Köpa vinterdäck

Kvalitativa och säkra vinterdäck för olika behov

Vi hjälper dig hitta nya vinterdäck till din bil

Vi har ett stort sortiment av högkvalitativa vinterdäckdäck med leverans inom 24 timmar. Vi hjälper dig hitta säkra däck, oavsett om du vill ha friktionsdäck eller dubbdäck, som passar din bil och dina behov. Vi säljer även kompletta vinterdäck med fälg. I våra däckverkstäder kan du få hjälp med hjulskifte, montering och balansering. Du som har Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får rabatt på alla däck och kan dessutom dela upp köpet räntefritt i fyra eller tolv månader, helt utan avgifter.


Kontakta oss för prisförslag

Är du på jakt efter nya vinterdäck men vet inte riktigt vad du behöver? Eftersom inget däck är bra på allt handlar det mycket om att välja de vinterdäck med bäst egenskaper för det du behöver dem till.

Låt vår kunniga personal bistå dig. Ring din lokala däckverkstad idag så hjälper de dig avgöra vilka däck som passar ditt behov och din bil bäst. Hos oss får du snabbt ett prisförslag och väljer du några av våra däck kan vi leverera dem inom 24 timmar.

Därför ska du köpa dina vinterdäck hos oss

  • Stort utbud
  • Leverans inom 24 timmar
  • Hjälp med montering, balansering och skifte
  • Utbildad personal med stor kunskap
  • Kvalitetsdäck från kända varumärken
  • 10% rabatt för dig med Volvo-, Renault- & CarPay-kort
  • Räntefri delbetalning i 4 eller 12 månader med CarPay

Stort utbud, snabba leveranser

Behöver du nya vinterdäck? Från och med 1 oktober är det tillåtet att köra med dubbdäck och senast 1 december måste du ha bytt till vinterdäck om det råder vinterväglag.

Hos oss hittar du kvalitetsdäck från bland annat Nokian, Michelin, Continental och Pirelli. Vi har ett stort utbud av vinterdäck i olika dimensioner och kan erbjuda leverans inom 24 timmar.

Köper du dina däck av oss hjälper vi dig med montering, balansering och däckskifte i någon av våra däckverkstäder. Vi har även däckhotell för förvaring av dina däck.

Läs mer om hjulskifte och däckhotell här

Hör av dig till oss idag för en kostnadsfri däckkonsultation. Vår utbildade däckpersonal besitter stor kunskap och kan hjälpa dig välja de däck som passar både din bil och de vintervägar du kör. Behöver du köpa nya fälgar kan vi givetvis hjälpa dig med det också.

Kontaktuppgifter

Billigare vinterdäck med CarPay

Du som har Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får alltid rabatt på våra vinterdäck. Dessutom får du bonus på hela köpesumman och du kan dela upp betalningen på fyra eller tolv månader räntefritt när du köper däck hos oss.

Skulle du vilja kan du till och med betala dina däck direkt i mobilen med appen CarPay. Smidigt, billigt och himla bra!

Har du inte CarPay kan du läsa mer och skaffa det kostnadsfritt idag

Har du koll på mönsterdjupet?

Vinterdäck med bra mönsterdjup är avgörande för att du ska få så kort bromssträcka som möjligt och för att bilen ska ge dig bra gensvar vid manövrering.

När du kör slits successivt däckmönstret ner och det är därför du måste byta däck med jämna mellanrum. För att veta när det är dags att köpa nya däck mäter man mönsterdjupet. På vinterdäck är minsta tillåtna djup 3 mm.

När mätte du ditt mönsterdjup senast?

Dags för vinterdäck

Vintern närmar sig med stormsteg och rätt som det är måste vi skrapa rutor. Det innebär också att det börjar bli dags att byta till vinterdäck. Från och med 1 oktober är det tillåtet att köra med dubbdäck och senast 1 december måste du ha bytt till vinterdäck om det råder vinterväglag.

Tänk också på att gummiblandningen i sommardäck är framtagen för sommarvärme och fungerar bäst ner till cirka fem plusgrader. Vid lägre temperatur blir gummit för hårt och du får ett betydligt sämre grepp med bilen även när vägbanan är torr. Därför är det klokt att byta till vinterdäck i god tid och inte vänta tills snön redan fallit.

Vi hjälper dig gärna med hjulskiftet och skulle du behöva köpa nya vinterdäck hjälper vi dig hitta rätt däck till din bil. Hos oss kan du även förvara dina däck i vårt däckhotell. Läs mer om hjulskifte och däckhotell, boka tid online eller kontakta din lokala verkstad för mer information.


Hos oss kan du köpa nya vinterdäck

Nedan hittar du öppettider och kontaktinformation till respektive verkstad. Har du några frågor, vill boka tid eller få prisuppgift på nya däck kan du ringa direkt till din lokala däckverkstad eller kontakta kundtjänst via chatt eller telefon 020-50 02 50.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Uppsala Fyrislund

Telefon verkstad 018-16 01 00

Måndag 07:00 – 16:00
Tisdag 07:00 – 16:00
Onsdag 07:00 – 16:00
Torsdag 07:00 – 16:00
Fredag 07:00 – 15:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Uppsala Kungsgatan

Telefon verkstad 018-16 01 00

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Fler däcktjänster på Bilbolaget

Däckverkstad

Vi är specialister på däck och fälg

I våra moderna däckverkstäder jobbar kunnig personal med specialistutbildning inom däck och fälg. Hos oss kan du köpa däck och fälg samt få hjälp med bland annat däckbyte, montering, balansering, vibrationskontroll och hjulinställningar.

Däckhotell

Förstklassig däckförvaring

Har du ont om plats för skrymmande hjul hemma? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Hjulskifte

Dags att byta däck?

Låt en professionell däckverkstad hjälpa dig med hjulskiftet. Vi byter däck på alla typer av bilar och kontrollerar alltid däckens skick samt rengör och smörjer alla viktiga delar. Har du Volvo-, Renault- eller CarPay-kort får du dessutom rabatt.


Nyheter, artiklar och tester Se alla

19 tips – så förbereder du bilen inför vintern

Kör säkert och lagligt i vinter. Bilbolagets experter tipsar om hur du förbereder bilen och vilka produkterna som gör billivet enklare i kylan.

Därför är det viktigt att tvätta bilen på vintern

De flesta drar sig för att tvätta bilen när det är minus, men faktum är att det är viktigare att tvätta bilen på vintern än på sommaren. Vi berättar varför.

Så tolkar du EU:s däckmärkning

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Se alla