Laddhybrider

Flexibel räckvidd, lägre avgasutsläpp

Upptäck laddhybrider med stor flexibilitet

En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid, kombinerar två motorer: en elmotor och en förbränningsmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare resor. På så sätt får du en bil som genererar mindre avgasutsläpp utan att du behöver oroa dig för räckvidden. Hos oss på Bilbolaget hittar du ett stort utbud av laddhybrider i olika storlekar och prisklasser.

Läs mer


Laddhybrider från Volvo

S60

S90

V60

V90

XC60

XC90


Laddhybrider från Renault

Captur


Laddhybrider från Ford

Kuga

Explorer


Laddhybrider i lager

Lär dig mer om laddhybrider

Laddhybrider kombinerar två motorer: en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare dagsresor.

En laddhybrid ska både laddas med ström från en laddbox eller laddstation (därför kallas de ibland även för plug-in hybrider) och tankas med traditionellt drivmedel, vanligtvis bensin.

Har du möjlighet att ladda ofta, till exempel hemma eller på jobbet, är en laddhybrid perfekt. Då kan du se till att alla vardagens resor alltid går på el, samtidigt som du inte behöver oroa dig för räckvidd och att behöva stanna och ladda på långresor.

Å andra sidan, har du begränsad tillgång till laddning kan en laddhybrid också passa eftersom du alltid har bensinmotorn som backup. Samtidigt blir kanske den miljömässiga vinningen inte så stor om du mer eller mindre uteslutande kör på bensin.

Fördelar med laddhybrider

  • Billigare driftskostnad
  • Låg fordonsskatt
  • Minskat CO2-utsläpp
  • Ingen oro för räckvidd
  • Ladda och tanka
  • Stort utbud av modeller

Vilken laddhybrid ska man välja?

Många frågar oss vilken laddhybrid som är bäst och vilken man ska välja. Svaret på det handlar alltid om vad du behöver och vad du vill ha.

Vill du ha en liten bil, en stor kombi eller en 7-sitsig SUV? Ska den kännas lyxig eller vara så billig som möjligt? Behöver du 9 mils räckvidd eller räcker 5? Ska den vara fyrhjulsdriven, behövs dragkrok? Du fattar.

Vad du än behöver finns det en laddhybrid för dig. Våra kunniga säljare hjälper dig gärna reda ut vilken bil som är bäst för dig.

Kontakta oss

Hur laddar man en laddhybrid?

En laddhybrid kan laddas med en laddbox hemma, på arbetsplatsen eller vid en offentlig laddstation (ej snabbladdning).

Laddhybrider och rena elbilar laddas på samma sätt. Den främsta skillnaden är att laddhybridens batteri är mindre och därför går fortare att ladda. Samtidigt har laddhybrider inte lika hög laddeffekt som elbilar. Vanligt är att de kan ta emot någonstans mellan 3,7-7,4 kW.

Att regelbundet ladda batteriet till 100 procent i en laddhybrid är ett utmärkt sätt att maximera den elektriska räckvidden.

Hur lång tid tar det att ladda en laddhybrid?

Hur snabbt det går att ladda en laddhybrid skiljer sig från bil till bil och beror på hur stort batteri (kWh) bilen har och vilken laddeffekt (kW) bilen kan ta emot.

Givetvis påverkas laddtiden även av vilken effekt laddaren ger. Ju högre kW bilen kan ta emot och ju högre kW laddaren ger, desto fortare går det.

Laddar du med en laddbox som ger 3,7-7,4 kW tar det cirka 3 till 5 timmar att ladda en laddhybrid från 0 till 100 procent.

Vad kostar det att ladda en laddhybrid?

Kostnaden beror på var du laddar och hur stort batteri din bil har. Billigast laddar du med en laddbox hemma. Genom att multiplicera bilens batterikapacitet (kWh) med kostnaden för el får du fram en ungefärlig kostnad för att ladda din laddhybrid.

Låt oss använda Volvos laddhybrider som exempel. De har 18,8 kWh batterikapacitet. Säg att elen kostar 2,30 kr/kWh.

18,8 x 2,30 = 43,24. Det kostar alltså drygt 43 kronor att ladda en Volvo laddhybrid från 0-100%.

Hur lång räckvidd har en laddhybrid på el?

Det är vanligt att laddhybrider har mellan 40 och 90 km i räckvidd på el. Hur långt du faktiskt kan köra på enbart el påverkas emellertid även av din körstil och vädret.

Laddhybrider är konstruerade för att räckvidden ska vara tillräcklig för de flestas vardagsresor. Behöver du köra längre har du alltid stöd från bilens förbränningsmotor.

Hur mycket kostar en laddhybrid?

Priserna på laddbara bilar varierar beroende på vilken modell du är intresserad av, från billiga till dyra. Själva inköpspriset kan ofta vara högre för laddbara bilar än för diesel- eller bensinbilar, men ägandekostnaden är i regel lägre.

Detta eftersom det kostar mindre att ladda än att tanka. Ju mer du kan köra på el desto billigare blir det att äga och köra med bilen.

Tidigare fick man bonus för laddhybrider enligt systemet för Bonus Malus. Bonusen togs dock bort i november 2022 men en fördel som kvarstår är att skatten för laddhybrider är fortsatt låg. Mycket lägre än för fossilbilar. Den totala ägandekostnaden talar med andra ord till den laddbara bilens fördel.

Vi har ett stort utbud av både nya och begagnade laddhybrider i olika prisklasser. Hitta din favorit idag!


Vill du veta mer?

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Laddboxar

Lär dig mer och hitta rätt laddbox

Med en laddbox hemma kan du ladda din elbil eller laddhybrid smidigt, säkert och billigt. Du som installerar en laddbox hemma kan få skattereduktion med upp till 50% av kostnaden. Vi hjälper dig hitta rätt box och få maximalt avdrag.

Grön teknik-avdraget

Installera laddbox, få skattereduktion

Grön teknik är ett skatteavdrag för installation av laddbox. Skattereduktionen gäller för privatpersoner och ligger på 50 procent av kostnaden för material och installation. Vi hjälper dig hitta rätt laddbox och ser till att du får maximalt avdrag.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Test av Volvo XC60 Recharge – vi provkör populära laddhybriden

Vi provkör den populära laddhybriden Volvo XC60 Recharge T8 och testar vad bilen går för. Se bilder och läs vårt utlåtande här.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider & hybrider har batterier som driver bilen. Lär dig om skillnaderna mellan de olika biltyperna och se vilken som passar dig.

Test: Vi provkör Renault Captur E-Tech laddhybrid

Följ med när vi provkör Renault Captur E-Tech plug-in hybrid. En prisvärd och populär mini-SUV som känns rymlig och säker i trafiken.

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Se alla