Volvo S60

Omdefinierar vad sportighet handlar om

En sportig sedan som andas lyx

Volvo S60 är en sportig sedan, med exklusiv interiör, skandinavisk design och den senaste tekniken inom säkerhet och underhållning. S60 sätter en ny standard i sin klass med imponerande köregenskaper, användarvänlig teknik och ett välbalanserat chassi som omdefinierar vad sportighet faktiskt handlar om.

Läs mer om Volvo S60Nya Volvo S60 för snabb leverans Se alla

Begagnade Volvo S60 för snabb leverans Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Volvo S60 silver står parkerad vid en industrilokal

Volvo S60 är både nytänkande och anpassningsbar

Volvo S60 är bilen för dig som vill ha en sportig sedan som passar lika bra som företagsbil som familjebil. Detta är bilen för dig som tycker att körkomfort och teknik är viktigt och som vill kunna resa smidigt utan att tappa uppkopplingen mot omvärlden. Vill du ha en bil där du kan anpassa körinställningar helt efter dina behov är S60 bilen för dig.

Volvo S60 är en sportig sedan med exklusiv interiör, skandinavisk design och den senaste tekniken inom säkerhet och underhållning. Med imponerande köregenskaper, användarvänlig teknik och ett välbalanserat chassi är S60 precis den sedan vi drömmer om.

Hur vill du att din bil ska svara?

Volvo S60 placerar dig i centrum och låter dig skapa körinställningar utifrån dina behov. Du kan enkelt optimera allt från acceleration till bromsar för att få precis den känsla och respons du vill ha från bilen. Tack vare de smarta assistanssystemen och möjligheten till fyrhjulsdrift får du dessutom en trygg upplevelse i bilen oavsett väder och underlag.

Smarta tekniklösningar för en smidig bilvardag

Med sina smarta tekniklösningar för mobiltelefoni, ljud och navigation håller din S60 dig uppkopplad mot omvärlden utan att du behöver lämna den bekvämliga kupén. Genom att interagera din telefon och spegla den på bilens mittdisplay kan du ringa, skriva meddelanden och styra musiken med hjälp av pekskärmen, rattreglagen eller röststyrningen.

Volvo S60 Recharge plug-in hybrid (T8 AWD) Inscription

Mildhybrid eller laddhybrid

Volvo S60 finns som både mild- och laddhybrid. Som mildhybrid med bensinmotor sparar din S60 bränsle genom att återvinna energi när du bromsar. Har du möjlighet att ladda hemma, på arbetsplatsen eller vid offentliga laddstationer kan du istället välja S60 Recharge, en modern laddhybrid med fyrhjulsdrift (AWD) och upp till 91 km* km räckvidd på el. Denna variant kombinerar en elmotor och en förbränningsmotor för att ge dig maximal flexibilitet och stor valbarhet. Genom att välja Pure electric-läget kan du köra helt på el och klara av alla vardagens körningar helt utan avgasutsläpp.

*Siffrorna baseras på WLTP-data som har samlats in under specifika testförhållanden. Den faktiska räckvidden samt bränsle- och energiförbrukningen som uppnås under verkliga förhållanden varierar beroende på körbeteende och andra yttre faktorer. Siffrorna är preliminära. Slutlig fordonscertifiering väntar.

Magnus Hedberg

Säljare Volvo

Fördelar med Volvo S60

  • Vår favoritdesign av Volvos alla gjorda sedaner
  • Prestandan och väghållningen är otrolig
  • Möjlighet att anpassa körinställningar efter dina önskemål
  • Känns som en sportbil men med alla bekvämligheter som en familjebil har
  • Finns med fyrhjulsdrift

Vanliga frågor om Volvo S60

Hur stort bagageutrymme har S60?

Volvo V60 har ett bagageutrymme på 442 liter.

Är Volvo S60 fyrhjulsdriven (AWD)?

Ja, Volvo S60 finns med fyrhjulsdrift (AWD).

Kan jag privatleasa en Volvo S60?

Ja. Klicka här för att se aktuella erbjudanden. (länk till Volvo privatleasing)

Vad är laddhybrid och mildhybrid?

Mildhybrider är bilar där förbränningsmotorn kompletteras med extra kraft från en mindre elmotor. Laddhybrider till skillnad från mildhybrider kan laddas med el utifrån. T.ex. med el från vägguttag eller laddbox. Batteriet i en laddhybrid har högre prestanda än en mildhybrid vilket gör att bilen kan köra kortare sträckor helt på el.

Utforska fler modeller från Volvo

Volvo S90

Upptäck den större sedanen Volvo S90. En sofistikerad och rymlig bil som andas lyx och säkerhet och bjuder på körkomfort i världsklass.

Läs mer om Volvo S90

Volvo V60

Upptäck Volvos populära kombi V60. En rymlig och allsidig kombi med förstklassig säkerhet, hög körkomfort och stort lastutrymme.

Läs mer om Volvo V60


Vill du veta mer?

Volvo Selekt

Fynda: begagnad Volvo i nyskick

Volvo Selekt består av utvalda och kontrollerade, begagnade Volvos i nyskick. Volvo Selekt-bilar ser ut och känns som nya, men kostar som begagnade bilar. Selekt-garanti motsvarande nybilsgarantin ingår, liksom Volvo assistans och Volvo On Call.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp (köpta före 8 november 2022) får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar.

Volvo Privatleasing

Det enkla sättet att ha bil

Volvo privatleasing gör att du kan köra en ny eller begagnad Volvo utan att behöva äga den. Du slipper ta lån och betala kontantinsats. Istället betalar du en månadsavgift, lite som om du hyr bilen fast under en längre period. I avgiften ingår service, vägassistans och minst 1 000 mil per år.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – så köper du bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Fel på bil efter köp – vem är ansvarig?

Vid bilaffärer mellan privatpersoner regleras villkoren i avtal eller av köplagen. Vem som är ansvarig för fel på bilen efter köp varierar.

Ford introducerar en ny elbil – helelektriska Explorer

Ford har presenterat en ny elbil: Explorer. Bilen är byggd på en ren elbilsplattform och kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd.

Kontrollera fordonets skulder innan köp

Om det finns fordonsrelaterade skulder på en bil du köper kan det stå dig dyrt. Så kollar du om det finns skulder på bilen, helt gratis.

Se alla