Ford Transit Courier

Kompakt men rymlig transportbil

Pålitlig arbetsbil för små och stora projekt

Ford Transit Courier är en kompakt transportbil som passar perfekt till dig som vill ha en smartare och rymligare arbetsbil. Med ny teknik och säkerhet samt valmöjligheten mellan olika drivlinor får du en bil som kommer underlätta resan och göra din arbetsdag till ett riktigt nöje.

Läs mer om Ford Transit Courier


Erbjudanden på Ford Transit Courier Se alla

Klimatbonus Ford transportbilar

Upp till 50 000 kr i klimatpremie

Energimyndigheten har infört en klimatpremie på upp till 50 000 kr för företag, kommuner och regioner som köper nya lätta eldrivna lastbilar.

Se alla

Ford Transit Courier i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Ford Transit Courier åker längs en väg

Ford Transit Courier, nu med mer lastutrymme

Ford Transit Courier är en rymlig och kraftfull transportbil till både små och stora projekt. Med ett rymligare lastutrymme och ett brett modellutbud samt flera kaross-, motor- och drivlinealternativ kan du välja den kombination som passar dig och ditt företags behov bäst.

Transit Courier har en maximal nyttolast på upp till 850 kg och en dragförmåga på upp till 1100 kg. Tack vare detta kommer denna skåpbil underlätta arbetet och göra att du får med dig allt material på en sväng.

Tack vare ny avancerad teknik och prisade säkerhetsuppdateringar kommer resorna under arbetsdagen bli både bekvämare och mer tillförlitliga. Ford Transit Courier kommer inte bara se till att du får ett säkert och tryggt färdmedel, utan att du även kan njuta av varje resa.

Utökat lastutrymme

Ford Transit Courier är utformad med dubbla bakdörrar samt en sidoskjutdörr vilket underlättar in och urlastning av material och verktyg. Dessutom är denna uppdaterade version både rymligare, bredare och högre. Detta bidrar inte bara till ett ståtligare intryck, utan även mer lastutrymme.

Interiören erbjuder komforten av en personbil medan lastkapaciteten är skapad med företagets behov i åtanke. Det förbättrade lastutrymmet har numera 1,25 meter i takhöjd, 1,8 meter i lastlängd och 1,22 meter mellan hjulhusen. Med allt detta utrymme får du nu bland annat plats med två EU-pallar, vilket verkligen belyser bilens förmåga att ta sig an stora projekt.

Smart genomlastningslucka och frunk

För att ytterligare öka lastförmågan har bilen en genomlasningslucka i skiljeväggen, vilket möjliggör transport av längre objekt upp till 2,6 meter när passagerarsätet är nedfällt. Det blir nu enkelt att få plats med de långa rören, stegen eller plankorna.

Den elektriska modellen har även en extra lagringslösning i form av en frunk fram som erbjuder ytterligare 50 liters utrymme.

Anpassad efter dina behov

Med denna Ford Transit Courier kan du välja det drivmedel som passar ditt företag bäst. Oavsett om du föredrar bensin, diesel eller den 100% elektriska E-Transit Courier finns det alternativ som passar alla behov.

Denna framhjulsdrivna bil går dessutom att välja med antingen en 6-växlad manuell växellåda eller 7-växlad automtisk växellåda. Du kan helt enkelt anpassa bilen utefter dina och företagets preferenser.

Ny avancerad teknik

För en så bekväm och uppkopplad arbetsdag som möjligt är denna Ford Transit Courier utrustad med det senaste SYNC 4-systemet. Detta multimediasystem underlättar för dig genom att bland annat erbjuda smartphone-spegling så att du enkelt kan koppla din jobbtelefon till bilen.

Med realnavigering, ett modem för förbättrad anslutning, och två valbara storlekar för pekskärm kommer de tekniska arbetsuppgifterna bli enklare än någonsin.

Säkerhet på vägen

Transit Courier har tack vare sin höga säkerhetsstandard, som första transportbil någonsin, fått det högsta betyget ”Platinum” i Euro NCAP:s säkerhetstester. Med sin imponerande utrustningen bevisar Courier att säkerheten är av högsta prioritet.

För att du ska känna dig trygg under hela arbetsdagen är säkerheten på resan mellan olika uppdrag central. Ford Transit Courier är därför utrustad med flera säkerhetsfunktioner för detta ändamål.

Bland dessa finns en adaptiv farthållare med körfältshållning, pre-collision assist som identifierar risker i god tid samt en intelligent speed assist som ser till att du håller rätt fart.

För enklare manövrering i trånga utrymmen finns även parkeringssensorer bak, vilket bidrar till en tryggare arbetsmiljö och gör uppdragen i city lekande lätta.

Våra säljare berättar:

Nya Transit Courier är en riktig fröjd för företagaren som behöver en anpassningsbar transportbil. Den är rymlig och bekväm med ny avancerad teknik, allt för att du ska känna att bilen täcker alla dina behov.

E-Transit Courier, helt elektrisk transportbil

E-Transit Couriers är en rymlig transportbil med en helelektrisk drivlina. Denna bil har konstruerats för att ge dig en optimal körupplevelse, vilket möjliggörs av en kraftfull motor på 100 kW.

Bilen erbjuder även 25 procent större och mer flexibelt lastutrymme än föregående modell, vilket gör den utmärkt för både stora och små företag.

Med en maximal nyttolast på 700 kg och en maximal dragvikt på 750 kg kommer denna bil verkligen underlätta arbetet.

Få offert på E-Transit Courier

Köp eldrivna Courier, få upp till 50 000 kr i klimatstöd

Sedan februari 2024 finns en klimatpremie på upp till 50 000 kr för företag, kommuner och regioner som köper nya lätta eldrivna lastbilar. Detta inkluderar E-Transit Courier.

För att få elbilsstödet behöver du skicka in två offerter till Energimyndigheten: en för elbilen du vill köpa och en för motsvarande fossilversion. Det är lite krångligt, men vi hjälper dig gärna med såväl offerter som tips på hur du kan maximera elbilsstödet.

Så fungerar nya elbilsstödet för transportbilar


Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Företagets bilpartner nummer ett! Vi har ett stort utbud av personbilar och transportbilar samt tillhandahåller allt från verkstadstjänster till rabatterade priser på drivmedel, abonnemang på biltvätt och hyrbilar.

CarPay Business företagskort

För företagare och anställda

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj ett av våra tre trygga företagskort och skapa rätt ekonomiskt handlingsutrymme för just dina medarbetare.

Förmåns- och tjänstebilar

Vi hjälper företag och förare välja rätt

Företagare, bilansvarig eller förare – vi hjälper dig välja rätt förmånsbil eller tjänstebil till företaget. Se vårt stora utbud av person- och transportbilar och få hjälp av kunniga rådgivare idag. Med oss som tjänstebilspartner blir er arbetsdag enkel.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Nytt stöd för företag som köper eldrivna transportbilar

Nu införs ett stöd för företag som köper eldrivna lätta lastbilar, på upp till 50 000 kr i bonus. Vi lär dig allt om stödet & hur du ansöker.

Förmånsbil – så fungerar det för dig som förare

En förmånsbil får du köra både i tjänsten och privat. Vi berättar hur det fungerar, vilka regler som finns och vad du som förare betalar.

Förmånsbil ur arbetsgivarperspektiv

En förmånsbil är en bra förmån du som företagare kan erbjuda dina anställda. Vi berättar hur det fungerar och vad det kostar för företaget.

Tjänstebil 2024 – smarta tips & regler

Tjänstebil är en person- eller transportbil som ägs, betalas och används av företag. Vi berättar hur den får användas och vem som betalar.

Se alla