RENAULT ARKANA

suven med Renaults senaste hybridteknik

Bränslesnål, sportig och rymlig SUV

Nya Renault Arkana är den rymliga SUV:en som bevisar att man kan få en bränslesnål bil även fast man väljer en SUV. Med automatlåda som standard, slank design, hög markfrigång och förstklassig interiör är Arkana den perfekta SUV:en för såväl stads- som landsvägskörning. Tack vare smarta säkerhetssystem och intelligent förarassistans bjuder Arkana på komfortabel och säker körning – varje dag.

Läs mer om Renault Arkana här


Aktuella erbjudanden

Renault Zoe Privatleasing

Privatleasing från 3 690 kr/mån

Elektrifiera din vardag med välutrustade Zoe Zen. Privatleasing inklusive service & 3 mån leasingskydd. Välkommen på en provkörning och upptäck 100% elektrisk körglädje.

Renault Arkana

Privatleasing 4 190 kr/mån

JUST NU: har Renault Arkana sänkt pris för både privatleasing och köp. Renault Arkana är en innovativ SUV med hybridteknik från Formel 1™. Arkana är sportig och rymlig med en slank profil, hög markfrigång och en förstklassig interiör.


Renault Arkana utrustningsnivåer

Intens

Från 273 900 kr

Ge din Arkana ännu mer smart teknik och fler system för extra säkerhet och körkomfort genom att välja utrustningsnivå Intens.

R.S. Line E-TECH

Från 321 900 kr

I R.S. Line-versionen är effekten ännu större. Fall för den exklusiva färgen, den sportiga kylargrillen, specialfälgarna med rubinröda detaljer, det dubbla avgasröret i R.S. Line-versionen.

Zen

Från 260 900 kr

Arkanas unika design erbjuder en slank profil, hög markfrigång och en förstklassig interiör.

Boka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Svart Renault Arkana SUV

Nya Renault Arkana bevisar att SUV:ar kan vara bränslesnåla

Renault Arkana är bilen för dig som vill ha alla bekvämligheter hos en SUV men bränslesnålheten hos en småbil. Arkana passar dig som vill ha en rymlig SUV med hög markfrigång som ser nog sportig och elegant ut för att passa även i staden. Det är en SUV för dig som tycker att automatlåda, parkeringssensorer, backkamera och integrerad teknik är en självklarhet.

Nya Renault Arkana är en rymlig, framhjulsdriven SUV med slank design som kombinerar god framkomlighet, bränslesnåla motorer och stilren design. Arkana kommer med automatväxellåda som standard och har flera smarta säkerhets- och förarassistanssystem som gör körningen enklare och tryggare.

Hybridteknik för bränslesnål vardag

Renault Arkana kommer med traditionell bensinmotor eller som hybrid. Du kan läsa mer om Renault Arkana E-Tech hybrid här. Vilken av modellerna du än väljer får du en bränslesnål SUV som erbjuder effektivitet, komfort och körglädje på samma gång.

Även bensinversionen av Arkana är utrustad med ett 12-volts mikrohybridsystem. Det är tack vare detta du kan få en så bränslesnål SUV med en helt vanlig förbränningsmotor. Tekniken återvinner energi när bilen saktar ned och hjälper till att driva motorn vid tändning och acceleration. Det minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen samtidigt som du får smidigare omstarter och ännu större körkomfort.

Förarassistans för säkrare körning

Renault Arkana kommer med 14 Easy Drive-förarassistanssystem som gör din bilvardag både säkrare och enklare. Du får bland annat filhållningsassistans, säkerhetsavståndsvarning (kollisionsvarnare), aktivt nödbromsningssystem och panikbromsassistans. Arkana är som standard dessutom utrustad med både backkamera och parkeringssensorer fram och bak för enklare parkering.

Renault Arkana med stilfullt designade baklyktor

Snyggare SUV får man leta efter

Renault Arkanas unika design lockar med både slank, stilren profil och hög markfrigång. Det är en SUV som andas sportighet och elegans samtidigt som den bjuder på god framkomlighet och körkomfort i toppklass. Dess sluttande taklinje och den stilfulla ljuslisten längs bakljusen framhäver de djärva, eleganta egenskaperna.

Bekväm, rymlig och uppkopplad

Invänder bjuder Arkana på förstklassig interiör, komfortabel och tekniskt avancerad förarplats samt ett rymligt baksäte med rejält benutrymme för passagerarna. Bagageutrymmet bjuder på stora möjligheter med sina 513 liters lastkapacitet.

Väljer du utrustningspaketet Intens eller R.S. Line får du en 9,3 tum stor skärm och multimediasystemet Easy Link som är kompatibelt med både Android Auto™ och Apple CarPlay™. Tillsammans med den anpassningsbara förarskärmen på 10,2 tum och induktionsladdaren för mobilen kan du njuta av en uppkopplad upplevelse och anpassningsbar teknik.

En svart Renault Arkana parkerad utanför hus, en kvinna syns i förgrunden

Våra säljare berättar:

Vi tror att nya Renault Arkana kommer att bli en storsäljare. Det är en prisvärd och bränslesnål SUV som passar för både den som kör mycket i stadstrafik och den som kör mer landsväg. Den sköna väghållningen, den tysta upplevelsen och den bekväma kupén gör den till en toppenbil att köra långt i.

Roligt är också att du kan välja olika körlägen och anpassa körupplevelsen till din egen. Med Multi-Sense tekniken kan du välja mellan tre olika körlägen: Eco, Sport och MySense där du styr bland annat motorns ljud och respons samt styrningen.

Markus Högbom

Märkesansvarig Renault

Fördelar med Nya Renault Arkana

  • Bränslesnål SUV
  • Stilren och slank design
  • Alltid med automatlåda
  • Rymlig kupé med bra benutrymme
  • Smarta säkerhets- och assistanssystem

Gör din Arkana ännu sportigare

I R.S. Line-versionen är Renault Arkana ännu sportigare. Detaljerna i blanksvart och mörk metall, den aerodynamiska spoilern som understryker den sportiga frontgrillen, det dubbla avgasröret samt de specialframtagna 18-tums Silverstone-fälgarna med röda detaljer bidrar alla till att framhäva Arkanas sportiga och sofistikerade utseende.

Renault Arkana E-Tech hybrid

Med innovativ hybridteknik bjuder Renault Arkana E-Tech hybrid på oslagbar körglädje och utmärkt energieffektivitet. Njut av en eldriven körupplevelse utan att ladda med sladd. Den regenerativa bromsningen laddar automatiskt batteriet i din Arkana E-Tech hybrid medan du kör. Den pigga accelerationen gör körningen till ett nöje oavsett situation.

Drivsystemet för E-Tech-hybrider kombinerar en förbränningsmotor, två elmotorer och ett batteri. I stan kan du starta med eldrift och köra upp till 80 procent av tiden på el. Vid blandad körning kan du minska bränsleförbrukningen med upp till 40 procent jämfört med motsvarande bensinmotor.

Osäker på vilken motor som passar din körstil bäst?

Ska du välja Arkana med förbränningsmotor eller som självladdande hybrid? Låt Renaults bränsleförbrukningssimulator hjälpa dig att hitta rätt.

Uppskatta din dagliga förbrukning och få hjälp att välja motoralternativ. Du får en uppskattning med några få klick genom att ange information om dina körvanor.

Vi har provkört nya Arkana

Modellen är en riktig show stopper och redan under första dagen som vår säljare testade den kom folk fram till honom utanför mataffären och frågade om bilen. Förutom helt ny design och en sportigare look än Renault någonsin tidigare presenterat sticker Arkana ut med automatlåda som standard och hybridteknik som gör den till en riktigt bränslesnål SUV. Precis som Euro NCAP ger vi den fem av fem möjliga stjärnor i betyg.

Läs artikeln

Bränsleförbrukning vid blandad körning WLTP: 4,9 – 5,8 l/100km. CO2-utsläpp enl. WLTP 111 – 131 gram/km.


Vill du veta mer?

Renaultkortet

Rabatt och bonus för Renaultägare

Renaultkortet är ett betalkort speciellt riktat till dig som Renaultägare. Du får bonus på alla köp, rabatt på Tanka och Tvätta, räntefri delbetalning och allt på en faktura. Kortet är kopplat till CarPay, har ingen årsavgift och går snabbt att skaffa.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp får förhöjd fordonsskatt under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar och vad det innebär för dig.

Renault privatleasing

från 2 090 kr/mån

Renault Relax är privatleasing när den är som bäst – enkel, billig och bekymmersfri. Leasing innebär att du hyr bilen och betalar en fast månadsavgift för att köra ett visst antal mil. Du betalar ingen kontantinsats, serviceavtal ingår och du får rabatt på försäkringen.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Vi testar Ford Mustang Mach-E

Häng med när vi provkör Ford Mustang Mach-E. Den flexibla elbilen som är sportig, vansinnigt rolig och perfekt för familjen »

Hur tungt får jag dra med bilen

Hur tung släpvagn du får dra med bilen beror på dragbilens maximala släpvagnsvikt samt vad du som ska köra har för körkortsbehörighet.

Test av Ford Puma – vi provkör den kompakta mildhybriden

Vi testar Ford Puma – en smidig och mångsidig bil som är kul att köra och rymmer mer än man kan tro. Häng med när vi provkör mildhybriden från Ford!

Höjd malusskatt och sänkt bonus – nya regler 2022

Nya regler för Bonus Malus gör att gränsen för hur mycket CO2 en bil får släppa ut sänks. Nya bensin- och dieselbilar blir dyrare att äga.

Se alla