Däckverkstad

Vi är specialister på däck och fälg

Upplev professionell däckservice

I våra moderna däckverkstäder jobbar kunnig personal med specialistutbildning inom däck och fälg. Hos oss kan du köpa däck och fälg samt få hjälp med däckservice – bland annat däckbyte, montering, balansering, vibrationskontroll och hjulinställningar. I våra däckverkstäder tar vi emot bilar från samtliga märken. Vi har även däckhotell för förvaring av dina däck.


En komplett däckverkstad

Montering

Balansering

Vibrationskontroll

Hjulskifte

Hjulinställning

Däckreparation

Rätt däck räddar liv

Ibland är det lätt att glömma hur viktiga däcken är. Det är lätt att tänka ”de här fungerar en säsong till”. Faktum är dock att när däcken är slitna blir bromssträckan längre och bilens stabilitet reduceras kraftigt vid blött eller moddigt underlag.

Även risken för vattenplaning ökar eftersom däckens kontaktyta med vägen minskar väsentligt vid kontakt med vatten i höga hastigheter.

Ungefär som fyra handflator – det är faktiskt den enda kontakten som bilen har med vägen. För varje mm som slits bort från det ursprungliga mönsterdjupet ökar risken för olyckor. Ta därför för vana att kontrollera dina däck med jämna mellanrum.

Upplever du att de är slitna, chansa inte. Vi hjälper dig hitta nya däck, för din och alla andras säkerhet i trafiken.

Kontakta oss

Däckservice i våra verkstäder

I vår däckverkstad gör vi allt som har med däck att göra. Du kan köpa däck och fälg samt få dem monterade och balanserade. Du kan komma in och få ett trasigt däck reparerat eller få hjälp med hjulinställning.

Självklart hjälper vi dig skifta däck inför nya säsongen och har du behov kan vi till och med förvara dina däck i vårt däckhotell. Det är professionell däckservice inklusive allt, bra va?!

Köp däck och fälg hos oss

Behöver du nya däck till bilen? Hos oss på Bilbolaget kan du köpa nya och högkvalitativa sommar- och vinterdäck, aluminiumfälgar, stålfälgar eller kompletta hjul. Vi har ett stort utbud av däck och fälg samt vet vilka däck som passar ditt behov och din bil.

Köp sommardäck

Du vet väl om att du med Volvo-, Renault- eller CarPay-kort kan dela upp betalningen av dina nya däck räntefritt på fyra månader? Superbra!

Läs mer och skaffa CarPay

Byt till sommardäck

Vi hjälper dig skifta däck snabbt, enkelt och smidigt. Hos oss kan du boka tid för däckskifte året runt. Att byta däck tar vanligtvis inte mer än 15 minuter. Medan du väntar bjuder vi på en kopp kaffe.

Har du ingen plats för att förvara dina däck? Checka in dem i vårt däckhotell. Där blir de rengjorda, kontrollerade och får vänta svalt och mörkt tills nästa byte.

Läs mer om vårt däckhotell

Laga däck

Har du fått punka på ett däck? Det kan gå att laga. I våra däckverkstäder utför vi däckreparation om det är möjligt att rädda däcket.

Vi försöker i största möjliga mån laga punkteringen och se till att däcket går att fortsätta köra på. Tyvärr finns det inga garantier för att det går att laga punka, men vi lovar dig att vi kommer att göra vårt bästa.

Är skadan så stor att den inte går att laga hjälper vi dig självklart hitta nytt/nya däck.

Kontakta oss för att boka tid

Montera och balansera däck

Har du nya däck som du behöver monteras på befintliga fälgar hjälper vi dig med det snabbt och smidigt. Självklart balanserar vi dina nya däck samtidigt. Har du befintliga däck med obalans kan du lämna in dem för balansering.

Montering och balansering tar cirka 45-60 minuter och är något vi gör medan du väntar. Skulle du vilja lämna bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen går det givetvis också bra.

Boka tid för montering eller balansering

Hjulinställning

Hos oss kan du få hjälp att göra hjulinställning, det vill säga att vi mäter och justerar hjulvinklarna på din bil. Genom att göra detta undviker du onödigt slitage och får en mer trafiksäker bil med högre komfort och minskad bränsleförbrukning.

En hjulinställning tar mellan en timme och en halv dag beroende på hur felvinklade hjulen är. Hos oss bokar du enkelt tid för en hjulinställning och lämnar in bilen på morgonen. Du hämtar ut bilen på eftermiddagen och betalar i verkstaden eller i förväg via CarPay-appen.

Boka tid för hjulinställning

Vad kostar däckservicen?

Pris för hjulskifte och däckhotell finns på respektive sida. Prisförslag på rätt däck till din bil får du direkt av din däckverkstad. Kostnaden för våra däcktjänster beror på vad du har för bilmodell, vad du vill åtgärda och hur omfattande arbetet blir.

Kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50 för att få ett prisförslag idag.

P.S. Du vet väl om att du som har Carpay kan dela upp kostnaden räntefritt på fyra månader? Dessutom får du bonus på alla dina köp samt rabatt på flera av våra tjänster, bland annat däckhotell och hjulskifte. Läs mer och skaffa CarPay


Våra däckverkstäder

Nedan hittar du öppettider och kontaktinformation till respektive verkstad som utför däckservice. Har du några frågor, vill boka tid eller få prisuppgift kan du ringa direkt till din lokala däckverkstad eller kontakta kundtjänst via chatt eller på telefon 020-50 02 50.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Uppsala Kungsgatan

Telefon verkstad 018-16 01 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor från våra kunder

Vilka däck ska man ha?

Med rätt däck kör du både säkrare och tryggare. Beroende på var du bor, hur du kör och vad du har för bil är olika däck olika lämpliga. Vi kan hjälpa dig hitta nya däck som är bäst för just din bil och dina körförhållanden.

Vilka däck är bäst?

Inget däck är tyvärr bäst på allt. Ett nytt däck är en kompromiss mellan olika önskemål om egenskaper. Vilka däck som är bäst handlar till största delen om hur det används och på vilken bil det sitter. Men premiumdäck från välkända varumärken ligger alltid i framkant när det gäller utvecklingen och är därför alltid ett tryggt val.

Vi hjälper dig hitta rätt däck för dig och din bil.
Kontakta oss

Hur vet man om man har obalans i däcken?

Upplever du att bilen drar i sidled eller att det skakar/vibrerar när du kör? Slits däcken ojämnt eller upplever du att de vobblar ibland? Det kan vara tecken på att däcken inte är balanserade.

I vår däckverkstad kan vi hjälpa dig mäta om du har obalans i däcken och givetvis åtgärda det genom att balansera dem.

Boka tid

Är det farligt att köra med obalanserade däck?

Obalanserade däck ökar slitaget på både däcken och bilen. I värsta fall kan gummits kontakt med vägen försämras och det påverkar greppet och därmed också trafiksäkerheten.

I vanliga fall påverkar obalanserade däck främst komforten, men ställs du för en situation där du tvingas väja, bromsa eller göra andra hastiga förflyttningar av bilen är olycksrisken högre än med välpresterande däck.

Hur balanserar man däck?

Vid däckbalansering tar man bort eventuella balanseringsvikter som sitter i hjulet och placerar det därefter i en maskin. Maskin noterar om det finns någon obalans. Baserat på resultatet från maskintestet placeras sedan vikter i hjulet för att kompensera för obalansen.

Att balansera däck går ganska fort och är något vi kan göra medan du väntar.
Boka tid idag

Hur vet man om man behöver göra en hjulinställning?

Du behöver göra en hjulinställning om ratten är sned när du kör rakt fram, om bilen vill dra åt höger eller vänster fastän ratten är rak eller om bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan.

Har du kört på en trottoarkant eller ner i en hålighet är det också lämpligt att göra en hjulinställning. Lika så om du upplever att däcken slits ojämnt.

Vad är skillnaden på framvagnsinställning och en hjulinställning?

Det är samma sak. Både framvagnsinställning och hjulinställning innebär att man kontrollerar och justerar vinkeln på hjulen. En hjulinställning gäller dock alla fyra däck medan en framvagnsinställning enbart syftar till de främre hjulen.

Vad är skillnaden på hjulinställning och balansering?

Vid en hjulinställning kontrollerar man och justerar hjulens vinkel så att alla däck pekar åt samma håll. Vid en däckbalansering mäter man om det finns någon obalans i själva däcken. Vid behov placerar man vikter i hjulet för att kompensera för denna obalans.

Hur går en hjulinställning till?

Vid en hjulinställning fäster vi ett mätinstrument på bilen för att få veta hur mycket hjulen måste justeras och hur många grader de ska ändras. En hjulinställning kan ta allt mellan en timme och en halv dag beroende på hur mycket jobb som krävs för att få hjulen i linje.

Hos oss på Bilbolaget bokar du tid, lämnar in bilen på morgonen och hämtar ut den igen på eftermiddagen innan verkstaden stänger.

Boka tid


Vill du veta mer?

Sommardäck

Är du på jakt efter nya sommardäck?

Med rätt däck kör du säkrare och tryggare i sommar. Vi har ett stort utbud av prisvärda däck från varumärken som Nokian, Michelin och Continental. Vi hjälper dig att hitta rätt sommardäck och du får rabatt när du betalar med CarPay.

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul hemma? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Mönsterdjup

Är dina däck bra nog?

Ett däck med bra mönsterdjup är avgörande för din säkerhet. När du kör slits successivt däckmönstret ner och det är därför du måste byta däck med jämna mellanrum. Minsta tillåtna djup är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

19 tips – så förbereder du bilen inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

Så tolkar du EU:s däckmärkning

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så väljer du rätt sommardäck

Vad ska man tänka på när man ska välja sommardäck till bilen? I den här artikeln delar vår däckexpert med sig av sina bästa tips inför köpet.

Se alla