Verkstad och service för Ford

Välkommen till en auktoriserad Fordverkstad

Har du en Ford som behöver service eller reparation? Hos oss på Bilbolaget blir din Ford väl omhändertagen. Vi är en auktoriserad Fordverkstad för både person- och transportbilar. Våra Fordspecialister i verkstaden ser till att din bil kontrolleras och repareras såsom Ford vill – och givetvis med Fords originaldelar.


Därför ska du välja en auktoriserad Ford verkstad

När du lämnar in din Ford hos oss kan du känna dig trygg med att våra kunniga Fordtekniker enbart använder Ford originaldelar. Dessa monteras med anpassade verktyg och enligt Fords instruktioner. Komponenter noggrant utprovade av Ford, för din Ford.

På så sätt kan du känna dig trygg med att din bil undersöks grundligt och att de delar som behövs verkligen monteras på rätt sätt. Dessutom ingår Ford assistans tills nästa service, så nu kan nästan inget stoppa dig och din Ford.

Mekaniker specialiserade på Ford

Kvarvarande garanti fortsätter att gälla

Alltid Ford originaldelar

Felsökning utifrån Fords riktlinjer

Ford Assistans fritt till nästa service

I vår Ford verkstad använder vi alltid Ford originaldelar

Ford originalservice på Bilbolaget

Mekanikerna som jobbar med Ford i våra verkstäder på Bilbolaget får kontinuerlig utbildning i hur man på bästa sätt underhåller och reparerar Fords bilar. Det är helt enkelt så att ingen kan Ford bättre än oss.

Förutom vår specialistkunskap, att vi alltid jobbar med Ford originaldelar och att vi har rätt verktyg för jobbet finns ytterligare fördelar med att lämna in din Ford till oss. När service utförs hos oss som auktoriserad Fordverkstad sker automatiskt en kontroll om bilen omfattas av någon kampanj eller om det finns en mjukvaruuppdatering till bilen.

Med vetskap om att bilen underhålls enligt Fords anvisningar samt att uppdateringar på din bil utförts kan du tryggt köra vidare.

Vi bjuder på Ford Assistans

Som en extra förmån får du dessutom Ford vägssistans fritt när du servar din Ford enligt bilens serviceintervall hos oss på Bilbolaget, oavsett ålder och körsträcka på bilen. Det betyder att så länge du servar din Ford hos oss enligt bilens serviceintervall kommer du alltid ha Ford vägassistans kostnadsfritt. På så sätt är du alltid trygg på vägen, dygnet runt och i nästan hela Europa.

Ford Assistans har öppet dygnet runt, årets alla dagar och gäller i de flesta länder i Europa. Om din bil går sönder ringer du Ford Assistans på 0771-81 80 00. Kan inte problemet lösas på plats tillhandahåller de ersättningsbil, alternativa transportmedel eller hotellnätter för dig och dina passagerare.

Boka service på din Ford

Vad kostar det?

Kostnaden för en Ford originalservice varierar beroende på vad du har för Ford-modell, hur många mil bilen gått och vad du vill ska ingå. Priset för ett verkstadsbesök varierar beroende på felets omfattning och vad som behöver repareras.

För prisuppgift på din bil, kontakta kundtjänst via chatten eller telefon 020-50 02 50.

Personlig servicetekniker

I vår Ford verkstad får du en personlig servicetekniker som alltid tar hand om din bil varje gång du lämnar in den. Det innebär flera fördelar, exempelvis blir det personligare, enklare och tryggare.

Din personliga servicetekniker tar emot din bokning, möter dig när du lämnar in din bil, gör arbetet och lämnar personligen tillbaks bilen till dig. Efter verkstadsbesöket kan hen svara på frågor kring den service eller de reparationer som gjorts. På så sätt får du bättre insyn i arbetet som gjorts i verkstaden på din Ford.

Se det teknikern ser

Glapp i styrleden, dåliga länkarmsbussningar eller en skadad damask? Att förstå vad din bilmekaniker pratar om är inte alltid helt enkelt.

Därför erbjuder vi Video Check vid varje verkstadsbesök. Vi filmar din bil och återger vad vi ser. Efter kontrollen skickas filmen till din mobil där din Fordtekniker förklarar och visar om det finns något som bör åtgärdas. Enklare blir det inte.

Ford serviceavtal

Vill du värna om din Ford men slippa den stora engångskostnaden som en service innebär? Skaffa ett serviceavtal.

Till en fast, förmånlig månadskostnad får du Ford Originalservice med fri vägassistans, personlig servicetekniker, servicegaranti och stenskottslagning. Prisvärt, personligt och tryggt!

Läs mer om serviceavtal

Prisvärd service för bilar äldre än 5 år

Fortsätt ta hand om din Ford på bästa sätt, även när den blir äldre. Med Ford Economy Service får du alla fördelar med att serva din bil hos en auktoriserad Fordverkstad men till ett lägre pris.

Med regelbunden originalservice håller du din Ford i bästa skick och förebygger omfattande och kostsamma skador. Du minskar även risken för oförutsedda driftstopp och ökar andrahandsvärdet på bilen.

Läs mer om Ford Economy Service

Ford transportbilsverkstad

Vi vet att transportbilen är ett väldigt viktigt arbetsredskap och kommer göra allt vi kan för att du och din transportbil ska vara tillbaks på vägen så snabbt som möjligt igen.

Som transportbilskund får du en primär diagnos och estimerad reparationstid inom 4 timmar och vi strävar alltid efter att ha din transportbil åtgärdad inom 48 timmar.

Läs mer och boka tid i transportbilsverkstaden

Skadebesiktning för Ford

Har din Ford varit med vid en olycka eller skadats på annat sätt? Vi hjälper dig med skadeanmälan till försäkringsbolaget, skadebesiktning och reparation. Självrisken betalar du direkt till oss.

Släcka tvåor på Ford

Har du fått en tvåa vid den obligatoriska kontrollbesiktningen? Lämna din bil hos oss så gör vi jobbet åt dig. Det spar tid och du slipper köra bilen till besiktningen för en efterkontroll.

Fler verkstadstjänster för Ford

Vi har ett stort utbud av verkstads- och servicetjänster för din Ford. Tjänsterna kan bokas en och en när det passar dig, eller så bokar du in flera på en och samma gång när bilen ändå ska lämnas in i vår Fordverkstad.

Genom att boka in alla verkstadstjänster under samma dag slipper du köra bilen till oss flera gånger och du kan känna dig trygg med att alla eventuella fel och brister åtgärdas.

För att boka flera verkstadstjänster på samma dag, kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50.

Däckbalansering och hjulinställning

Upplever du att bilen drar i sidled, att ratten står snett fastän du kör rakt fram eller att det skakar/vibrerar när du kör? Slits däcken ojämnt eller upplever du att de vobblar ibland? Det kan vara tecken på att du har obalans i däcken eller att du behöver göra en hjulinställning.

I vår däckverkstad kan vi undersöka vad felet beror på och åtgärda det genom att göra en hjulinställning eller balansera däcken.

Läs mer om våra däcktjänster

Behöver du laga eller byta ruta på din Ford?

I vår glasverkstad jobbar kunnig personal med rätt utrustning och originaldelar för din Ford. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig med skadeanmälan. Det enda du behöver göra är att köra bilen till oss.

Läs mer om glasreparationer

Behöver du laga ett stenskott eller byta vindruta på din Ford? Välkommen att kontakta oss idag.

Luftkonditionering/AC-behandling

Det är viktigare än du kan tro att rengöra luftkonditionerings-/AC-systemet i en bil. När du använder bilen samlas nämligen fukt, damm och smuts i flänsarna och då bildas bakterier. Dessa påverkar den luft som blåses in i bilen som du sedan andas in.

En behandling av din luftkonditionering eliminerar bakterier, tar bort pollen, damm och nikotin, minskar risken för allergiska besvär och avlägsnar obehagliga lukter.

Kontakta kundtjänst via chatten eller på 020-50 02 50 för att boka.


Här servar och reparerar vi Ford

Vi har Ford verkstad på flera av våra anläggningar. Vi är auktoriserade av Ford att göra service och reparera både person- och transportbilar. Observera att verkstäderna stänger klockan 16 på helgfria vardagar, men det finns bemannade kassor där du kan hämta din bilnyckel och betala till klockan 17. Klicka på respektive ort för att se avvikande öppettider och hitta kontaktuppgifter till tekniker.

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Tvätta inte bilen på gatan

Är det förbjudet att tvätta bilen på garageuppfarten och kan man få böter för att tvätta bilen på gatan? Svaret på båda frågorna är ’nja’.

19 tips – så förbereder du din bil inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

9 tips för att köra bränslesnålt

Att köra bränslesnålt är bra för miljön och din plånbok. Oavsett om bilen körs på diesel eller bensin kan du spara mycket pengar. Vi berättar hur.

Se alla