Småbilar

Är du på jakt efter en liten bil?

Upptäck våra små och smidiga bilar

Det finns många fördelar med en mindre bil. Kombinationen av låg ägandekostnad och minskade utsläppsnivåer gör detta till ett bra val oavsett om du pendlar, bara kör i stadsmiljö eller om du behöver en mindre extrabil till familjen.

Läs mer om småbilar


Renault

Zoe E-Tech Electric

Från 458 992 kr

Clio

Från 211 900 kr


Dacia

Sandero

Från 153 900 krVad är en småbil?

Småbilar är, precis som det låter, ett samlingsnamn för just små personbilar. Det finns ingen exakt avgränsning för hur liten en småbil ska vara men gemensamt för bilarna i denna klass är att de är kompakta, smidiga och väldigt lätta att parkera.

Små bilar har ofta mindre motorer och är därför bränslesnåla och billiga att äga. Eftersom de ofta har låga koldioxidutsläppsvärden är också fordonsskatten låg.

Fördelar med småbilar

  • Låg fordonsskatt
  • Mindre utsläpp med mindre bil
  • Enkla att parkera
  • Smidiga och lättkörda
  • Billiga att äga

För vem passar en småbil?

En liten bil är perfekt för dig som inte har behov av att få plats med stora saker i bagaget eller en rymlig kupé. Reser ni oftast bara en eller två personer i bilen är en mindre bil ett bra val, oavsett om ni till vardags kör långa eller korta sträckor.

Små bilar är perfekta som stadsbilar, som familjens andrabil eller för dig som pendlar och vill åka billigt. De är lätta att köra, smidiga att parkera och du får ofta plats med mer än du tror.

Tack vare den låga bränsleförbrukningen och den billiga skatten är dessa bilar perfekta för alla som vill ha en billig bil med låg driftskostnad. Väljer du dessutom en liten elbil blir det ännu billigare att resa.

Sitt säkert i en liten bil

Vanliga fördomar om små bilar är att de skulle vara mindre säkra. Det stämmer inte. Idag finns det en stor mängd småbilar som får högsta betyg i Euro NCAP, det europeiska utvärderingsprogrammet för säkerheten i nya bilar. Bland annat Renault Clio.


Småbilar i lager Se alla


Nyheter, artiklar och tester Se alla

Test av nya Dacia Jogger: ”Världens bästa bil för priset”

Vi har provkört nya Dacia Jogger, en billig familjebil med plats för upp till sju personer. Den imponerar med flexibla egenskaper och förvånansvärt mycket komfort för pengarna.

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Fördelar med elbilar

Det finns många fler fördelar med elbilar än bara miljöaspekten. Elbilar är bland annat tystare, accelererar snabbare, är billigare att köra, kräver mindre underhåll och är bonusberättigade.

Se alla