Serviceabonnemang

Fast månadskostnad för förmånligt bilägande

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceabonnemang för ett enkelt och förmånligt bilägande. Serviceabonnemang kan tecknas på både nya och begagnade bilar och innebär att du prenumererar på din bils service. Du betalar en fast månadskostnad och slipper den stora utgiften en service innebär. När du tecknar ett abonnemang på service hos oss på Bilbolaget blir det både enklare, personligare och billigare.


Hur fungerar serviceabonnemang?

Ett serviceabonnemang, eller serviceavtal som det också kallas, innebär enkelt förklarat att du prenumererar på din bils service. Istället för att du betalar en hög engångskostnad varje gång din bil ska servas delas betalningen upp per månad. Detta innebär att du får bättre kontroll över dina bilkostnader och att du slipper den stora klumpsumman som en service ofta innebär. 

Dessutom kan du känna dig trygg med att din bil blir omhändertagen på bästa möjliga sätt och att eventuella fel kan upptäckas och åtgärdas i god tid – innan de resulterar i en stillastående bil och ännu högre kostnader. 

Ytterligare en fördel är att summan är fast. Binder du ett serviceavtal på tre år är du skyddad från prishöjningar under hela perioden. Bra va?!

6 starka fördelar

 • Bättre koll på utgifterna
 • Slipp den stora klumpsumman
 • Alltid originalservice och originaldelar
 • Garanti på jobbet
 • Fri vägassistans
 • Personlig servicetekniker

Teckna serviceabonnemang

Serviceavtal kan tecknas på både nya bilar och begagnade bilar, så länge de inte gått mer än 45 000 mil. Vi erbjuder serviceabonnemang för Volvo, Ford, Renault och Dacia.

För att teckna serviceavtal ringer du enklast vår kundtjänst på 020-50 02 50 eller skickar ett meddelande i chatten. Du kan också fylla i formuläret längst ner på sidan.

Vad kostar det att ha serviceavtal?

Kostnaden för ett serviceabonnemang varierar beroende på bland annat bilmodell, årsmodell och körsträcka.

Här följer exempel på vad det kostar för olika modeller från Volvo, beräknat på en körsträcka på 1 500 mil per år och avtal tecknat på tre år (36 månader).

ServiceabonnemangPris
Bas
För Volvo årsmodell 2019 och nyare
495 kr/mån
Classic Bas SPA/CMA
För Volvo V60 II/CC 2018, S60 III 2018, XC60 II 2018, S/V90/CC 2017–2018, XC40 2018 och XC90 II 2016–2018
345 kr/mån
Classic Bas
För Volvo 60, 80, C70/II, S60, S80, V40/CC, V60/CC, V70 II/N, XC70/II, XC60 till 2017 och XC90 till 2015
299 kr/mån
Elbil Bas
För helt elektrisk Volvo C40 och XC40
129 kr/mån
Tillval
Byte av bromsvätska
Inkluderar byte av bromsvätska enligt rekommendation
+45 kr/mån
Kortare avtalstid
24 månaders bindningstid
+50 kr/mån

Våra serviceabonnemang inkluderar:

 • Årlig originalservice med originaldelar
 • Personlig servicetekniker
 • 1 års förlängning av fri vägassistans*
 • Uppdatering av servicemjukvara
 • Milbundna intervalltillägg, exkl. remmar

Våra grundpaket innehåller service enligt tillverkarens rekommendationer. Milbundna intervalltillägg inkluderar exempelvis byte av tändstift, luft- eller bränslefilter enligt serviceprogram. Kamrem eller hjälpaggregatsrem ska bytas på bilen vid olika miltal eller ålder beroende på bilmodell och motor, därför säljs det separat som en tilläggstjänst.


Kvinna som har serviceabonnemang på sin Volvo.

Detta får du

Servicegaranti

När du lämnar bilen för originalservice garanterar vi att det vi åtgärdat enligt serviceprotokollet är fackmannamässigt utfört. Om något fel skulle uppstå på det som åtgärdats eller kontrollerats åtgärdas felet helt kostnadsfritt.

Garantin gäller inom ett år och max 1.000 mil. Om ett fel måste åtgärdas inom servicegarantin lånar vi dessutom ut en hyrbil kostnadsfritt. 

Fri assistans

I samband med att originalservicen utförs på din bil bjuder vi dig på ett års fri assistansförsäkring*. I denna ingår bärgning och hyrbil vid eventuella stopp.

*Assistansförsäkringen gäller tills det att bilen når en viss ålder. Fråga oss vad som gäller för just ditt märke. 

Bonus med bilägarkortet

Har du CarPay kan kostnaden för serviceabonnemanget dras varje månad på din faktura. Förutom att du får alla bilkostnader samlade på ett ställe får du dessutom bonus på summan. På så sätt blir serviceavtalet ännu mer förmånligt.

Alla fördelar med CarPay

Alltid originalservice med originaldelar

När du servar din bil med originalservice förlänger du bilens livslängd, förbättrar andrahandsvärdet och sänker dina kostnader. Detta eftersom den servicen är helt och hållet anpassad efter aktuell körsträcka på din bil.

När servicen utförs sker också automatiskt en kontroll om bilen omfattas av kampanjer eller uppdateringar. 

Vill du slippa se verkstadsräkningen?

Planerat serviceunderhåll och utbildade mekaniker är en självklarhet om du köper en ny bil. Med ett serviceavtal lägger du upp en plan för betalning av underhållskostnaden.

Istället för en hög engångskostnad varje år betalar du ett fast belopp varje månad. Samma summa, månad efter månad.

Ingen faktura efter verkstadsbesöket och inga obehagliga överraskningar. På så sätt kan du luta dig tillbaks och njuta av att köra din bil istället.

Utmärkt skick betalar sig i längden

Redan när du köper en ny bil kan du försäkra dig om att den blir eftertraktad när det är dags att sälja.

Att din bil alltid servas i tid på en auktoriserad verkstad värderas högt. De flesta är beredda att betala extra för tryggheten att köpa en begagnad bil som fungerar som ny.

Inte övertygad ännu?

Se vad några av våra kunder säger om serviceabonnemang.”Jag tecknade serviceavtal när jag köpte ny bil eftersom jag inte vill behöva tänka på bilen. Den ska bara fungera och allt ska ingå. Avgiften dras på Renault-kortet precis som övriga kostnader, så jag vet precis hur mycket min bil kostar i lån osv varje månad. Supersmidigt!”

Lotta, Hudiksvall


”Det bästa med serviceavtalet är att jag inte behöver oroa mig för bilens skick. Även om jag har köpt en begagnad bil vet jag att den blir väl omhändertagen, att den servas årligen och att jag slipper oväntade utgifter.”

Elisabeth, Sundsvall


”Innan jag hade serviceavtal drog jag mig alltid för att boka service eftersom jag visste hur dyrt det skulle bli. Med serviceavtal behöver jag inte fundera på den saken. Jag betalar en fast, ganska låg summa varje månad och när servicelampan lyser slipper jag fundera över om jag har råd – allt är ju redan betalt.”

Simon-Lukas, Gävle

Teckna serviceavtal

För att teckna serviceabonnemang kan du ringa vår kundtjänst på 020-50 02 50, skicka ett meddelande i chatten eller fylla i formuläret nedan.


Vanliga frågor från våra kunder

Hur skaffar jag serviceabonnemang?

För att teckna serviceabonnemang fyller du i formuläret här på sidan eller kontaktar kundtjänst på telefon 020-50 02 50 eller e-post kundtjanst@bilbolaget.nu.

Vad är ett serviceabonnemang?

Ett serviceabonnemang är som en prenumeration på din bils service. Istället för att betala en hög engångskostnad i samband med att du lämnar in din bil betalar du en fast och förmånlig månadskostnad. Samma summa, månad efter månad. Du slipper oväntade utgifter och får bra koll på din bilekonomi.

Vad ingår?

Exakt vad som ingår i ett serviceavtal varier beroende på vad du har för bil och hur gammal den är. Kortfattat ingår service enligt tillverkarens rekommendation och intervall. Du får servicegaranti, förlängd vägassistans och en personlig servicetekniker som tar hand om din bil.

Vilka märken erbjuder ni serviveabonnemang på?

Vi erbjuder serviceabonnemang till bilar från Volvo, Ford, Renault och Dacia.

Vad kostar ett serviceabonnemang?

Priset för serviceabonnemang är olika beroende på vad du har för bil. Det varierar beroende på bilmärke & modell, årsmodell, beräknad årlig körsträcka och mätarställning. Detta eftersom olika tillverkare har olika riktlinjer för vad som ska ingå vid en originalservice och olika delar ska bytas vid olika intervall och ålder.

När du skickar in en förfrågan om serviceavtal återkommer vi med ett pris som du får ta ställning till.

Vilka är fördelarna med serviceabonnemang?

Det finna många fördelar med att ha ett serviceavtal. Det ger dig ett tryggt och säkert bilägande. Med serviceavtal får du årlig service till en fast månadskostnad utan oväntade utgifter och rabatt på din service. Du kan känna dig trygg med att din bil får den bästa servicen den kan få, att den tas omhand av utbildade mekaniker som är experter på din bil och att allt sker enligt tillverkarens rekommendationer.

Hur bokar jag service?

Det finns flera olika sätt att boka service hos oss på Bilbolaget. Du kan boka service online på vår hemsida.

Du kan också ringa din personliga servicetekniker eller kontakta kundtjänst på chatt, telefon 020-50 02 50 eller e-post kundtjanst@bilbolaget.nu.

Var kan jag göra service?

Vi har flera verkstäder och kan hjälpa dig med service på bilen på flera orter, från Norrtälje i söder till Timrå i norr. Hitta din närmaste Bilbolaget verkstad här

Hur avslutar jag mitt serviceavtal?

För att avsluta ett serviceavtal kontaktar du kundtjänst på chatt, telefon 020-50 02 50 eller e-post kundtjanst@bilbolaget.nu.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Verkstad

Låt oss ta hand om din bil

I våra verkstäder jobbar högutbildade tekniker med specialkunskaper på just ditt märke. Vi använder alltid originaldelar, den senaste tekniken, programvarorna och utrustningen. Och självklart får du garanti på arbetet.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med Carpay kreditkort och app blir ditt liv med bilen lite bliligare och smidigare. Du får bonus på alla köp och fina rabatter på bland annat drivmedel och biltvätt. Du betalar enkelt och får allt samlat digitalt. Kortet har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Glasverkstad

Vi lagar eller byter din vindruta

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt och går snabbt. Vi är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för din bil. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Sex anledningar till att ratten vibrerar eller bilen skakar

Upplever du vibrationer i ratten eller skakar bilen när du kör? Vi berättar vad det kan bero på och vad du ska göra när du hittat felet.

Bogsera bilen – regler och tips för bogsering

Är du osäker på vilka regler som gäller vid bogsering? Vi berättar vilka lagar du måste följa och ger tips för en smidigare bogsering.

Förläng livslängden på din bil – enkla tips

Att förlänga livslängden på bilen behöver inte vara så avancerat, det kan till och med räcka med att tänka på var du parkerar.

Fylla på och byta bromsvätska – därför är det viktigt

För att bromsarna ska fungera ordentligt måste du regelbundet byta bromsvätska i bilen. Vi berättar varför och hur ofta du behöver göra det.

Se alla