Polestar Engineered optimering

Ta din Volvo till nästa nivå

Polestar effektoptimering för härligare körupplevelser

Polestar Engineered optimering är en effektoptimering som gör din Volvo piggare och roligare att köra. Med Polestar Engineered Optimisation kombineras ökad motorkraft och ökat vridmoment genom avancerade förbättringar av drivlinan. Installationen tar cirka en timme och påverkar varken bränsleförbrukning eller eventuell garanti. Resultatet är en bil som reagerar snabbare och bjuder på härligare körupplevelser – varje dag.


”Det här är utan tvekan det bästa som hänt min Volvo. Efter optimeringen är det stor skillnad på hur bilen reagerar och växlar. Den är verkligen roligare att köra nu!”

Lars, Gävle
Optimerade en Volvo V60, årsmodell 2018

Det här är Polestar Engineered Optimisation

Polestar Engineered Optimisations är programvarubaserade uppgraderingar av Volvo-bilar. Vid en Polestaroptimering förbättras effekten och vridmomentet i din Volvo. Det gör bilen piggare och roligare att köra samtidigt som säkerheten ökar i situationer där du behöver extra prestanda, exempelvis vid omkörningar.

Prestandauppdateringen har utformats för vardagskörning och anpassats så att motor och drivlina utnyttjas optimalt i situationer du som förare ställs inför varje dag.

Med Polestars effektoptimering får din Volvo extra kraft precis när den behövs som bäst – exakt, säkert och bränsleeffektivt.

Tillverkargodkänd originaloptimering

Vid normal körning påverkas inte bränsleförbrukningen eller utsläppsnivåerna av optimeringen. Bilens bränslekostnader är samma som innan men du får en bil med förbättrad prestanda.

En Polestar Engineered optimering påverkar inte heller bilens garantier eller dess serviceintervall eftersom det är en godkänd originaloptimering från tillverkaren.

Kom ihåg registreringsbesiktning

Efter en optimering behöver du registreringsbesikta bilen enligt Transportstyrelsens regler. Kostnad för registreringsbesiktning tillkommer, kontakta din bilprovning för mer information.

Kan min Volvo optimeras?

Ta reda på om din Volvo kan uppdateras idag. Klicka på knappen nedan för att komma till Polestars modellväljare.

Hur går en Polestar Engineered optimering till?

Polestar Performance installeras snabbt och smidigt hos oss på Bilbolaget. Optimeringen tar cirka en timme. Du kan vänta kvar i vår loungedel med en kopp kaffe och fritt WiFi eller lämna in bilen på morgonen och hämta den på eftermiddagen.

Har du tänkt lämna in bilen till oss i annat ärendet? Passa på att boka in en Polestar optimering då, exempelvis i samband med service, däckbyte eller stenskottslagning.

Boka nu

Fördelar med Polestar effektoptimering

  • Roligare och skönare körupplevelse
  • Snabbare motorrespons och acceleration
  • Sportigare växling och bättre kontroll vid kurvtagning
  • Ökad säkerhet med mer reaktiv bil
  • Bevarade Volvo-garantier
  • Påverkar inte bränsleförbrukning eller utsläppsvärden
  • Laglig effektoptimering
  • Ger ökat andrahandsvärde

Betala optimeringen med Volvokort eller CarPay

Betalar du Polestaroptimeringen med ditt Volvokort eller CarPay får du bonus på hela summan. Dessutom kan du välja att kostnadsfritt dela upp betalningen på fyra månader.

Har du inte Volvokort eller CarPay? Ansök idag. Både kort och app är kostnadsfria och du får bonus på alla inköp från första kronan. Dessutom får du rabatt på både drivmedel och biltvätt, samt mycket annat kopplat till din Volvo.

Läs mer och ansök om CarPay

Så mycket roligare (och säkrare) blir din Volvo efter en Polestar optimering

Vem vill inte ha en bil som är rolig, pigg, säker och reagerar snabbt? David, Kim och Mattias på Bilbolaget i Gävle delar med sig av sina erfarenheter och berättar hur mycket roligare din Volvo faktiskt blir efter en Polestar optimering.

Sex möjliga uppgraderingar med Polestar Engineered Optimisation

Vid en Polestar optimering förbättras upp till sex viktiga prestandaområden i drivlinan för att göra körupplevelsen ännu bättre. Ökad kraft i mellanregistret kombineras med snabbare reaktioner, optimerad kontroll och bättre timing i drivlinan. I kombination ger uppgraderingarna kvickare respons från motorn och därmed snabbare acceleration, vilket gör att bilen känns mer kraftfull och dynamisk.

Förbättrad motorprestanda med Polestaroptimering

Förbättrad motorprestanda

Polestar Engineered Optimisation ökar hästkrafterna med fokus på mellanregistret för aktiv körning. Det ger starkare acceleration och kraftfullare helhetskänsla. När du kör om eller accelererar kommer du tydligt att märka skillnaden i bilens kraft.

Efter en Polestaroptimering får du snabbare gasrespons från din Volvo

Snabbare gasrespons

Vid optimeringen förkortas fördröjningen mellan tryck på gaspedalen och motorns reaktion. Det innebär att motorn svarar snabbare och att bilen upplevs som smidigare. Ur säkerhetsperspektiv är det också viktigt, exempelvis vid omkörningar, eftersom det innebär att du kan lita på den kraftfulla accelerationen precis när du behöver den.

Redo för acceleration med Polestar effektoptimering

Redo för acceleration

Efter en Polestar Engineered Optimisation bibehålls motorns varvtal genom att bilen inte växlar upp vid inbromsning eller när gaspedalen tillfälligt släpps. Det högre varvtalet reducerar turbofördröjningar och ser till att bilen är redo för acceleration. På så sätt får du maximal acceleration ut ur kurvor vid mer aktiv körning.

Vid en Polestar optimering ökas växlingshastigheten.

Bättre växlingshastighet

Varje gång bilen växlar försvinner effekten från hjulen under en kort stund. Ju kortare denna period är, desto mer effekt får bilen. Därför ökas växlingshastigheten vid en Polestar optimering så att bilen kan accelerera snabbare och reagera mer direkt på dina kommandon.

Genom att undvika att bilen växlar i kurvor får du bättre kontroll vid kurvtagning.

Kontrollerad kurvtagning

Alla växlingar i en kurva kan påverka bilen negativt. Optimeringen motverkar detta genom att bibehålla optimal växel och högre varvtal genom kurvan så att drivlinan är redo för acceleration. Det ökar prestandan och kontrollen eftersom däcken får bättre grepp, dessutom kan du accelerera snabbare ur kurvan.

Mer effekt till bakhjulen för fyrhjulsdrivna bilar.

Mer kraft till bakhjulen

Normalt sett tillämpar AWDs mer kraft på framhjulen. Med Polestar effektoptimering fördelas mer vridmoment till bakhjulen istället. Det förbättrar din kontroll vid kurvtagning och ger bättre grepp vid start.


Här utför vi Polestar optimering

För att boka tid för Polestar effektoptimering, kontakta din lokala Bilbolaget-verkstad eller din personliga servicetekniker.

Har du frågor eller vill veta mer Polestar Engineered Optimisation, kontakta din verkstad eller hör av dig till kundtjänst på chatt eller telefon 020-50 02 50.

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 00

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 00

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 00

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 00

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Telefon verkstad 026-27 78 00

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 00

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Telefon verkstad 060-53 56 00

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Kungsgatan

Telefon verkstad 018-16 01 00

Kungsgatan 97, 753 18 Uppsala

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Vanliga frågor om Polestar optimering

Kan jag Polestar optimera min Volvo?

De flesta Volvo-bilar kan uppgraderas med Polestar Engineered Optimisation. Använd modellväljaren på Polestars hemsida eller kontakta kundtjänst på 020-50 02 50 för att ta reda på om din Volvo kan optimeras.

Måste jag registreringsbesiktiga min bil efter en Polestar Engineered optimering?

Ja, eftersom Polestaroptimeringen, precis som alla effektoptimeringar, påverkar informationen som står i bilens registreringsbevis.

Hur går det till att registreringsbesiktiga bilen efter en Polestar optimering?

När du har effektoptimerat din bil hos oss på Bilbolaget får du ett intyg på optimeringen tillsammans med kvittot vid betalning. Du bokar sedan själv tid på din besiktningsstation för en registreringsbesiktning. Vid registreringsbesiktningen visar du intyget för personalen som utför besiktningen. Kostnaden för en registreringsbesiktning ingår inte i priset för effektoptimeringen utan betalas till företaget som utför besiktningen.

Hur påverkas min försäkring av att bilen effektoptimeras med Polestar Performance?

Volvia och andra försäkringsbolag accepterar och godkänner eventuella maskinskador på bilar med effektoptimering från Polestar som är utförda av godkända och auktoriserade Volvoverkstäder. Kontakta ditt försäkringsbolag för eventuella frågor.

Påverkas fordonsskatten av en Polestar effektoptimering?

Nej, fordonsskatten påverkas inte av en Polestar optimering. Detta då skatten är baserad på bilens utsläppsnivåer och Polestars effektoptimering inte påverkar dessa värden.

Påverkar Polestar effektoptimering min bils garanti eller dess serviceintervall?

Nej, eftersom Polestar Engineered Optimisation är ett optimeringsprogram framtaget av Volvo och Polestar i samarbete påverkar optimeringen inte eventuell nybilsgaranti. Serviceintervallet påverkar inte heller utan fortlöper precis som innan.

Vill du veta mer?

Verkstad Volvo

Välkommen till en auktoriserad Volvo-verkstad

Service och reparation för Volvobilar. Genom att välja en Volvoverkstad är du säker på att du får den bästa kompetensen för din bil och att du får de tryggaste garantierna.

Volvo Originalservice Classic

Prisvärd service för äldre Volvos

Även om din bil inte är helt ny förtjänar den omtanke. Därför erbjuder vi dig som har en Volvo äldre än sex år kvalitetsservice till ett förmånligt paketpris: Originalservice Classic. Servicegaranti och vägassistans ingår.

Glasverkstad

Vi lagar eller byter din vindruta

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt och går snabbt. Vi är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för din bil. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Premiär av nya Volvo EX30 – elektrisk SUV i litet format

Volvo har lanserat sin senaste modell – nya EX30. Se pris, utrustning och häng med när vi granskar bilen i de (återvunna) sömmarna.

Sveriges populäraste bilar – se listan för 2022

När Mobility Sweden sammanställer listan över årets mest registrerade bilar kommer Volvo XC40 först. Med god marginal dessutom.

Volvo populäraste tjänstebilen – igen

När 2022 års fordonsdata summeras kan vi enkelt konstatera att Volvo är ohotade i toppen av listan över Sveriges populäraste tjänstebilar.

Test av Volvo XC60 Recharge – vi provkör populära laddhybriden

Vi provkör den populära laddhybriden Volvo XC60 Recharge T8 och testar vad bilen går för. Se bilder och läs vårt utlåtande här.

Se alla