Försäkringar

Trygghet för dig och din bil

Gör ett tryggt köp med rätt bilförsäkring

Att köpa bil är ett stort beslut. Lika stort är beslutet att välja försäkringsbolag. Hos Bilbolaget erbjuder vi försäkringsalternativ som är anpassade för din bil och ger dig stor trygghet. Vi har specialanpassade försäkringar för Volvo-, Renault-, Ford- och Daciaägare.


Vilken bilförsäkring ska man ha?

Bilens värde och ditt behov av skydd styr vilken bilförsäkring som passar dig bäst. Enligt svensk lag måste du ha minst en trafikförsäkring för din bil. Detta gäller oavsett om det är en ny- eller begagnad och måste vara tecknad senast den dag du köper bilen. Trafikförsäkringen ersätter alla personskador och sakskador du orsakar med bilen, men däremot inga skador på din egen bil.

Vill du skydda din egen bil ska du teckna halv- eller helförsäkring. Helförsäkring ger dig maximalt skydd och passar de flesta vars bil är äldre än tre år. Om bilen är ny och har vagnskadegaranti räcker en halvförsäkring, lika så när den inte längre anses värd att helförsäkra.

Bilförsäkringar i korthet

Trafikförsäkring
Alla fordon i trafik måste ha en trafikförsäkring. Det är den billigaste formen av bilförsäkring och ersätter personskador och skador på andras egendom.

Halvförsäkring
Om du vill att skador på din egen bil ska täckas av försäkringen behöver du minst en halvförsäkring. I den ingår i regel skydd för brand-, glas-, och stöldskador, assistans och räddning, rättsskydd, maskinskada och elektronik, allrisk samt kris.

Helförsäkring
Utöver halvförsäkringens innehåll har helförsäkringen dessutom skydd för vagnskada – det vill säga skador på din egen bil vid en trafikolycka eller annan yttre olyckshändelse.

Våra bilförsäkringar

Vi hjälper dig välja rätt försäkring till din bil, oavsett om den är ny eller begagnad. Välkommen in till våra bilsäljare med frågor och funderingar så hjälper vi dig. Du kan också läsa mer om våra märkesförsäkringar nedan.

Dacia Försäkring

Är du smart nog att välja en Dacia vill du säkert ha en lika bra bilförsäkring. Dacia Försäkring är en bilförsäkring speciellt framtagen för Dacia.

Läs mer

Ford försäkring

Ford Försäkring

En försäkring med 100 % fokus på dig som kör Ford. Trygghet och personlig service när du behöver det. Alltid Ford originaldelar vid reparation.

Läs mer

Renault Försäkring

Vi reparerar bara med Renault Originaldelar och samarbetar med auktoriserade Renault-verkstäder för snabb och säker skadehantering.

Läs mer

Laddhybrider hos Bilbolaget

Volvia

Oavsett om du har en ny eller äldre Volvo har vi en försäkring för dig. Tack vare vårt nära samarbete med Volvo får du enkel och smidig skadeservice.

Läs mer


Vill du veta mer?

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Bilbolaget begagnat

Privatleasing

Enkel privatleasing på Bilbolaget

När du privatleasar hos oss väljer du en ny eller begagnad bil, får en fast månadskostnad och slipper betala kontantinsats. I avgiften ingår det antal mil du får köra samt fri service och fri vägassistans, så du behöver inte oroa dig för oväntade utgifter.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Vad är skillnaden mellan Crossover och SUV?

Det finns bilar som ser ut som SUV:ar men som kallas Crossovers eller CUV. Vad är egentligen skillnaden? Knappt tillverkarna vet, verkar det som.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Köpa diesel- eller bensinbil, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi hjälper dig väga de olika motortypernas för- och nackdelar.

Se alla