Kombi

Hög komfort och stort bagageutrymme

Det finns en kombi för alla behov

Hög komfort och stort bagageutrymme. I en kombi behöver du aldrig oroa dig om du får plats med barnvagnen, hundburen eller hockeytrunken. Hos oss på Bilbolaget finner du ett brett utbud av nya och begagnade kombibilar för olika behov.

Läs mer


Volvo

V60

V60 Cross Country

V90

V90 Cross Country


Renault

Megane Sport Tourer

Från 320 900 kr

Megane E-Tech 100% electricVad är en kombi?

En kombi, också kallad herrgårdsvagn eller stationsvagn, är en personbil med ett stort bagageutrymme bakom kupén. Till skillnad från en sedan har de i regel full lasthöjd i bagageutrymmet, d.v.s. att bagageutrymmet är lika högt som taket på bilen. Detta innebär givetvis att du kan lasta väldigt mycket, eller stora saker i bagaget.

Kombibilar kommer i olika storlekar och höjder, vissa med tvåhjulsdrift, andra med fyrhjulsdrift. De anses ofta vara väldigt säkra bilar med god väghållning och bra framkomlighet. Detta gör dem perfekta för både vardag och äventyr.

Fördelar med kombi

  • Stort lastutrymme
  • Rymliga bilar
  • Hög säkerhet
  • Bra väghållning
  • God körkomfort

För vem passar en kombi?

En kombi passar alla. Kombibilen har historiskt varit synonymt med familjebilar, men med de moderna SUV:arnas intåg har kombin fått konkurrens om den titeln. Istället har kombibilen blivit något av den svenska allround-bilen.

Gemensamt för kombibilar är att de har ett stort, rymligt bagageutrymme med full takhöjd. Detta gör dem perfekta för alla som vill ha en bil med plats för mycket. Stora väskor, hundburar, golfutrustning, tält, ett halvt stall – det mesta får plats i en kombi.

Många kombibilar är utrustade med fyrhjulsdrift och något högre markfrigång. Det gör att de passar perfekt för dig som bor på landet eller ofta kör på småvägar. Men de är ofta smidiga och lätta nog att köra och parkera för att även passa dig som bor i stan.

Vilken kombi är bäst?

Vilken bil som är bäst beror såklart på vad du har för behov. Är ni en stor familj behövs kanske en rymlig kupé. Bor du på landsbygden behöver du kanske hög markfrigång. Kör du mycket i snö är fyrhjulsdrift ofta lämpligt. Har du hund behöver du antagligen en kombibil som du får plats med hundbur i.

Vi hjälper dig hitta den perfekta kombin för just dig.


Kombibilar i lager Se alla


Nyheter, artiklar och tester Se alla

Sveriges populäraste bilar – se listan för 2022

När Mobility Sweden sammanställer listan över årets mest registrerade bilar kommer Volvo XC40 först. Med god marginal dessutom.

Så mycket kostar det att ladda en elbil 2023

Vad kostar det att ladda en elbil? Genom att multiplicera bilens batterikapacitet med kostnaden för elen får du fram svaret. Vi visar hur med enkla exempel.

Ford introducerar en ny elbil – helelektriska Explorer

Ford har presenterat en ny elbil: Explorer. Bilen är byggd på en ren elbilsplattform och kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd.

Kan man laga stenskott själv?

Kan man laga stenskott själv? Ja, MEN det betyder inte att det är något man bör göra själv. Vi berättar vad som blir billigast och bäst.

Se alla