Älska bilen-garantin

För när det känns rätt, då känns det

30 dagars returrätt på begagnade bilar

Köper du begagnad bil av oss ska det kännas rätt och bli bra. Därför erbjuder vi dig 30 dagars älska bilen-garanti. Den innebär att du har 30 dagar efter bilköpet på dig att känna efter. Skulle du upptäcka att den begagnade bilen du köpt helt enkelt inte var något för dig får du lämna igen den. Bra va?


Därför har vi älska bilen-garanti

När det känns, då känns det. Så sa alltid farmor. Och nog har hon rätt allt. Det är viktigt att man får rätt känsla, annars kommer det att gnaga på en.

Köper du bil av oss ska det kännas rätt. Eftersom vi testar och kontrollerar alla begagnade bilar innan vi säljer dem vet du precis vad du får när du köper bil av oss. Men själva känslan kan vi aldrig garantera.

Därför erbjuder vi den här garantin. För när det känns rätt, då känns det. Och det är så det ska vara att köpa begagnad bil på Bilbolaget.

Det (inte så) finstilta

Även om det är hur enkelt som helst måste vi såklart ha med lite finstilt text. Vi gör den dock varken finstilt eller liten. Istället kör vi på med stora checkmarks och tydlig info  – det är lite så vi jobbar.

  • Returrätt inom 30 dagar eller max 200 mil
  • Returavgift: 2000 kr
  • Kan nyttjas max en gång om året
  • Vid eventuell extrautrustning återbetalas 50 procent av utrustningens värde
  • Eventuella skador och onormalt slitage debiteras kunden
  • Gäller enbart vid köp av begagnad bil

Man kan ju inte alltid lyckas

Det händer att folk köper en begagnad bil ena dagen och vill sälja den bara några dagar senare. Eftersom vi jobbar med att köpa och sälja begagnade bilar har vi hört en hel del historier på detta tema genom åren.

Barnvagnen gick inte in i skuffen, bilen är för lång för garaget, de tre barnen kan inte alls hålla sams i baksätet eller stenarna på uppfarten skrapar i sportkärrans underrede. Vad det än beror på är det nu fritt fram att ångra sig. Inget krångel med att sälja bilen eller böna och be för att få lämna igen den – det är bara att komma in.

Vår nya älska bilen-garanti innebär att du har 30 dagar på dig att känna efter. Skulle den begagnade bilen du köpt inte passa lämnar du helt enkelt tillbaks den.

Hur känner du nu?

Det låter kung! Se begagnade bilar i lager

Jag är fortfarande osäker. Se fler fördelar

Jag vill prata med en säljare. Hitta kontaktuppgifter


Vanliga frågor om älska bilen-garantin

Hur fungerar älska bilen-garantin?

Älska bilen-garantin innebär att du inom 30 dagar, eller max 200 mil, får returnera den begagnade bil du köpt av oss på Bilbolaget. Vill du lämna tillbaks bilen betalar du en returavgift på 2000 kronor. Vi köper då tillbaks bilen och du kan leta vidare efter en begagnad bil som bättre passar dina önskemål.

Gäller älska bilen-garantin på alla begagnade bilar hos Bilbolaget?

Ja.

Hur använder jag älska bilen-garantin?

Om du ångrar dig inom 30 dagar och vill lämna tillbaks bilen kontaktar du säljaren som sålt bilen till dig. Ni bestämmer hur och när bilen ska lämnas tillbaks till oss. På utsatt tid kör du tillbaks bilen inklusive all eventuell extrautrustning och däck till oss, lämnar tillbaks alla nycklar och signerar ägarbytet så att vi blir ägare istället för dig. Dina pengar betalas tillbaks inom fem arbetsdagar, minus returavgiften på 2000 konor, och du kan själv välja om du vill köpa en annan begagnad bil av oss eller om du vill leta vidare på annat håll.

Vad finns det för krav på mig som brukare för att garantin ska gälla?

Du bör givetvis vara rädd om bilen och sköta den enligt tillverkarens anvisningar. Eventuella skador och onormalt slitage på bilen kommer att debiteras dig.

Finns det någon begränsning i hur många bilar jag kan returnera?

Ja, du kan använda älska bilen-garantin en gång om året.

När jag köpte begagnad bil valde jag att få dragkrok installerad, kan jag ändå lämna tillbaks bilen?

Ja, älska bilen-garantin gäller för alla begagnade bilar, oavsett om du valt att extrautrusta dem i samband med köp. Däremot kommer du att få betala hälften av kostnaden för extrautrustningen.

Exempel: du har köpt en begagnad bil och valde att få motorvärmare installerat. Bilen kostade 200 000 och att installera motorvärmare kostade 4000 kronor extra. Vill du lämna tillbaks bilen inom 30 dagar och 200 mil får du då tillbaks halva summan för extrautrustningen, det vill säga 2000 kronor i detta fall. Summan du betalade för bilen utan extrautrustning får du givetvis tillbaks hela, det vill säga 200 000 kronor i detta fall. Observera dock att det kostar 2000 kronor att nyttja älska bilen-garantin. Totalt betalade du 204 000 kronor för den begagnade bil du köpte. Nyttjar du älska bilen-garantin kommer du få tillbaks 200 000 kronor.

Kostar det något att nytta älska bilen-garantin?

Ja, du betalar 2000 kronor i returavgift. Denna summa ska täcka all vår administrativ tid samt eventuella utgifter i samband med bytet, exempelvis kostnad för ny rekond av bilen.

Gäller älska bilen-garantin även nya bilar?

Nej. Älska bilen-garantin gäller enbart för begagnade bilar köpta hos Bilbolaget.

Jag vill lämna tillbaks bilen jag köpt, hur går jag till väga?

Kontakta säljaren som sålt bilen. Hen berättar hur ni går vidare.

Måste jag köpa en annan begagnad bil av Bilbolaget för att få nyttja garantin?

Nej, självklart inte. Vi hjälper dig gärna hitta en annan bil, men har vi inget som passar får du leta vidare precis var du vill. Har du bestämt dig för att du kanske inte ens behöver bil går det såklart också bra.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.


Vill du veta mer?

Bevakning

Hjälp att hitta den begagnade drömbilen

Är du på jakt efter en speciell bil men har svårt att hitta den till salu för rätt peng? Då är vår bevakningstjänst perfekt för dig. Berätta för oss vad du söker så får du en personlig fordonsbevakare som letar åt dig. Helt kostnadsfritt och makalöst bra.

Finansiering

Förmånliga avtal på billån & leasing

Ska du köpa ny eller begagnad bil erbjuder vi förmånlig finansiering tillsammans med trygga banker. Du får ett tydligt finansieringsförslag anpassat efter ditt behov och vi ordnar allt snabbt och enkelt. Vill du istället leasa bilen går det lika bra.

Garanti på begagnade bilar

Garantier som får kunderna att jubla

När du köper en begagnad bil av oss på Bilbolaget får du också en omfattande garanti som trygghet ifall något skulle hända med bilen. Vi kontrollerar också alla begagnade bilar mycket noggrant så att du ska slippa oroa dig.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Kontrollera fordonets skulder innan köp

Om det finns fordonsrelaterade skulder på en bil du köper kan det stå dig dyrt. Så kollar du om det finns skulder på bilen, helt gratis.

Tips vid köp av begagnad bil – viktiga saker att kontrollera

Eftersom vi vet att många drar sig för att köpa begagnad bil privat har vi samlat ett antal tips på vad du ska kolla upp innan du slår till.

Nu ännu tryggare att köpa begagnad bil av bilhandlare

Nya konsumentköplagen gör det lättare att köpa begagnad bil och hindrar handlare från att använda friskrivningar som ”säljes i befintligt skick”.

Så testar vi begagnade bilar

Vi testar alla begagnade bilar så att de är i bra skick innan vi säljer dem. Här kan du läsa mer om hur testet går till.

Se alla