Volvo XC40

Prisbelönt och säker SUV

En kompakt SUV för familjens säkerhet

Prisbelönta Volvo XC40 är en liten och kompakt SUV med hög markfrigång, senaste säkerhetstekniken och stort bagageutrymme. Den har stor personlighet med många smarta funktioner, avancerad teknik och en effektiv kaross som tar dig fram såväl i staden som på landsbygden. Den har belönats som årets bil och utmärkt sig som en av de säkraste bilarna som testats av Euro NCAP de senaste åren.

Läs mer om XC40


Elbilsversionen av XC40 (XC40 Recharge) byter namn till EX40

Från och med 20 februari 2024 (modellår 25, enligt Volvos tideräkning) byter Volvo namn på XC40 Recharge till Volvo EX40. Detta för att understryka att det faktiskt är en elbil och bättre linjera med resterande elbilar i Volvos EX-serie. Detta är alltså inte en ny modell, det är samma men med ett nytt namn.

Är det el-SUV:en du är nyfiken på? Här hittar du nya EX40 och begagnade XC40 Recharge.


Nya & begagnade XC40 i lager Se alla


Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Volvo XC40 är en liten men rymlig SUV som sätter säkerheten i första rummet.

Volvo XC40, SUV:en som är både mångsidig och smart

Volvo XC40 är bilen för dig som vill ha en liten men rymlig SUV med smart teknik och design, hög säkerhet och plats för familj och vänner. Med XC40 får du en bil med hög markfrigång som tar dig fram med stil, både i staden och på landet.

Det är lätt att förstå varför Volvo XC40 vann utmärkelsen Årets bil 2018. Den har det bästa av två världar och kombinerar egenskaper vi inte trodde var möjliga. Den är kompakt och rymlig. Stilren och funktionell. Smart och säker. Sedan dess har den dessutom blivit ännu bättre.

Liten SUV med smarta utrymmen

Volvo XC40 är en smart SUV anpassad efter dig och utrustad för livet. I kupén hittar du bland annat dörrfack som rymmer den bärbara datorn, en smart utfällbar krok för handväskan samt mittarmstöd med trådlös laddning för mobilen, papperskorg och rymliga fack.

Vit Volvo XC40 Recharge som kör på bro över vattendamm

Innovativ teknik som förhöjer användarupplevelsen

XC40 är en modern SUV fylld med innovativa funktioner. Den smarta tekniken i Volvo On Call-appen låter dig bland annat dela din bil med vänner och familj genom att skicka dem en digital nyckel.

Via den stora mittdisplayen kan du synka din telefon för att enkelt ringa, skriva meddelanden, lyssna på musik och styra alternativen med hjälp av pekskärmen, rattreglagen eller röststyrningen.

Jörgen Nordlöf

Säljare Volvo

Fördelar med Volvo XC40

  • Den första Volvo som tagit hem Årets bil
  • Dela bil med dina vänner genom att dela en digital nyckel
  • Integrerade trösklar så du inte blir smutsig när du stiger i och ur
  • Kompakt SUV med stor lastbarhet
  • Liten nog för stan, kraftfull nog för landsbygdskörning

Vill du veta mer?

Volvo Selekt

Fynda: begagnad Volvo i nyskick

Volvo Selekt består av utvalda och noga kontrollerade, begagnade Volvos i nyskick. Volvo Selekt-bilar ser ut och känns som nya, men kostar som begagnade bilar. Selekt-garanti motsvarande nybilsgarantin ingår, liksom fri vägassistans i två år.

Care by Volvo

Det flexibla bilabonnemanget

Care by Volvo är ett flexibelt bilabonnemang till en fast kostnad och endast 3 månaders uppsägningtid. Du slipper kontantinsats, rörliga kostnader och lång bindningstid. Med Care by Volvo blir det enkelt och bekymmersfritt att prenumerera på bil.

Volvo Privatleasing

Det enkla sättet att ha bil

Volvo privatleasing gör att du kan köra en ny eller begagnad Volvo utan att behöva äga den. Du slipper ta lån och betalar ingen kontantinsats. Istället betalar du en månadsavgift, lite som om du hyr bilen fast under en längre period. Smidigt!

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – köpa bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Nu ännu tryggare att köpa begagnad bil av bilhandlare

Nya konsumentköplagen gör det lättare att köpa begagnad bil och hindrar handlare från att använda friskrivningar som ”säljes i befintligt skick”.

Leasa eller köpa bil 2024 – vi jämför lån och privatleasing

Vad är skillnaden mellan billån och privatleasing? Vad ska man egentligen välja? Vi reder ut alla frågetecken och vägleder dig i beslutet.

12 fördelar med att köpa begagnad bil på Bilbolaget

Är du på jakt efter en begagnad bil? Här är 12 (väldigt övertygande) anledningar till varför du bör köpa den av oss på Bilbolaget.

Se alla