Verkstad och service för Volvo

Välkommen till en auktoriserad
Volvoverkstad

Vi vill gärna ta hand om dig och din bil i vår Volvoverkstad. Ge den bästa service ni kan få. Genom att välja en auktoriserad Volvoverkstad är du säker på att du får den bästa kompetensen för just din bil och att du får de tryggaste garantierna. Allt anpassat så att det ska passa dig, ditt liv och din Volvo på bästa sätt.


Fördelar med att lämna in bilen hos en auktoriserad Volvoverkstad

Stämpel i serviceboken

1 års servicegaranti

Alltid originaldelar

Fri Volvo Assistans

Personlig servicetekniker

Vad är Volvo originalservice?

Volvo originalservice är service som är anpassad för just din bil. Servicen utförs av specialutbildade tekniker på en auktoriserad Volvoverkstad som går igenom din bil och kontrollerar alla viktiga punkter. Din personliga servicetekniker har tillgång till alla de rätta delarna och verktygen.

Ett års garanti

Du kan vara säker på att vi följer serviceprotokollet och att vårt arbete är fackmannamässigt utfört. Som extra trygghet får du ett års garanti på servicen. Skulle du upptäcka något fel efter besöket på det vi åtgärdat eller kontrollerat enligt serviceprotokollet åtgärdar vi det kostnadsfritt.

Volvo Assistans ingår i ett år

Som en extra trygghet ingår Volvo Assistans i ett år efter service fram till dess att bilen är tio år. Skulle du få problem på vägen ordnar vi med allt från däckbyte till bärgning och boende.

Volvo originaldelar – livslång garanti

Din Volvo är tillverkad med mer än 5 000 högkvalitativa delar med lång livslängd. Ska de bytas ut är det tryggaste valet Volvo originaldelar – samma delar som bilen är byggd av. I våra verkstäder använder vi enbart Volvo originaldelar. De säkerställer rätt kvalitet och monteras med livslång personlig garanti hos oss.

Servicehyrbil

Vi har gjort det enkelt för dig att hyra en annan Volvo till ett fast och förmånligt pris under tiden. Prata med din personliga servicetekniker eller kundservice när du bokar så står en servicehyrbil till ditt förfogande när du kommer.

Boka service på din Volvo

Serviceavtal

Bilen är viktig för att vardagen ska fungera. Eftersom vi har byggt din bil, vet vi exakt vad den behöver. Med ett Volvo serviceavtal delar du upp kostnaden månadsvis. Vi vill förenkla din vardag och att ditt serviceavtal ska vara anpassat utifrån dina önskemål. Välj ett grundavtal och de tillval som passar dig och din livssituation.

Läs mer om serviceavtal

Volvo Originalservice Classic

Bra service har ingen åldersgräns. Därför erbjuder vi Volvo Originalservice för bilar äldre än sex år. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.

Läs mer om Volvo Originalservice Classic

Volvo däckverkstad

Ibland är det lätt att glömma hur viktiga däcken är. Ungefär som fyra handflator- de är faktiskt den enda kontakten bilen har med vägen. Därför kan det vara bra att veta lite mer om däck. Vi vet vilka däck som är bäst för just din bil och dina körförhållanden. Med rätt däck kör du säkrare.

Volvo däckhotell

Tillhör du dem som har ont om plats för skrymmande hjul i garage eller förråd? Checka in dina hjul på Bilbolagets däckhotell så tar vi hand om dina däck. Det blir enkelt och smidigt. När däcken är redo för en ny säsong på vägarna hjälper vi dig med hjulskiftet medan du njuter av en god kopp kaffe.

Personlig servicetekniker

Med en personlig servicetekniker får du din alldeles egna Volvoexpert som vet precis hur din bil fungerar. Genom att ha kontakt undviker ni missförstånd och du kan vara säker på att det är en expert som tar hand om din bil. Ditt verkstadsbesök blir både enklare, snabbare och lite mer personligt.

Din personliga servicetekniker tar emot din bokning, möter dig när du lämnar in din bil, gör arbetet och lämnar personligen tillbaks bilen till dig. Efter verkstadsbesöket svarar din personliga servicetekniker på frågor kring den service eller de reparationer som gjorts. På så sätt får du bättre insyn i arbetet med din bil.

Hos oss får du alltid en personlig servicetekniker när du bokar service första gången. Ni ses en gång om året när du servar din bil och skulle det dyka upp några problem däremellan vet du vem du ska höra av dig till. Supersmidigt och väldigt trevligt!


Vad kostar det?

Kostnaden för Volvo originalservice varierar beroende på vad du har för modell, hur många mil bilen gått och vad du vill ska ingå. När du bokar online visas priset för den service det är dags för.

Priset för ett verkstadsbesök varierar beroende på felets omfattning och vad som behöver repareras. Kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50 för att få ett prisförslag för din bil.


Fler verkstadstjänster

Vi har ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för dig och din Volvo. Dessa tjänster kan bokas separat när det passar dig, eller varför inte samtidigt som du lämnar in bilen på service?

Bokar du alla verkstadstjänster på en och samma dag slipper du köra fram och tillbaks flera gånger och du kan känna dig trygg med att din bil fått alla eventuella fel och brister åtgärdade. Kanske känns den som en helt ny bil när du får tillbaks den.

För att boka flera verkstadstjänster på samma dag kontaktar du kundtjänst, antingen via chatten här på hemsidan eller på telefon 020-50 02 50.

Vi lagar eller byter din vindruta

Har du fått ett stenskott eller behöver byta vindruta? I din vindruta sitter många säkerhetsfunktioner som bland annat trötthetsvarnare, autobroms och avståndskontroll. För att dessa ska fungera som det är tänkt, är en rätt monterad vindruta av originalkvalitet en förutsättning.

För att se till att alla system fortsätter vara lika säkra som när du köpte din Volvo är det bra att låta de som är experter på din Volvo byta eller laga din ruta.

Läs mer om glasreparationer

Däckbalansering och hjulinställning

Upplever du att bilen drar i sidled, att ratten står snett fastän du kör rakt fram eller att det skakar/vibrerar när du kör? Slits däcken ojämnt eller upplever du att de vobblar ibland? Det kan vara tecken på att du har obalans i däcken eller att du behöver göra en hjulinställning.

I vår däckverkstad kan vi undersöka vad felet beror på och åtgärda det genom att göra en hjulinställning eller balansera däcken.

Läs mer om våra däcktjänster

Luftkonditionering/AC-behandling

Fräscha upp luften i din bil! Precis som att tändstiften måste bytas ut ibland måste även luftkonditioneringen rengöras med jämna mellanrum. Det samlas nämligen fukt, damm och smuts i flänsarna och då bildas bakterier. Dessa påverkar luften som blåses in i bilen som du sedan andas in.

En behandling av din luftkonditionering eliminerar bakterier, tar bort pollen, damm och nikotin, minskar risken för allergiska besvär och avlägsnar obehagliga lukter.

Kontakta kundtjänst via chatten eller på 020-50 02 50 för att boka.

Polestar Engineered Optimering

Vårt optimeringsprogram förbättrar bilens egenskaper i bland annat följande områden: motorprestanda, gas-, växel- och motorrespons samt växlingshastighet och -precision.

Resultatet ger dig maximal potential i det avgörande mellanregistret för din motor. Du kommer bland annat uppleva att bilen får snabbare motorrespons och acceleration samt att körningen blir mer kraftfull och dynamisk. Bilen blir helt enkelt bättre än när den var ny.

Installationen tar mindre än en timme och påverkar varken bilens garantier eller serviceintervall. Läs mer här

Volvo skadeverkstad

En olycka händer så lätt. När olyckan varit framme hjälper vi dig i vår skadeverkstad med plåt-, lack- och plastskador. Vi har korta väntetider och samarbetar med de flesta försäkringsbolag.

Släcka tvåor

Har du fått en tvåa vid den obligatoriska kontrollbesiktningen? Lämna din bil hos oss så gör vi jobbet åt dig. Det spar tid och du slipper köra bilen till besiktningen för en efterkontroll.

Här servar och reparerar vi Volvo

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Uppsala Fyrislund

Telefon verkstad 018-16 01 00

Måndag 07:00 – 16:00
Tisdag 07:00 – 16:00
Onsdag 07:00 – 16:00
Torsdag 07:00 – 16:00
Fredag 07:00 – 15:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Uppsala Kungsgatan

Telefon verkstad 018-16 01 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla