montering. Du kan alltså känna dig trygg med att bilen undersöks grundligt och att de delar som behövs monteras på rätt sätt. Med Renault originalservice får du helt enkelt det som är bäst för din bil.

Ett års fri assistansförsäkring

Vi på Bilbolaget bjuder dessutom på Renault Assistans i ett år från det datum du servat din bil hos oss. Premien för Förlängd Assistans betalas av oss och det enda du behöver tänka på är att serva din bil varje år. Det gäller bilar som är upp till tio år gamla.

Boka service på din Renault

Serviceavtal för din Renault

Vill du ta hand om din bil men slippa den stora engångskostnaden som en service innebär? Med ett serviceavtal för din Renault får du koll på dina bilkostnader. Till en fast, förmånlig månadskostnad får du service med originaldelar, personlig servicetekniker, fri vägassistans, servicegaranti och stenskottslagning. Tryggt, personligt och prisvärt.

Läs mer om serviceavtal

Renault optimalservice

Ju äldre din Renault blir, desto större blir behovet av kontroller och åtgärder. Samtidigt vet vi att de flesta vill lägga mindre pengar på bilen ju äldre den blir. Därför finns Renault optimalservice. Ett prisvärt serviceerbjudande för dig som vill få kvalitetsservice och originalstämpel serviceboken till ett lågt pris.

Läs mer om Renault Optimalservice

Transportbilsverkstad

Har du en transportbil från Renault som du behöver lämna in på service eller reparera? Välkommen att besöka någon av våra transportbilsverkstäder. Där får du som transportbilskund hos oss snabb hjälp samt prioriterad felsökning och service. I Gävle och Timrå är vi dessutom certifierade enligt de hårda kraven í Renault Pro+.

Kontakta din lokala transportbilsverkstad eller din personliga transportbilstekniker för att boka tid.


Personlig servicetekniker

Vi arbetar ständigt med att förbättra servicen. Ett sätt är att erbjuda en personlig servicetekniker som alltid tar hand om din Renault varje gång du lämnar in den. Det innebär flera fördelar för dig, exempelvis blir det personligare, enklare och tryggare.

Din personliga servicetekniker tar emot din bokning, möter dig när du lämnar in din Renault, gör arbetet och lämnar personligen tillbaks bilen till dig. Har du några funderingar efter verkstadsbesöket kan hen svara på frågor kring den service eller de reparationer som gjorts. På så sätt får du bättre insyn i arbetet med din bil. Det tycker vi är superbra, hoppas att du ska tycka det med.

Vad kostar det?

Kostnaden för en Renault originalservice varierar beroende på vad du har för modell, hur många mil bilen gått och vad du vill ska ingå. Priset för ett verkstadsbesök varierar beroende på skadans omfattning och vad som behöver repareras.

Kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50 för att få ett prisförslag för din bil.

Fler verkstadstjänster

Vi har ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för dig och din Renault. Du kan boka tjänsterna separat när du vill, eller varför inte passa på att åtgärda flera saker när du ändå lämnar in bilen på service?

Genom att boka in alla verkstadstjänster på en och samma dag slipper du lämna in bilen hos oss flera gånger och du kan känna dig trygg med att din bil fått alla eventuella fel och brister åtgärdade.

För att boka flera verkstadstjänster på samma dag, kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50.

Behöver du laga eller byta ruta på din Renault?

I vår glasverkstad jobbar kunnig personal med rätt utrustning och originaldelar för din Renault. Vi vet hur man på bästa sätt reparerar eller byter vindrutor på alla Renaults modeller. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig med skadeanmälan. Det enda du behöver göra är att köra bilen till oss.

Behöver du laga ett stenskott eller byta vindruta på din Renault? Välkommen att kontakta oss idag.

Läs mer om glasreparationer

Däckbalansering och hjulinställning

Upplever du att bilen drar i sidled, att ratten står snett fastän du kör rakt fram eller att det skakar/vibrerar när du kör? Slits däcken ojämnt eller upplever du att de vobblar ibland? Det kan vara tecken på att du har obalans i däcken eller att du behöver göra en hjulinställning.

I vår däckverkstad kan vi undersöka vad felet beror på och åtgärda det genom att göra en hjulinställning eller balansera däcken.

Läs mer om våra däcktjänster

Luftkonditionering/AC-behandling

En sak många inte känner till är att det är bra att lämna in bilen för rengöring av AC-systemet ungefär vart femte år. När du använder bilen samlas nämligen fukt, damm och smuts i flänsarna och då bildas bakterier. Dessa påverkar luften som blåses in i bilen som du sedan andas in.

En behandling av din luftkonditionering eliminerar bakterier, tar bort pollen, damm och nikotin, minskar risken för allergiska besvär och avlägsnar obehagliga lukter.

Kontakta kundtjänst via chatten eller på 020-50 02 50 för att boka.

Skadebesiktning Renault

Har din Renault varit med vid en olycka eller skadats? Vi vet hur man kan ha många frågor efter en olycka. Kontakta oss direkt så hjälper vi till med skadeanmälan och andra administrativa uppgifter.

Släcka tvåor på Renault

Har du fått en tvåa vid den obligatoriska kontrollbesiktningen? Lämna din bil hos oss så gör vi jobbet åt dig. Det spar tid och du slipper köra bilen till besiktningen för en efterkontroll.

Däckhotell

Har du inte plats för däcken till din Renault i garage eller förråd? Checka in dina hjul i vårt däckhotell istället. När det är dags hjälper vi dig med hjulskiftet medan du njuter av en god kopp kaffe.

Här servar och reparerar vi Renault

Välkommen till din lokala Renaultverkstad. Här utför vi service och gör reparationer på personbilar och transportbilar från Renault. Har du frågor eller undrar över något inför ditt verkstadsbesök kan du kontakta din lokala verkstad eller ringa direkt till din personliga servicetekniker. Du hittar fler kontaktuppgifter samt besöksadress genom att klicka på respektive ort.

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla