Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudande och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Betala för en begagnad Volvo men få en nästan ny: ”Förmånliga garantier och bra priser”

Begagnade bilar är hetare än någonsin. Vid Bilbolaget Roslagen erbjuder Simon Wessel och hans kollegor ”nästan nya” Volvobilar där kunden betalar för begagnat, men får bilar i skick som nya med förmånliga garantier.

Simon Wessel på vår anläggning i Roslagen

Sällan har det varit så stor efterfrågan på begagnade bilar som i år. Coronavirusets framfart gör att många vill undvika att åka kollektivt och då kan familjen behöva en andrabil. Andra har valt begagnat istället för nytt eftersom de är osäkra på sin ekonomiska situation.

– Samtidigt har man vissa krav på standarden och vill köpa en så ny bil som möjligt. Och där har vi väldigt bra erbjudanden, berättar Simon Wessel, försäljare på Bilbolaget Roslagen i Norrtälje.

Förmånlig garanti som imponerar på många

I bilhallen har han en rad bilar som är två–tre år gamla och bara har gått några tusen mil. De ”nästan nya” Volvobilarna, som företaget kallar dem, är noga utvalda. De ska ha ett skick som gör att man med blotta ögat knappt kan se att de är begagnade, och de är noggrant servade och kvalitetskontrollerade. För att göra det ännu mer tryggt för kunden medföljer en nybilsgaranti på två år eller tills den nya ägaren har kört 2 000 mil.

– Många som kommer in här blir väldigt imponerade över hur förmånlig garantin är. Med det här konceptet är det nästan som du betalar för en begagnad bil, men får alla fördelarna som följer med en ny, säger Simon Wessel.

Ökad efterfrågan

Bilbolagets vd Magnus Roslund berättar att företaget i flera år har siktat på att få in många nästan nya Volvobilar, men att den ökade efterfrågan nu gör att man ökar satsningen.

– Bland annat köper vi in tjänstebilar från Volvo i Göteborg, som deras anställda har kört. De är nästan nya och ofta har de en massa extrautrustning som kan vara rätt dyr att få med när man köper nytt, säger han.

Nyfiken på en nästan ny Volvo? Här kan du se alla nästan nya Volvo

Simon Wessel tillsammans med Magnus Roslund.

Köp online, få bilen levererad hem

I bilhallen i Norrtälje finns även demobilar av årets modell som bara har gått 500 mil. Tack vare att säljarna kan erbjuda begagnade bilar från Bilbolagets samtliga tio orter mellan Norrtälje och Timrå har kunderna trots den pågående köpruschen gott om objekt att välja bland.

– Vi ordnar med överlämning av bilen på den ort som passar köparen. Den som vill undvika att besöka oss kan till och med köpa en bil helt online. Vi utvecklar hela tiden sajten så att man ska få så bra hjälp som möjligt, säger Magnus Roslund.

Här kan du se vilka bilar som finns att köpa online

Oavsett hur man köper sin nästa nya Volvo kan man känna sig lugn med att det inte är några problem med bilen med tanke på hur noga kontrollerad den är.

– Och skulle det mot förmodan ändå vara något problem löser vi det på en gång, säger Simon som är noga med att behålla kontakten med köparna även efter att de har kört hem med sina bilar.

Han brukar alltid tipsa kunderna om att teckna ett serviceavtal där en personlig servicetekniker hos Bilbolagets fullserviceverkstad ser till att bilen fortsätter att rulla i många år framåt.

– Det är många som köper ny bil som använder sig av den möjligheten, och det är inget som säger att man inte kan göra så med en nästan ny bil också.


Det här är Volvo selekt

  • Bilen är max 5 år gammal
  • Nybilsgaranti 24 månader eller 2000 mil (kräver service av auktoriserad verkstad)
  • Volvo Assistans och Volvo On Call i 24 månader (förutsatt att bilen är utrustad med Volvo On Call)
  • Bilarna har servats av auktoriserad verkstad enligt schema och har gått igenom en kvalitetsundersökning med över 100 kontrollpunkter. Mjukvaran är uppdaterad och i det fall delar har bytts ut har Volvo originaldelar använts.

Vill du vara först med det senaste från oss?

Nyheter, erbjudande och annat intressant innehåll direkt i din inkorg.

Bilbolaget

2020-09-17

Relaterade artiklar Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Vad är skillnaden mellan Crossover och SUV?

Det finns bilar som ser ut som SUV:ar men som kallas Crossovers eller CUV. Vad är egentligen skillnaden? Knappt tillverkarna vet, verkar det som.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Köpa diesel- eller bensinbil, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi hjälper dig väga de olika motortypernas för- och nackdelar.

Se alla