Laga stenskott

Har du fått ett stenskott? Vi hjälper dig.

Vi lagar stenskott snabbt, enkelt och billigt

Har du fått ett stenskott? Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker och behöver ersättas med en ny. Våra kunniga glasmästare lagar ditt stenskott snabbt och enkelt i vår auktoriserade verkstad. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi gör stensskottsreparationer på samtliga bilmärken.


Vi lagar din ruta på 10-30 minuter

Så snabbt går det faktiskt. Under tiden kan du passa på att njuta av en kopp kaffe och sätta dig ner en stund i vår vänthall. Eller varför inte passa på att titta på alla bilar i vår bilhall under tiden.

Det är förutsatt att du lagar stenskott omgående. Annars är risken stor att stenskottet utvecklas till en spricka och du behöver då istället byta hela vindrutan. Det tar både längre tid och är mycket dyrare.

Boka tid för att laga stenskott

Vi lagar stenskott på alla märken

Du är förstås välkommen till oss för att laga ditt stenskott oavsett vilket märke du kör. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig att boka en tid via chatten, mail kundtjanst@bilbolaget.nu eller telefon 020-50 02 50.

Om du har en Volvo, Renault, Dacia eller Ford är det enklaste sättet att boka direkt online.

Laga stenskott samtidigt som du gör andra reparationer

Börjar det bli dags för service eller behöver du lämna in din bil på reparation hos oss? Eftersom vi är auktoriserade för såväl service som glasbyten kan vi se till att din bil blir både servad, reparerad och att ditt stenskott lagas eller att rutan byts samtidigt. På så sätt sparar du tid och du slipper besöka oss två gånger. Vi ser till att din bil får all omtanke den behöver – så att du får tid över till annat.

Kontakta kundtjänst för att boka alla verkstadstider på en och samma dag. Skicka ett meddelande i chatten eller ring 020-50 02 50.


Varför ska man laga stenskott direkt?

Har du fått ett stenskott försöker vi alltid att laga rutan i första hand. Det går snabbare, är billigare och bättre för miljön än att byta hela rutan. Får du ett stenskott som inte lagas kan vindrutan spricka. Faktum är att stenskott på rutan är den vanligaste anledningen till att rutor spricker. Får du en spricka i rutan måste hela rutan bytas. En sprucken ruta går aldrig att laga.

Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens bärande konstruktion innebär en spräckt bilruta en försvagning och därmed ökad risk för alla som åker i bilen. Dessutom blir sikten sämre, med minskad trafiksäkerhet som följd.

Att byta vindruta är mycket dyrare och tar längre tid än att laga ett stenskott. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Att byta en ruta tar en hel dag och kostar mellan 1500 och 3000 kr i självrisk.

Så här gör du om du fått ett stenskott

 1. Stenskottsplåster

  Täck över stenskottet med ett stenskottsplåster eller tejp så att inte fukt eller smuts tränger in i hålet innan vi kan laga det. Var försiktig bara, rutan kan vara vass.

 2. Boka tid

  Boka så snart som möjligt en ledig tid för lagning av vindrutan hos oss på Bilbolaget.

 3. Lämna in din bil

  Lämna in din bil. Vi bjuder på kaffe och du har fri tillgång till Wi-Fi. Normalt är din bil färdig inom 30 minuter.

 4. Betala eventuell självrisk

  Betala eventuell självrisk på plats i verkstaden, exempelvis med ditt Volvo, Renault eller CarPay-kort. Har du serviceavtal hos oss är det helt gratis.

 5. Klart!

  Nu är det lagat. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag så att du kan roa dig med annat.


Skydda rutan efter stenskott

Det är klokt att skydda stenskottet med ett stenskottsplåster eller en bit tejp till dess att det har lagats. Detta gör man för att fukt och smuts inte ska komma in i skadan. Kommer det in för mycket fukt eller smuts i skadan går stenskottet inte att reparera. Var försiktig när du hanterar stenskottet, det kan vara mycket vasst.

Observera att ett stenskottsplåster inte förhindrar rutan från att spricka. Därför bör du boka tid för att reparera stenskottet så fort som möjligt, även om du satt på ett stenskottsplåster.

Boka tid för stenskottslagning


Dessa stenskott kan vi laga

Vilka stenskott går att laga?

När stenskottet är mindre än 2,5 cm, det är inte placerat i siktfältet eller precis intill fönsterkanten och det finns tre eller färre stenskott totalt går din ruta i regel att laga.

 • Stenskott som är närmare fönsterkanten är 5 cm får inte repareras eftersom vindrutan fungerar som en del av säkerhetsburen.
 • Efter en lagning kan du se en svag brytning vid tex. lågt stående sol eller regn, därför lagas inte stenskott i synfältet (röd färg).
 • Skador som befinner sig i det indirekta synfältet kan ofta repareras om de är mindre än 1,5 cm (gul färg).
 • Skador på vindrutans övriga områden kan i regel repareras om de är mindre än 2,5 cm (grön färg).

Här kan vi reparera din vindruta

Bilbolaget Bollnäs

Bollnäs

Välkommen till Bilbolaget Bollnäs. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Gävle

Gävle

Välkommen till Bilbolaget Gävle. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Hudiksvall

Hudiksvall

Välkommen till Bilbolaget Hudiksvall. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Ljusdal

Ljusdal

Välkommen till Bilbolaget Ljusdal. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Norrtälje

Norrtälje

Välkommen till Bilbolaget Norrtälje. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Sandviken

Sandviken

Välkommen till Bilbolaget Sandviken. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Sundsvall

Sundsvall

Välkommen till Bilbolaget Sundsvall. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Söderhamn

Söderhamn

Välkommen till Bilbolaget Söderhamn. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Timrå

Timrå

Välkommen till Bilbolaget Timrå. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid

Bilbolaget Östhammar

Östhammar

Välkommen till Bilbolaget Östhammar. Här kan vi laga stenskott på alla bilmärken.

Läs mer och boka tid


Vanliga frågor från våra kunder

Vad gör jag om jag fått ett stenskott?

Om du fått ett stenskott bör du sätta på ett stenskottsplåster/tejp för att undvika att smuts och fukt tränger in i rutan. Boka så snart som möjligt in en tid i vår glasverkstad för att laga stenskottet innan rutan spricker. Vi lagar ditt stenskott på 30 min.

När måste man laga vindrutan?

Du bör laga rutan så fort du fått ett stenskott. Annars finns det risk för att rutan spricker och då måste bytas helt. Det är mycket billigare och går snabbare att laga ett stenskott än att byta en hel vindruta.

Vad är det som gör att stenskott spricker?

Stenskott kan få rutan att spricka av flera anledningar. Vanligtvis beror det på temperaturskillnader, ex. att du har värmen på i bilen när det är kallt ute, eftersom spänningen då ökar i rutan. Även fysisk påverkan, ex. när du kör på en ojämn väg, kan göra att stenskott spricker.

Finns det stenskott man inte lagar?

Ja, det gör det. Ett stenskott som har en liten spricka i sig ska man laga. Är det bara en liten grop i översta fönsterskiktet gör man ingenting. Gropar lagas i regel inte.

Hur går det till att laga ett stenskott på vindrutan?

Du bokar en tid och åker med bilen till vår glasverkstad. Vi lagar stenskottet medan du väntar, det tar 10-30 minuter. När bilen är klar betalar du självrisken till oss så sköter vi kontakten med ditt försäkringsbolag. Snabbt, enkelt, professionellt.

Är det krångligt att få stenskott lagat?

Nej. Du bokar en tid och lämnar in din bil till oss. Lagningen tar cirka 30 minuter. När bilen är klar betalar du självrisken till oss så sköter vi kontakten med ditt försäkringsbolag. Lätt som en plätt!

Påverkas min nybilsgaranti när jag lagar vindrutan?

Nej. Oavsett om du lagar eller byter vindruta hos oss på Bilbolaget fortsätter din nybilsgaranti att gälla precis som vanligt.

Kan man få stenskott lagat gratis?

Ja. Om du har serviceavtal hos oss på Bilbolaget är det gratis att laga stenskott. Det kan även vara gratis om du har en försäkring där du inte betalar självrisk för stenskottslagning. Att laga stenskott kostar oftast mellan 0 och 200 kronor.

Hur långt tid tar det att laga ett stenskott?

Vi på Bilbolaget lagar din vindruta på 10-30 minuter. Medan du väntar i våra sköna soffor bjuder vi på kaffe och gratis WiFi. Du kan också passa på att titta på alla fina bilar i vår bilhall.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Byta vindruta

Att byta vindruta hos oss på Bilbolaget är enkelt, tryggt och går snabbt. Vi är auktoriserad märkesverkstad för att byta rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil.

Glasverkstad

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt, tryggt och går snabbt. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.

Serviceavtal

Teckna serviceavtal för enkelt och förmånligt bilägande. Serviceavtal kan tecknas på både nya och begagnade bilar och innebär att du prenumererar på din bils service. Du betalar en fast månadskostnad och slipper därmed den stora utgiften vid servicetillfället.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Tips till dig som mest kör korta sträckor med bilen

Diesel- och bensinbilar mår inte bra av att bara köras korta sträckor. Men oroa dig inte, det finns några saker du kan göra för att undvika kostsamma reparationer.

Tips inför kontrollbesiktningen – 11 enkla saker att kontrollera

För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Se alla