Praktik

Gör din praktik på Bilbolaget

En praktikplats kan vara starten på din karriär. Det är ett utmärkt tillfälle att få in en fot i en bransch eller i ett företag som du varit nyfiken på och kanske till och med drömt om att få jobba på en vacker dag. Här hos oss på Bilbolaget kan vi erbjuda dig en praktikplats där du får vara delaktig i de processer som sker på våra olika avdelningar så att du verkligen får en känsla av hur det kan vara att jobba hos oss.


Välkommen till oss!

Praktikplatserna erbjuds dig som går i åttonde klass och uppåt. Vi tar emot praktikanter i mån av plats och tid eftersom vi vill att din praktikperiod ska ge dig så mycket kunskap som möjligt. Därför ser vi också helst att din praktikperiod varar i minst en vecka. Vårt mål är att din tid hos oss ska förbereda dig för ditt framtida arbetsliv.

Vi finns på tio orter från Timrå i norr till Norrtälje i söder via Sundsvall, Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Söderhamn, Gävle Sandviken och Östhammar. Eftersom våra anläggningar har olika utbud varierar det mellan orterna vilken avdelning du kan göra praktik på.

Nedan kan du läsa mer om några av våra avdelningar och vad det innebär att göra praktik på någon av dem.

Gör praktik på bilverkstad som bilmekaniker

Praktik på bilverkstad

På vår bilverkstad jobbar våra bilmekaniker, eller som vi väljer att kalla dem – personliga servicetekniker. På verkstaden utför vi service och reparationer på bilar från flera olika märken. Hos oss är kunden alltid i fokus och vi strävar alltid efter att kunden ska känna sig professionellt bemött. Hos oss på bilverkstaden får du får vara med genom hela processen: från tidsbokning till att bilen är klar för avhämtning. Om du har ett sinne för service och älskar att lära dig ny teknik är detta en praktikplats för dig!

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra bilverkstäder:

BOLLNÄS, GÄVLE, HUDIKSVALL, LJUSDAL, SANDVIKEN & SÖDERHAMN

Kontakta oss

Gör praktik på plåtverkstad

Praktik på plåtverkstad

På vår plåtverkstad reparerar vi krockskadade bilar. I reparationsarbetet ingår byte av karossdetaljer, utförande av svets- och limarbeten i plåt, plast och glas samt demontering och montering av teknisk utrustning. Att reparera karossdetaljerna kräver mycket form- och fingertoppskänsla. Bucklor och repor handriktas, slipas och spacklas bort. Varje bilmodell har sina egna former som ska återskapas. Om du tycker att det är roligt med form och teknik så är detta en praktikplats för dig!

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra plåtverkstäder:

GÄVLE, HUDIKSVALL

Kontakta oss

Gör praktik på däck- och gummiverkstad

Praktik på däck- & gummiverkstad

Hos oss på däck- och gummiverkstaden jobbar vi med allt från att lägga om däck, ställa in hjulinställningar, byta bromsskivor, ok, belägg, drivaxlar och hjullager till att byta fjädrar, lampor och torkarblad. När det är dags att byta till vinter- eller sommardäck är det vi som tar hand om alla hjulbyten. Vi som jobbar här strävar alltid efter att vara positiva, serviceinriktade, flexibla och effektiva. Är du en person som tycker om att prova olika saker och att göra det där lilla extra? Då är det här en perfekt praktikplats för dig!

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra däck- och gummiverkstäder:

GÄVLE

Kontakta oss

Gör praktik på lackverkstad som billackerare

Praktik på lackverkstad

På vår lackverkstad arbetar vi med alla arbetsuppgifter inom billackering såsom förarbete, lackering och justering. I huvudsak är det krockskadade och rostskadade bilar vi hanterar, men vi gör även lack- och foliering på nya bilar. Det som åtgärdas kan vara plast- och plåtskador, rostskador, repor och andra skador. I arbetet ingår också färganalys och färgblandning samt plastreparationer med bland annat limning och svetsning. Tycker du att det är roligt med färg och form är detta en praktikplats för dig!

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra lackverkstäder:

GÄVLE

Kontakta oss

Gör praktik på bildelsavdelningen

Praktik på bildelsavdelningen

På bildelsavdelningen har vi hand om alla bildelar som våra kunder behöver och vi har koll på allt från minsta skruv till hela motorer och stora plåtdelar. Vi hjälper våra kunder att hitta de delar som passar just deras bil och dess behov. Vi beställer bildelarna från våra leverantörer och ser till att de kommer till rätt verkstad eller butik. Genom att göra din praktik hos oss på bildelsavdelningen får du en inblick i en viktig del i vår verksamhet på Bilbolaget. Gillar du administrativa uppgifter, ordning och reda samt är serviceinriktad och vill jobba med kunder är detta rätt praktikplats för dig!

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra bildelsavdelningar:

BOLLNÄS, GÄVLE, HUDIKSVALL, LJUSDAL, SANDVIKEN & SÖDERHAMN

Kontakta oss

Gör praktik på kontor

Praktik på andra avdelningar

I ett stort företag som Bilbolaget finns det givetvis många fler avdelningar och typer av tjänster än vad man kanske tänker på. Hos oss kan du därför även göra praktik på kontor. Vi har till exempel en ekonomiavdelning som ansvarar för ut- och inbetalningar, ekonomisk redovisning samt inköp och upphandling. Vi har en marknadsavdelning som jobbar med marknadsföring, event, hemsida och sociala medier samt en HR-avdelning som jobbar med personalfrågor. Är du intresserad av att göra praktik på någon av dessa avdelningar är du varmt välkommen att höra av dig med ditt önskemål.

På dessa orter kan du göra praktik i någon av våra andra avdelningar:

BOLLNÄS, GÄVLE, HUDIKSVALL, LJUSDAL, SANDVIKEN, SUNDSVALL & SÖDERHAMN

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du göra praktik hos oss? Vad kul! Fyll i formuläret nedan och berätta vilken ort och avdelning du vill göra din praktik på. Fyll gärna i lite extra information om dig själv, vilken klass du går i och hur länge du ska göra praktik.