Volvo C40 Recharge

Volvos första helt elektriska crossover

Framtiden börjar här

Volvo C40 Recharge är den första renodlade elbilen från Volvo. Modellen, som enbart finns med elmotorer, är en kompakt och sportig crossover med fyrhjulsdrift som standard. C40 Recharge har en beräknad räckvidd på drygt 44 mil* och kan enkelt laddas hemma, på jobbet eller med snabbladdning på offentliga stationer. Helt utan avgasutsläpp bjuder den på pigga körupplevelser med snabb acceleration så att du slipper välja mellan kraft och miljö.

Läs mer om Volvo C40 Recharge


Be om offert

Volvo C40 Recharge är så ny att vi ännu inte fått den till våra anläggningar. Modellen kommer till oss under vecka 47-48 och oj som vi ser fram emot det! Vill du vara först med det senaste och vara en av de första som provkör nya C40 Recharge när den kommer ut på marknaden kan du be om en offert och göra en intresseanmälan här. Du kan också beställa bilen redan nu.

Be om offert
Volvo C40 Recharge

Volvo C40 Recharge, en kompakt och säker elbil

Volvo C40 Recharge är bilen för dig som vill ha en mindre elbil som känns både sportig och modern utan att ge avkall på säkerheten. Den passar dig som vill göra ett aktivt val för miljön och köra bekvämt varje dag, helt utan avgasutsläpp. Den bjuder på fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och hög maximal släpvagnsvikt vilket gör det till en elbil för dig med höga krav på funktionalitet och framkomlighet.

C40 Recharge är Volvos första modell som enbart släpps med elmotorer. Den kommer med dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift som standard samt har en räckvidd enligt WLTP på 444 km*. Tack vare eldriften bjuds du på en bekväm, tyst och pigg körupplevelse helt utan avgasutsläpp. Eftersom motorn inte växlar bjuds du på smidig kraftöverföring, direkt acceleration och mjuk följsamhet i all körning.

Enkel och snabb laddning

Motorerna drivs av ett 78 kWh-batteri. Med de medföljande laddsladdarna kan du enkelt ladda din C40 Recharge hemma, på arbetsplatsen eller vid offentliga laddstationer. Under resan kan du snabbladda från 10 till 80 procent på cirka 33 minuter.**

För säker och bekväm laddning hemma rekommenderar vi att du installerar en laddbox. Med avdraget för Grön Teknik kan du få skattereduktion med upp till 50 procent av kostnaden för box och installation. Är du osäker på vad du behöver kan din lokala säljare hjälpa dig välja den box som passar ditt behov bäst. Vi hjälper även till med installation.

Läs mer om att ladda elbil här

Volvo C40 Recharge skinnfria säten

Moderna design och medvetna materialval

Volvo C40 Recharge har stilren design med en sluttande takprofil som ger ett mjukt intryck. I kupén bjuds du på stilfull inredning helt fri från skinn. Den smarta batteridesignen gör att alla utrymmen maximeras optimalt vilket ger mer plats åt passagerare och saker. Det ger dig en kompakt men rymlig elbil vars design och materialval ligger helt i tiden.

Användarvänliga displayer och Google inbyggt

På den stora och tydliga mittdisplayen med pekskärm kan du enkelt styra din Volvos funktioner – även med handskar på. Via skärmen har du direkt åtkomst till Googles inbyggda appar och tjänster, så som Google Assistant, Google Maps och Google Play. Den nya generationens 12-tumsdisplay för förarinformation visar all viktig information om körningen. Den är utformad för intuitiv användning och kan enkelt anpassas till dina behov och den aktuella körsituationen.

Skyddande kaross och smarta säkerhetsfunktioner

Volvo C40 Recharge är byggd med avancerad karosskonstruktion och en unik säkerhetsbur till batteriet för att skydda såväl de i som utanför bilen vid en eventuell kollision. Bilen kommer som standard med en stor mängd säkerhets- och förarassistanspaket som gör körningen enklare och hjälper dig undvika kollisioner och olyckor. Bland annat adaptiv farthållare och pilot assist som håller bilen på vägen och med data från navigationssystemets kartor kan förutse backar och kurvor och anpassa hastigheten för att optimera din komfort. Allt för att du ska få en så trygg och bekväm körupplevelse som möjligt.

*Räckvidd beräknas enligt WLTP. Verklig räckvidd kan dock variera beroende på körstil och yttre förhållanden. Siffrorna är preliminära och kan komma att uppdateras.

** Siffrorna baseras på det preliminära målet för DC-snabbladdning (150 kW). Laddningstiderna beror på faktorer som utomhustemperatur, aktuell batteritemperatur, laddningsutrustning, batteriets skick och bilens skick.

Designdetaljer som sticker ut

C40 Recharge har en silhuett som verkligen sticker ut med sin slimmade sidoprofil och kontrasterande svarta tak, spegelkåpor och matchande designdetaljer. Modellen klassas som crossover och är Volvos första av det slaget.

Vill du veta vad som är skillnaden på Crossover och SUV?
Läs vår artikel här

Mindre underhåll

Elmotorerna är underhållsfria och helt slutna under hela bilens livslängd. Jämfört med en bil med förbränningsmotor behöver eldrivna C40 Recharge mycket mindre underhåll vilket kan leda till lägre driftskostnader.

Läs mer om fördelarna med elbilar här

Digitala tjänster

Vårt paket med digitala tjänster skapar en smidig uppkoppling mellan dig, din Volvo och ditt digitala liv. Du får fyra år* med Googles smarta funktioner och Volvos smidiga teknik inklusive:

  • Google Assistent, Google Maps och Google Play
  • Fjärrtjänsterna i Volvo Cars-appen
  • Trådlös telefonladdare
  • All data ingår

Fredrik Veenhuis

Märkesansvarig Volvo

Fördelar med Volvo C40

  • Kompakt och smidig men känns rejäl
  • Bra dragvikt
  • Fyrhjulsdrift för god framkomlighet
  • Volvos enda Crossover
  • Liten elbil med lång räckvidd

Vill du veta mer?

Räckvidd

Frågor och svar om elbilars räckvidd

Hur långt man kan köra med en elbil, d.v.s. hur lång räckvidd den har, påverkas av batteriets kapacitet, bilens förbrukning och yttre faktorer som temperatur, vägförhållanden och körstil. Det sistnämnda betyder att du själv kan påverka din bils räckvidd.

Bonus Malus

Skatt eller bonus på nya bilar

Bonus Malus-systemet innebär att bilar med låga koldioxidutsläpp får bonus medan bilar med höga koldioxidutsläpp bestraffas med en förhöjd fordonsskatt, det vill säga ”malus”, under de tre första åren. Här förklarar vi hur det fungerar och vad det innebär för dig.

Volvo Privatleasing

Det enkla sättet att ha bil

Volvo Privatleasing innebär att du hyr en Volvo i 3 år och betalar en fast summa varje månad. I avgiften ingår service, Volvo assistans och en körsträcka om minst 1000 mil per år. Du betalar ingen handpenning och behöver inte tänka på restvärdet.

Nyheter, artiklar och tester Se alla

11 myter om elbilar

De har kort räckvidd, är bara för stadsbor och tar lång tid att ladda. Myterna om elbilar är många, men vilka är sanna och vilka är falska? Häng med när vi reder ut några av de vanligaste elbilsmyterna.

Vad är skillnaden mellan Crossover och SUV?

Det finns bilar som ser ut som SUV:ar men som kallas Crossovers eller CUV. Vad är egentligen skillnaden? Knappt tillverkarna vet, verkar det som.

Vad är skillnaden på elbil, laddhybrid och hybrid?

Elbilar, laddhybrider och hybrider har batterier som kan driva bilen. Skillnaden är om de också har en bensin- eller dieselmotor och om de går att ladda.

Köpa diesel- eller bensinbil, vad är bäst?

Ska du köpa ny eller begagnad bil men känner dig osäker på om du ska välja diesel eller bensin? Vi hjälper dig väga de olika motortypernas för- och nackdelar.

Se alla