Renault Arkana

Suven med Renaults senaste hybridteknik

Bränslesnål, sportig och rymlig SUV

Nya Renault Arkana är den rymliga SUV:en som bevisar att man kan få en bränslesnål bil även fast man väljer en SUV. Med automatlåda som standard, slank design, hög markfrigång och förstklassig interiör är Arkana den perfekta SUV:en för såväl stads- som landsvägskörning. Tack vare smarta säkerhetssystem och intelligent förarassistans bjuder Arkana på komfortabel och säker körning – varje dag.

Läs mer om Arkana


Aktuella erbjudanden

Renault Arkana E-Tech fullhybrid

Privatleasing 4 990 kr/mån

upptäck en sportig, rymlig, sofistikerad SUV som kör upp till 80% på eldrift i stadskörning och sparar upp till 40% i bränslekostnader.


Renault Arkana i lager Se allaBoka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Vilken Renault Arkana passar dig bäst?

Renault Arkana bevisar att SUV:ar kan vara bränslesnåla

Renault Arkana är bilen för dig som vill ha alla bekvämligheter hos en SUV men bränslesnålheten hos en småbil. Arkana passar dig som vill ha en rymlig SUV med hög markfrigång som ser nog sportig och elegant ut för att passa även i staden. Det är en SUV för dig som tycker att automatlåda, parkeringssensorer, backkamera och integrerad teknik är en självklarhet.

Nya Renault Arkana är en rymlig, framhjulsdriven SUV med slank design som kombinerar god framkomlighet, bränslesnåla motorer och stilren design. Arkana kommer med automatväxellåda som standard och har flera smarta säkerhets- och förarassistanssystem som gör körningen enklare och tryggare.

Hybridteknik för bränslesnål vardag

Renault Arkana kommer med traditionell bensinmotor eller som hybrid. Du kan läsa mer om Renault Arkana E-Tech hybrid här. Vilken av modellerna du än väljer får du en bränslesnål SUV som erbjuder effektivitet, komfort och körglädje på samma gång.

Bensinversionen av Arkana är utrustad med ett 12-volts mikrohybridsystem. Det är tack vare detta du kan få en så bränslesnål SUV med en helt vanlig förbränningsmotor. Tekniken återvinner energi när bilen saktar ned och hjälper till att driva motorn vid tändning och acceleration. Det minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen samtidigt som du får smidigare omstarter och bättre körkomfort.

Förarassistans för säkrare körning

Renault Arkana kommer med många Easy Drive-förarassistanssystem som gör din bilvardag både säkrare och enklare. Du får bland annat filhållningsassistans, säkerhetsavståndsvarning (kollisionsvarnare), aktivt nödbromsningssystem och panikbromsassistans.

Arkana är som standard dessutom utrustad med både backkamera och parkeringssensorer för enklare parkering.

Renault Arkana med stilfullt designade baklyktor

Snyggare SUV får man leta efter

Renault Arkanas unika design lockar med både slank, stilren profil och hög markfrigång. Det är en SUV som andas sportighet och elegans samtidigt som den bjuder på god framkomlighet och körkomfort i toppklass. Dess sluttande taklinje och den stilfulla ljuslisten längs bakljusen framhäver de djärva, eleganta egenskaperna.

Bekväm, rymlig och uppkopplad

Invändigt bjuder Arkana på förstklassig interiör, komfortabel och tekniskt avancerad förarplats samt ett rymligt baksäte med rejält benutrymme för passagerarna. Bagageutrymmet bjuder även på stora möjligheter med sina 513 liters lastkapacitet.

I bilen sitter en stor skärm kopplat till multimediasystemet Easy Link som är kompatibelt med både Android Auto™ och Apple CarPlay™. Tillsammans med den anpassningsbara förarskärmen och induktionsladdaren för mobilen kan du njuta av en uppkopplad upplevelse och anpassningsbar teknik.

En svart Renault Arkana parkerad utanför hus, en kvinna syns i förgrunden

Våra säljare berättar:

Renault Arkana är en prisvärd och bränslesnål SUV som passar för både den som kör mycket i stadstrafik och den som kör mer landsväg. Den sköna väghållningen, den tysta upplevelsen och den bekväma kupén gör den till en toppenbil att köra långt i.

Roligt är också att du kan välja olika körlägen och anpassa körupplevelsen till din egen. Med Multi-Sense tekniken kan du välja mellan tre olika körlägen: Eco, Sport och MySense där du styr bland annat motorns ljud och respons samt styrningen.

Henrik Ljungberg

Säljare

Fördelar med Renault Arkana

  • Bränslesnål SUV
  • Stilren och slank design
  • Alltid med automatlåda
  • Rymlig kupé med bra benutrymme
  • Smarta säkerhets- och assistanssystem

Arkana E-Tech hybrid

Med innovativ hybridteknik bjuder Renault Arkana E-Tech hybrid på oslagbar körglädje och utmärkt energieffektivitet. Den regenerativa bromsningen laddar automatiskt batteriet i din Arkana E-Tech hybrid medan du kör. Den pigga accelerationen gör körningen till ett nöje oavsett situation.

Drivsystemet för E-Tech-hybrider kombinerar en förbränningsmotor, två elmotorer och ett batteri. I stan kan du starta med eldrift och köra upp till 80 procent av tiden på el. Vid blandad körning kan du minska bränsleförbrukningen med upp till 40 procent jämfört med motsvarande bensinmotor.

Vi har provkört nya Arkana

Modellen är en riktig show stopper och redan under första dagen som vår säljare testade den kom folk fram till honom utanför mataffären och frågade om bilen.

Förutom helt ny design och en sportigare look än Renault någonsin tidigare presenterat sticker Arkana ut med automatlåda som standard och hybridteknik som gör den till en riktigt bränslesnål SUV. Precis som Euro NCAP ger vi den fem av fem möjliga stjärnor i betyg.

Läs artikeln


Vill du veta mer?

Renault privatleasing

Månadskostnad med mycket inkluderat

Renault Privatleasing är privatleasing när den är som bäst – enkel, billig och bekymmersfri. Leasing innebär att du hyr bilen och betalar en månadsavgift för att köra ett visst antal mil. Du betalar ingen kontantinsats, serviceavtal ingår och du får rabatt på försäkringen.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med CarPay kreditkort och app blir ditt liv med bilen lite billigare och smidigare. Du får bonus på alla köp och fina rabatter på bland annat drivmedel, laddning och biltvätt. Du betalar tryggt och får allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp (köpta före 8 november 2022) får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – så köper du bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Fel på bil efter köp – vem är ansvarig?

Vid bilaffärer mellan privatpersoner regleras villkoren i avtal eller av köplagen. Vem som är ansvarig för fel på bilen efter köp varierar.

Kontrollera fordonets skulder innan köp

Om det finns fordonsrelaterade skulder på en bil du köper kan det stå dig dyrt. Så kollar du om det finns skulder på bilen, helt gratis.

Tips vid köp av begagnad bil – viktiga saker att kontrollera

Eftersom vi vet att många drar sig för att köpa begagnad bil privat har vi samlat ett antal tips på vad du ska kolla upp innan du slår till.

Se alla