Serviceavtal

För enkelt och förmånligt bilägande

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceavtal för ett enkelt och förmånligt bilägande. Serviceavtal kan tecknas på både nya och begagnade bilar och innebär att du prenumererar på din bils service. Du betalar en fast månadskostnad och slipper den stora utgiften en service innebär. När du tecknar ett avtal på service hos oss på Bilbolaget blir det både enklare, personligare, tryggare och billigare.

GenvägarHur fungerar serviceavtal?

Ett serviceavtal innebär enkelt förklarat att du prenumererar på din bils service. Istället för att du betalar en hög engångskostnad varje gång din bil ska servas delas betalningen upp per månad. Detta innebär att du får bättre kontroll över dina bilkostnader och att du slipper den stora klumpsumman som en service ofta innebär. 

Dessutom kan du känna dig trygg med att din bil får bästa möjliga omhändertagande och att eventuella fel kan upptäckas och åtgärdas i god tid – innan de resulterar i en stillastående bil och ännu högre kostnader. 

Både för ny och begagnad bil

Serviceavtalet kan tecknas på såväl ny som begagnad bil upp till 45.000 mil.

Fördelar med serviceavtal

  • Billigare service
  • Bättre koll på utgifterna
  • Slipp den stora klumpsumman
  • Alltid originalservice och originaldelar
  • Garanti på jobbet
  • Fri vägassistans
  • Personlig servicetekniker

Teckna serviceavtal

För att teckna serviceavtal ringer du enklast vår kundtjänst på 020-50 02 50 eller skickar ett meddelande i chatten. Du kan också fylla i formuläret längst ner på sidan.

Vill du slippa se verkstadsräkningen?

Planerat serviceunderhåll och mekaniker som är produktexperter är en självklarhet på en ny bil. Med ett serviceavtal lägger du upp en plan för betalning av underhållskostnaden på din nya bil. Du betalar bara ett överenskommet belopp varje månad för service, byte av slitagedelar och reparationer.

Samma summa, månad efter månad, men ingen faktura efter verkstadsbesöket och inga obehagliga överraskningar i form av oplanerade utgifter. På så sätt kan du luta dig tillbaks och njuta av att köra din bil istället.

Utmärkt skick betalar sig i längden

Redan när du köper en ny bil kan du försäkra dig om att den blir eftertraktad när det är dags att sälja. Att din bil alltid servas i tid på en auktoriserad verkstad värderas högt. De flesta är beredda att betala extra för tryggheten att köpa en begagnad bil som fungerar som ny.

Kostnad serviceavtal

Kostnaden för ett serviceavtal varierar beroende på bland annat bilmodell, årsmodell och körsträcka. Här följer ett exempel på vad det kan kosta för en Volvo XC40 D3 årsmodell 2019 beräknat på en körsträcka på 1500 mil per år och ett avtal tecknat på tre år.

Serviceavtal nivåerInnehållPrisexempel
GrundPersonlig Servicetekniker
Förlängd Assistans
Originaldelar
Servicegaranti
Stenskottslagning
från 348:-/mån.
Tillval 1: HyrbilHyrbil vid service+ 39:-/mån.
Tillval 2: HjulskifteHjulskifte höst och vår
Hjulförvaring
+ 140:-/mån.
Tillval 3: Rikstäckande avtalBilen kan servas hos en auktoriserad verkstad var som helst i landet.+ 189:-/mån.

Prisexemplet är beräknat på en avtalstid om 36 månader. Avtalen kan tecknas på 12, 24 och 36 månader. Vid hyrbil gäller upp till fem mil exkl. drivmedel. Med reservation för ev. pris- och specifikationsförändringar.


Detta får du:

Komplett servicepartner

Vi är din kompletta servicepartner och hos oss hittar du allt under samma tak. Som auktoriserad Volvo-, Renault- och Fordåterförsäljare utför vi garantijobb till skillnad från exempelvis fristående verkstadskedjor. Det gör oss unika inom branschen och du kan alltid lita på att jobben utförs enligt tillverkarnas anvisningar och riktlinjer. 

Servicegaranti

När du lämnar bilen för originalservice garanterar vi att det vi åtgärdat enligt serviceprotokollet är fackmannamässigt utfört. Om något fel skulle uppstå på det som åtgärdats eller kontrollerats åtgärdas felet helt kostnadsfritt. Gäller inom ett år och max 1.000 mil. Om ett fel måste åtgärdas inom servicegarantin lånar vi dessutom ut en hyrbil kostnadsfritt. 

Assistans

I samband med att originalservicen utförs på din bil bjuder vi dig på ett års fri assistansförsäkring*. I denna ingår bärgning och hyrbil vid eventuella stopp.

*Assistansförsäkringen gäller tills det att bilen når en viss ålder. Fråga oss vad som gäller för just ditt märke. 

Bonus med bilägarkortet

Har du ett Volvo, Renault eller CarPay-kort kan kostnaden dras varje månad på detta. Förutom att du får alla bilkostnader samlade på ett egen bilkort får du dessutom bonus på alla köp. På så sätt blir serviceavtalet ännu mer förmånligt.

Läs mer om alla fördelar med bilägarkortet här

Alltid originalservice med originaldelar

När du servar din bil med originalservice förlänger du bilens livslängd, förbättrar andrahandsvärdet och sänker dina kostnader, eftersom den servicen är helt och hållet anpassad efter aktuell körsträcka på din bil. När servicen utförs sker också automatiskt en kontroll om bilen omfattas av kampanjer eller uppdateringar. 

Inte övertygad ännu?

Se vad några av våra kunder säger om serviceavtal.”Jag tecknade serviceavtal när jag köpte ny bil eftersom jag inte vill behöva tänka på bilen. Den ska bara fungera och allt ska ingå. Avgiften dras på Renault-kortet precis som övriga kostnader, så jag vet precis hur mycket min bil kostar i lån osv varje månad. Supersmidigt!”

Lotta, Hudiksvall


”Det bästa med serviceavtalet är att jag inte behöver oroa mig för bilens skick. Även om jag har köpt en begagnad bil vet jag att den blir väl omhändertagen, att den servas årligen och att jag slipper oväntade utgifter.”

Elisabeth, Sundsvall


”Innan jag hade serviceavtal drog jag mig alltid för att boka service eftersom jag visste hur dyrt det skulle bli. Med serviceavtal behöver jag inte fundera på den saken. Jag betalar en fast, ganska låg summa varje månad och när servicelampan lyser slipper jag fundera över om jag har råd – allt är ju redan betalt.”

Simon-Lukas, Gävle

Teckna serviceavtal

För att teckna serviceavtal kan du ringa vår kundtjänst på 020-50 02 50, skicka ett meddelande i chatten eller fylla i formuläret nedan.


Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla