Kombi

Hög komfort och stort bagageutrymme

Det finns en kombi för alla behov

Hög komfort och stort bagageutrymme. I en kombi behöver du aldrig oroa dig om du får plats med barnvagnen, hundburen eller hockeytrunken. Hos oss på Bilbolaget finner du ett brett utbud av nya och begagnade kombibilar för olika behov.

Läs mer


Volvo

V60

Från 409 900 kr

V60 Cross Country

Från 459 900 kr

V90

Från 467 900 kr

V90 Cross Country

Från 502 900 kr


Renault

Megane E-Tech 100% electric

Från 453 900 kr

Megane Sport Tourer

Från 266 900 kr


Ford

S-MAX

Från 437 300 kr

Mondeo

Från 299 900 kr


Vad är en kombi?

En kombi, också kallad herrgårdsvagn eller stationsvagn, är en personbil med ett stort bagageutrymme bakom kupén. Till skillnad från en sedan har de i regel full lasthöjd i bagageutrymmet, d.v.s. att bagageutrymmet är lika högt som taket på bilen. Detta innebär givetvis att du kan lasta väldigt mycket, eller stora saker i bagaget.

Kombibilar kommer i olika storlekar och höjder, vissa med tvåhjulsdrift, andra med fyrhjulsdrift. De anses ofta vara väldigt säkra bilar med god väghållning och bra framkomlighet. Detta gör dem perfekta för både vardag och äventyr.

Fördelar med kombi

  • Stort lastutrymme
  • Rymliga bilar
  • Hög säkerhet
  • Bra väghållning
  • God körkomfort

För vem passar en kombi?

En kombi passar alla. Kombibilen har historiskt varit synonymt med familjebilar, men med de moderna SUV:arnas intåg har kombin fått konkurrens om den titeln. Istället har kombibilen blivit något av den svenska allround-bilen.

Gemensamt för kombibilar är att de har ett stort, rymligt bagageutrymme med full takhöjd. Detta gör dem perfekta för alla som vill ha en bil med plats för mycket. Stora väskor, hundburar, golfutrustning, tält, ett halvt stall – det mesta får plats i en kombi.

Många kombibilar är utrustade med fyrhjulsdrift och något högre markfrigång. Det gör att de passar perfekt för dig som bor på landet eller ofta kör på småvägar. Men de är ofta smidiga och lätta nog att köra och parkera för att även passa dig som bor i stan.

Vilken kombi är bäst?

Vilken bil som är bäst beror såklart på vad du har för behov. Är ni en stor familj behövs kanske en rymlig kupé. Bor du på landsbygden behöver du kanske hög markfrigång. Kör du mycket i snö är fyrhjulsdrift ofta lämpligt. Har du hund behöver du antagligen en kombibil som du får plats med hundbur i.

Vi hjälper dig hitta den perfekta kombin för just dig.


Kombibilar i lager Se alla


Nyheter, artiklar och tester Se alla

Test av Ford Puma – vi provkör den kompakta mildhybriden

Vi testar Ford Puma – en smidig och mångsidig bil som är kul att köra och rymmer mer än man kan tro. Häng med när vi provkör mildhybriden från Ford!

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

Vi testar Ford Mustang Mach-E

Häng med när vi provkör Ford Mustang Mach-E. Den flexibla elbilen som är sportig, vansinnigt rolig och perfekt för familjen »

Se alla