Bilförsäkring

Försäkring ger trygghet för dig och din bil

Gör ett tryggt köp med rätt bilförsäkring

Att köpa bil är ett stort beslut. Lika stort är beslutet att välja bilförsäkring. Det finns flera olika alternativ som alla erbjuder olika nivåer av trygghet om något skulle hända. Vi vet att det kan vara svårt att förstå vad man ska välja för försäkring till bilen, därför finns vi här. Vi erbjuder försäkringsalternativ som är anpassade för din bil och dina behov. Vi har specialanpassade försäkringar för Volvo-, Renault-, Ford- och Daciaägare.


Vilken bilförsäkring ska man ha?

Bilens värde och ditt behov av skydd styr vilken bilförsäkring som passar dig bäst. Enligt svensk lag måste du ha minst en trafikförsäkring för din bil. Detta gäller oavsett om det är en ny- eller begagnad och måste vara tecknad senast den dag du köper bilen.

Trafikförsäkringen ersätter alla personskador och sakskador du orsakar med bilen, men däremot inga skador på din egen bil.

Vill du skydda din egen bil ska du teckna halv- eller helförsäkring. Helförsäkring ger dig maximalt skydd och passar de flesta vars bil är äldre än tre år. Om bilen är ny och har vagnskadegaranti räcker en halvförsäkring, lika så när den inte längre anses värd att helförsäkra.

Bilförsäkringar i korthet

Trafikförsäkring
Alla fordon i trafik måste ha en trafikförsäkring. Det är den billigaste formen av bilförsäkring och ersätter personskador och skador på andras egendom.

Halvförsäkring
Om du vill att skador på din egen bil ska täckas av försäkringen behöver du minst en halvförsäkring. I den ingår i regel skydd för brand-, glas-, och stöldskador, assistans och räddning, rättsskydd, maskinskada och elektronik, allrisk samt kris.

Helförsäkring
Utöver halvförsäkringens innehåll har helförsäkringen dessutom skydd för vagnskada – det vill säga skador på din egen bil vid en trafikolycka eller annan yttre olyckshändelse.

Våra bilförsäkringar

Vi hjälper dig välja rätt försäkring till din bil, oavsett om den är ny eller begagnad. Välkommen in till våra bilsäljare med frågor och funderingar så hjälper vi dig. Du kan också läsa mer om våra märkesförsäkringar nedan.

Dacia Försäkring

Är du smart nog att välja en Dacia vill du säkert ha en lika bra bilförsäkring. Dacia Försäkring är en bilförsäkring speciellt framtagen för Dacia.

Läs mer

Ford försäkring

Ford Försäkring

En försäkring med 100 % fokus på dig som kör Ford. Trygghet och personlig service när du behöver det. Alltid Ford originaldelar vid reparation.

Läs mer

Renault Försäkring

Vi reparerar bara med Renault Originaldelar och samarbetar med auktoriserade Renault-verkstäder för snabb och säker skadehantering.

Läs mer

Laddhybrider hos Bilbolaget

Volvia

Oavsett om du har en ny eller äldre Volvo har vi en försäkring för dig. Tack vare vårt nära samarbete med Volvo får du enkel och smidig skadeservice.

Läs mer


Vill du veta mer?

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Fordonsskatt

Se bilskatten med regnr

Fordonsskatt, eller bilskatt, är en årlig skatt som ska betalas för alla skattepliktiga fordon som inte är avställda. Det är ägaren av fordonet som ansvarar för att skatten betalas. Här går vi igenom vilka fordon du måste betala skatt för, hur stor skatten är och hur den räknas ut.

Bilbolaget begagnat

Begagnade bilaffärer, som de borde vara

Vi vill förändra begagnataffären och göra det osvårt att köpa och äga begagnad bil. Därför erbjuder vi dig tjänster som är unika på marknaden, noggrant kontrollerade bilar och engagerade säljare med ett mål: att hjälpa dig hitta den begagnade bil som är bäst för dig.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Billån och kontantinsats – så köper du bil med och utan handpenning

Ska du köpa bil med billån behöver du betala minst 20% i kontantinsats. Vi berättar hur det fungerar och hur du köper bil utan kontantinsats.

Fel på bil efter köp – vem är ansvarig?

Vid bilaffärer mellan privatpersoner regleras villkoren i avtal eller av köplagen. Vem som är ansvarig för fel på bilen efter köp varierar.

Ford introducerar en ny elbil – helelektriska Explorer

Ford har presenterat en ny elbil: Explorer. Bilen är byggd på en ren elbilsplattform och kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd.

Kontrollera fordonets skulder innan köp

Om det finns fordonsrelaterade skulder på en bil du köper kan det stå dig dyrt. Så kollar du om det finns skulder på bilen, helt gratis.

Se alla