Småbilar

Är du på jakt efter en liten bil?

Upptäck våra små och smidiga bilar

Det finns många fördelar med en mindre bil. Kombinationen av låg ägandekostnad och minskade utsläppsnivåer gör detta till ett bra val oavsett om du pendlar, bara kör i stadsmiljö eller om du behöver en mindre extrabil till familjen.

Läs mer om småbilar


Renault

Clio

Från 172 900 kr

Zoe

Från 341 990 kr


Dacia

Sandero

Från 123 900 kr


Ford

Fiesta

Från 179 900 kr


Vad är en småbil?

Småbilar är, precis som det låter, ett samlingsnamn för just små personbilar. Det finns ingen exakt avgränsning för hur liten en småbil ska vara men gemensamt för bilarna i denna klass är att de är kompakta, smidiga och väldigt lätta att parkera.

Små bilar har ofta mindre motorer och är därför bränslesnåla och billiga att äga. Eftersom de ofta har låga koldioxidutsläppsvärden är också fordonsskatten låg.

Fördelar med småbilar

  • Låg fordonsskatt
  • Mindre utsläpp med mindre bil
  • Enkla att parkera
  • Smidiga och lättkörda
  • Billiga att äga

För vem passar en småbil?

En liten bil är perfekt för dig som inte har behov av att få plats med stora saker i bagaget eller en rymlig kupé. Reser ni oftast bara en eller två personer i bilen är en mindre bil ett bra val, oavsett om ni till vardags kör långa eller korta sträckor.

Små bilar är perfekta som stadsbilar, som familjens andrabil eller för dig som pendlar och vill åka billigt. De är lätta att köra, smidiga att parkera och du får ofta plats med mer än du tror.

Tack vare den låga bränsleförbrukningen och den billiga skatten är dessa bilar perfekta för alla som vill ha en billig bil med låg driftskostnad. Väljer du dessutom en liten elbil blir det ännu billigare att resa.

Sitt säkert i en liten bil

Vanliga fördomar om små bilar är att de skulle vara mindre säkra. Det stämmer inte. Idag finns det en stor mängd småbilar som får högsta betyg i Euro NCAP, det europeiska utvärderingsprogrammet för säkerheten i nya bilar. Bland annat Renault Clio.


Småbilar i lager Alla


Nyheter, artiklar och tester Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Vad är skillnaden mellan Crossover och SUV?

Det finns bilar som ser ut som SUV:ar men som kallas Crossovers eller CUV. Vad är egentligen skillnaden? Knappt tillverkarna vet, verkar det som.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Köpa diesel- eller bensinbil, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi hjälper dig väga de olika motortypernas för- och nackdelar.

Se alla