CarPay Business företagskort

Förenkla tjänsteresandet med smarta företagskort

Betalkort för dig som företagare

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj mellan tre trygga företagskort och skapa rätt ekonomiskt handlingsutrymme för just dina medarbetare. Alla företagets bilkostnader samlas på en faktura och med möjlighet att se inköpen i CarPay-appen får du enkelt överblick i realtid. Smart, smidigt och säkert för både företagare och anställda.


Vilket kort passar dig?

Tjänsteresande ser olika ut och för att du ska kunna hitta betallösningar som passar just dina och dina medarbetares behov har vi tagit fram tre olika företagskort:

CarPay Business Visa är kortet för tjänsteresans alla utlägg. Det kan användas överallt och för alla köp.

CarPay Business Visa Limited är kortet för enbart bilrelaterade köp: laddning, tankning, tvätt, parkering, biltillbehör och verkstad.

CarPay Business är kortet för enbart tankning och tvätt. Det ger bara betalningsförmåga för det allra viktigaste.Så fungerar korten

Tre kort, tre möjligheter. Vad och var behöver du kunna betala med ditt företagskort?

CarPay BusinessCarPay Business Visa LimitedCarPay Business Visa
Gäller hos Tanka och TvättaJaJaJa
Möjliggör tankning med CarPay-appenJaJaJa
Gäller på Bilbolaget (samt övriga Volvo- & Renaulthandeln)JaJaJa
Gäller hos OKQ8JaJaJa
Gäller överallt där Visa accepterasJa
Gäller på alla drivmedelsstationerJaJa
Gäller på laddstationer och i laddapparJaJa
Gäller i parkeringsautomater och -apparJaJa
Gäller hos bilserviceanläggningarJaJa
Ger redovisning av klimatavtryckJaJaJa
Kan kopplas till digital plånbokJaJa
Köp verifieras med mobilt bankIDJaJa
Ger köpredovisning i CarPayappenJaJaJa
Ger fakturaval: kortspecifik/samlingsJaJaJa
Kortet är personligtJaJaJa
Kortspecifik limit möjligJaJaJa
Internetbetalningar kan spärrasJaJa
Regionspärr kan ändrasJaJa
GiltighetsområdeSverigeHela världenHela världen
Årsavgift0 kr150 kr/kort150 kr/kort

Vanliga frågor

Vilka faktureringsmöjligheter finns?

Oavsett hur många kortkonton och kort ditt företag har så kan du välja faktureringsform: kortspecifika fakturor eller samlingsfakturor med eller utan kortspecifikation. Och du har alltid upp till 60 dagars kostnadsfri kredit.

Kan man få klimatredovisning?

Ja, med CarPay företagskort kan du få månadsvisa utskick som redovisar företagets transaktioner och klimatpåverkan. Utskicket visar kortinnehavarens alla inköp och kostnader samt företagets klimatpåverkan per liter drivmedel som tankats på Tanka och OKQ8, s k Whell To Wheel (WTW).

Beställ klimatredovisning på carpay.se

Kan man använda CarPay-appen?

Yes, när du har ett av våra företagskort kan du använda den smarta CarPay-appen. Här finns alla dina transaktioner samlade, så du kan enkelt få en överblick över din bilekonomi bara med ett tryck på mobilen.

Appen finns där du laddar ner appar.

Kan man betala med digital plånbok?

Om du valt ett av våra Visa-anslutna kort kan du koppla det till din digitala plånbok och betala laddning, tankning och allting annat med din mobil eller smartklocka.

Kan jag ha fler kort kopplade till mitt konto?

Ja, om du har CarPay företagskort kan du beställa extrakort.

Hur ansöker jag om fler kort?

Om ditt företag redan har ett konto hos kan du enkelt ansöka om fler kort och få dem levererade inom fem arbetsdagar. Kom ihåg att beställningen måste skrivas under av behörig firmatecknare.

Ansök om extrakort på carpay.se

Hur fungerar regionsspärren på Visa-korten?

Regionspärren finns på alla kort med Visa och är till för att minska möjligheten för någon annan att använda och missbruka ditt kort. Det innebär i praktiken att du själv bestämmer i vilka världsdelar ditt kort ska vara öppet för användning. Allt för att ge dig en ökad säkerhet om ditt kort skulle komma i orätta händer. Som standard är regionerna Sverige, Norden och Europa öppna för köp samt Internet.

Är du kortinnehavare av ett företagskort loggar du enkelt in i appen CarPay med ditt BankID och ändrar spärren när du är inloggad.

Tjänsten regionspärr är helt kostnadsfri och du kan öppna upp eller stänga regioner så ofta du vill.

Hur fungerar inköpsbegränsningarna på CarPay Business Visa Limited?

CarPay Business Visa Limited fungerar enbart för köp där inköpsstället är kategoriserat som bilrelaterad konsumtion, laddning eller parkering. Skulle en kortinnehavare försöka göra ett köp på ett annat inköpsställe nekar kortet köpet direkt. Innehavaren får samtidigt ett meddelande i CarPay-appen som förklarar varför betalningen blivit nekad.

Modellen bygger på en branschstandard som Visa och Mastercard använder (MCC-koder) och omfattar köp i fysiska butiker, internetköp och digitala betaltjänster. Observera att ett inköpsställe som är kategoriserat för bilrelaterad konsumtion också kan sälja andra varor. Kortinnehavaren har alltid ansvaret för gjorda kortinköp och transaktionerna redovisas månadsvis på faktura ställd till företaget som kontrollerar inköp mot av kortinnehavaren redovisade kvitton. Köp utförda av kortinnehavaren som inte godkänns av innehavarens arbetsgivare regleras dem emellan.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Företagets bilpartner nummer ett! Vi har ett stort utbud av personbilar och transportbilar samt tillhandahåller allt från verkstadstjänster till rabatterade priser på drivmedel, abonnemang på biltvätt och hyrbilar.

Förmåns- och tjänstebilar

Vi hjälper företag och förare välja rätt

Företagare, bilansvarig eller förare – vi hjälper dig välja rätt förmånsbil eller tjänstebil till företaget. Se vårt stora utbud av person- och transportbilar och få hjälp av kunniga rådgivare idag. Med oss som tjänstebilspartner blir er arbetsdag enkel.

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Nytt stöd för företag som köper eldrivna transportbilar

Nu införs ett stöd för företag som köper eldrivna lätta lastbilar, på upp till 50 000 kr i bonus. Vi lär dig allt om stödet & hur du ansöker.

Förmånsbil – så fungerar det för dig som förare

En förmånsbil får du köra både i tjänsten och privat. Vi berättar hur det fungerar, vilka regler som finns och vad du som förare betalar.

Förmånsbil ur arbetsgivarperspektiv

En förmånsbil är en bra förmån du som företagare kan erbjuda dina anställda. Vi berättar hur det fungerar och vad det kostar för företaget.

Tjänstebil 2024 – smarta tips & regler

Tjänstebil är en person- eller transportbil som ägs, betalas och används av företag. Vi berättar hur den får användas och vem som betalar.

Se alla