Originalservice Classic

Service för äldre Volvobilar

Prisvärt serviceerbjudande för äldre Volvo

Har du en Volvo som är 6 år eller äldre som du behöver göra service på? På Bilbolaget erbjuder vi dig ett prisvärt servicepaket med extra trygghet: Volvo Originalservice Classic. Vid denna service ingår, förutom en noggrann kontroll av bilen enligt Volvos riktlinjer, servicegaranti i ett år, stämpel i serviceboken och förlängd vägassistans. Till ett förmånligt pris får du och din Volvo alltså högkvalitativ originalservice och samma trygghet som du är van vid. Du kan dessutom teckna serviceavtal och dela upp kostnaden månadsvis, givetvis utan extra kostnader.


Volvo Originalservice Classic

Nu kan du boka Volvo Originalservice Classic till ett fast förmånligt paketpris. Välj att betala vid servicen eller dela upp kostnaden månadsvis med serviceavtal. Du som har Volvo- eller CarPay-kort får ytterligare rabatt på priset. Bra va!?

Från 2 795 kr, pris med Volvo- eller CarPay-kort
Från 2 995 kr, pris utan Volvokort

Prisexempel med serviceavtal:
Från 233 kr/månad*

Se prisexempel för olika modeller

Detta ingår i Volvo Originalservice Classic

  • Alltid Volvo originaldelar vid service och reparationer
  • Fri Volvo Assistans i ett år, fram till att bilen är tio år
  • Personlig servicetekniker – din kontaktperson hos oss
  • Servicegaranti på arbetet i ett helt år
  • Stämpel i serviceboken, värdefullt när du ska sälja din bil
  • Fyra månader räntefri delbetalning med Volvokort eller CarPay

Volvo Assistans förlängs i ett år

Vi hjälper dig så fort du får problem med din bil. Dygnet runt och i alla västeuropeiska länder. Det kan vara allt från att bistå vid däckbyte om du får punktering till att bärga bilen och se till att du får boende eller flyg betalt medan den repareras.

Förlängningen sker automatiskt vid service hos oss fram tills att din Volvo fyller tio år. Med andra ord kan du njuta av den här extra tryggheten i ända upp till elva år.

Serviceavtal för äldre Volvo

Från 233 kr/mån*

Serviceavtal är inte bara för nya bilar. Det är en trygghet även för dig som har en bil som är äldre än 6 år. Med ett Volvo serviceavtal delar du upp kostnaden månadsvis. Det förenklar din vardag och din bil håller i kvalitet. Vi vill göra din bilägande enklare och att ditt serviceavtal ska passa dig och din livssituation. Välj de tillval som du behöver.

*Prisexempel baserat på en Volvo äldre än sex år som servas varje år.

Läs mer om serviceavtal

Därför ska du välja originalservice Classic

Det finns många fördelar med att serva sin äldre Volvo hos en auktoriserad märkesverkstad. Det är för dyrt, svarar då många. Men det behöver inte vara dyrare än på en icke auktoriserad verkstad och du får så mycket mer värde för pengarna.

Här djupdyker vi i Volvo originalservice Classic, tar reda på vad alla begrepp egentligen betyder och varför det är det bästa för Volvobilar äldre än 6 år.

Läs artikeln


Prisexempel för Originalservice Classic (exkl. byte av kupéfilter)

ModellPris från
Volvo V70/XC702 795 kr
Volvo XC602 795 kr
Volvo XC90, årsmodell t.o.m. -152 795 kr
Serviceavtal233 kr/mån

Prisexempel för Originalservice Classic (inkl. byte av kupéfilter)

ModellPris från
Volvo V90/V90 Cross Country3 995 kr
Volvo XC90, fr. årsmodell -163 995 kr
Serviceavtal333 kr/mån

Varför är det olika pris för olika bil- och årsmodeller?

Det är en himla bra fråga faktiskt. Kortfattat så är det såhär: Volvo bestämmer vad som ska ingå vid en originalservice och vi följer alltid deras riktlinjer. Annars är det ju inte en riktig originalservice. Eftersom de olika modellerna är byggda på olika sätt och har lite olika saker som ska kontrolleras och bytas varierar priset beroende på tids- och materialåtgången.

Vilken Volvomodell du än har kan du känna dig trygg med att du med Volvo Originalservice Classic får den bästa tänkbara kvalitetsservicen din bil kan få till ett förmånligt pris.

Varför står det ”Pris från”?

Det är ett fast paketpris på Volvo Originalservice Classic men vi pratar ändå om från-priser. Beroende på hur gammal din bil är och hur långt den har gått kan det nämligen finnas servicetillägg som Volvo rekommenderar att de genomförs, exempelvis byte av luftfilter till motorn. Då kostar det extra.

Vi kan också upptäcka att saker behöver fyllas på, exempelvis bromsvätska, eller att delar är slitna och behöver bytas ut. Då tillkommer givetvis kostnader för dessa – om du vill att vi byter dem åt dig, det vill säga.

Vill du veta mer om vad servicen för just din bil kommer att innehålla nästa gång är du välkommen att kontakta kundtjänst på chatten eller telefon 020-50 02 50 för information och prisförslag.


Här utför vi Volvo Originalservice Classic

Bollnäs

Telefon verkstad 0278-63 95 55

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Gävle

Telefon verkstad 026-65 57 43

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Hudiksvall

Telefon verkstad 0650-54 83 15

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Ljusdal

Telefon verkstad 0651-76 64 21

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Norrtälje

Telefon verkstad 0176-756 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sandviken

Telefon verkstad 020-50 02 50

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Sundsvall

Telefon verkstad 060-18 08 00

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Söderhamn

Telefon verkstad 0270-737 10

Måndag-fredag 07:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Östhammar

Telefon verkstad 0173-109 40

Måndag-fredag 07:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Fler verkstadstjänster för dig med en äldre Volvo

Ibland behöver man göra mer än bara en service. Vi har ett stort utbud av verkstadstjänster som passar dig och din Volvo. Samtliga tjänster kan bokas separat, men varför inte passa på när du ändå ska lämna in din bil på service?

För att boka flera verkstadstjänster på en och samma dag kontaktar du kundtjänst via telefon 020-50 02 50 eller i chatten här på hemsidan.


Däckverkstad

I våra moderna däckverkstäder jobbar kunnig personal med specialistutbildning inom däck och fälg. Hos oss kan du köpa däck och fälg samt få hjälp med bland annat däckbyte, montering, balansering, vibrationskontroll och hjulinställningar.

Däckhotell

Har du ont om plats för skrymmande hjul i garage eller förråd? Checka in dina däck i något av våra däckhotell så tar vi hand om dem tills nästa byte istället. Det är både enkelt och smidigt. Hjulskifte ingår i priset och du får rabatt med Carpay.

Skadeverkstad

När olyckan är framme kan frågorna vara många. På Bilbolaget har vi kunnig personal som är utbildad just för skadeärenden och olyckor. Vi har korta väntetider i våra skadeverkstäder och samarbetar med flera försäkringsbolag.

Släcka tvåor

Våra verkstäder kan släcka tvåor. Det innebär att du kan lämna din bil till oss så reparerar vi den och släcker tvåan. Det spar både tid och pengar och du slipper köra bilen till besiktningen för efterkontroll.

Glasverkstad

Att laga stenskott eller byta vindruta hos oss är enkelt, tryggt och går snabbt. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss.


Nyheter, artiklar och tester Se alla

EU:s däckmärkning, vad betyder den?

Alla däck som säljs ska testas och märkas med något som kallas för EU däckmärkning. Men vad innebär egentligen märkningen och vad är skillnaden mellan A och E?

Så maximerar du din elbils räckvidd på vintern

Ju kallare det är, desto sämre räckvidd får din elbil. Men det finns sätt för dig att maximera räckvidden på vintern. Vi berättar hur.

Tips till dig som mest kör korta sträckor med bilen

Diesel- och bensinbilar mår inte bra av att bara köras korta sträckor. Men oroa dig inte, det finns några saker du kan göra för att undvika kostsamma reparationer.

Tips inför kontrollbesiktningen – 11 enkla saker att kontrollera

För att slippa få anmärkningar, så kallade två:or, på besiktningen finns det några saker du lätt kan kontrollera själv innan du åker dit. Vi berättar vilka.

Se alla