Bilvård och rekond

Förläng nybilskänslan

En ren bil ger en härlig känsla

Att lämna in bilen för en rekond istället för att tvätta den själv är som att låta bilen få ett spa-besök istället för en vanlig dusch. Tvättar du bilen själv får du bort den yttre smutsen men en proffsrekond går djupare än så. Dessutom slipper du göra jobbet själv och det är ju alltid trevligt.

Se våra rekondcenter


Fördelar med att lämna in bilen på rekond

  • Djupgående rengöring
  • Hållbart resultat
  • Förlängd nybilskänsla
  • Du slipper göra jobbet själv
  • Andrahandsvärdet ökar
  • Risken för skador minskar

Vanliga rekondtjänster

Rekond är en förkortning av ordet rekonditionering. Vad som ingår vid en rekond varierar men det handlar alltid om en omfattande och djupgående rengöring av bilen för att återskapa nybilskänslan.

Det finns flera olika typer av rekondtjänster – från omfattande paket till särskilda punktinsatser. Vanligast är helrekond, invändig rekond och utvändig rekond.

Helrekond

Vid en helrekond blir bilen oftast som om den vore ny. Här ingår noggrann rekonditionering av såväl insida som utsida.

Vid en helrekond utförs en utvändig rengöring, vanligtvis inklusive polering och vaxning. Ofta rengörs även motorutrymmet.

Invändigt “kemtvättas” bilen och tygklädseln rengörs och impregneras. Har bilen läderklädsel tas den omhand på liknande sätt. Allt ska skina, det är hela poängen.

Invändig rekond

Vi tänker sällan på hur mycket slitage och smuts som bilens insida utsätts för. En invändig rekonditionering är en noggrann rengöring och uppfräschning av bilens interiör.

I regel görs följande vid en invändig rekond: bilen dammsugs, mattorna rengörs, alla fönster putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Smutsig och fläckig klädsel rengörs så att bakterier och kvalster dör.

Vid behov kan man även göra behandlingar som tar bort dålig lukt.

Utvändig rekond

När du kör utsätts lacken konstant för lömskheter som hotar att förstöra den. Smuts, vägsalt, grus och väta utmanar ytan medan värme och kyla turas om att bita och bleka. Successivt bryts lacken ner och en grogrund för rost skapas.

Vid en utvändig rekond tvättas, putsas och poleras hela bilens utsida. Vanligt är att kaross och fälgar avfettas, att bilen handtvättas och att lacken maskinpoleras. Ofta avlägsnas repor och oxider, och slutligen vaxas bilen med ett vax som ger långvarigt skydd.

Vanliga tillval är lyktpolering samt glasbehandling som förbättrar sikten och gör att smuts, insekter och is inte fastnar lika lätt på vindrutan.

Keramiskt lackskydd

Ytterligare en vanlig behandling är någon form av lackskyddsförsegling, till exempel keramiskt lackskydd.

En sådan behandling ger en skyddande effekt med hög motståndskraft. Lackskyddet tål även bensinspill, avfettning och andra petroleumbaserade produkter. Salt-, olje- och tjärfläckar kan alltså lätt tas bort.

Lackskyddsbehandling funkar lika bra på nya som gamla bilar, så länge inte lacken är oxiderad eller repig. Behandlingen utförs i flera steg, vilket garanterar ett optimalt och långvarigt resultat.

Här erbjuder vi rekond

Vi erbjuder ett stort utbud av olika tvätt- och rekondtjänster. Vad du än väljer kommer vi rengöra din bil grundligt och skonsamt för att återskapa nybilskänslan, givetvis utifrån dina önskemål och bilens behov. Läs mer om vad vi erbjuder på din ort nedan.


Nyheter, artiklar och tester Se alla

Kallavfettning – behöver man avfetta bilen innan tvätt?

Kallavfettning är effektiv mot tuff smuts. Men hur ska det användas och behöver man avfetta bilen innan tvätt? Vi reder ut alla frågetecken.

Förläng livslängden på din bil – enkla tips

Att förlänga livslängden på bilen är inte så svårt. Med våra tips kan du spara pengar, undvika skador & minska de bilrelaterade svordomarna.

Så löser du problemet med frusen spolarvätska

När temperaturen sjunker ökar risken för frusen spolarvätska i din bil. Vi reder ut varför spolarvätska fryser och hur du löser problemet.

Tvätta inte bilen hemma – typ förbjudet

Är det förbjudet att tvätta bilen hemma och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

Se alla