Ford Ranger

Europas mest sålda pick-up

Stor pick-up för tuff terräng och mycket last

Ford Ranger är en rejäl pick-up som kombinerar kraft med komfort. Det är Europas mest sålda pickup och den passar för såväl arbete som fritid. Ranger kommer med en rad olika kraftfulla motorer och med en lastkapacitet på över ett ton och en dragvikt på upp till 3500 kilo är det en transportbil att räkna med, oavsett underlag. Den finns med olika hyttalternativ och utföranden som kan anpassas efter dina behov – så att du kan jobba smartare, inte hårdare.

Läs mer om Ford Ranger


Erbjudanden på Ford Ranger

Nya Ford Ranger

Kampanjpris från 445 900 kr exkl moms

Legendariska Ford Ranger fortsätter vara Europas mest sålda pick-up. Med enastående lastkapacitet, klassledande dragförmåga, imponerande köregenskaper plus ett brett urval av motorer, drivlinor och karosser är det lätt att förstå varför.


Ford Ranger i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert

Kraftfulla Ford Ranger pick-up

Ford Ranger är en robust pick-up som bjuder på en fantastisk kombination av kraftfullhet, smart teknik och enastående komfort. Det är en transportbil som är konstruerad för att verkligen få jobbet gjort, med intelligent teknik och praktiska funktioner som gör ditt arbete enklare.

Ford Ranger är pickupen som verkligen är skapad för att du ska ta dig fram – överallt, oavsett underlag. Den har en markfrigång på hela 237 mm och vadar enkelt genom vatten som är upp till 800 mm djupt.

Oavsett om du kör på slät asfalt i staden eller i stenig terräng justerar Rangers terrängsystem köregenskaperna för att passa förhållandena. Med ett smidigt vridreglade kan du själv växla mellan olika lägen. Bland annat Normal, Slippery för hala underlag eller Tow Haul för när du drar släp.

Du kan dessutom växla mellan fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift i farten. När du kör bekvämt på plana vägar kan du köra bilen med 2WD och så fort vägförhållandena försämras kan du enkelt växla till 4WD.

Byggd för tuffa tag, skapad för bekvämlighet

Ford Ranger är anpassad för alla möjliga situationer. Med den förbättrade komforten är den lika perfekt för arbetet som för fritiden. Modellen finns att välja i två olika hyttstilar: Double Cab med fem säten som i en personbil och Super Cab med fyra säten och längre lastlängd.

Avancerad konstruktion och material av högsta kvalitet skapar en interiör som är lika robust och slitstark som den är bekväm.

Kraftfulla motorer

Ford Ranger är utformad för att arbeta hårdare och mer effektivt. Den kommer med nya generationens avancerade motorer som är kraftfullare, effektivare och har lägre utsläppsnivåer än tidigare. Med flera olika drivlinor kommer du garanterat hitta ett alternativ som är rätt för dig.

Med den nya avancerade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Med modern teknik anpassar sig växellådan efter ändrade körförhållanden. Oavsett om du kör på motorvägen eller i lerig terräng kommer bilen alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

Ranger finns även med manuell växellåda som utvecklats för att göra växlingen enklare och din körning mjukare, tystare och effektivare.

Uppkopplad för en enklare arbetsdag

Nya Ford Ranger är utrustad med Ford SYNC A4, ett avancerat system som håller dig uppkopplad och gör att du kan styra din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med röstkommando eller via en 10 eller 12 tum stor pekskärm.

Tekniken kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och ger dig åtkomst till några av dina favoritappar. Med molnbaserad anslutning får du bland annat navigation med trafikinformation i realtid, något som hjälper dig planera din rutt effektivare.

Stort flak och rejäl lastkapacitet

Siffrorna talar för sig själva i Ford Ranger. Med en bruttolastkapacitet på över ett ton och en dragkapacitet på upp till 3 500 kg kan du nu ta dig an även de största uppdragen och utmaningarna samt frakta och dra de största och mest skrymmande lasterna.

Flaket på Ranger rymmer en europapall av standardtyp, alla verktyg du behöver eller det du vill ha med på en campingtur över helgen. Med smarta funktioner såsom en inbyggd arbetsbänk i bakluckan och en inbyggd växelriktare som levererar el till dina verktyg är Ranger verkligen en arbetskamrat att lita på ute i fält.

Smarta säkerhetssystem

Ford Ranger innehåller en rad smarta system som skyddar dig, dina passagerare och andra trafikanter. Du får även en mängd avancerade system som vägmärkesigenkänning, filhållningshjälp och parkeringssensorer, backstartshjälpen, kontroll i nedförsbacke och aktiv parkeringshjälp.

Rickard Enström

Ford transportbilssäljare

Fördelar med Ford Ranger

  • Rejäl pickup med riktigt hög markfrigång
  • Passar i både terräng och stad
  • Smarta säkerhetssystem
  • Enormt bra lastkapacitet och dragvikt
  • Växla mellan 2WD och 4WD medan du kör

Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Oavsett vad du som företagare eller tjänstebilsförare behöver hjälp med finns vi på Bilbolaget här för dig. Vi har lång erfarenhet av att sälja företagsbilar och erbjuder fullservicelösningar för att göra ert bilinnehav så enkelt som möjligt.

Tjänstebil

Person- & transportbilar för företagskunder

En tjänstebil ägs av företaget och ska bara användas i tjänsten. Vi på Bilbolaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag med tjänstebilar. Vi har ett stort sortiment av bilar och tjänster som gör er arbetsdag enklare.

Förmånsbil

Vi hjälper företag och anställda välja förmånsbil

En förmånsbil ägs av företaget men du som anställd får använda den även för privat bruk. Oavsett om du är företagare, inköpare eller förare som ska välja förmånsbil kan du få hjälp hos oss – vi gör det enkelt att ha firmabil.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Volvo populäraste tjänstebilen – igen

När 2022 års fordonsdata summeras kan vi enkelt konstatera att Volvo är ohotade i toppen av listan över Sveriges populäraste tjänstebilar.

Förmånsbil, tjänstebil eller personalbil – vi reder ut skillnaderna

Det är stora skillnader mellan tjänstebilar, förmånsbilar och personalbilar, framför allt i hur de får användas och vad de kostar för föraren och företaget.

Picea Bygg kör transportbilen Renault Kangoo utan B-stolpe

Yrkesarbetarna tycker det är en väldigt smart lösning och bra bilar, säger Fredrik Malmström, VD på Picea Bygg, om Renault Kangoo utan B-stolpe.

Beräkna förmånsvärde – regler 2023

Regler 2023: Så räknar du ut förmånsvärdet på en bil (det enkla sättet tar 60 sekunder) och tar reda på vad du som förare ska betala.

Se alla