Laddhybrider

Upptäck våra laddbara bilar med stor flexibilitet

Flexibel räckvidd, lägre avgasutsläpp

En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid, kombinerar två motorer: en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare dagsresor. Du får en bil som genererar mindre avgasutsläpp utan att du behöver oroa dig för räckvidden. Hos oss på Bilbolaget hittar du ett stort utbud av laddhybrider i olika storlekar och för olika behov.

Läs mer om laddhybrider


Volvo

S90

Från 419 900 kr

S60

Från 434 900 kr

V60

Från 354 900 kr

V60 Cross Country

Från 384 900 kr

V90

Från 389 900 kr

V90 Cross Country

Från 324 900 kr

XC40

Från 269 900 kr

XC60

Från 399 900 kr

XC90

Från 649 900 kr


Renault

Arkana

Från 260 900 kr

Megane Sport Tourer

Från 232 900 kr

Captur

Från 196 900 kr

Clio

Från 172 900 kr


Ford

Focus

Från 221 900 kr

Mondeo

Från 380 300 kr

Puma

Från 224 900 kr

Explorer

Från 820 900 kr

Kuga

Från 414 900 kr


Lär dig mer om laddhybrider

Hur fungerar en laddhybrid?

Denna typ av bil kombinerar två motorer: en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare dagsresor.

Elmotorn är uppladdningsbar vilket innebär att du både laddar bilen med ström och tankar den med bensin eller diesel. Har du begränsade möjligheter att ladda en bil men ändå vill göra ett bra val för miljön (och din plånbok) kan en laddhybrid vara ett lämpligt alternativ för dig.

Fördelar med laddhybrider

  • Billigare driftskostnad
  • Bonus vid köp av ny laddhybrid
  • Låg fordonsskatt
  • Minskat CO2-utsläpp
  • Ingen oro för räckvidden
  • Ladda och tanka
  • Stort utbud av modeller

Hur laddar man en laddhybrid?

En plug-in-hybrid kan laddas med en laddbox hemma, på arbetsplatsen eller vid en offentlig laddstation.

Laddhybrider och rena elbilar laddas på exakt samma sätt. Skillnaden är att plug-in-hybridens batteri är mindre och därför går snabbare att ladda. Vilken lösning som passar dig bäst beror på hur du bor och hur dina körvanor ser ut.

Skulle du vilja installera en laddbox hemma får du som privatperson upp till 50% i skattereduktion, enligt avdraget för Grön teknik.

Hur lång räckvidd har en laddhybrid på el?

Plug-in-hybriders elmotorer är byggda för att klara av vardagliga resor. Hur långt du kan köra på enbart el varierar mellan modeller, din körstil och vädret. Som standard är mellan 40 och 70 km i räckvidd på el vanligt. Behöver du köra längre har du alltid stöd från bilens förbränningsmotor.

Vad kostar det att ladda en laddhybrid?

Kostnaden för att ladda baseras på vad priset per kilowatt är och hur stort batteri bilen har. Eftersom batterierna i dessa bilar är förhållandevis små kostar de också väldigt lite att ladda. Billigast laddar du med en laddbox hemma.

Vill du läsa mer om laddning och lära dig räkna ut vad det kostar att ladda en elmotor?

Besök vår sida » Laddat

Bonus för nya laddhybrider

För att öka andelen bilar med elmotorer ger staten bonus till den som köper en laddbar bil. Systemet kallas Bonus Malus och innebär att bilar med lågt koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga utsläpp straffas med hög skatt. Som mest kan du som köper en laddhybrid få 45 000 kronor i bonus.


Hur mycket kostar en laddhybrid?

Priserna på laddbara bilar varierar beroende på vilken modell du är intresserad av. Själva inköpspriset kan ofta vara högre för laddbara bilar än för diesel- eller bensinbilar, men ägandekostnaden är i regel lägre.

Detta eftersom det kostar mindre att ladda än att tanka. Ju mer du kan köra på el desto billigare blir det att äga och köra med bilen. Dessutom är skatten lägre och du får en bonus från staten om du köper en ny plug-in-hybrid. Den totala ägandekostnaden talar med andra ord till den laddbara bilens fördel.

Vi har ett stort utbud av både nya och begagnade laddhybrider i olika prisklasser. Hitta din favorit idag!

Laddhybrider i lager Alla


Vill du veta mer?

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Laddboxar

Lär dig mer och hitta rätt laddbox

Med en laddbox hemma kan du ladda din elbil eller laddhybrid smidigt, säkert och billigt. Du som installerar en laddbox hemma kan få skattereduktion med upp till 50% av kostnaden. Vi hjälper dig hitta rätt box och få maximalt avdrag.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus-systemet innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp bestraffas med en förhöjd fordonsskatt, det vill säga ”malus”, under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar och vad det innebär för dig.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Fördelar med elbilar

Det finns många fler fördelar med elbilar än bara miljöaspekten. Elbilar är bland annat tystare, accelererar snabbare, är billigare att köra, kräver mindre underhåll och är bonusberättigade.

Se alla