Förmånsbilar & Tjänstebilar

Företagsbilar för företag och förare

Vi hjälper dig välja tjänstebil och förmånsbil

Vi har ett stort utbud av person- och transportbilar som blir utmärkta förmånsbilar och tjänstebilar. Oavsett om du är företagare, inköpare eller förare är du välkommen till oss för att få hjälp att välja företagets bilar. Med flexibel finansiering, kunniga säljare och företagsrådgivare samt mängder med smarta tjänster för företag och förare gör vi det enkelt och förmånligt att både köpa och äga företagsbil.


Därför ska du köpa företagets bilar hos oss

  • Kunniga bilsäljare
  • Stort utbud av bilar att välja mellan
  • Säljer Sveriges populäraste tjänstebilar
  • Engagerade företagsrådgivare
  • Hjälp att räkna förmånsvärde & TCO
  • Tjänster anpassade för företag
  • Fler förmåner, ex rabatt på drivmedel och biltvätt

Detta erbjuder vi företagare & förare

Att välja förmåns- eller tjänstebil kan kännas både roligt och lite nervöst. Våra kunniga säljare vet att det är ett stort beslut och de finns där för att hjälpa dig hitta den bil som passar just dig.

Hos oss har du ett stort utbud av person- och transportbilar att välja bland. Självklart hjälper vi dig räkna ut förmånsvärdet och kan berätta vad kostnaden på olika bilar kommer bli för företaget eller dig som förare. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt.

Är du företagare eller bilansvarig kan våra engagerade företagsrådgivare hjälpa dig skapa en bilpolicy. Vi kan ta fram offerter, räkna TCO:er och göra skräddarsydda förslag som anpassats efter företagets vagnpark och behov. Oavsett om ni behöver 1 eller 100 företagsbilar kan vi hjälpa er.

Köpa tjänstebil

Ska ni köpa tjänstebil till företaget men du känner dig osäker på vad ni ska välja? Lätt hänt. Det viktigaste är att utgå från företagets och användarens behov.

Klicka på respektive märke nedan för att utforska modellerna och se vad som kan passa ert företag. Vill du ha hjälp är du varmt välkommen att kontakta oss idag.

Populära företagsbilar

Genom att erbjuda allt från smidiga och bekväma personbilar till flexibla och rymliga transportbilar kan vi lösa varje företags bilbehov.

Nedan hittar du några av våra kunders tjänstebilsfavoriter, men det finns många fler. Klicka på respektive modell för att läsa mer eller se hela vårt sortiment av person- och transportbilar.

Ford Mustang Mach-E

Ford Transit Connect

Renault Trafic


Har du blivit erbjuden förmånsbil?

Många som besöker oss har blivit erbjudna förmånsbil och ska nu välja modell. Vilken bil du kan välja styrs till stor del av din arbetsgivare. Vanligt är att man har ett visst antal prisbasbelopp eller en viss TCO att förhålla sig till.

Har du blivit erbjuden förmånsbil kan våra duktiga säljare hjälpa dig räkna ut vad du kan välja.

Kontakta oss

Elbil eller laddhybrid som tjänstebil

Det blir allt vanligare att företag väljer elbilar eller laddhybrider. Det finns flera fördelar med detta, inte minst ekonomiska.

Även om de i regel är dyrare i inköp eller leasing har elbilar lägre driftskostnader och är billigare att göra service på. Dessutom har de lägre CO2-utsläpp.

Volvo är Sveriges största tjänstebilsmärke

De senaste åren har Volvo legat ohotade i toppen som Sveriges största tjänstebilsmärke sett till antalet nyregistreringar. Det är lätt att förstå varför, de är både bekväma, rymliga och säkra.

Numera erbjuder Volvo dessutom ett stort sortiment av laddbara bilar, något som är positivt ur ekonomiskt perspektiv eftersom det ger lägre förmånsvärde och TCO.

Se Volvos sortiment av tjänstebilar


Vilket drivmedel ska man välja till företagets bilar?

Vilket drivmedel ni ska välja till företagets bilar beror till stor del på behovet. Om man i regel kör kortare sträckor och det finns möjlighet att ladda, exempelvis på företaget eller vid offentliga snabbladdstationer, är en laddbar bil ett utmärkt alternativ.

För den som kör många mil under arbetsdagen och inte har enkel tillgång till en laddningsstation passar sannolikt en bensin- eller dieselbil bättre.

Svårt att välja?
Här har vi två artiklar som kanske kan vara till hjälp.

Köpa diesel- eller bensinbil 2024, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi svarar på vad som är bäst för dig.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider & hybrider har batterier som driver bilen. Lär dig om skillnaderna mellan de olika biltyperna och se vilken som passar dig.


Våra erbjudanden till företagskunder

Funderar ni på att välja oss på Bilbolaget som tjänstebilspartner? Kul! Förutom hjälp att köpa tjänstebil erbjuder vi företag och förare en mängd fördelar.

Verkstad och service

Vi har auktoriserade verkstäder för Volvo, Ford, Hyundai, Renault och Dacia. Vi vet vad som krävs för att du med tjänstebil ska få en så enkel och bekväm arbetsvardag som möjligt.

Hjulskifte och däckhotell

Vi har tio däckverkstäder och däckhotell. Som företagspartner till oss kan du få hjälp med hjulskifte och däckförvaring i vårt däckhotell – allt till ett mycket förmånligt pris.

CarPay Business företagskort

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj ett av våra tre trygga företagskort, anpassade för olika behov.

Tanka förmånligt

Vi samarbetar med Tanka och kan erbjuda dig med tjänstebil drivmedelskort med förmånliga rabatter på drivmedel. Självklart kan du ladda din eltjänstebil på Tanka också.

Abonnemang på biltvätt

Som företagskund kan vi erbjuda dig förmånliga abonnemang på biltvätt hos Tvätta. Tvätta alla företagets bilar snabbt och enkelt till ett fast pris och få allt samlat på en faktura.

Lär dig snacka firmabil

Vi vet att det här med företagsbilar och alla regler är ganska komplicerat. Det kallas inte tjänstebilsdjungeln för inte.

I vår strävan att göra företagets bilägande så enkelt som det bara går kommer här en liten ultrasnabb lektion med de mest grundläggande sakerna.

Olika typer av företagsbilar

Termen tjänstebil används av många som ett samlingsnamn för alla typer av företagsbilar. Det finns dock avgörande skillnader som är viktiga att känna till eftersom det påverkar hur bilarna får användas, vad de kostar och vem som ska betala.

En tjänstebil ägs och betalas av företaget. Syftet med tjänstebilen är att den bara ska användas i tjänsten. En förmånsbil å sin sida ägs företaget men får även användas för privat bruk. Därför förmånsbeskattas föraren också för detta baserat på bilens förmånsvärde.

Mer om skillnaderna mellan olika typer av företagsbilar

TCO för tjänstebil

Idag talar man ofta om en bils TCO (Total Cost of Ownership), det vill säga den totala kostnaden för att äga en bil. Här räknar man alltså in såväl skatt och försäkring som drivmedel, service med mera.

Anledningen till att TCO är intressant är för att en bil som kostar mer i inköp kan ha lägre TCO än en bil som kostar mindre.

Elbilar är ett tydligt exempel på detta – de kan kosta mer i inköp än en bensinbil men tack vare deras låga ägandekostnader i övrigt blir de billigare sett ur ett längre perspektiv.

Läs mer om TCO

Vill du ha hjälp med företagsbil?

Fyll i formuläret nedan och berätta kort vad du funderar på så hör en av våra säljare eller företagsrådgivare av sig till dig.

Fyll i formuläret

Här hjälper vi dig med tjänste- och förmånsbil

Våra kunniga säljare är vana vid att hjälpa företagskunder skaffa företagsbil och vi förklarar gärna hur det går till över en kopp kaffe. Välkommen in! Klicka på respektive anläggning för att hitta kontaktuppgifter, se öppettider och mycket mer.

Bollnäs

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Kungsgatan

Kungsgatan 97, 753 18 Uppsala

Östhammar

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Företagets bilpartner nummer ett! Vi har ett stort utbud av personbilar och transportbilar samt tillhandahåller allt från verkstadstjänster till rabatterade priser på drivmedel, abonnemang på biltvätt och hyrbilar.

CarPay Business företagskort

För företagare och anställda

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj ett av våra tre trygga företagskort och skapa rätt ekonomiskt handlingsutrymme för just dina medarbetare.

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Nytt stöd för företag som köper eldrivna transportbilar

Nu införs ett stöd för företag som köper eldrivna lätta lastbilar, på upp till 50 000 kr i bonus. Vi lär dig allt om stödet & hur du ansöker.

Förmånsbil – så fungerar det för dig som förare

En förmånsbil får du köra både i tjänsten och privat. Vi berättar hur det fungerar, vilka regler som finns och vad du som förare betalar.

Förmånsbil ur arbetsgivarperspektiv

En förmånsbil är en bra förmån du som företagare kan erbjuda dina anställda. Vi berättar hur det fungerar och vad det kostar för företaget.

Tjänstebil 2024 – smarta tips & regler

Tjänstebil är en person- eller transportbil som ägs, betalas och används av företag. Vi berättar hur den får användas och vem som betalar.

Se alla