Kombi

Hög komfort och stort bagageutrymme

Det finns en kombi för alla behov

Hög komfort och stort bagageutrymme. I en kombi behöver du aldrig oroa dig om du får plats med barnvagnen, hundburen eller hockeytrunken. Hos oss på Bilbolaget finner du ett brett utbud av nya och begagnade kombibilar för olika behov.

Läs mer


Volvo

V60

Från 354 900 kr

V60 Cross Country

Från 384 900 kr

V90

Från 389 900 kr

V90 Cross Country

Från 324 900 kr


Renault

Megane Sport Tourer

Från 232 900 kr


Ford

S-MAX

Från 339 900 kr

Mondeo

Från 380 300 kr


Vad är en kombi?

En kombi, också kallad herrgårdsvagn eller stationsvagn, är en personbil med ett stort bagageutrymme bakom kupén. Till skillnad från en sedan har de i regel full lasthöjd i bagageutrymmet, d.v.s. att bagageutrymmet är lika högt som taket på bilen. Detta innebär givetvis att du kan lasta väldigt mycket, eller stora saker i bagaget.

Kombibilar kommer i olika storlekar och höjder, vissa med tvåhjulsdrift, andra med fyrhjulsdrift. De anses ofta vara väldigt säkra bilar med god väghållning och bra framkomlighet. Detta gör dem perfekta för både vardag och äventyr.

Fördelar med kombi

  • Stort lastutrymme
  • Rymliga bilar
  • Hög säkerhet
  • Bra väghållning
  • God körkomfort

För vem passar en kombi?

En kombi passar alla. Kombibilen har historiskt varit synonymt med familjebilar, men med de moderna SUV:arnas intåg har kombin fått konkurrens om den titeln. Istället har kombibilen blivit något av den svenska allround-bilen.

Gemensamt för kombibilar är att de har ett stort, rymligt bagageutrymme med full takhöjd. Detta gör dem perfekta för alla som vill ha en bil med plats för mycket. Stora väskor, hundburar, golfutrustning, tält, ett halvt stall – det mesta får plats i en kombi.

Många kombibilar är utrustade med fyrhjulsdrift och något högre markfrigång. Det gör att de passar perfekt för dig som bor på landet eller ofta kör på småvägar. Men de är ofta smidiga och lätta nog att köra och parkera för att även passa dig som bor i stan.

Vilken kombi är bäst?

Vilken bil som är bäst beror såklart på vad du har för behov. Är ni en stor familj behövs kanske en rymlig kupé. Bor du på landsbygden behöver du kanske hög markfrigång. Kör du mycket i snö är fyrhjulsdrift ofta lämpligt. Har du hund behöver du antagligen en kombibil som du får plats med hundbur i.

Vi hjälper dig hitta den perfekta kombin för just dig.


Kombibilar i lager Alla


Nyheter, artiklar och tester Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Vad är skillnaden mellan Crossover och SUV?

Det finns bilar som ser ut som SUV:ar men som kallas Crossovers eller CUV. Vad är egentligen skillnaden? Knappt tillverkarna vet, verkar det som.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Köpa diesel- eller bensinbil, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi hjälper dig väga de olika motortypernas för- och nackdelar.

Se alla