Volvo EX90

Elektrisk SUV med plats för 7

Smidig och kraftfull elbil för den stora familjen

Nya Volvo EX90 är en eldriven premiumsuv för upp till sju personer. Med banbrytande teknik och smarta system är detta den säkraste Volvobilen som någonsin byggts. Modellen erbjuder hög komfort för alla resande och har gott om utrymmen i både kupé och bagageutrymme. Denna fyrhjulsdrivna elbils-SUV har en räckvidd på upp till 585 km och med 408 hk bjuder Volvo EX90 på riktigt stor körglädje.

Läs mer om EX90


Anmäl ditt intresse eller be om offert

Nya Volvo EX90 kommer finnas tillgänglig för provkörning under 2024. Tills dess kan du anmäla ditt intresse för att få provköra när modellen kommer hem. Du kan även få en offert och beställa bilen av oss, då blir du en av de absolut första som får denna pärla i Sverige.

Be om offert

Volvo EX90 omdefinierar säkerhet

Volvo EX90 är en stor, fyrhjulsdriven elbil för dig som prioriterar säkerhet och behöver gott om utrymme. Med plats för sju passar den både den stora familjen och den som vill fälla en sätesrad och få ett riktigt stort bagageutrymme. Den passar även dig som vill ha en rymlig och praktisk bil med mycket go. Med sina 408 hk gör den nämligen 0-100 km i timmen på strax under 6 sekunder och den elektriska körglädjen går inte att ta miste på.

Helt elektriska Volvo EX90 är en stor, fyrhjulsdriven SUV med sju bekväma säten och ett stort bagageutrymme. Modellen kännetecknas av skandinavisk design och lyx vilket gör den till en bil för dig som vill ha det lilla extra.

Det är elbilen som är redo för alla äventyr, även de längre resorna. Med upp till 585 kilometers räckvidd kan hela familjen resa i premiumklass, helt utan avgasutsläpp. På cirka 30 min kan du snabbladda EX90, från 10 till 80 procents kapacitet, och utan längre paus vara på väg igen.

Den rymliga kupén i nya Volvo EX90

Bekväma resor för alla

I nya EX90 finns plats för upp till sju personer i den rymliga och väl tilltagna kupén. Sista stolsraden är enkel att fälla ner och gör snabbt plats för mer. I kupén är alla utrymmen smart optimerade och det finns gott om utrymmen för förvaring.

Utöver detta bjuds du på ett stort bagageutrymme och ett extra lastutrymme fram, en så kallad frunk, perfekt för laddkablar och mindre väskor.

Design som ger längre räckvidd

Volvo EX90 har designat med en aerodynamisk form för att minska luftmotståndet. Den strömlinjeformade silhuetten och de snygga designdetaljerna såsom de infällda handtagen och den släta grillen bidrar alla till att maximera bilens räckvidd.

Utöver detta har nya EX90 fått nya, ikoniska strålkastare som inte bara lyser upp vägen effektivt, de hälsar dig också välkommen när du närmar dig bilen. En detalj som onekligen gör bilen till one of a kind.

Volvo EX90 med ikoniska lyktor som ser ut att blinka när du närmar dig bilen

Nyskapande material av återvunnen plast

Inuti kupén bjuds du på skandinavisk design och ett modernt formspråk. Ett stort panoramaglastak bidrar till den luftiga känslan.

Den stilrena och trendiga inredningen kombinerar högkvalitativa material med hållbara satsningar. Totalt innehåller Volvo EX90 nästan 50 kg återvunnen plast och biobaserat material.

Helt nya säkerhetsfunktioner

Nya Volvo EX90 sätter standarden för vad moderna säkerhetssystem kan göra. Modellen är bland annat utrustad med ett säkerhetssystem som kallas LiDAR där radar, kameror och sensorer samverkar för att läsa av miljön framför bilen. Det möjliggör en noggrann uppskattning av olika objekt och skapar en tredimensionell bild av omgivningen.

Den takmonterade lidar-enheten kan upptäcka föremål på upp till 250 meters avstånd, dag som natt, och kan varna dig om eventuella faror.

Läs mer om LiDAR i vår artikel om EX90

Genom att kombinera förståelse av den yttre miljön med förarbeteenden kan bilen dessutom upptäcka när föraren behöver extra stöd och vidta nödvändiga åtgärder för att upprätthålla säkerhetsmarginalerna.

Pilot Assist – förbättrad förarassistans

Den förbättrade förarassistansen i Volvo EX90 gör din resa både smidig och bekväm. Bilen kan hjälpa till att kontrollera trafik- och körfältsmarkeringar och stödja dig genom att anpassa hastigheten och avståndet till de aktuella körförhållandena.

Den kan även reglera hastigheten i skarpa kurvor och stödja styrningen när du byter körfält. Om bilen upptäcker något tecken på att du inte reagerar kan den bromsa och hålla dig kvar i rätt körfält.

Volvo EX90 med en 8" stor förarskärm och en 14,5" mediaskärm

Stora skärmar med smart teknik

Bilen är utrustad med ett modernt infotainmentsystem som anpassar sig efter dig och dina behov. Den stora touschskärmen ger dig en snabb överblick och gör det enkelt att styra bland annat klimatsystemet och att planera din rutt. Skärmens antireflekterande yta gör att det alltid är enkelt att läsa informationen, även i direkt solljus.

Tillsammans med den stora förardisplayen monterad bakom ratten ger dessa skärmar dig all den information du kan tänkas behöva medan du kör. Givetvis kommer nya EX90 även med inbyggda tjänster från Google, något som gör din bil mycket intuitiv och lika enkel att använda som din mobil.

Vi har tittat närmare på Sveriges säkraste Volvo

Inför lanseringen av nya Volvo EX90 i Stockholm lusläste vi allt som fanns om bilen. Det viktigaste sammanställde vi i en artikel.

Där berättar vi bland annat mer om bilens nya säkerhetsfunktioner och Volvos plan för dubbelriktad laddning. Dessutom får du veta varför bilen får oss att tänka på Iron Man och Captain America, Den du!

Läs artikeln

Designdetaljer vi gillar lite extra

Nya Volvo EX90 är fullspäckad med snygga och smarta designdetaljer som kommer göra livet lite enklare. En av de saker vi fastnat extra för är frunken där du kan förvara laddkablarna (de är alltid i vägen och snurrar upp sig annars) samt mindre väskor.

Vi gillar även den smarta förvaringen under mittkonsolen där en handväska eller ryggsäck får plats. (Detta är förresten möjligt tack vare att EX90 är byggd på en ren elbilsplattform). Så skönt att slippa ha väskan som ta upp plats mellan fötterna på långresor. DRÖM!

Mer bilder och fakta hittar du på Volvos hemsida

Mikael Andersson

Säljare Volvo

Fördelar med elbilen Volvo EX90

  • 7 bekväma säten
  • 100% elektrisk, inga avgasutsläpp
  • Lång räckvidd, upp till 60 mil
  • Nya säkerhetsfunktioner
  • Alltid fyrhjulsdriven

Vill du veta mer?

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Care by Volvo

Det flexibla bilabonnemanget

Care by Volvo är ett flexibelt bilabonnemang till en fast kostnad och endast 3 månaders uppsägningtid. Du slipper kontantinsats, rörliga kostnader och lång bindningstid. Med Care by Volvo blir det enkelt och bekymmersfritt att prenumerera på bil.

Volvo Privatleasing

Det enkla sättet att ha bil

Volvo privatleasing gör att du kan köra en ny eller begagnad Volvo utan att behöva äga den. Du slipper ta lån och betalar ingen kontantinsats. Istället betalar du en månadsavgift, lite som om du hyr bilen fast under en längre period. Smidigt!

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Så lång tid tar det att ladda elbil eller laddhybrid

Lär dig vad som påverkar laddhastigheten och hur du räknar du ut laddtiden för din elbil eller laddhybrid. Inkl. tips för snabbare laddning.

Så mycket kostar det att ladda en elbil 2024

Vad kostar det att ladda en elbil? Genom att multiplicera bilens batterikapacitet med kostnaden för elen får du fram svaret. Vi visar hur med enkla exempel.

Fakta om elbilar 2024: många fördelar och få nackdelar

Det finns fler fördelar med elbilar än bara miljöaspekten. De är bland annat tystare, accelererar snabbare, är billigare att köra och kräver mindre underhåll.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider & hybrider har batterier som driver bilen. Lär dig om skillnaderna mellan de olika biltyperna och se vilken som passar dig.

Se alla