Laddhybrider

Upptäck våra laddbara bilar med stor flexibilitet

Flexibel räckvidd, lägre avgasutsläpp

En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid, kombinerar två motorer: en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare dagsresor. Du får en bil som genererar mindre avgasutsläpp utan att du behöver oroa dig för räckvidden. Hos oss på Bilbolaget hittar du ett stort utbud av laddhybrider i olika storlekar och för olika behov.

Läs mer om laddhybrider


Volvo

S90

Från 467 900 kr

S60

Från 509 900 kr

V60

Från 409 900 kr

V90

Från 467 900 kr

XC40

Från 309 900 kr

XC60

Från 478 900 kr

XC90

Från 729 900 kr


Renault

Arkana

Från 296 900 kr

Megane Sport Tourer

Från 266 900 kr

Captur

Från 246 900 kr

Clio

Från 202 900 kr


Ford

Focus

Från 224 900 kr

Mondeo

Från 299 900 kr

Puma

Från 238 400 kr

Explorer

Från 956 400 kr

Kuga

Från 480 400 kr


Lär dig mer om laddhybrider

Hur fungerar en laddhybrid?

Denna typ av bil kombinerar två motorer: en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. När du gör längre utflykter hjälper förbränningsmotorn till medan elmotorn sköter dina kortare dagsresor.

Elmotorn är uppladdningsbar vilket innebär att du både laddar bilen med ström och tankar den med bensin eller diesel. Har du begränsade möjligheter att ladda en bil men ändå vill göra ett bra val för miljön (och din plånbok) kan en laddhybrid vara ett lämpligt alternativ för dig.

Fördelar med laddhybrider

  • Billigare driftskostnad
  • Bonus vid köp av ny laddhybrid
  • Låg fordonsskatt
  • Minskat CO2-utsläpp
  • Ingen oro för räckvidden
  • Ladda och tanka
  • Stort utbud av modeller

Hur laddar man en laddhybrid?

En plug-in-hybrid kan laddas med en laddbox hemma, på arbetsplatsen eller vid en offentlig laddstation.

Laddhybrider och rena elbilar laddas på exakt samma sätt. Skillnaden är att plug-in-hybridens batteri är mindre och därför går snabbare att ladda. Vilken lösning som passar dig bäst beror på hur du bor och hur dina körvanor ser ut.

Skulle du vilja installera en laddbox hemma får du som privatperson upp till 50% i skattereduktion, enligt avdraget för Grön teknik.

Hur lång räckvidd har en laddhybrid på el?

Plug-in-hybriders elmotorer är byggda för att klara av vardagliga resor. Hur långt du kan köra på enbart el varierar mellan modeller, din körstil och vädret. Som standard är mellan 40 och 70 km i räckvidd på el vanligt. Behöver du köra längre har du alltid stöd från bilens förbränningsmotor.

Vad kostar det att ladda en laddhybrid?

Kostnaden för att ladda baseras på vad priset per kilowatt är och hur stort batteri bilen har. Eftersom batterierna i dessa bilar är förhållandevis små kostar de också väldigt lite att ladda. Billigast laddar du med en laddbox hemma.

Vill du läsa mer om laddning och lära dig räkna ut vad det kostar att ladda en elmotor?

Besök vår sida » Laddat

Bonus för nya laddhybrider

För att öka andelen bilar med elmotorer ger staten bonus till den som köper en laddbar bil. Systemet kallas Bonus Malus och innebär att bilar med lågt koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga utsläpp straffas med hög skatt. Som mest kan du som köper en laddhybrid få 45 000 kronor i bonus.


Hur mycket kostar en laddhybrid?

Priserna på laddbara bilar varierar beroende på vilken modell du är intresserad av. Själva inköpspriset kan ofta vara högre för laddbara bilar än för diesel- eller bensinbilar, men ägandekostnaden är i regel lägre.

Detta eftersom det kostar mindre att ladda än att tanka. Ju mer du kan köra på el desto billigare blir det att äga och köra med bilen. Dessutom är skatten lägre och du får en bonus från staten om du köper en ny plug-in-hybrid. Den totala ägandekostnaden talar med andra ord till den laddbara bilens fördel.

Vi har ett stort utbud av både nya och begagnade laddhybrider i olika prisklasser. Hitta din favorit idag!

Laddhybrider i lager Se alla


Vill du veta mer?

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Laddboxar

Lär dig mer och hitta rätt laddbox

Med en laddbox hemma kan du ladda din elbil eller laddhybrid smidigt, säkert och billigt. Du som installerar en laddbox hemma kan få skattereduktion med upp till 50% av kostnaden. Vi hjälper dig hitta rätt box och få maximalt avdrag.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus-systemet innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp bestraffas med en förhöjd fordonsskatt, det vill säga ”malus”, under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar och vad det innebär för dig.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Vi testar Ford Mustang Mach-E

Häng med när vi provkör Ford Mustang Mach-E. Den flexibla elbilen som är sportig, vansinnigt rolig och perfekt för familjen »

Test av Ford Puma – vi provkör den kompakta mildhybriden

Vi testar Ford Puma – en smidig och mångsidig bil som är kul att köra och rymmer mer än man kan tro. Häng med när vi provkör mildhybriden från Ford!

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Se alla