Ford Transit Custom

Europas mest sålda skåpbil har blivit ännu bättre

Flexibel transportbil för olika behov

Ford Transit Custom är en robust och funktionell skåpbilbil som gör din arbetsdag enklare, effektivare och roligare. Modellen finns valbar med olika bränslesnåla dieselmotorer samt som plug-in hybrid och ren elbil. Vilken konfiguration av Ford Transit Custom du än väljer får du en prisvärd och tillförlitlig transportbil som sticker ut med snygg design och moderna linjer.

Läs mer om Ford Transit Custom


Erbjudanden på Ford Transit Custom

Ford Transit Custom

En ny design för ett modernare arbetsliv

Transit Custom har alltid varit känd för sin funktionalitet, pålitlighet och säkerhet. Nu med fler innovativa funktioner och ny smart teknik. Den är dessutom ännu mer effektiv tack vare det stora utbudet av avancerade diesel- och hybridalternativ samt olika takhöjder och axelavstånd.

Ford Transit Custom i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Silvergrå Ford Transit Custom Trail körs på grusväg i bergen

Helt nya Ford Transit Custom imponerar

Ford Transit Custom är en medelstor skåpbil som verkligen går att anpassa efter ditt företags transportbehov. Vilket utförande du än väljer kan du känna dig trygg med att du får en komfortabel, rymlig och användningsbar transportbil fylld med smarta funktioner och teknik som förenklar ditt arbete.

Ford Transit Custom har alltid varit känd för robust, funktionell tillförlitlighet samt överlägsen design och hantverk. Nu erbjuder den mångsidiga transportbilen ett ännu större utbud av innovativa funktioner och smart teknik. Europas mest sålda skåpbil har alltså blivit ännu bättre.

Nya Transit Custom är byggd från grunden med nästa generations anslutningsmöjligheter och effektivitet i fokus. Smarta nya designfunktioner gör det nu möjligt att använda skåpbilen som ett mobilt kontor. I kombination med smart programvara får du ett fordon med maximerad drifttid och ökad produktivitet för ditt företag.

Diesel eller elektrifierat, du väljer

Nya Ford Transit Custom finns med ett urval av elektrifierade och traditionella dieseldrivlinor som levererar välkända, legendariska egenskaper. Välj mellan manuell eller automatisk växellåda samt två- eller fyrhjulsdrift.

I elektrifierat utförande finns modellen som både plug-in hybrid och som helelektrisk skåpbil för ökad effektivitet och noll utsläpp under körning.

Så fungerar det med laddning

Person som kopplar in sina elverktyg via power boxen i lastutrymmet i Ford E-transit Custom

Klassens bästa lastutrymme

Ford Transit Custom skåpbil är fullspäckad med smarta och praktiska funktioner som underlättar och effektiviserar ditt arbete. Modellen har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd och det invändiga höjdutrymmet.

Lätt att lasta i och ur

Det generösa lastutrymmet är oerhört lättåtkomligt i Ford Transit Custom, något som gör det enkelt och smidigt att lasta i och ur bilen. Med låg lasthöjd, sidodörr så bred att du får in en lastpall och bakdörrar som kan öppnas i 180 grader kan du utnyttja Ford Transit Customs tillgängliga utrymme maximalt.

Tack vare att den bakre luftfjädringen justeras automatiskt baserat på lastvikt får du en mjukare färd, oberoende av om du är ensam, har passagerare i bilen eller kör med full last.

Person som kliver in i nya Ford Transit Custom och ställer en matlåda på bordet - bilens ratt går att konvertera till bord.
Ratt eller bord? Med smart design bevisar Ford att du kan få båda.

Bekväm och smidig att köra

Nya Transit Custom har förbättrade proportioner med ett lägre insteg som gör det lättare att komma in i bilen.

I den välutformade kupén kombineras tålig konstruktion med praktiska lösningar och gott om förvaringsutrymme. Framsätena har fått ny design med nya former som ger bättre stöd och gör bilresorna bekvämare.

För att vara en medelstor skåpbil är Transit Custom också förbluffande smidig. Den har en vändradie på under 11 meter, vilket är imponerande för ett fordon av dess storlek. Detta gör bilen enklare att manövrera och parkera, även på platser där det är trångt. Den är också under 2 meter hög, idealiskt för att kunna parkera i garage.

5 stjärnor i Euro NCAP

Ford Transit Custom sätter standarden för kommersiella fordon när det gäller säkerheten för passagerare och last. I Euro NCAPs oberoende krocktester har modellen belönats med 5 stjärnor, alltså högsta betyg.

Det finns flera sofistikerade förarassisterade tekniker som kan hjälpa dig i risksituationer, inklusive Pre-Collision Assist med fotgängaravkänning och automatiska bromsar. Bilen har även en superrobust kaross, kontinuerligt skydd mot vältning i och med smart krängningshämmare och elektronisk stabilitetskontroll som anpassar fordonet efter totalvikten på lasten. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om din Transit Custom är tom eller fullastad.

Ford E-Transit Custom, elektrisk skåpbil

E-Transit Custom är den helelektriska versionen av Fords populära skåpbil som kombinerar pålitlighet med avancerad teknologi.

Med upp till 380 km räckvidd och 125 kW DC-snabbladdning bjuder modellen på både körglädje och effektiva arbetsdagar med nollutsläpp. Dess kapacitet att dra upp till 2 ton gör den en kraftfull partner för alla dina transportbehov.

Med Ford E-Transit Custom får du en skåpbil som inte kompromissar med varken kraft eller hållbarhet, vilket gör den till det självklara valet för morgondagens hållbara transporter.

Ford Transit Custom som laddhybrid

Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) använder två separata kraftkällor: en batteridriven elmotor och en bensinmotor. Batteriet laddas via laddbox i hemmet eller på arbetet, samt med regenerativ bromsteknik medan du kör

Med fulladdat batteri är räckvidden på ren el upp till 57 km. Det är perfekt för kortare resor i staden då effektiviteten vanligtvis är låg och där mer pengar går åt till bränsle. På längre resor hjälper bensinmotorn till att förlänga räckvidden.


Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Oavsett vad du som företagare eller tjänstebilsförare behöver hjälp med finns vi på Bilbolaget här för dig. Vi har lång erfarenhet av att sälja företagsbilar och erbjuder fullservicelösningar för att göra ert bilinnehav så enkelt som möjligt.

Tjänstebil

Person- & transportbilar för företagskunder

En tjänstebil ägs av företaget och ska bara användas i tjänsten. Vi på Bilbolaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag med tjänstebilar. Vi har ett stort sortiment av bilar och tjänster som gör er arbetsdag enklare.

Förmånsbil

Vi hjälper företag och anställda välja förmånsbil

En förmånsbil ägs av företaget men du som anställd får använda den även för privat bruk. Oavsett om du är företagare, inköpare eller förare som ska välja förmånsbil kan du få hjälp hos oss – vi gör det enkelt att ha firmabil.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Volvo populäraste tjänstebilen – igen

När 2022 års fordonsdata summeras kan vi enkelt konstatera att Volvo är ohotade i toppen av listan över Sveriges populäraste tjänstebilar.

Förmånsbil, tjänstebil eller personalbil – vi reder ut skillnaderna

Det är stora skillnader mellan tjänstebilar, förmånsbilar och personalbilar, framför allt i hur de får användas och vad de kostar för föraren och företaget.

Picea Bygg kör transportbilen Renault Kangoo utan B-stolpe

Yrkesarbetarna tycker det är en väldigt smart lösning och bra bilar, säger Fredrik Malmström, VD på Picea Bygg, om Renault Kangoo utan B-stolpe.

Beräkna förmånsvärde – regler 2023

Regler 2023: Så räknar du ut förmånsvärdet på en bil (det enkla sättet tar 60 sekunder) och tar reda på vad du som förare ska betala.

Se alla