Ford Transit

Prisbelönt säkerhet och enorm lastkapacitet

Säker skåpbil med stor lastkapacitet

Ford Transit är en stor skåpbil för dig som behöver lasta mycket. Modellen finns med både skåp och dubbelhytt i skåp, samt i tre olika längder och höjder. Ford Transit är prisbelönt för sin säkerhet och med en mängd smarta lösningar gör den din arbetsdag enklare än aldrig förr. Den finns med upp till 15,1 kubikmeter lastutrymme, breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och 270-graders låsbara bakdörrar för enkel i- och urlastning. Det här är helt enkelt en transportbil för dig med höga krav.

Läs mer om Ford Transit


Erbjudanden på Ford Transit

Ford Transit Jumboskåp

Pris från 498 700 kr exkl. moms

Ford Transit Jumbo är ett svensktillverkat volymskåp, komplett och fullutrustat med högsta komfort och säkerhet. Skåpet har en praktisk bakgavellyft, klarar 3500 kg i totalvikt och har en stark 160hk Heavy Duty motor med 6-växlad automatlåda som är kompatibel med HVO100.

Ford Transit i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Ford Transit breda sidodörrar

Upptäck lastvänliga Ford Transit

Ford Transit är en skåpbil för företag med höga krav på funktion, lastkapacitet och bekvämlighet. Den finns med upp till 15,1 kubikmeter lastutrymme för all din last och med en elektrisk sidolastdörr och en 270-graders låsbar bakdörr har det aldrig varit enklare att komma åt lastutrymmet. Modellen finns med flera olika effektiva motorer, automatiskt eller manuell växellåda samt två- eller fyrhjulsdrift – allt för att du ska kunna välja den lösning som passar företaget bäst.

Ford Transit är en transportbil som finns i olika utföranden. För dig som vill ha maximalt lastutrymme finns Transit med skåp i tre olika längder och höjder. Behöver ni fler sittplatser finns Transit även med dubbelhytt i skåp och ett baksäte med tre eller fyra sittplatser. Även denna modell finns i tre olika längder och höjder.

Imponerade lastutrymme och smarta lösningar

Ford Transit har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och invändig höjd. Med upp till 15,1 kubikmeter lastutrymme får du plats med last som är längre än tre meter och med en lastkapacitet på upp till 2,7 ton har du möjlighet att transportera nästan allt.

Ford Transit skåpbil med LED-belysning i skåpet

Modellen har breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och ett djupt trappsteg bak som gör att du enkelt kommer åt din last. Transit har dessutom sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder och det blir lättare att komma åt dem. Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonskarossen, och var och en av dem klarar imponerande 30 kg last. Givetvis kommer bilen även med toppmoderna larm för att skydda både skåpbil, last och verktyg.

För en bekväm arbetsdag

Kupén i Transit är byggd för att vara tålig, praktisk och bekväm. Tack vare smart design får du gott om förvaringsalternativ och med Ford Sync 3 kan du synka din mobil för en uppkopplad upplevelse. Materialen har valts för att klara de tuffaste jobben så att du känner dig bekväm under de långa körningarna.

Behöver du el finns bland annat ett 12 volts eluttag, en extra ingång och en standard-USB-port lättillgängligt i kupén. Det finns dessutom ett andra 12-voltsuttag och en USB-port bredvid växelspaken. Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt för dig vars arbete kräver lite extra.

Person som kliver in från passagerardörren i en Ford Transit

Hjälper dig arbeta smartare

Ford Transit är fullpackad med avancerad teknik. Här ingår informationssystem för dödavinkeln och varningssystem för korsande trafik, båda framtagna för att varna dig för andra trafikanter när du byter fil eller backar.

Aktiv parkeringshjälp gör det enklare att parkera din skåpbil och den nya intelligenta adaptiva farthållaren bidrar till att göra långa resor på motorvägen mindre långtråkiga och mer ekonomiska. Den har även en högt placerad bakåtriktad kamera med nedåtriktat ljus och en framåtriktad vidvinkelkamera så att du alltid kan se vad som finns runt din skåpbil.

Prisbelönt säkerhet

Ford Transit har fått utmärkelsen som en av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet, tilldelat av Euro NCAP i testet 19 best selling Vans in Europe. I testet som representerade det dagliga arbetet erhöll Transit guldmedalj.

Eftersom Transit är en stor och hög skåpbil kräver den också lite extra av alla säkerhetssystem. Den har bland annat lastanpassningskontroll som justeras efter totalvikten på lasten. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om bilen är tom eller fullastad.

Dessutom finns Fords unika krängningsgradssensor som hjälper krängningshämmaren att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när du kör i utåtlutande kurvor. Bilen har även ett vindstabiliseringssystem som hjälper dig att ligga kvar i din fil vid kraftiga och byiga vindar.

Flera motoralternativ

Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 185 hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov.

Transit finns också med en Heavy Duty-motor för kunder med särskilda krav på tjänstevikt, vilket gör den idealisk för tyngre jobb. Och för dig som vill minska företagets miljöpåverkan finns Transit som mildhybrid. En liten batteridriven elmotor arbetar då med den konventionella motorn för att minska bränsleförbrukningen när kraftbehovet är lågt.

Rickard Enström

Ford transportbilssäljare

Fördelar med Ford Transit

  • Prisbelönt för sin säkerhet
  • Enorm lastkapacitet
  • Välj mellan olika längder och höjder
  • Smarta funktioner för enkel i- och urlastning
  • Bekväm körupplevelse

Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Oavsett vad du som företagare eller tjänstebilsförare behöver hjälp med finns vi på Bilbolaget här för dig. Vi har lång erfarenhet av att sälja företagsbilar och erbjuder fullservicelösningar för att göra ert bilinnehav så enkelt som möjligt.

Tjänstebil

Person- & transportbilar för företagskunder

En tjänstebil ägs av företaget och ska bara användas i tjänsten. Vi på Bilbolaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag med tjänstebilar. Vi har ett stort sortiment av bilar och tjänster som gör er arbetsdag enklare.

Förmånsbil

Vi hjälper företag och anställda välja förmånsbil

En förmånsbil ägs av företaget men du som anställd får använda den även för privat bruk. Oavsett om du är företagare, inköpare eller förare som ska välja förmånsbil kan du få hjälp hos oss – vi gör det enkelt att ha firmabil.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Volvo populäraste tjänstebilen – igen

När 2022 års fordonsdata summeras kan vi enkelt konstatera att Volvo är ohotade i toppen av listan över Sveriges populäraste tjänstebilar.

Förmånsbil, tjänstebil eller personalbil – vi reder ut skillnaderna

Det är stora skillnader mellan tjänstebilar, förmånsbilar och personalbilar, framför allt i hur de får användas och vad de kostar för föraren och företaget.

Picea Bygg kör transportbilen Renault Kangoo utan B-stolpe

Yrkesarbetarna tycker det är en väldigt smart lösning och bra bilar, säger Fredrik Malmström, VD på Picea Bygg, om Renault Kangoo utan B-stolpe.

Beräkna förmånsvärde – regler 2023

Regler 2023: Så räknar du ut förmånsvärdet på en bil (det enkla sättet tar 60 sekunder) och tar reda på vad du som förare ska betala.

Se alla