RENAULT MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC

100% elektrisk körglädje i modernt format

Smidig och säker elbil med nydanande teknik

Nya Renault Megane E-Tech 100% electric är Renaults senaste tillskott i helelektriskt utförande. Megane E-Tech electric är en modern och säker elbil med upp till 47 mils räckvidd. Modellen är byggd på en helt ny elbilsplattform och har marknadens tunnaste batteri någonsin. Det ger dig en elbil med låg tyngdpunkt och gott om utrymme invändigt, allt för att din körupplevelse ska bli den bästa möjliga.

Läs mer om Megane electric


Erbjudanden på Megane E-tech 100% electric

Renault Megane E-Tech 100% electric

Privatleasing från 3 990 kr/mån

Med nya tekniska innovationer som till exempel innerbackspegelns inbyggda kamera får du en god uppsikt runt din bil, och du kan känna dig trygg med 26 olika förarassistanssystem. Just nu ingår 6 månaders fri försäkring vid billån.

Megane 100% electric i lager Se allaBoka provkörning eller be om offert

Boka provkörning
Be om offert
Kvinna bredvid en Renault Megane E-Tech 100% electric

Megane E-Tech 100% electric, Renaults senaste elbil

Nya Renault Megane E-Tech electric passar dig som vill ha en modern och toppsäker bil byggd med senaste elbilstekniken. Det här är bilen för dig som vill ha en slank och smidig bil som ändå bjuder på något högre markfrigång och en rymlig kupé. Den lämpar sig för både stads- och långkörning samt passar dig som vill ha en prisvärd elbil för vardagens alla behov.

Nya Renault Megane E-Tech 100% electric är skapad med de senaste elbilsinnovationerna från Renault. Den är byggd på en helt ny plattform, speciellt framtagen för elbilar, och trumfar med marknadens tunnaste batteri.

Plattformen som Megane electric är byggd på har ett helt plant golv. Detta tillsammans med det tunna batteriet och den kompakta motorn gör att det finns det gott om plats i bilen.

I såväl fram- som baksäte är benutrymmet stort och det finns gott om plats för förvaring, både inne i bilen och i bagageutrymmet med drygt 400 liters volym.

Pigg körupplevelse utan CO2-utsläpp

Megane E-Tech 100% electric har en ny typ av elmotor från Renault samt bättre viktfördelning för chassit och låg tyngdpunkt. Tack vare eldriften är accelerationen direkt och kraftöverföringen följsam – utan ryck och vibrationer från växlingar. Dessutom sparar bilen omgivnings-och körinställningar för att anpassa sig efter dina preferenser.

Med det nya E-Tech-modellprogrammet gör Renault en insats för att reducera sitt koldioxidavtryck. I Megane electric har den franska tillverkaren dessutom minskat sin klimatpåverkan ytterligare genom att bland annat använda återvunna textiler och plastkomponenter. Det ger dig en bil som helt enkelt känns lite bättre att köra.

Pressbild på nyheten Megane E-Tech electric

Snygg och säker elbil

Megane E-Tech electric har ett SUV-liknande framparti i kombination med en kompakt sedan-kaross, något som ger bilen ett slankt och modernt utseende. En detalj som sticker ut är innerbackspegeln med inbyggd kamera som tydligt visar dig vad som händer bakom bilen.

Som standard bjuds du dessutom på en mängd olika förarassistanssystem och funktioner som gör Megane electric till en säker elbil som skyddar dig, dina kära och omgivningen. Det är därför ingen förvåning att nya Megane 100% electric belönats med maxbetyg, 5 stjärnor, i Euro NCAP:s krocktester.

Uppkopplad teknik och Google integrerat

Invändigt bjuds du på ett högkvalitativt multimediasystem och två stora skärmar. Bilen är utrustad med hård- och mjukvarulösningen OpenR, baserat på operativsystemet Android Automotive vilket innebär att bilen har stöd för de flesta av dina favoritappar från mobilen.

Du får även uppkopplade tjänster med Google inbyggt. Det innebär att du bland annat får uppkopplade navigationstjänster med trafikinformation i realtid, automatisk omdirigering och räckviddsoptimering som både hjälper dig anpassa körningen efter dina laddförhållanden och som kan visa vägen till lediga laddstationer när det behövs. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för räckvidden.

Utsedd till årets smartaste bilköp

Renault Megane har av M Sverige blivit utsedd till årets smartaste bilköp. Bland annat med motiveringen ”Renault Megane E-Tech Electric är en modern och prisvärd elbil. Den är både underhållande att köra och komfortabel att åka i”

Läs artikeln

Våra säljare tipsar:

”Beroende på ditt behov kan du anpassa nya Megane 100% electric som finns med två olika storlekar på batteri och elmotor. Välj version baserat på hur många mil du kör och vilken typ av resor du är ute på.

Batteriet på 40 kWh och elmotorn med 130 hk har en beräknad räckvidd enligt WLTP på 30 mil. Denna variant är utmärkt för dig som mest kör kortare sträckor och i huvudsak stads- och landsvägskörning till vardags.

Kör du i regel mer än 8 mil om dagen och i huvudsak motorväg kan du istället välja batteriet på 60 kWh och elmotorn med 220 hk. Med denna version får du en beräknad räckvidd enligt WLTP på upp till 45 mil.”

Mats Brodén

Säljare

Fördelar med Renault Megane E-Tech electric

  • Rymlig kupé och bra benutrymme
  • Lätt att kliva i och ur bilen
  • Prisvärd elbil för vardagskörning
  • Välj batteristorlek och motor efter ditt behov
  • Renaults snyggaste bil

Ladda din Renault Megane E-tech electric hemma

Med en laddbox hemma kan du ladda Megane E-Tech 100% electric utan bekymmer. Tre timmar räcker för att nå 80 procents batterinivå. Det tar mellan 7–10 timmar att ladda fullt. Laddboxen monteras på väggen och kan hantera en högre spänning (upp till 22 kW) än ett vanligt eluttag. Praktiskt, säkert och diskret.

Läs mer om att ladda elbil

Vi har provkört Megane 100% electric

En gråmulen sommardag i Gävle provkör vi helt nya Renault Megane E-Tech 100% electric, en av 2022 års stora elbilsnyheter. Eller ja, sett till dess yttre är det ju en ganska liten bil, men ändå.

Den kompakta crossovern är rymligare än man först tror och imponerar med modern design, välfungerande teknik och fantastiska köregenskaper. Följ med när vi testar den prisvärda elbilen som är lika trevlig i stadstrafik som på motorväg och längs grusiga landsvägar.

Läs hela provkörningsartikeln här


Vill du veta mer?

Renault privatleasing

Månadskostnad med mycket inkluderat

Renault Privatleasing är privatleasing när den är som bäst – enkel, billig och bekymmersfri. Leasing innebär att du hyr bilen och betalar en månadsavgift för att köra ett visst antal mil. Du betalar ingen kontantinsats, serviceavtal ingår och du får rabatt på försäkringen.

Carpay

Kreditkort & app för billigare bilägande

Med bilägarkort och den digitala tjänsten CarPay blir ditt liv med bilen lite förmånligare. Du får bonus på alla köp, fina rabatter och erbjudanden, smarta betallösningar och allt samlat digitalt. Korten har ingen årsavgift och appen är kostnadsfri.

Allt om laddning

Det du behöver veta om att ladda elbil

Här har vi samlat allt du behöver veta om laddning av el- och laddhybridbilar. Hur laddar man en elbil och hur lång tid tar det? Vad kostar det och hur fungerar det med laddbox hemma? Allt detta, och mycket mer, berättar vi här.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

Så lång tid tar det att ladda elbil eller laddhybrid

Lär dig vad som påverkar laddhastigheten och hur du räknar du ut laddtiden för din elbil eller laddhybrid. Inkl. tips för snabbare laddning.

Så mycket kostar det att ladda en elbil 2023

Vad kostar det att ladda en elbil? Genom att multiplicera bilens batterikapacitet med kostnaden för elen får du fram svaret. Vi visar hur med enkla exempel.

Elbilar är renare än fossildrivna bilar

Är elbilar verkligen bättre miljömässigt än fossildrivna bilar om vi även räknar med produktionen av bilen och elen den förbrukar? Ja!

Fakta om elbilar 2023: många fördelar och få nackdelar

Det finns fler fördelar med elbilar än bara miljöaspekten. De är bland annat tystare, accelererar snabbare, är billigare att köra och kräver mindre underhåll.

Se alla