Ford Transit

Prisbelönt säkerhet och enorm lastkapacitet

Säker och prisbelönt skåpbil med stor lastkapacitet

Ford Transit är en stor skåpbil för dig som behöver lasta mycket. Modellen finns med både skåp, dubbelhytt i skåp och volymskåp, samt i tre olika längder och höjder. Ford Transit är prisbelönt för sin säkerhet och med en mängd smarta lösningar gör den din arbetsdag enklare än aldrig förr. Den finns med upp till 15,1 kubikmeter lastutrymme, breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och 270-graders låsbara bakdörrar för enkel i- och urlastning. Det här är helt enkelt en transportbil för dig med höga krav.

Läs mer om Ford Transit


Erbjudanden på Ford Transit

Klimatbonus Ford transportbilar

Upp till 50 000 kr i klimatpremie

Energimyndigheten har infört en klimatpremie på upp till 50 000 kr för företag, kommuner och regioner som köper nya lätta eldrivna lastbilar.

Ford Transit i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Ford Transit breda sidodörrar

Upptäck lastvänliga Ford Transit

Ford Transit är en stor skåpbil för företag med höga krav på funktion, lastkapacitet och bekvämlighet. Modellen finns med flera olika effektiva motorer, automatisk eller manuell växellåda samt två- eller fyrhjulsdrift – allt för att du ska kunna välja den lösning som passar företaget bäst.

Ford Transit är en transportbil som finns i olika utföranden. För dig som vill ha maximalt lastutrymme finns Transit med skåp i tre olika längder och höjder.

Behöver ni fler sittplatser finns Transit även med dubbelhytt i skåp och ett baksäte med tre eller fyra sittplatser. Även denna modell finns i tre olika längder och höjder.

Flera motoralternativ

Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är kraftfullare och effektivare än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 185 hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov.

Transit finns också med en Heavy Duty-motor för kunder med särskilda krav på tjänstevikt, vilket gör den idealisk för tyngre jobb.

För dig som vill minska företagets miljöpåverkan finns Transit som mildhybrid. En liten batteridriven elmotor arbetar då med den konventionella motorn för att minska bränsleförbrukningen när kraftbehovet är lågt.

Imponerade lastutrymme och smarta lösningar

Ford Transit har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och invändig höjd. Med upp till 15,1 kubikmeter lastutrymme får du plats med last som är längre än tre meter och med en lastkapacitet på upp till 2,7 ton har du möjlighet att transportera nästan allt.

Ford Transit skåpbil med LED-belysning i skåpet

Modellen har breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och ett djupt trappsteg bak som gör att du enkelt kommer åt din last. Transit har dessutom sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder och det blir lättare att komma åt dem.

Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonskarossen, och var och en av dem klarar imponerande 30 kg last. Givetvis kommer bilen även med toppmoderna larm för att skydda skåpbil, last och verktyg.

För en bekväm arbetsdag

Kupén i Transit är byggd för att vara tålig, praktisk och bekväm. Tack vare smart design får du gott om förvaringsalternativ och med Ford Sync 3 kan du synka din mobil för en uppkopplad upplevelse. Materialen har valts för att klara de tuffaste jobben så att du känner dig bekväm under de långa körningarna.

Behöver du el finns bland annat 12 volts eluttag, en extra ingång och standard-USB-portar lättillgängliga i kupén. Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt för dig vars arbete kräver lite extra.

Person som kliver in från passagerardörren i en Ford Transit

Hjälper dig arbeta smartare

Ford Transit är fullpackad med avancerad teknik. Här ingår informationssystem för dödavinkeln och varningssystem för korsande trafik, båda framtagna för att varna dig för andra trafikanter när du byter fil eller backar.

Aktiv parkeringshjälp gör det enklare att parkera din skåpbil och den nya intelligenta adaptiva farthållaren bidrar till att göra långa resor på motorvägen mindre långtråkiga och mer ekonomiska. Transit har även en högt placerad bakåtriktad kamera med nedåtriktat ljus och en framåtriktad vidvinkelkamera så att du alltid kan se vad som finns runt din skåpbil.

Prisbelönt säkerhet

Ford Transit har fått utmärkelsen som en av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet, tilldelat av Euro NCAP i testet 19 best selling Vans in Europe. I testet som representerade det dagliga arbetet erhöll Transit guldmedalj.

Eftersom Transit är en stor och hög skåpbil kräver den också lite extra av alla säkerhetssystem. Den har bland annat lastanpassningskontroll som justeras efter totalvikten på lasten. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om bilen är tom eller fullastad.

Dessutom finns Fords unika krängningsgradssensor som hjälper krängningshämmaren att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när du kör i utåtlutande kurvor. Bilen har även ett vindstabiliseringssystem som hjälper dig att ligga kvar i din fil vid kraftiga och byiga vindar.

Våra säljare berättar:

Ford Transit är en mångsidig bil med enorm lastkapacitet. Med smarta funktioner för bland annat enkel i-och urlastning förenklar transportbilen din vardag.

Du kan dessutom känna dig riktigt trygg på vägen med Transit som blivit utnämnd till en av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet på marknaden.

Rickard Enström

Ford transportbilssäljare

Fördelar med Ford Transit

  • Prisbelönt för sin säkerhet
  • Enorm lastkapacitet
  • Välj mellan olika längder och höjder
  • Smarta funktioner för enkel i- och urlastning
  • Bekväm körupplevelse

Vill du veta mer?

För företag

Bilar och tjänster för enkla arbetsdagar

Företagets bilpartner nummer ett! Vi har ett stort utbud av personbilar och transportbilar samt tillhandahåller allt från verkstadstjänster till rabatterade priser på drivmedel, abonnemang på biltvätt och hyrbilar.

CarPay Business företagskort

För företagare och anställda

CarPay Business är betaltjänsten med kort och app som gör det enklare att hantera resor och inköp i tjänsten. Välj ett av våra tre trygga företagskort och skapa rätt ekonomiskt handlingsutrymme för just dina medarbetare.

Förmåns- och tjänstebilar

Vi hjälper företag och förare välja rätt

Företagare, bilansvarig eller förare – vi hjälper dig välja rätt förmånsbil eller tjänstebil till företaget. Se vårt stora utbud av person- och transportbilar och få hjälp av kunniga rådgivare idag. Med oss som tjänstebilspartner blir er arbetsdag enkel.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Nytt stöd för företag som köper eldrivna transportbilar

Nu införs ett stöd för företag som köper eldrivna lätta lastbilar, på upp till 50 000 kr i bonus. Vi lär dig allt om stödet & hur du ansöker.

Förmånsbil – så fungerar det för dig som förare

En förmånsbil får du köra både i tjänsten och privat. Vi berättar hur det fungerar, vilka regler som finns och vad du som förare betalar.

Förmånsbil ur arbetsgivarperspektiv

En förmånsbil är en bra förmån du som företagare kan erbjuda dina anställda. Vi berättar hur det fungerar och vad det kostar för företaget.

Tjänstebil 2024 – smarta tips & regler

Tjänstebil är en person- eller transportbil som ägs, betalas och används av företag. Vi berättar hur den får användas och vem som betalar.

Se alla