För företag

Vi hjälper företagare och tjänstebilsförare

Vi hjälper dig med bil till företaget

Oavsett vad du som företagare eller förare av tjänstebil behöver hjälp med finns vi på Bilbolaget här för dig. Vi har lång erfarenhet av att sälja företagsbilar och erbjuder fullservicelösningar för att göra ert bilinnehav så enkelt som möjligt. Vi har ett brett utbud av såväl personbilar som transportbilar samt tillhandahåller allt från verkstadstjänster till rabatterade priser på drivmedel, abonnemang på biltvätt och hyrbilar för ditt företag.


Boka service för företagets bilar

Har du en företagsbil som du behöver boka service eller reparation på, eller är det kanske dags för hjulskifte? Du kan enkelt boka via snabbvägarna nedan. Har du frågor eller vill boka in flera saker samtidigt, kontakta kundtjänst på chatten eller telefon 020-50 02 50.

Lär dig snacka företagsbilar

Eftersom våra tjänstebilsspecialister vill göra det enkelt för dig som inköpare, företagare eller förare att snacka företagsbil kommer här en snabb genomgång av skillnaderna mellan tjänstebil, förmånsbil och personalbil.

Det finns nämligen avgörande skillnader mellan dem som är viktiga att känna till, eftersom det påverkar hur du får använda bilen och vilka kostnader som tillkommer.

Vill du veta ännu mer? Läs vår artikel Skillnaden mellan förmånsbil, tjänstebil och personalbil.

Tjänstebil

En tjänstebil ägs av företaget och ska bara användas i verksamheten. Det är också företaget som betalar alla kostnader för bilen. När arbetsdagen är slut ska tjänstebilen stå kvar på jobbet. Den får enbart användas för privata syften i ”ringa omfattning”.

Förmånsbil

En förmånsbil ägs eller leasas (och betalas) av företaget men som du som anställd får använda den både i tjänsten och för privat bruk. Det räknas som en förmån, därför betalar du som förare inkomstskatt för en förmånsbil.

Personalbil

En personalbil leasas av företaget men du som anställd får använda den för privat bruk. Personalbilen är ett kostnadsneutralt alternativ för företaget eftersom du som anställd betalar för alla bilkostnader genom löneavdrag.

Vi erbjuder företag mer

Funderar du på att välja oss på Bilbolaget som företagspartner? Kul! Förutom hjälp att köpa tjänste- och förmånsbilar erbjuder vi företag en mängd fördelar. Läs mer om respektive tjänst och se alla förmåner ni kan få nedan.

Verkstad och service

Vi har auktoriserade verkstäder för Volvo, Ford, Renault och Dacia. Vi vet vad som krävs för att du med tjänstebil ska få en så enkel och bekväm arbetsvardag som möjligt.

Hjulskifte och däckhotell

Vi har tio däckverkstäder och däckhotell. Som företagspartner till oss kan du få hjälp med hjulskifte och däckförvaring i vårt däckhotell – allt till ett mycket förmånligt pris.

CarPay Business företagskort

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj ett av våra tre trygga företagskort, anpassade för olika behov.

Tanka förmånligt

Vi samarbetar med Tanka och kan erbjuda företag drivmedelskort med förmånliga rabatter på drivmedel. Självklart kan ni ladda företagets elbilar eller laddhybrider på Tanka också.

Abonnemang på biltvätt

Som företagskund kan vi erbjuda dig förmånliga abonnemang på biltvätt hos Tvätta. Tvätta alla företagets bilar snabbt och enkelt till ett fast pris och få allt samlat på en faktura.

Företagserbjudanden Se alla

Renault Trafic

Vinterhjul på köpet!

Höstkampanj på Renault Trafic, just nu får du vinterhjul, värmare med tidur, skyddsinklädnad (golv + väggar), backkamera och dragkrok på köpet. Gäller ett begränsat antal bilar så beställ din idag!

Volvo C40 Recharge Special Edition

Just nu 577 900 kr

Denna editionmodell är en bakhjulsdriven version av vår moderna crossover och har en elektrisk räckvidd på upp till 578 kilometer. Förutom innehållet i utrustningsnivån Core ingår också vårt klimatpaket och förarstödspaket. Förmånsvärde: 2 498 kr/mån.

Renault Master

Vinterhjul på köpet!

Just nu ingår vinterhjul för dig som köper en Renault Master L2H2 Nordic Line 150 hk (manuell + quickshift) eller Master L3H2 Nordic Line 150 hk (manuell). Erbjudandet gäller ett begränsat antal och utvalda bilar utrustade med Ready2Use och R-Link för Android.

Se alla

Bilar i lager för snabb leverans Se alla

Transportbilar för snabb leverans Se alla


Hitta din nästa företagsbil

Vi säljer bilar från Volvo, Ford, Renault och Dacia. Vi har såväl personbilar som transportbilar och våra kunniga säljare kan hjälpa dig välja rätt bil. I vårt breda modellprogram, som även omfattar elbilar och laddhybrider, hittar du garanterat en bil som passar dig och ditt företags behov.

Vill du ha hjälp av en säljare att hitta rätt bil för firman? Kontakta oss idag.

Företagsbilar från Volvo

Volvo har ett stort utbud av personbilar som kan passa som förmåns- eller tjänstebil. Volvo utmärker sig som säkra bilar i premiumsegmentet och passar dig som vill ha en bekväm, rymlig och gedigen företagsbil.

Utforska Volvos modeller

Företagsbilar från Ford

Ford har ett brett utbud av både person- och transportbilar för företag. Oavsett vad du har för behov är det enkelt att välja rätt tjänstebil eftersom bilarna är välutrustade som standard.

Utforska Fords modeller

Företagsbilar från Renault

Renault har ett stort modellutbud och du som företagare kan välja mellan flera olika typer av person- och transportbilar. Kännetecknande för Renault är att de erbjuder komfortabla företagsbilar till ett konkurrenskraftigt pris. Men en Renault i företaget får du mycket utrustning och låga driftskostnader.

Utforska Renaults modeller

Företagsbilar från Dacia

Dacia är inte normalt sett ett märke som förknippas med företagsbilar men blir allt mer vanliga. De har ett litet personbilssortiment och erbjuder några av marknadens billigaste tjänstebilar.

Utforska Dacias modeller


Låt oss hjälpa dig

Vi på Bilbolaget strävar efter att ge dig som företagskund den bästa tänkbara servicen. Vi kan hjälpa dig med allt från att hitta rätt företagsbil till att skaffa drivmedelkort eller boka service. Behöver du exempelvis hjälp att räkna ut TCO, vill få en offert eller kanske boka provkörning, tveka inte att kontakta oss.

Fyll i vårt kontaktformulär och berätta kort vad du vill ha hjälp med, så hör en av våra företagssäljare av sig till dig.

Fyll i formulär

Hitta till oss

Att välja oss som din företagspartner är ett klokt val. Vi finns på många orter och har allt för ditt företags bilpark. Från nya bilar till verkstäder och tankastationer där du kan få rabatt på drivmedel. Klicka på respektive anläggning för att se vad vi kan erbjuda på din ort, hitta kontaktuppgifter, se öppettider och mycket mer.

Bollnäs

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Kungsgatan

Kungsgatan 97, 75318 Uppsala

Östhammar

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Vill du veta mer?

Tjänstebil

Person- & transportbilar för företagskunder

En tjänstebil ägs av företaget och ska bara användas i tjänsten. Vi på Bilbolaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag med tjänstebilar. Vi har ett stort sortiment av bilar och tjänster som gör er arbetsdag enklare.

Förmånsbil

Vi hjälper företag och anställda välja förmånsbil

En förmånsbil ägs av företaget men du som anställd får använda den även för privat bruk. Oavsett om du är företagare, inköpare eller förare som ska välja förmånsbil kan du få hjälp hos oss – vi gör det enkelt att ha firmabil.

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Volvo populäraste tjänstebilen – igen

När 2022 års fordonsdata summeras kan vi enkelt konstatera att Volvo är ohotade i toppen av listan över Sveriges populäraste tjänstebilar.

Förmånsbil, tjänstebil eller personalbil – vi reder ut skillnaderna

Det är stora skillnader mellan tjänstebilar, förmånsbilar och personalbilar, framför allt i hur de får användas och vad de kostar för föraren och företaget.

Picea Bygg kör transportbilen Renault Kangoo utan B-stolpe

Yrkesarbetarna tycker det är en väldigt smart lösning och bra bilar, säger Fredrik Malmström, VD på Picea Bygg, om Renault Kangoo utan B-stolpe.

Beräkna förmånsvärde – regler 2023

Regler 2023: Så räknar du ut förmånsvärdet på en bil (det enkla sättet tar 60 sekunder) och tar reda på vad du som förare ska betala.

Se alla