Så mycket roligare (och säkrare) blir din Volvo efter en Polestar optimering

Förr var det mest ungdomar och personer med ålderskris som trimmade sina Volvobilar. Idag gör din auktoriserade Volvoverkstad det åt dig. För handen på hjärtat, vem vill inte ha en bil som reagerar snabbare, känns roligare att köra och som faktiskt bidrar till en säkrare upplevelse i trafiken?

Roligare Volvo med Polestar optimering

Polestar optimering, eller Polestar Engineered Optimisation som det på fackspråk heter, är en tillverkarframtagen effektoptimering som gör din Volvo piggare och roligare att köra. Kände du nu att ”tillverkarframtagen effektoptimering” inte säger dig något alls kommer strax en förklaring. Vet du precis vad det betyder kan du hoppa över följande två stycken.

Vad är effektoptimering?

En effektoptimering är en mjukvarubaserad inställning som säger åt bilen att reagera på ett annat sätt. Låter det konstigt? Lite, det förstår vi. Det är nämligen så att det inte bara är själva motorn och växellådan som styr hur snabb, stark och kraftfull en bil är. Det finns saker i bilens datorprogram, d.v.s. mjukvaran, som styr hur bilen ska reagera på kommandon. Exempelvis hur snabbt den ska reagera när du gasar, med hur mycket kraft den ska svara samt när och hur snabbt den ska växla (om det är en automatlåda).

Vad innebär det att effektoptimeringen är tillverkarframtagen?

En effektoptimering påverkar alltså mjukvaran i bilen och säger åt den att reagera på ett sätt som gör att den känns piggare och mer kraftfull. Att effektoptimeringen är tillverkarframtagen betyder i fallet med Polestaroptimeringen att det är Volvo själva som varit delaktiga i att ta fram denna mjukvaruuppdatering. Just det är långt ifrån en självklarhet när det kommer till effektoptimeringar som ofta i övriga fall faktiskt är mer eller mindre olagliga.

När du gör en Polestaroptimering får du en silverskylt som intygare att bilen blivit optimerad
När du gör en Polestaruppgradering får du en silverskylt som intygar att bilen blivit optimerad hos en auktoriserad Volvoverkstad.

”Det gör effektoptimering tillgängligt för alla”

Tack vare att Polestaroptimeringen är framtagen av Volvo och företaget Polestar påverkar den inte bilens garanti, dess serviceintervall eller din försäkring. Inte heller bränsleförbrukning eller utsläppsvärden påverkas.

– En av de bästa sakerna med Polestars effektoptimering är att den är godkänd och utförs av auktoriserade Volvoverkstäder. Du får en aktivare bil som reagerar snabbare och är roligare att köra samtidigt som du har alla garantier kvar, säger David Bergman, bildelschef på Bilbolaget.

För att göra en Polestar optimering kör du enkelt bilen till oss så gör vi installationen på under en timma.
Upplev skillnaden i en Polestaroptimerad Volvo.

– För motor- och teknikintresserade människor är det här en stor grej eftersom det tidigare inte funnits. För alla andra är det också bra, för det innebär att alla kan få en Volvo som är roligare och säkrare att köra. Det gör effektoptimering tillgängligt för alla, förklarar Mattias Höjd, personlig servicetekniker på Bilbolaget.

Läs mer om fördelarna med Polestaroptimering här

Bättre effekt som märks i vardagskörningen

Med Polestar Engineered Optimisation kombineras ökad motorkraft och ökat vridmoment genom avancerade förbättringar av drivlinan. Installationen, som alltså påverkar bilens mjukvara, tar cirka en timme. Resultatet är en bil som reagerar snabbare och bjuder på härliga körupplevelser – varje dag.

Volvo i stadstrafik
Oavsett om du kör mest i staden eller på landet kommer du få en Volvo som är roligare att köra – varje dag.

Optimeringen från Polestar har utformats för vardagskörning och anpassats så att motor och drivlina utnyttjas optimalt i situationer du som förare ställs inför varje dag.

– Det unika med Polestar är att effekten maximeras i mellanregistret. Man får alltså effekten på de varvtal man åker på till vardags. På andra optimeringar är det mer toppeffekt som genereras men det är ju inte så ofta man varvar ur en motor på det sättet att man har nytta av det, förklarar Kim Wendin, personlig servicetekniker på Bilbolaget och ägare till en Polestaroptimerad Volvo XC70.

Volvo som körs på slingrig väg efter vattnet
Visst drömmer man (skulle aldrig erkänna det dock) om att gasa iväg i en snabb bil i solnedgången ibland? Sådär som hjälten gör i slutet av actionfilmer. Nu kan du det.

Hur märks skillnaden?

Polestaroptimeringen påverkar bland annat bilens gasrespons och växlingshastighet. Resultatet är en bil som känns piggare och mer reaktiv.

– Bilen blir mer aktiv. Varje gång bilen växlar släpps hjulen upp från marken och då tappar den momentum för någon sekund. Efter en Polestar optimering växlar bilen snabbare och hjulen behålls på marken där accelerationen kommer ifrån. Därför upplever man att bilen blir piggare, förklarar David.

”Du behöver inte chansa utan kan lita på att bilen svarar effektfullt.”

Även vid omkörningar märks skillnaden efter en optimering, något som ökar säkerheten för föraren.

– Om du ska göra en omkörning märks det stor skillnad. Du märker att det finns mer effekt att ta av. Du behöver inte chansa utan kan lita på att bilen svarar effektfullt och direkt. Det blir säkrare helt enkelt och med säkrare körning kommer också ett lugn. Man känner sig trygg som förare, säger Kim.

Volvo på landsväg i skogen
Känn dig trygg bakom ratten med vetskapen om att din Volvo kommer reagera snabbt när det behövs.

Eftersom bilen blir starkare och får mer effekt i mellanregistret efter en Polestaroptimering är ytterligare en fördel att bilen faktiskt blir bättre att dra släp och husvagn med.

– Kör du med mycket last och släpvagn behöver du inte heller gasa lika mycket. Flera kunder som drar husvagnar eller lite tyngre släp beskriver att de innan optimeringen saknat det där lilla extra från bilen när de kopplar på vagn, men att bilen efter optimeringen känns mycket starkare och piggare just i de situationerna, berättar Mattias.

Läs mer om vilka uppdateringar som görs vid en Polestaroptimering här

Kim har Polestaroptimerat sin Volvo

Kim, som gjort en Polestar optimering på sin Volvo XC70, berättar:

– Jag hade faktiskt ganska låga förväntningar. Jag hade ju tittat på grafen och sett att det inte ger så mycket effekt, så jag tänkte att jag inte lär märka av det så mycket. Därför blev jag väldigt positivt överraskad. Jag trodde att man skulle känna lite grann, men man känner faktiskt stor skillnad på bilen. Mycket positivt!

Polestar graf över effekt
Grafen Kim talar om är denna. Känner du att den inte säger dig något behöver du inte fundera så mycket mer på det. Huvudsaken är att du nu vet att din Volvo blir roligare att köra efter en Polestar effektoptimering.

Nöjda kunder

En Polestar optimering går att göra på de flesta Volvobilar men det är fortfararande få som känner till att Polestars effektoptimering finns. Därför försöker man på Bilbolaget informera sina Volvokunder om möjligheten när de lämnar in sin bil för service.

Många av de kunder som gjort optimeringen hör efteråt av sig och delar med sig av sina upplevelser.

– Många säger överlag att bilen blivit starkare och att det känns som en ny bil. Vissa upplever att bilen drar mindre och att den blir billigare att köra. Det roliga är ju att folk faktiskt ringer i efterhand och berättar hur nöjda de är, säger Mattias.

Kim stämmer in:

– De flesta kunder trodde inte innan att de skulle märka så mycket skillnad som de gjorde. Många hör därför av sig efteråt och är väldigt nöjda. Jag hade en kund som ringde dagen efter uppdateringen. Eftersom han ringde så tätt inpå blev jag nästan rädd att han skulle vara sur för att något var fel, men han var så himla glad och ville bara ringa för att berätta det.

Klicka här för att se om du kan optimera din Volvo

”Du får en ny bil utan att behöva köpa ny bil”

Intresset för att göra effektoptimeringar ökar alltmer och David ser en tydlig trend i utvecklingen.

– Det blir fler och fler barnfamiljer som har husvagn, ofta kör till fjällen eller åker mycket bil till vardags som optimerar sin Volvo, säger David och fortsätter:

– Alla vill ju ha en snabbare bil, till en låg kostnad, med garantier, som är roligare att köra. Det gör helt enkelt vardagen roligare. Du får en ny bil utan att behöva köpa ny bil.


Vill du Polestaroptimera din Volvo?

Kontakta din personliga servicetekniker eller hör av dig till din lokala Bilbolaget-verkstad.

Kontaktuppgifter

Allt fler barnfamiljer väljer att göra Polestars effektoptimering på sina Volvobilar.
Allt fler barnfamiljer väljer att göra Polestars effektoptimering på sina Volvobilar.

Vill du läsa mer om Polestar Engineered Optimisations?
Klicka här


Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudanden och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Bilbolaget

2021-07-14

Relaterade artiklar

Därför ska du välja Volvo originalservice Classic

Det finns många fördelar med att serva sin Volvo hos en auktoriserad märkesverkstad, även när den börjar ha några år på nacken. Det behöver inte vara dyrare än på en icke auktoriserad verkstad och du får så mycket mer värde för pengarna.

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Har du problem med din AC?

Har du problem med din AC, exempelvis att den kyler dåligt, inte kyler alls eller att det luktar unket när du startar den? Vi berättar vad det kan bero på och vad man gör åt saken.

Låt oss berätta hur viktig din vindruta är

Din vindruta bjuder på mer än bara vacker utsikt. Den är en förutsättning för att aktiv körfältshjälp, avståndskontroll och autobroms ska fungera som det är tänkt.